يكشنبه 7 ارديبهشت 1404 12:59 ساعت
شناسه خبر : 384568

عملیات پلیس برای جمع آوری و برخورد با اراذل و اوباش و ایجاد امنیت اجتماعی بسیار مناسب است اما باید مجازاتی متناسب با آن اعمال شود که افراد شرور به چرخه شرارت باز نگردند.
به گزارش رجانیوز، جهان نیوز نوشت: امنیت اجتماعی از جمله مهمترین شاخصههای رفاه و آسایش عمومی است که پلیس بایستی مقتدرانه برای برآورده کردن آن اقدام کند. این موضوعی است که خوشبختانه در دستور کار پلیس قرار دارد. چندی پیش بود که در خیابان بهشتی تهران شاهد حضور اوباش و ایجاد درگیری در این منطقه بودیم که باعث سلب آسایش و آرامش مردم شده بود. این موضوع البته با اقدام و حضور پلیس و برخورد با اراذل و اوباش فیصله یافت اما امنیت عمومی بایستی با درصد بازدارندگی بالایی برقرار شود.
از همین منظر بود که پلیس دوباره طرح جمعآوری اراذل و اوباش را شروع کرد. در این عملیات که اخیراً با اقتدار و قدرت کامل انجام شد بسیاری از اراذل حاشیهداری که با استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی معروف و مشهور شده بودند نیز در لیست پلیس قرار گرفتند و در این زمینه این افراد بدون کوچکترین اغماضی به طور جدی جمعآوری شدند. در برخی از فیلمها که در فضای مجازی و رسانهها نیز منتشر شده به طور خاص نمایان است که هر نوع ممانعت و درگیری اراذل و اوباش با پاسخ مناسب و شدیدتر پلیس روبرو شده است تا جایی که برخی از این اراذل و اوباش که ابایی از قمه کشی و چاقوکشی ندارند با ضرب گلوله به پای آنان دستگیر شدند.
انتشار فیلمهای این افراد در فضای مجازی که در حالتی ضعف و عجز و لابه هستند نشان دهنده نوعی از قدرت نمایی پوشالی آنان برای مردم عادی دارد اما وقتی با پلیس روبرو میشوند همه خشم و قدرت آنان فرو میریزد.
واحد ویژه مبارزه با اراذل و اوباش پایتخت در این عملیات انواع و اقسام افراد شرور در سطوح مختلف را دستگیر کرد. از این افراد تعدادی سلاحهای گرم و سرد کشف شده است. این افراد خصوصاً در نزاع با یکدیگر رعب و وحشت زیادی در مناطق مختلف به وجود میآوردند و محیط محلههای مختلف را برهمزده و بعضا جوانان را به راههای ناصواب میکشیدند. با این حال اقدام پلیس که سعی دارد هم محیط شهری را تسویه و از آلودگی اینچنینی پاک کند و هم آرامش را به مناطق مختلف شهر هدیه کند قابل تقدیر است و مردم نیز استقبال مناسبی از این نوع اقدامات پلیس کردهاند. درواقع کار پلیس با پاکسازی شهر از اراذل و اوباش نوعی بازآفرینی شهری در حوزه فرهنگی است.
سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور در فروردین ماه سال جاری به اراذل و اوباش هشدار داده بود که پلیس به هیچ وجه با آنان شوخی ندارد و برخورد سخت در انتظار آنان است و فقط کافی است پلیس را امتحان کنند.
وی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری نیز با اشاره به برخورد با ۶ نفر از اوباشی که به زورگیری از مردم اقدام می کردند و کشته شدن احتمالی یکی از آن ها به ضرب گلوله به اراذل و اوباش پایتخت هشدار داد که سال سختی پیش روی افراد شرور و قاچاقچیان است و پلیس از روی آنان رد خواهد شد.
رادان با تایید اینکه در زمینه برخورد با اراذل اقدامات بسیار خوبی در جریان است که این روزها بازتاب مثبتی در افکار عمومی داشته است، خاطرنشان کرد: به نظرم این کار ارزشمندی است که مردم نیز استقبال خوبی از آن کردهاند. تازه این فقط اقدام کوچکی در حوزه اراذل بوده است. اگر این اقدامات درس عبرتی برای آنها شده باشد، فبها، و اگر نشده باشد، قطعاً باید شاهد برخوردهای سختتری از سوی ما، مطابق با قانون، باشیم. ما حاضر نیستم امنیت مردم را با هیچ چیزی معامله کنیم.
اما این موضوع تنها در حوزه برخورد پلیس نباید مقتدرانه باشد بلکه در بخش قضائی نیز این افراد بایستی با مجازاتهای متناسب و بازدارنده روبرو شوند تا چرخه ایجاد امنیت کامل شود و کمتر شاهد چنین بینظمیها و عربده کشیهایی از سوی این افراد باشیم.
برخورد جدی با این افراد که محل تخلفات مختلف هستند و زنجیره جرم و جنایت را در شهر ایجاد کردهاند بایستی به طور پیچیده و چندلایه باشد. یعنی به صورتی این زنجیره قطع شده و چنان این افراد با کنترل محسوسی روبرو شوند که مجازات و تنبیه اعمالی قدرت بالایی داشته باشند که دیگر این افراد به چرخه شرارت و زنجیره تخلفات خود وارد نشوند.
این موضوع میتواند در حوزه مجازاتهای سلبی باشد و هم در بخش ایجابی اقداماتی انجام شود. اینکه هر بار پلیس این افراد را با عملیاتهای مختلف دستگیر و به زندان بیندازد و بعد از مدتی این افراد آزاد شده و به همان چرخه معیوب و رعبآور گذشته خود برگردند و حتی سطح اوباشگری آنان افزایش یابد بیشتر یک دور تسلسل باطل است که زحمت پلیس را بیشتر و بیاثر میکند.
بنابراین در این عرصه باید به طور چندلایه و پیچیده موضوع کنترل بر رفتار این افراد مورد توجه قرار گیرد. البته اقدام پلیس در جمعآوری یکجای این افراد نیز میتواند اقدامی مناسب باشد. عاقبت اوباشگری نیز یا زندان یا مرگ در دعواهای میان اوباش و اراذل دیگر است. موضوعی که درباره بسیاری از افرادی که خصوصاً در این چند وقت با حضور در شبکههای اجتماعی قدرت نمایی میکردند، صدق میکند.
قدرتنمایی، عربده کشی، کری خوانی، شرارت، زورگویی، باجگیری، تیراندازی، قمه کشی و تخریب اموال از جمله مهمترین اقدامات اراذل و اوباش و گندهلاتهاست که با استفاده از انواع سلاح از کلت و کلاشینکف گرفته تا تیزی و قمه و شمشیر و بکارگیری نوچه و نوپا در معابر و اماکن انجام میدهند. در این خصوص کار پلیس با عملیاتهای اینچنینی خدشه دار کردن و ضربه به روایت قدرتنمایی اوباش است اما در حوزه قضایی و مجازاتها نیز باید تنبیه اعمالی متناسب باشد تا این افراد جرات قدرتنمایی دوباره نداشته باشند.
فضای زندانها نیز در این خصوص باید به گونهای باشد که فضای تخلفات زنجیرهای در آن دوباره شکل نگیرد و فضای قدرتنمایی در آن ادامه نیابد. مجازاتهای جایگزین که افراد را از فضای اوباشگری دور کرده و فرهنگ مسئولیتپذیری و ایجاد حس شهروندی را به آنان میدهد در این حوزه نیز میتواند کارگشا باشد.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/384568
لینک کوتاه کپی شد