هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 3 بهمن 1403
ساعت 15:44
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 3 بهمن 1403 ساعت 15:43
چهارشنبه 3 بهمن 1403 15:29 ساعت
2025-1-22 15:43:26
شناسه خبر : 383545
اصلاح طلبان دست از بازی مذاکره با آمریکا که حیات خود را به آن گره زده‌اند بر نمی‌دارند اما در این میان آنقدر خود را مشتاق مذاکره و فضای کشور را برای افکارعمومی تیره و تار توصیف می‌کنند که نتیجه این بازی تنها امتیازدهی برجامی و نتیجه تقریبا هیچ برای ایران است.
اصلاح طلبان دست از بازی مذاکره با آمریکا که حیات خود را به آن گره زده‌اند بر نمی‌دارند اما در این میان آنقدر خود را مشتاق مذاکره و فضای کشور را برای افکارعمومی تیره و تار توصیف می‌کنند که نتیجه این بازی تنها امتیازدهی برجامی و نتیجه تقریبا هیچ برای ایران است.
گروه سیاست - رجانیوز: اصلاح طلبان برای رسیدن به اهداف خود همواره سینگال های غلط به جامعه ارسال می‌کنند؛ سیگنال‌هایی که بازتاب آن از سوی جامعه اهداف آنان را تامین می‌کند. درواقع این نوع عملیات روانی که با ترس و واهمه بر اساس یک دوقطبی کاذب انجام می‌پذیرد به گونه‌ای مثل یک پازل پشت سر هم چیده می‌شود که بازتاب آن شنیدن و پژواک منویات این جریان سیاسی از درون جامعه است. این نوع اقدامات در کارنامه اصلاح طلبان که با تحت فشار قرار دادن جامعه به طور روانی صورت می‌گیرد، کم سابقه نیست.
 
حالا بازهم با حضور «دونالد ترامپ» در کاخ سفید این جماعت سیاسی با دوقطبی مذاکره یا فشار شدید اقتصادی با پررنگ کردن اهداف خارجی رئیس جمهور جدید آمریکا سعی دارند کشور را به سمت خواسته‌های سیاسی خود بکشانند. موضوعی که اگر به عقب نگاه کنیم در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در زمان «حسن روحانی» نیز به خوبی دیده می‌شد.
 
ماجرای سخنان روحانی درباره وابستگی آب خوردن، ازدواج و اشتغال جوانان و حتی محیط زیست به برجام از جمله همین موار بود که حالا اصلاح طلبان بازهم همان شیوه را در جامعه پیاده‌سازی می‌کنند. جالب است که این سینگال‌دهی‌های داخلی با رصد خارجی نیز همراه می‌شود و اگر قرار است مذاکراتی هم صورت گیرد این موارد قطعا پیام ضعف را به طرف مقابل ارسال می‌کند و نتیجه آن سختگیری و عدم امتیاز دهی طرف آمریکایی است. موضوعی که اگر مذاکراتی هم باشد بیشتر نتیجه آن را به بن بست می‌کشاند.
 
حالا اعضای حزب کارگزاران که به ارسال سینگال‌های خطرناک به طرف مقابل مشغول و معروف هستند در همین باره به موضوع «اقتصاد کلید مذاکره است»، تاکید می‌کنند. «حسین مرعشی» دبیر کل این حزب می گوید: «در زمان برجام گفته مي‌شد مقامات امريكايي از جمله اوباما و جان كري، نقش برجسته‌تري در برجام ايفا كردند اما پس از تصويب برجام ايران به جاي همكاري‌هاي اقتصادي با شركت‌هاي امريكايي، با ساير طرف‌هاي مذاكره‌كننده در برجام همكاري‌هاي اقتصادي‌اش را سامان  داد.»
 
 
فضایی غیر واقعی که با تحلیل‌های غیرکارشناسی یک ذهنیت متوهمانه ایجاد می‌کند. به طور مثال اخیرا «علی عبدالعلی‌زاده» نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: «برنامه دولت برای این موضوع شفاف است که آماده مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور برای دست یافتن به توافق دو سه ماه زمان خواهد برد. شرکت‌های آمریکایی که البته شرکت هایی چند ملیتی هستند می توانند در ایران سرمایه گذاری و همکاری اقتصادی داشته باشند.»
 
 
اصلاح طلبان حالا برای این امر حتی چهره ترامپ را نیز آرایش می کنند و با گریم جدید سعی دارند ترامپی که وحشی و دیوانه می‌خواندند را معامله گر و منطقی جلوه دهند.
 
روزنامه آرمان ملی نیز ضمن تیتری با عنوان «کلید خروج ایران از بحران اقتصادی» از قول مرتضی افقه نوشت: «انتخاب های ترامپ نشان دهنده تغییراتی در رویکرد سیاست خارجی او به نظر می رسد. ترامپ در انتخاب اعضای کابینه خود به افرادی روی آورده که سابقه‌ای در زمینه دیپلماسی و گفت وگوهای بین‌الملی دارند.»
 
 
این روزنامه می‌افزاید: «به اعتقاد اکثر تحلیل‌گران سیاسی اقتصادی (بخوانید اصلاح طلبان) ترامپ ممکن است به دنبال راه حل های مسالمت آمیز برای مسائل بین المللی باشد.»
 
افقه با ترسیم فضای سیاه بدون مذاکرات در کشور می‌گوید: «باید درنظر داشته باشیم که ایران در سال جاری شرایط دیگری را نسبت به سال تجربه می‌کند و دیگر ظرفیت‌های پیشین برای فعالیت اقتصادی و درآمدهای نفتی را ندارد. از این رو دوره شرایط خاصی را پیشرو داریم، مگر اینکه با توجه به شرایط جدید برنامه‌ریزی کرده و از هر فرصتی برای کاهش تنش استفاده شده و همزمان حمایت از اقشار کم درآمد مدنظر دولت قرار گیرد. در حقیقت چنانچه در پذیرش FATF و مذا کرات به نتیجه‌ای نرسیم، باید سیاست‌های زمان جنگ را در دستور کار قرار دهیم.»
 
درواقع دو نوع فضای ترسیمی از سوی اصلاح‌طلبان به خوبی دیده می‌شود. ایران بدون مذاکره با آمریکا که سیاه و در فضای جنگ زده قرار دارد و ایران با مذاکره با آمریکا که به طور خوش‌بینانه و ساده لوحانه‌ای پر از فرصت‌های اقتصادی حتی حضور شرکت های آمریکایی به عنوان کشوری که همه لایه‌های تحریم ایران را در نوردیده است، با وجود این واقعیت های تلخ ترسیم می‌شود. حالا با این وضعیت ایران آیا با توجه به همه تحریم‌هایی که شده یک فضای تاریک و سیاه را تجربه می‌کند؟
 
جالب است که در این تصویرسازی‌های کاذب سعی در ملموس سازی زائد این موارد نیز دارند. مثلا در همین راستا تکانه‌های بازار را به سبب تقویت موضوع مذاکره با آمریکا قلمداد می‌کنند. روزنامه اصلاح‌طلب شرق در مطلبی با عنوان «سینگال مذاکره به بازار ارز» همین موضوع را سوژه خود ساخت.
 
 
این درحالی است که باید گفت با توجه به افزایش بی رویه قیمت دلار نرخ این ارز دیگر به آستانه بالاترین قیمت خود در این مقطع زمانی رسیده بود و با رسیدن به آن و توقف بازار با کمی ریزش مواجه شد.
 
امر اقتصادی که این روزها با توجه به افزایش بی رویه قیمت دلار که به طور مقطعی آستانه تحمل‌های خود را می شکند؛ موضوعی غیر معمولی نیست. با این حال اصلاح طلبان سعی می کنند با تحلیل‌های غلط همه چیز را مثل روحانی به مذاکرات بچسبانند تا اهداف سیاسی خود را تامین کنند. منتها در این روند طرف مقابل را به کل فراموش کرده‌اند؛ چراکه ترامپ نشان داده که نه تنها فعلا برای مذاکره با ایران آماده نیست بلکه سعی دارد روش های قبلی را برای امتیازگیری بیشتر اجرا کند. موضوعی که اصلاح طلبان در حال کمک به آن هستند و بدون استراتژی مذاکره سعی دارند منافع جناحی بی‌قاعده خود را تامین کنند.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/ 


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home