شنبه 6 ارديبهشت 1404 19:16 ساعت
شناسه خبر : 384534
گروه اجتماعی-رجانیوز: روابط عمومی استانداری اصفهان روز شنبه به نقل از منصور شیشهفروش افزود: افزایش خروجی سد زایندهرود از امروز برای تامین بخشی از نیاز آبی کشت غلات پاییزه کشاورزان حوضه زایندهرود صورت گرفته است بنابراین مردم باید از استقرار، توقف و تردد در بستر این رودخانه و همچنین شبکهها و کانالهای آبیاری یا پارک خودرو و برپایی چادر مسافرتی در این نواحی خودداری کنند.
وی همچنین از گردشگران و ساکنان مناطق مُشرف به زایندهرود نیز خواست تا در این زمینه با عوامل شرکت آب منطقهای، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شهرداریها و دهیاریها همکاری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: همزمان با توزیع آب کشاورزی و بازگشایی زایندهرود، اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع حوادث از طریق اطلاع رسانی، آموزش و اعمال نظارت ضروریست.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه ای اصفهان، امروز از افزایش خروجی سد زایندهرود بهمنظور تخصیص آب برای مرحله سوم آبیاری زمینهای زراعی نواحی شرقی استان خبر داد.
احمدرضا صادقی گفت: افزایش خروجی سد زایندهرود با توجه به مصوبههای کارگروه ملی سازگاری با کمآبی انجام شده است.
وی بدون اشاره به مدت زمان و حجم آب تخصیص یافته برای آبیاری اراضی کشاورزی منطقه خاطرنشان کرد: اکنون بالغ بر ۳۷۴ میلیون مترمکعب آب در مخزن سد زایندهرود ذخیره شده است.
پیش از این، زایندهرود از شامگاه ۱۳ فروردین سالجاری برای کشت دوم پاییزه کشاورزان، به مدت ۱۰ روز بازگشایی شده بود.
این رودخانه به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.
افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، پروژههای انتقال آب، افزایش صنایع و برداشتهای بالادست، شرایطی را ایجاد کرده است که آب رودخانه زایندهرود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب بینالمللی گاوخونی به دفعات خشک شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/384534
لینک کوتاه کپی شد