جمعه 12 آبان 1402 10:53 ساعت
شناسه خبر : 372277

نگاهی به جزئیات سفر رئیس جمهور به غرب کشور(۲)؛
مردم کردستان سیراب شدند/ برق پایدار به این منطقه رسید
بسیاری از پروژههایی که قرار است در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان کردستان به بهرهبرداری برسند، پروژههای آبی هستند. این در حالی است که بسیاری از مردم تصوری از مشکلات آب شرب مردم غرب کشور نداشته و آن را تنها به مناطق جنوبی کشور تعمیم میدهند.
گروه اقتصاد-رجانیوز: با دور دوم سفر رئیس جمهور به کردستان، بسیاری از پروژههای آبی که بر زمین مانده بود، به بهرهبرداری رسید. بر همین اساس آب شرب بسیاری از روستاها و شهرهای این استان تامین شده و میتوان مدعی بود که مشکلات آبی این استان به پایان رسیده است.
به گزارش رجانیوز، تعداد پروژههای فراموش شده در کشور بسیار زیاد است. در واقع دولتهای قبل تنها پروژهها را آغاز کرده و پس از مدتی آنها را رها میکردند. اکنون اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، اوضاع این پروژهها بهتر شده و دولت در راستای تکمیل و افتتاح آنها حرکت کرده است.
نگاهی به پروژههای آبی
با دور دوم سفر رئیس جمهور به کردستان، قرار بر افتتاح پروژههای کلانی بوده که سالیان سال از آغاز آنها گذشته اما تکمیل نشدهاند. بسیاری از این پروژهها در حوزه آبرسانی هستند که میتوانند آب شرب بسیاری از مردم این منطقه را فراهم کرده و یکی از مشکلات اساسی مردم را حل کنند.
پروژه شبکه پایاب سد گاران یکی از همان پروژهها است. این پروژه از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و حالا در دولت سیزدهم به بهرهبرداری میرسد. ارزش فعلی این پروژه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و میتواند ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد را تحت پوشش قرار دهد.

پروژه ساختمان سد چراغ ویس سقز، یکی دیگر از این پروژههای آبی است. این پروژه نیز سال ۱۳۸۲ با اعتبار هزینه شده ۳۰۰ میلیارد تومان آغاز شد. اکنون نیز در دولت سیزدهم با ارزشی معادل ۳ هزار میلیارد به بهرهبرداری میرسد. این پروژه ۲۰ ساله با اهداف زیست محیطی، آبرسانی به شهر سقز و تبدیل ۵ هزار هکتار از اراضی پایاب سد به اراضی آبی افتتاح خواهد شد.
یکی دیگر از پروژههای آبی که در دور دوم سفر رئیس جمهور به کردستان افتتاح خواهد شد، پروژه ارتقا کمی و کیفی تصفیهخانه فاضلاب شهر سنندج است. این پروژه نیز از سال ۱۳۹۶ با اعتبار هزینه شده ۳۵۰ میلیارد تومان آغاز شد اما پس از مدتی به فراموشی سپرده شد. اکنون اما با همت دولت سیزدهم برای تکمیل پروژههای نیمه تمام، این پروژه نیز با ارزشی معادل ۷۰۰ میلیارد تومان، در این سفر به بهرهبرداری میرسد. این پروژه میتواند اشتغالزایی ۳۰ نفر را فراهم کرده و جمعیت تحت پوشش تصفیهخانه را به ۷۰۰ هزار نفر برساند. همچنین پروژه تصفیهخانه آب شرب شهر دیواندره و ۷۲ روستای مجتمع اوباتو نیز از دیگر پروژههای آبرسانی بوده که آغاز آن مربوط به سال ۱۳۹۱ است. اکنون نیز در دولت سیزدهم با ارزشی معادل ۲ هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده و مشکل آب شرب شهر دیواندره را برطرف خواهد کرد.
پروژه آبرسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس، یکی دیگر از پروژههای آبرسانی بوده که از سال ۱۳۸۹ با اعتبار هزینه شده ۲۸۰ میلیارد تومان آغاز شده بود اما هیچوقت تکمیل نشد. اکنون اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و اهتمام آن به پروژههای نیمه تمام، این پروژه نیز پس از ۱۳ سال با ارزش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.

پروژه ایستگاه پمپاژ بویین نیز یکی دیگر از پروژههای آبی این استان است که سال ۱۳۸۸ آغاز شده بود. این پروژه نیز پس از مدتی به فراموشی سپرده شد و حالا در دولت سیزدهم با ارزشی معادل ۶۵۰ هزار میلیارد تومان با ۲۲.۵ کیلومتر خطوط انتقال به بهرهبرداری میرسد. همچنین پروژه آبگیری سد امیرآباد-رمشت نیز که از سال ۱۳۸۸ آغاز شده بود، پس از ۱۴ سال با ارزشی ۷۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسید.
دیگر پروژههای قابل افتتاح
پروژه احداث پست ۶۳.۲۰ کیلوولت GIS شهر سنندج یکی از پروژههایی بوده که با هدف تقویت شبکه فوق توزیع نیروی برق شهرستان و کاهش میزان خاموشی مشترکان و تامین برق مشترکان جدید به بهرهبرداری میرسد. این پروژه سال ۱۳۹۶ با اعتبار هزینه شده ۴۳۸ میلیارد تومان آغاز و در سال ۱۴۰۲ با ارزشی معادل ۸۰۰ میلیارد تومان احداث شد.
تعویض سیمهای مسی به کابل خودنگهدار نیز یکی دیگر از پروژههای قابل افتتاح در این سفر رئیس جمهور بوده که از سال ۱۴۰۰ آغاز و در سال ۱۴۰۲ پایان یافته است. اعتبار هزینه شده این پروژه ۷۰۰ میلیارد تومان بوده و حالا نیز ارزشی معادل هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان دارد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/372277
لینک کوتاه کپی شد
کلیدواژه ها »