هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

جمعه 23 دى 1401 ساعت 15:28
جمعه 23 دى 1401 15:14 ساعت
2023-1-13 15:28:28
شناسه خبر : 363991
از میانه‌های جنگ روسیه و اوکراین اخبار زیادی از نقش قدرت پهپادی ایران در این  جنگ منتشر می‌شد. با توجه به توان تخریب پهپادهای ایرانی و سخت بودن رهگیری آن، بنظر می‌رسد پهپادهای ایرانی تبدیل  به یک چالش برای غرب شده است.
از میانه‌های جنگ روسیه و اوکراین اخبار زیادی از نقش قدرت پهپادی ایران در این جنگ منتشر می‌شد. با توجه به توان تخریب پهپادهای ایرانی و سخت بودن رهگیری آن، بنظر می‌رسد پهپادهای ایرانی تبدیل به یک چالش برای غرب شده است.

گروه بین‌الملل-رجانیوز: قدرت و توان پهبادی ایران، واکنش رسانه‌ها و مقامات غربی را برانگیخته است. «مایکل نایتز» تحلیلگر معروف مسائل دفاعی در گزارشی برای موسسه واشنگتن، به تحلیل پهبادهای ایرانی و میزان نقش آن در جنگ اوکراین پرداخته است. در این گزارش به نقش مهم این پهبادها و قدرت نظامی ایران در آینده معادلات جهانی نیز اشاره شده است.

 

به گزارش رجانیوز به نقل از موسسه واشنگتن؛ در دهه ۳۰ میلادی، شوروی به رهبری استالین و آلمان و ایتالیا درگیر یک جنگ ترکیبی شده بودند. جنگ داخلی اسپانیا، صحنه‌ای از تکنولوژی‌ها و تاکتیک‌هایی بود که در طول جنگ جهانی دوم کشورها اتخاذ کردند، از جمله بمباران هوایی اهداف توسط هواپیماها. امروز نیز آنچه که در اوکراین شاهدش هستیم، یعنی استفاده روسیه از پهبادهای ایرانی و حضور فعال نظامی ایران در این صحنه؛ اتفاقی‌ست که در کشورهایی همچون لبنان، سوریه، فلسطین، یمن و حتی اگر درگیری‌ها بالا بگیرد در سراسر جهان خواهد افتاد. در‌ آینده از پهبادهای ایران بیشتر نیز شنیده خواهد شد.

 
همانظور که در جنگ داخلی اسپانیا، قدرت‌ها از اشتباهاتی که انجام دادند درس گرفتند و تغییر سیاست دادند، اشتباهات امروز طرفین جنگ در اوکراین نیز، پیش درآمدی برای جنگ‌های بزرگ بعدی است.  استفاده از توانایی پهبادی ایران برای کشورها خرج خواهد داشت و این موضوع در جایگاه دیپلماتیک و نظامی جمهوری‌اسلامی ایران در آینده تاثیر خواهد داشت.
 
امروزه پهبادهای ایرانی، تاثیر زیادی در توان نظامی روسیه در مقابل اوکراین داشته است و روسیه اهداف زیادی را با این سلاح‌ها نابود کرده است. به گفته مقامات آمریکایی، ایران از طریق کانال ارتباطی به کریمه تسلیحات خود را ارسال می‌کند که آنرا غیرقابل ردگیری بین‌المللی می‌کند. نکته و مزیت خاص پهبادهای ایرانی این است که علی‌رغم قیمت مناسب می‌تواند اهداف مهم و گرانقیمتی را نابود کند.
 
پهبادهای شاهد۱۳۱ و شاهد۱۳۶ از اوایل ماه آگوست وارد معادلات نظامی جنگ اوکران شده‌اند. این پهبادها به شدت هزینه‌های روسیه و همچنین توان تاثیرگذاری این کشور را افزایش داده است. پس از آن نیز روسیه آغاز به سفارش دادن پهبادهای انتحاری کرد (پهبادهایی که هدف را نابود می‌کنند اما خود نیز منفجر می‌شوند). با گذشت زمان نقش پهبادهای ایرانی رو به افزایش است.
 
غالب این حملات به زیرساخت‌های اوکراین بوده است و امروز اوکراین در تامین برق بسیاری از مناطق خود مشکل دارد. روسیه تا کنون ۳۰درصد از قدرت اوکراین را نابوده کرده است و نقش پهبادهای ایرانی نیز رو به افزایش است. واکنش اولیه رسانه‌های غربی اما با امروز تفاوت‌های بسیاری دارد.
 


تحلیل شبکه آلمانی درباره شاهد۱۳۶ | دانلود فیلم 

 
در ابتدا تلاش مقامات غرب و رسانه‌ها کم اهمیت جلوه دادن نقش پهبادهای ایران بود، حتی ادعاهایی مبنی بر کاهش توانایی پهبادهای ایرانی با برودت هوا مطرح می‌شد. اما هر چه می‌گذرد آنها بیشتر به «تهدید» بودن نقش ایران اعتراف کردند.
 
نکته‌ی مهم دیگری که درباره نقش پهبادهای ایرانی در روسیه وجود دارد، سخت بودن دفاع در مقابل آن است. این وضعیت طوری است که اوکراین جز مناطق کلیدی توان دفاع کردن مقابل پهبادهای ایرانی را ندارد. دفاع در برابر این پهبادها نیازمند تکنولوژی بالایی است. اگرچه صحبت‌هایی درباره‌ اهدای پدافند پیشرفته پاتریوت به اوکراین می‌شود اما چشم‌انداز کوتاه مدتی برای این اتفاق وجود ندارد.
 
شایان ذکر است که جنگ اوکراین اولین باری نیست که توان پهبادهای ایرانی در سطح جهان دیده می‌شود. در سه سال گذشته و پس از ترور شهید سلیمانی، گروه‌های مقاومت تصاویری از رصد پهبادی پایگاه‌های آمریکایی منتشر می‌کردند و امروز نیز با جنگ اوکراین توان تهاجمی پهبادهای ایران اثبات شده است.
 
تنها مانع و چالش برای دفاع کردن نیز تکنولوژی بالای مورد نیاز نیست. استفاده از موشک‌های پدافندی و رهگیری پهبادها بنظر می‌رسد بسیار گران باشد. حتی به زعم خیلی از کارشناسان ممکن است هزینه رهگیری و نابودی پهبادها از ارزش تولیدی آن بیشتر باشد.
 
البته بنظر می‌رسد کشورهای جهان چندان بی‌میل به استفاده از این پهبادها نیستند، به ادعای وزیر امور خارجه ایران، حسین امیرعبداللهیان، کشورهای زیادی در حاشیه دیدارهای اجلاس بغداد۲ در اردن از ایران درخواست خرید پهباد کردند. بنظر می‌رسد دیگر موشک‌های بالستیک تنها تهدید نظامی ایران محسوب نمی‌شود.
 
استراتژی کشورهای شرقی در قبال غرب برای ‌آنها در آینده دستاوردهای زیادی خواهد داشت. روسیه و ایران با هم‌افزا کردن قدرت نظامی یکدیگر و افزایش فشارها بر ناتو و غرب، می‌توانند غرب را نسبت به ادامه سیاست‌های تحریمی مردد کنند. با توجه به بحران‌های غرب و تردید در حمایت از اوکراین، بنظر می‌رسد هم ایران و هم روسیه مجددا می‌توانند در مذاکرات رفع تحریم خود را قدرتمند کنند.
 
انتهای پیام/


کلیدواژه ها »

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home