داشتن برنامه ریزی و چک لیست برای درست انجام دادن مسئولیت ها و امور مالی بسیار مهم می باشد. چک لیست یکی از عناصر مهم در پیشبرد درست تکالیف نیز می تواند باشد. برگزاری جشنواره های بزرگ به خصوص نمایشگاه ها و.... یک چک لیست برای برگزاری نمایشگاه الزامی می شود. با این روند کارها منظم و با قاعده پیش خواهند رفت. با ما همراه باشید تا دربارهی چیستی چک لیست برگزاری نمایشگاه مطلع شویم.
فهرستی از چک لیست برگزاری نمایشگاه
برای داشتن چک لیست کامل اول از همه باید در مورد کالا و تجهیزاتی که مورد نیاز آن نمایشگاه است اطلاعات کامل کسب کنیم. لیست کاملی از کالا و خدماتی که برای برگزاری نمایشگاه باید آنها را تهیه کرد.
در ادامه این لیست مواردی را یاداور میشویم: کاتالوگ ها، کارت ویزیت، نمونه ای از محصولات، هدیه های تبلیغاتی، چیدمان یا دکوراسیون داخلی، علائم مورد نیاز برای نصب آن در غرفه یا ورودی، فهرستی از اطلاعات خرد و فروش، فرم سفارشات، برچسب قیمت ها، پوشه، خودکار ماژیک و دفترچه های یادداشت.
علاوه بر این لوازمی مانند کارتون، سبد و کیف برای حمل وسایل های مورد نیاز، هدایا و جوایزی برای انجام قرعه کشی، نوار چسب و قیچی و نوار پلاستیکی، رومیزی و انواع گلدان و وسایل تزئینی، ماشین حساب، تنقلات آب معدنی،خوراکی و چای، و قرص های مسکن را باید در نظر داشته داشتیم.
در قسمت بالا لیستی از لوازمی که برای برگزاری نمایشگاه الزامی می باشد نام بردیم. البته برای عملکرد درست و با کیفیت تر بهتر است؛ شرکت موظف است مواردی دیگر را که مورد نیاز کارکنان و شرکت است لیست و تهیه کند.
آماده بودن ابزار ها باعث در آمدن از سردرگمی می شود و کار ها در نمایشگاه با نظم و سرعت و زیادی می تواند انجام بشود.
برگزاری نمایشگاه
یکی از نکات مهم قبل از نمایشگاه اجاره یا خرید غرفه مورد نظر است. بهتر از قبل از هر چیزی در غرفه خود آماده باشید.
برای انتخاب غرفه مناسب حتما با مسئول نمایشگاه صحبت کنید تا در مناسب ترین زمان به غرفه خود دسترسی داشته باشید.
در واقع پیشنهاد ما این است که تمام کار هایی که باید قبل از نمایشگاه انجام بدهید تیک بزنید طوری که کارها برای روز نمایشگاه نمانند؛ و فقط نمونه کالا و خدمات و سایر موارد مورد نیاز انتقال یابند.
بعد از آوردن ابزار مورد نیاز در غرفه تمام تدارکات و کارهایی که انجام شده رو چک کنید تا چیزی از قلم جا نماند. و در آخر جناس و کالای مورد نظر خود را چک کنید.
برای سهولت در این قضیه بهتر است چندین سوال برای پیشبرد کار طرح کنید این سوال ها عبارتند از:
• آیا بهترین چشم انداز و چیدمان را برای غرفه خود انتخاب کرده اید؟
• قیمت گذاری هایی که روی کالا و اجناسی که ارائه می دهید قابل قبول و برای مخاطب به صرفه می باشد.
• بروشور ها و تبلیغات مورد نیاز برای کالا و اجناس برای مشتری در دسترس می باشد!
• البته چینش سوال ها مطابق با اتفاقات انجام شود نظم در آن فضا حکم فرما می شود برای مثال : بازدید کنندگان اول از همه با محصولات و خدمات روبه رو شوند و سپس خدماتی که نسبت به سبک و موضع نمایشگاه می باشد برخوردار شوند و بعد از اینکه بروشور ها در اختیار آنها قرار گرفت بتوانند هدایای تبلیغاتی را دریافت کنند.
• اطلاع رسانی که برای آدرس مسیر نمایشگاه داده شده دقیق و درست می باشد!
• هنگام چینش کالا آنها را به درستی و با دقت دسته بندی کرده اید!
• تبلیغات شما در جایی که غرفه قرار دارد به درستی انجام می شود و به درستی قابل دسترس است!
• سبک دلخواه مشتریان آن نمایشگاه را برای خرید کالا و خدمات برسی کرده اید!
• در مقایسه با رقبا و دیگر غرفه ها که در سبک کاری شما می شوند چه مزیتی غرفه را از غرفه دیگر متمایز می کند!
• فضای فروش برای برای فروشندگان و همچنین کسانی که خرید می کنند مناسب است!
اگر این سوال ها را برای غرفه خود نسبت به نمایشگاه طرح کنید کار به طور منظم پیش روی خواهند کرد. بعد از انجام تمامی کار ها خود را برای بازدید از مخاطبان آماده کنید. در آخر خود را محدود به یک فعالیت نکنید و از غرفه ها و شرکت هایی که در آن نمایشگاه هستند معاشرت کنید و برای برقراری شراکت و همکاری، استراتژیک و.... ارتباط کاری بگیرید.
در نظر گرفتن روحیه کارکنان بسیار اهمیت دارد قبل از شروع کار حتما از آماده بودن کارکنان اطمینان حاصل نمایید.
چک لیست چه اهمیتی می تواند داشته باشد؟
اکثر ما از چک لیست و کارایی آن اطلاع داریم. اما مهم این است که چه موقع هایی باید از چک لیست استفاده کرد. چک لیست می تواند در مدیریت زمان پیشبرد کار ها و کمک به روند استراتژی، و جزئیات و کلیات یادآور ما باشد.
چک لیست به قدری ساده است که نمی توان زمان مشخصی برای اختراع آن پیدا کرد و یا نمی توان آن را به شرکت یا کشور خاصی محدود کرد. اما عدم استفاده از چک لیست می تواند ضرر ها و مشکلات بسیار بزرگی به وجود بیاورد.
نکاتی برای ایجاد چک لیست برگزاری نمایشگاه
همانطور که گفته شد قبل از انجام هر کاری اول از همه بهتر است در مورد نمایشگاهی که می خواهیم در آن شرکت کنیم و ابزار مورد نیاز اطمینان کامل حاصل کنید. نکته بعدی که بعد از انتخاب نمایشگاه مهم می باشد مقدار موجودی که داریم و همچنین مقدار بودجه ای که برای نمایشگاه می خواهیم بگذاریم را مشخص کنیم. انتخاب متریال برای غرفه سازی نمایشگاهی مورد نظر و یا اینکه غرفه ای آماده اجاره کنیم و یاحتی آن را بخریم. موقعیت و اندازه غرفه نسبت به فضایی که مورد نیاز است مشخص کنیم. اگر قصد کار کردن مشارکتی در غرفه دارید حتما قبل از این کار با افرادی مشورت کنید و از شریک خود سوالاتی که می خواهید را بپرسید.
نقش مخاطبان و مراجعه کنندگان در نمایشگاه
بعد از انجام یک سری نکات اولیه مخاطبینی که قرار است به آن نمایشگاه مراجعه کنند را از نظر سلیقه دسته بندی کنید، برای مثال هدف خرید و نیاز آنها از نمایشگاه، که برای فروشنده هیچ چیزی مهم تر از برطرف کردن نیاز خریدار نمی باشد. مورد بعدی هدف از میزان فروش خود را برنامه ریزی کنید یعنی قبل از اینکه فروش خود را آغاز کنید مبلغی که قرار است به آن برسید را تخمین بزنید.
پیشنهادات خود را در چک لیست برگزاری نمایشگاه یادداشت کنید
نحوه چیدمان و اولویت بندی اجناس برای فروش نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد. برای تبلیغات خود همیشه برنامه ریزی کنید برای مثال: علاقه دارید فروشی که انجام می دهید به صورت خدماتی عرضه شود و یا به صورت کالا باشد. یکی از عناصری که برای فروش مهم است گذاشتن تخفیف در زمان مناسب می باشد. لیستی از افرادی که قرار است با نها معاشرت کاری داشته باشید آماده کنید و آنها را در چک لیست برگزاری نمایشگاه علامت گذاری کنید.
مواد مورد نیاز برای ساخت غرفه را در چک لیست برگزاری نمایشگاه لیست کنید
انتظارات و خواسته های که دارید با توجه به دکوراسیون که نیاز دارید حتما در دسترس غرفه ساز بگذارید. تجهیزاتی که در داخل غرفه لازم می شود را آماده کنید. این تجهیزات را در ادامه به اختصار توضیح میدهیم.
امکاناتی مانند: آب، اینترنت، قهوه و چای ساز، جای کاتالوگ یخچال مبلمان غرفه جنس کف غرفه پذیرایی و نوشیدنی کارد و چنگال، لیوان و بشقاب تجهیزات تبلیغاتی و ارائه جایگاه های رسمی و غیر رسمی برای مذاکرات یو اس بی شارژر و کابل های مورد نیاز و سطل زباله و.... دیگر موارد که می تواند به کارگاه خود اضافه کنید. بهتر است برای کنترل خرید و فروش و مقدار اجناسی که وارد غرفه کردید از سیستم استفاده کنید زیرا معمولا درصد خطای بسیار کمتری نسبت به انسان ها دارند. به نظم و قوانینی که نمایشگاه برای غرفه داران تعیین می کنند را یادداشت و رعایت کنید. زمان تحویل گرفتن و آماده شدن غرفه خود را دقیق داشته باشید.
فعالیت ها و جمع بندی در چک لیست برگزاری نمایشگاه بررسی کنید
نتایجی که نسبت به برگزاری نمایشگاه داشته اید را از نظر قیمت، بار معنوی، و... بررسی کنید. کارهایی که خارج از برنامه بوده یا از قلم افتاده را برسی کنید تا اگر قرار است دوباره غرفه ای راه اندازی کنید کمتر اشتباه بکنید. نتایجی که طی چند روز فعالیت در نمایشگاه داشته اید را بررسی کنید و مقایسه کنید که چقدر به اهداف خود نزدیک تر شده اید. نسبت ورودی خود را نسبت به سرمایه گذاری که انجام داده اید مقایسه کنید تا از پیشرفت خود مطلع شوید. نتایجی که از تیمی که با آن در غرفه همکاری داشته اید را برسی کنید تا در موقعیت های بعدی از آنها یا استفاده کنید و یا آنها را عوض کنید. جهت شرکت در نمایشگاه و یا مشاوره و غرفه سازی به سایت آفنداک مراجعه نمایید .
شما می توانید موارد بسیاری را در چک لیست برگزاری نمایشگاه خود اضافه کنید اما پایه و اساس داشتن آن درست همین چیز های به ظاهر پیش افتاده و ساده هستند.
منبع : غرفه سازی آفنداک