هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 31 فروردين 1404
ساعت 14:31
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 31 فروردين 1404 ساعت 14:29
يكشنبه 31 فروردين 1404 14:23 ساعت
2025-4-20 14:29:19
شناسه خبر : 384367
پاکستان در بحبوحه تنش‌های تجاری جهانی با اعلام تعرفه‌های آمریکا بر واردات، درصدد توسعه تجارت دریایی با منطقه شرق آفریقا از طریق مسیرهای دریایی جدید است.
پاکستان در بحبوحه تنش‌های تجاری جهانی با اعلام تعرفه‌های آمریکا بر واردات، درصدد توسعه تجارت دریایی با منطقه شرق آفریقا از طریق مسیرهای دریایی جدید است.

گروه بین‌الملل-رجانیوز: «جُنید انور چودری» وزیر امور دریایی پاکستان اعلام کرد که کریدورهای تجاری دریایی جدیدی برای افزایش تجارت با کشورهای جامعه شرق آفریقا ایجاد می‌شوند. وی تاکید کرد: هدف ما فراهم کردن مسیرهای مستقیم و کارآمد برای بخش صنعت، صادرکنندگان و سرمایه‌گذاران پاکستانی به منظور دسترسی به بازار سودآور شرق آفریقا است.

 
انور چودری افزود: این ابتکار راهبردی نه تنها ظرفیت بالقوه صادراتی ما را تقویت می‌کند بلکه همچنین از طریق گشودن مسیرها و فرصت‌های تازه برای تجارت و سرمایه‌گذاری، به رشد اقتصادی پاکستان هم کمک خواهد کرد.
 
«جامعه شرق آفریقا» متشکل از هشت کشور بروندی، جمهوری دموکراتیک کنگو، کنیا، رواندا، سومالی، سودان جنوبی، تانزانیا و اوگاندا، جمعیتی بیش از ۵۰۰ میلیون نفر دارد و مجموع تولید ناخالص داخلی این منطقه در حدود ۳۴۵ میلیارد دلار است. آمار بانک مرکزی پاکستان حاکی است که مجموع تجارت این کشور با شرق آفریقا در ۹ ماهه اول سال مالی جاری ۱.۳۰ میلیارد دلار بوده است. صادرات پاکستان به شرق آفریقا در مدت زمان یاد شده ۶۱۷.۱۲ میلیون دلار و واردات پاکستان نیز در همین مدت ۶۸۸.۲۰ میلیون دلار ثبت شده است.
 
وزیر امور دریایی پاکستان تاکید کرد که برقراری کریدورهای دریایی جدید موجب تسهیل روابط تجاری دوجانبه بین پاکستان و کشورهای عضو جامعه شرق آفریقا می‌شود که «رشد اقتصادی سریعی را تجربه می‌کنند و فرصت‌های تجاری مهمی بخصوص در بخش‌های کشاورزی، منسوجات، تولیدات و فناوری ارائه می‌کنند.» انور چودری خاطرنشان کرد که به منظور اجرای موفقیت‌آمیز این طرح، یک کنسرسیوم بین وزارتی با حضور وزارتخانه‌های مرتبط با این برنامه و سایر طرف‌های ذی‌نفع تشکیل خواهد شد.
 
وی گفت مرحله اول این طرح شامل برقراری یک مسیر مستقیم کشتیرانی بین بندر «کراچی» و «جیبوتی» است که یک دروازه کلیدی برای ورود به شرق آفریقا به شمار می‌رود. این مقام دولت پاکستان خاطرنشان کرد که راه‌اندازی خط کشتیرانی کراچی - جیبوتی موجب کاهش قابل ملاحظه زمان و هزینه‌های ترانزیتی شده و پاکستان را قادر به صادرات کالا با نرخ‌های رقابتی خواهد کرد.
 
به گفته وزیر امور دریایی پاکستان، مرحله دوم طرح توسعه تجارت دریایی با شرق آفریقا، شامل توسعه کامل بندر «گوادر» و تبدیل آن به یک قطب (هاب) صادراتی بلندمدت با طراحی خاص به منظور مبادلات تجاری با بازار آفریقا است. انور چودری خاطرنشان کرد که بندر گوادر ظرفیت بالقوه بزرگی برای تبدیل شدن به یکی از ارکان اصلی شبکه تجارت دریایی پاکستان و فراهم کردن دسترسی مستقیم به آفریقا و همچنین خاورمیانه دارد.
 
به گزارش ایرنا از «بیزنس ریکوردر»، تلاش پاکستان برای تقویت تجارت دریایی با شرق آفریقا در حالی است که دولت آمریکا با اعلام تعرفه‌های جدید بر کالاهای وارداتی از کشورهای جهان یک جنگ تجاری جهانی بالقوه ویرانگر به راه انداخته است. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تعرفه‌ ۲۹ درصدی متقابل بر کالاهای وارداتی از پاکستان وضع کرد. دولت پاکستان هفته گذشته اعلام کرد که یک هیات عالی‌رتبه برای بحث و گفت‌وگو درباره روابط تجاری و تعرفه‌های متقابل به آمریکا اعزام خواهد کرد.
 
در این حال، گرایش پاکستان به سمت توسعه تجارت با بازارهای شرق آفریقا از طریق کریدورهای جدید تجارت دریایی، یک اقدام راهبردی برای متنوع‌سازی صادرات این کشور و محافظت از منافع اقتصادی پاکستان به شمار می‌رود.
 
انتهای پیام/


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home