چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 20:13 ساعت
شناسه خبر : 384456
گروه معارف-رجانیوز: تردیدی نیست که شهدا واجد ویژگیهای ارزشمندی بودند. آنها برای ماموریت ویژهای تربیت شده و خود را پاکیزه ساخته بودند، آنچنان که با فداکاری سپر بلای دیگران شدند اما نمیتوان بدون جستوجوی زمینههای زیستی این تحول فردی، به بررسی زندگی شهدا پرداخت و با جایگزین کردن انسانهای ارزشمند با فرشتگان، مقام والای آنها را دور از دسترس مردم عادی قرار داد.مرور زندگی هر شهیدی باید به کشف زوایایی بینجامد که الگوهای تبدیل شدن به انسانی وارسته را ترسیم میکند. شهدا در بستر کدام اجتماع رشد کرده و بهواسطه رویارویی با چه عواملی، واجد ارزشهایی شدند که حرکت قهرمانانه آنان را توضیح میدهد؟
جوانان اعماق جامعه، به عنوان حامیان انقلاب و سربازان دفاعمقدس بیشترین شهدا را تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران کردند. توجه به زندگی ساده و پرمعنای آنها در محلات پایین شهر، واقعیترین تصاویر از الگوی ایثار و فداکاری را ترسیم میکند. زندگی این شهدا، مثل زیست همه ما، پر از گردنههای سهمگین، دوراهی و تردید است اما آنها با انتخابهای درست، سیر زندگی روزمره خود و خانوادههایشان را به مسیر ایثار و شهادت هدایت کردند.
شهید ابراهیم هادی از جوانان پایین شهر تهران بود. بچه میدان خراسان، از آنهایی که دور و برشان کمتر کسی مال و منال داشته و حب دنیا را بلد نشدهاند. او در میان آدمهایی متولد شده و رشد کرده بود که موقعیت و مقامی نداشتند تا نگران از دست دادنش باشند. ابراهیم هویت خود را در جغرافیایی کسب کرده بود که مردمانش از بیکاری بدشان میآمد، کمک به هم نوع سنت بود و خاکی و اهل دل بودن، بیشتر از دنیاگیر شدن هوادار داشت.ابراهیم هادی اول اردیبهشت سال 1336 در محله شهید آیتالله سعیدی به دنیا آمد. او چهارمین فرزند مردی بود که خیلی زود دنیا عوض کرد و آنقدر زنده نماند تا کشتی گرفتن پسرش و رقابتهای او برای کسب مقام قهرمانی را ببیند. نبود پدر در زندگی هر پسری، آغاز فصلی است که باید کودکی را کنار بگذارد و مردانه زندگی کند. ابراهیم گذشتن از آسایش خود برای آرامش دیگران را در خانه و خانواده و با پر کردن جای خالی پدر یاد گرفت.ابراهیم همزمان با تحصیل در مدرسه، به کار در بازار تهران مشغول بود. تجربه توامان دانشآموز بودن و نانآور شدن به او آموخت که میشود چند کار جدی و سخت را با هم انجام داد و در عین حال موفق بود. ابراهیم دو سال مانده به انقلاب 57، دیپلم گرفت و وارد مبارزات منتهی به پیروزی انقلاب شد. پس از انقلاب به دلیل پیشینه ورزشی و قهرمانیاش در سازمان تربیت بدنی مشغول به کار شد اما بعد از مدت کوتاهی به آموزش و پرورش منتقل شد و خدمت به عنوان معلم را آغاز کرد. در مسیری که ابراهیم از تحصیل تا تدریس طی کرده بود، نمیتوان حضور مستمر وی در هیات جوانان وحدت اسلامی و افتخار و برکت شاگردی علامه بزرگوار محمدتقی جعفری را نادیده گرفت.
از تشک کشتی تا کانالهای فکه
با شروع جنگ، آقای هادی کلاس درسش را رها کرد و راهی جبهه غرب شد.در دورانی که شهید چمران جنگهای نامنظم در جبهه جنوب را اداره میکرد و مسئولیت سلسله عملیاتهای چریکی سرپل ذهاب برعهده اصغر وصالی بود، ابراهیم هادی و جواد افراسیابی گروه چریکی شهید اندرزگو را بنیان گذاشتند و گشت و شناسایی پیش از عملیات در ارتفاعات سر بهفلک کشیده بازی دراز و گیلانغرب را عهدهدار شدند.گروه چریکی شهید اندرزگو در دوران فعالیت خود شاهد 52 عملیات کوچک و بزرگ توسط نیروهای نامنظمی بود که مسئولیت سنگین اطلاعات و عملیات آنها را برعهده داشت. به شهادت همرزمانش، ابراهیم هادی در مقام فرماندهی این گروه، کمطرفدارترین کارها را برعهده میگرفت و سختترین خدمات را ارائه میداد و پیوسته تاکید میکرد که اینجا فرماندهی وجود ندارد.شهید ابراهیم هادی در عملیات والفجر مقدماتی، به همراه بچههای گردان کمیل و حنظله در کانالهای فکه مقاومت میکرد. آتش ابراهیم روز 22 بهمن سال 1361 گلستان شد و او بعد از پنج روز مقاومت در عملیات والفجر مقدماتی به درجه رفیع شهادت نائل گشت.ابراهیم پیش از شهادت، نیروهای باقیمانده را از کانالها عقب رانده بود، لذا کسی او را در لحظه تسلیم شدن به حق ندید. صحت تنها عکس منتسب به پیکر شهید در فکه، که توسط نشریه «پلاک هشت» و به نقل از تلویزیون عراق منتشر شده بود، تا امروز محل تردید است. تن شریف پوریای ولی زمانه برای همیشه در فکه ماند تا سنت گمنامی در میان پهلوانان زنده بماند.
مغناطیس شهید مفقودالاثر
سال 1386 به دنبال تالیف و انتشار کتاب «سلام بر ابراهیم» گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی تشکیل شد و تالیف جلد دوم کتاب را برنامهریزی کردند. «سلام بر ابراهیم 1و 2»، «خدای خوب ابراهیم»، «راز کانال کمیل»، «یاران هادی» و «داداش ابراهیم» ازجمله آثار منتشرشده توسط این مجموعه است. هر اثر به بیان گوشهای از ویژگیهای ارزشمند شخصیت ابراهیم هادی، زندگی وی و خاطرات این شهید پرداخته است.در پشت جلد کتاب یاران ابراهیم، بیانات مقام معظم رهبری در جمع مسئولان فرهنگی سپاه ثبت شده است که تاییدی بر ویژگیهای ارزنده شهید ابراهیم هادی است: «من کتابی خواندم مربوط به شهید ابراهیم هادی. این کتاب خیلی جالبه خیلی جذابه. من کتاب «سلام بر ابراهیم» را خواندم تا مدتها دلم نمیآمد از روی میز کارم بردارم و بگذارم توی کتابهایم. شخصیتی که در این کتاب معرفی شده خیلی جاذبه دارد ... مثل مغناطیس انسان را جذب میکند. بگردید این شخصیتها را پیدا کنید. از این قبیل شخصیتهای برجسته که سردار هم نیستند، حتی فرمانده گردان هم نیستند اما حکایتها دارند ...»
علی رویینتن، فیلمنامهنویس، تهیهکننده و کارگردان در سال 1401 برای ساخت فیلمی درباره شهید ابراهیم هادی با نام «چریک» مجوز گرفت. فیلمنامه چریک آماده ساخت و منتظر تایید و کسب رضایت خانواده شهید هادی است. رویینتن پیش از این با ساخت مستند داستانی «آتش و گلستان» به زندگی ابراهیم هادی پرداخته بود. اگر چه پیکر شهید ابراهیم هادی پیدا نشد، اما یادبودی در قطعه 26 گلزار شهدای بهشت زهرا (س) بنا شده که روی سنگ مزار عنوان «شهید گمنام» به چشم میخورد و مردم به یاد شهید مفقودالاثر ابراهیم هادی به زیارت این یادبود میروند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/384456
لینک کوتاه کپی شد