سه شنبه 16 بهمن 1403 09:35 ساعت
شناسه خبر : 383636
برخی در دولت و برخی چهرههای نزدیک به جریان اصلاحطلب از تصویب لوایح FATF حمایت میکنند و بسیاری از نمایندگان مجلس و جریانات سیاسی نسبت به خطرات پیوستن به این معاهده هشدار دادهاند.
به گزارش رجانیوز به نقل از فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته در جلسهای غیرعلنی موضوع الحاق به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را بررسی کردند.
این جلسه در حالی برگزار شد که اختلافات بر سر پذیرش یا عدم پذیرش FATF همچنان ادامه دارد.
انتقاد اصلاحطلبان از مجلس
در پی جلسه مجلس، یکی از روزنامههای اصلاحطلب در سرمقالهای نوشت که «نمایندگان مجلس از طرف اکثریت مردم انتخاب میشوند و نه با ۳ درصد واجدین حق رأی. نمایندگان در یک رقابت سالم با نامزدهای دیگر انتخاب میشوند و به مجلس راه مییابند، نه از طریق حذف دیگران و در مسابقهای ناعادلانه.»
این روزنامه همچنین تأکید کرده که تصمیمگیری درباره FATF باید با در نظر گرفتن منافع ملی و شرایط اقتصادی کشور انجام شود، نه صرفاً بر اساس ملاحظات جناحی.
سلیمی: اصلاحطلبان عادت به غر زدن دارند
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیئترئیسه مجلس، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس یا تاکید بر اینکه اصلاحطلبان «سیاسیکاری» می کنند گفت: آنها در همه حوزههای انتخابی لیست داشتند؛ چند درصد رأی آوردند؟ چرا وقتی مجلس در اختیارشان است، چنین سخنانی را مطرح نمیکنند؟
وی با اشاره به مشارکت پایین در برخی انتخاباتهای کشورهای اروپایی گفت: در بسیاری از کشورهای غربی میزان مشارکت 38 تا 40 درصد است.
اصلاحطلبان حتی نگاهی به قبله آمال خودشان ندارند.
سلیمی افزود: هر زمان که خودشان در انتخابات پیروز شوند، میگویند نماینده همه مردم هستند، اما اگر شکست بخورند، شروع به اعتراض میکنند.
اظهارات اصلاح طلبان و سلیمی در حالی مطرح میشود که بر اساس اصل 86 قانون اساسی ایران، نمایندگان مجلس در اظهار نظر و رأی خود کاملاً آزادند و نمیتوان آنها را به دلیل دیدگاههایی که در مجلس مطرح کردهاند، تحت تعقیب قرار داد.
هم اکنون برخی در دولت و برخی چهرههای نزدیک به جریان اصلاحطلب از تصویب لوایح FATF حمایت میکنند و بسیاری از نمایندگان مجلس و جریانات سیاسی نسبت به خطرات پیوستن به این معاهده هشدار دادهاند.
موضوع پیوستن به FATF مجدداً پس از آغاز فعالیت دولت چهاردهم و تصمیم برای بررسی مجدد لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام داغ شد.
موافقان پیوستن به FATF معتقدند که تصویب این لوایح میتواند به کاهش فشارهای اقتصادی و تسهیل مبادلات بینالمللی کمک کند، اما مخالفان می گویند که این اقدام به شفافسازی تراکنشهای مالی منجر شده و تحریمهای آمریکا را مؤثرتر میکند. از سوی دولتمردان اگرچه معتقدند برای حل مشکلات باید به FATF بپیوندیم اما حاضر نیستند که تضمینی هم برای این ادعا بدهند.
تصمیم نهایی درباره این مسئله به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شده است و بسیاری از کارشناسان معتقدند که مجمع تشخیص مصلحت نظام باید در بررسی لوایح FATF منافع ملی و خطرات پیوستن به آن را مدنظر قرار دهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/383636
لینک کوتاه کپی شد