هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
شنبه، 6 ارديبهشت 1404
ساعت 17:12
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 6 ارديبهشت 1404 ساعت 17:11
شنبه 6 ارديبهشت 1404 16:56 ساعت
2025-4-26 17:11:31
شناسه خبر : 384513
ترک فعل های مسئولین مانند ترک فعل های یک فرد در خانواده سه نفره نیست! گاهی اوقات این ترک فعل ها می تواند به همه مردم ایران ضربه بزند، گاهی اوقات می تواند چند نسل را درگیر کند. گاهی اوقات می تواند بنیان خانواده ها را نابود کند، آسیب های اجتماعی و فرهنگی را افزایش دهد، کسب و کارها را نابود کند، امنیت جامعه را مختل کند.
ترک فعل های مسئولین مانند ترک فعل های یک فرد در خانواده سه نفره نیست! گاهی اوقات این ترک فعل ها می تواند به همه مردم ایران ضربه بزند، گاهی اوقات می تواند چند نسل را درگیر کند. گاهی اوقات می تواند بنیان خانواده ها را نابود کند، آسیب های اجتماعی و فرهنگی را افزایش دهد، کسب و کارها را نابود کند، امنیت جامعه را مختل کند.
گروه سیاست - رجانیوز: اخیراً حجت ‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست هم ‌اندیشی با مبلغین حوزوی در مورد ترک فعل مسئولین گفته است: «ترک فعلی که می فرمایید، این را همین طور کلی نگوییم. حقوق عامه که می گوییم، یک چیز کلی نگوییم. یک ترک فعل را می گوییم، بعد، یک دامنه وسیعی برایش تعریف می کنیم. الآن، اولاً، بسیاری از ترک فعل‌های ما جرم نیست؛ لذا قوه قضائیه نمی‌تواند به عنوان جرم وارد شود».
 
وی ضمن اشاره به اینکه هر سال، تذکرات سازمان بازرسی کل کشور به دولتمردان - چه دولت سیزدهم و چه دولت چهاردهم در این مدت کوتاه – با عنوان خطا و تخلف، رو به افزایش بوده است، گفت: «آنهایی که خطاست، آنهایی که بد اجرا کردن قانون است، اجرا نکردن قانون است، تذکر می دهند».
 
اما نکته دیگری که رئیس دستگاه درباره ترک فعل ها به آن اشاره کرده، این است: «بعضی از اینها جرم نیست، جرم انگاری نشده است. لذا ممکن است مثلاً بنده هم موافق باشم که برای این کار، جرم انگاری بشود؛ ولی فعلاً نیست، نشده است؛ یک اقداماتی هم شده، هنوز هم به نتیجه نرسیده است بالأخره؛ آن یک بحث دیگری است و بعضی وقت ها واقعاً طرفی که ترک فعل می کند، هیچ عمدی ندارد، هیچ سهل انگاری هم نمی کند، اصلاً امکان اجرای آن مطلب نیست».
 
بیان چند نکته در این زمینه لازم است:
 
یک: اینکه سازمان بازرسی به نهادهای دولتی بابت ترک فعل، تذکر می دهد و یا قوه قضائیه در برخی موارد با ترک فعل ها برخورد کرده است، در جای خود قابل تقدیر است، اما وقتی اقدامات قوه قضائیه در برخورد با ترک فعل ها را با آن چیزی که مورد انتظار است و باید اتفاق بیفتد، می سنجیم، در می یابیم که هنوز فاصله زیادی وجود دارد.
 
دو: ترک فعل های مسئولین مانند ترک فعل های یک فرد در خانواده سه نفره نیست! گاهی اوقات این ترک فعل ها می تواند به همه مردم ایران ضربه بزند، گاهی اوقات می تواند چند نسل را درگیر کند. گاهی اوقات می تواند بنیان خانواده ها را نابود کند، آسیب های اجتماعی و فرهنگی را افزایش دهد، کسب و کارها را نابود کند، امنیت جامعه را مختل کند.
 
سه: با توجه به گذشت چند دهه از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی و با توجه به تجربیاتی که در این سال ها به دست آمده است، قطعاً قابل پذیرش نیست که برخی ترک فعل ها در کشورمان به حال خود رها شوند و یا اینکه با تذکر صرف از کنار آنها بگذریم.
 
چهار: بارها اتفاق افتاده که مسامحه و ترک فعل برخی مسئولین نه تنها برای کارشناسان حوزه مربوطه، بلکه برای مردم عادی هم محرز شده است و آنها حرص خورده اند و ضرر دیده اند؛ با این حساب، به هر دلیلی، با ترک فعل آن مسئول، برخورد صورت نگرفته است. قطعاً برخورد با این موارد، موجب دلگرمی مردم خواهد شد. به عکس، برخورد نکردن ها، به اعتماد عمومی ضربه خواهد زد.
 
پنج: بعضاً مشاهده شده که با برخی مسئولین که ترک فعل کرده اند، به هر دلیلی برخورد صورت نگرفته است، از آن طرف، آن مسئول هم نه تنها عذرخواهی نکرده، بلکه با وقاحت در سطح جامعه اظهار نظر می کند و مدعی می شود و یا دوباره نسخه ارائه می دهد! بعضاً به راحتی، مسئولیت دیگری قبول می کند.
 
شش: قوه قضائیه می تواند با ارائه لایحه، موضوع جرم انگاری ترک فعل ها را با جدیت پیگیری کند. قطعاً مراکز پژوهشی و تحقیقی زیرنظر یا مرتبط با قوه قضائیه، وزارت دادگستری و همچنین، جلسات سران سه قوه، ظرفیت هایی هستند که می توان از آنها برای حل مسائل مربوط به جرم انگاری ترک فعل ها و برخورد با آن کمک گرفت.
 
هفت: بدون شک، در وهله اول، مردم از مسئولین، شرح آنچه که اتفاق می افتد را انتظار ندارند. آنچه برای مردم مهم است و البته موضوعی غیر قابل انکار است، برخوردهای بازدارنده با ترک فعل های مسئولین است.
 
هشت: در صورتیکه جرم انگاری و برخوردهای بازدارنده با ترک فعل های مسئولین صورت گیرد، قطعاً دیگر هر کسی جرأت مسئولیت گرفتن در جمهوری اسلامی پیدا نمی کند. قطعاً برخی افراد برای گرفتن مناصب مدیریتی سر و دست نمی شکنند.
 
نه: قطعاً هر ترک فعلی، جرم نخواهد بود، بلکه نیاز به تفصیل دارد. گاهی اوقات قرائنی وجود دارد که یک مسئول، اصرار به انجام مسئولیت خود دارد، اما کم کاری یک مسئول بالادستی یا نهاد و سازمان دیگر موجب ترک فعل می شود. اما از آن طرف، نباید به گونه ای برای برخی مسئولین، فضایی به وجود آید که بتوانند زیرکانه با دور زدن قانون و یا با برخی توجیه تراشی ها از مسئولیت خود شانه خالی کنند.


دانلود فیلم

 



 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home