هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 17 بهمن 1403
ساعت 14:04
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 17 بهمن 1403 ساعت 12:57
چهارشنبه 17 بهمن 1403 10:50 ساعت
2025-2-5 12:57:03
شناسه خبر : 383666
انیمیشن «ژولیت و شاه» کپی دست چندمی از فیلم «ناصرالدین‌شاه آکتور سینما» اثر محسن مخلباف است. در واقع برادران رهگذر در انیمیشن «شاه و ژولیت» سعی کرده‌اند ادای دینی به مخلباف داشته باشند اما به قدری آش را شور کرده‌اند که دچار کپی‌کاری، تکرار و تقلید شده‌اند.
انیمیشن «ژولیت و شاه» کپی دست چندمی از فیلم «ناصرالدین‌شاه آکتور سینما» اثر محسن مخلباف است. در واقع برادران رهگذر در انیمیشن «شاه و ژولیت» سعی کرده‌اند ادای دینی به مخلباف داشته باشند اما به قدری آش را شور کرده‌اند که دچار کپی‌کاری، تکرار و تقلید شده‌اند.
گروه فرهنگ - رجانیوز: انیمیشن «ژولیت و شاه» کپی دست چندمی از فیلم «ناصرالدین‌شاه آکتور سینما» اثر محسن مخلباف است. در واقع برادران رهگذر در انیمیشن «شاه و ژولیت» سعی کرده‌اند ادای دینی به مخلباف داشته باشند اما به قدری آش را شور کرده‌اند که دچار کپی‌کاری، تکرار و تقلید شده‌اند.
 
مخلباف در «ناصرالدین‌شاه آکتور سینما» سعی داشت فارغ از جانبداری از جریان‌های تاریخی به رابطه حکومت و سینما بپردازد. اتفاقی که در انمیشن «ژولیت و شاه» نمی‌افتد و فیلم نمی‌تواند جانبداری خود را به برخی از جریان‌های سیاسی تاریخی پنهان کند.
 
در داستان‌پردازی و فیلمنامه، اثری از خلاقیت نوسینده و کارگردان نیست و خط سیر داستانی، شخصیت‌ها و مضامین همان‌هایی هستند که در طی این سالها در آثار متعددی دیده شده‌اند. دغدغه سازندگان انمیشن«ژولیت و شاه» از جنس دغدغه افرادی مانند تقی‌زاده و دیگر روشنفکران ایرانی است که به دنبال تجدد و مدرنیست بودند. گویا سازندگان این انیمیشن هم‌چنان دارند در هشتاد سال گذشته زیست می‌کنند و مسئله‌شان آن است که باید مدرن شویم. این انیمیشن هرگونه تلاشی در جهت مدرن شدن را تحسین می‌کند و به شکل آشکاری بدنه سنتی جامعه علی‌الخصوص زنان ایرانی را به گونه‌ای عقب‌مانده و کریه‌المنظر به تصویر می‌کشد. البته این انیمیشن جریان مدرنیست را صرفا در لایه مظاهر تمدنی دنبال می‌کند و از اینکه به ابعاد فکری و اندیشه‌ای ماجرا هم بپردازد ناتوان است.
 
«ژولیت و شاه» به هیچ وجه نمی‌تواند روح خودباوری به مخاطب القا کند، چون به جانبدارانه‌ای می‌خواهد به تمجید و مجیز مظاهرتمدن غربی بپردازد. در انیمیشن به تقابل الگوی زن مدرن و زن ایرانی مسلمان پرداخته می‌شود که زن غربی برنده از پیش تعیین‌شده این تقابل است. زنان ایرانی در فیلم در پوشش چادرهای مشکی شبیه اشباح تصویر شده‌اند که باید از آنها ترسید و از سوی دیگر شخصیتی شیک و اروپایی به نام ژولی حضور دارد که در تلاش بود که با لوندی و شگردهای ظاهری بازیگری، مهر ناصرالدین شاه را مصادره کند.
 
انیمیشن در دنیای امروز یکی از راه‌‌های ارتباط بزرگسالان با جهان کودکان و نوجوانان است که برای انتقال معانی و ارزش‌های هرجامعه‌ای است، اما هرچیزی که در جامعه ایرانی به عنوان ارزش شناخته می‌شود، در این انیمیشن به عنوان ضد ارزش به نمایش درمی‌آید و حجم بالای رقص، دیالوگ‌ها و کنایه‌های جنسی در انیمیشن آن را به نمایشی غیرقابل پخش برای کودکان و نوجوانان تبدیل می‌کند.
 
انتهای پیام/ 


1
پسندیدم

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home