هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 24 آبان 1403
ساعت 06:05
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 16 آبان 1403 ساعت 19:30
چهارشنبه 16 آبان 1403 19:25 ساعت
2024-11-6 19:30:01
شناسه خبر : 382882
طی ۱۰۰ روزه اخیری که دولت چهاردهم زمام مور اجرایی کشور را بر عهده داشته است، قوه مجریه بیشتر به امور روزمره رو آورده و گویی برنامه مدون و راهبردی برای آینده کشور ندارد.
طی ۱۰۰ روزه اخیری که دولت چهاردهم زمام مور اجرایی کشور را بر عهده داشته است، قوه مجریه بیشتر به امور روزمره رو آورده و گویی برنامه مدون و راهبردی برای آینده کشور ندارد.
گروه سیاست - رجانیوز: دولت چهاردهم از ماه عسل خود عبور کرد و حالا به پایان ۱۰۰ روز اول خود رسید. سایر دولت ها با اقداماتی این مدت را برای مردم می گذراندند و لااقل سعی می کردند گزارش  کاری در این راستا ارائه دهند.
 
در دولت شهید رییسی این مدت به حل اساسی بیماری کرونا انجامید. واکسیناسیون عمومی با کار ضربتی و ستادی شکل گرفت و وزارت بهداشت شروع به واکسینه کردن تمامی مردم به طور مدیریت شده و منظمی مبادرت ورزید که نمونه یک کار جمعی سطح بالا در کشور بود. رایزنی های  دیپلماتیک دولت و شخص رییس‌جمهور نیز در تهیه واکسن مورد نیاز بسیار موثر بود که در ابتدا با تصحیح روابط با چین و بعد اخذ واکسن همراه بود.
 
در دولت روحانی نیز تبلیغات بسیاری از سوی دولت برای این ۱۰۰ روز صورت گرفت و دولت سعی کرد لااقل با صحبت با مردم آنان را دلگرم کند اما حالا در دولت چهاردهم شاهد فعل و انفعالات خاصی در این مدت و اعطای برنامه و حتی ارائه وعده ای نیستیم.
 
بیشتر این مدت برای دولت پزشکیان به امور روزمره دولت ها مانند انتصابات و سخنرانی گذشته است و تجهیز و برنامه ریزی ویژه ای دیده نشده است. مواردی که با حاشیه‌های منفی نیز همراه بوده‌اند. برخی انتصاب ها سبب ساز حضور افراد چالش زا بوده و برخی سخنان مانند مسئله ناترازی بانک ها که به گردن وام ازدواج انداخته شد، برای مردم حساسیت ایجاد کرده است.
 
 صحبت های بنزینی نیز گاه و بیگاه مردم و جامعه را دچار التهابات روانی می کند اما نه بنزین گران شده و نه پاسخ مناسبی درباره برنامه دولت در این خصوص ارائه شده است. این در شرایطی است که دولت مطرح می کند که با مردم برای این موضوع حرف خواهد زد. مواردی که دولت را بیشتر بدون برنامه راهبردی و عملیاتی مهم و مدون نشان می دهد. در بوجه سال آینده خبری از بحث گرانی قیمت بنزین نیست و این موضوع با توجه به اخبار ضد و نقیضی که از گرانی بنزین منتشر می شود،‌ بیشتر جامعه و حتی کارشناسان اقتصادی را نگران کرده است.
 
معمولا دولت ها برای اخذ حمایت مردمی و ایجاد حس اعتماد عمومی در ۱۰۰ روز اول اقدام ویژه ای برای خود تعریف می کنند اما دولت پزشکیان گویی نیازی برای این حرکت ندیده است. شاید ریل گذاری دولت گذشته که مسیر را مشخص و بسیاری از امور را سامان بخشیده سبب کم کاری دولت چهاردهم شده است. اما اقدام و عمل در این دولت در راستای ریل گذاری گذشته نیست!
 
در بحث های اقتصادی که مردم بیشتر بر روی این موارد حساس هستند دولت کارنامه ۱۰۰ روزه مناسبی ندارد. گرانی اقلامی مثل گوشت و لبنیات و نان (در تهران)‌ در این مدت زمان کوتاه بوجود آمد.
 
گوشت با قیمت نجومی حالا بیشتر از سفره های مردم غیب می شود. در همین راستا.، «افشین دادرس» رئیس اتحادیه دام سبک بیان می کند: «از عجایب است، قیمت گوسفند زنده بسیار کاهش پیدا کرده، ولی گوشت به‌طور غیرطبیعی گران شده است، چطور می‌شود؟ قیمت گوشت قرمز الان به کیلویی ۱ میلیون تومان رسیده است.»
 
 موضوعی که اگر در دولت های دیگر رخ می داد با آتش توپخانه شدید رسانه ای اصلاح طلبان همراه بود اما حالا این جماعت سیاسی با سکوت وقایع را دنبال می کنند.
 
با بالا رفتن قیمت دلار و افت ارزش ریال نیز در دولت پزشکیان به سادگی هر چه تمام تر برخورد می شود. بازار در این مدت رکود سنگینی به خود دیده است و مردم جنب و جوشی برای خرید کالا ندارند.  معمولا در دولت های گذشته خصوصا دولت شهید رییسی برای بالا نرفتن ارزش دلار در حد و مرزی حساسیتی وجود داشت و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد اقداماتی انجام می داد تا این حد و مرز شکسته نشود اما حالا به راحتی مرز ۷۰ هزار تومانی قیمت دلار مشاهده می شود.
 
از سوی دیگر، کارشناسان اقتصادی در خصوص بودجه ای که در آن کسری سال آینده مشهود است، اشاره می کنند که رشد نقدینگی و تورم در انتظار کشور است و این بودجه نمی تواند روند افزایش نرخ دلار و کالاهای دیگر را تصحیح کند.
 
«احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت گذشته با اشاره به استقراضی بودن بیشتر لایحه بودجه بیان کرد که «لایحه استقراض بناست چه پیامی به خارج و داخل (تورم) مخابره می‌کند؟»
 
فعل و انفعالات دولت چهاردهم پالس و پیام جالبی به جامعه نمی دهد. دولت در حوزه های مختلف خصوصا بودجه بندی آنچنان خود را قوی و عضلانی برای مقابله با تورم و افزایش نرخ دلار نشان نداده و بیشتر به یک قوه همراه با مشکلات شبیه است تا در مقابل آن. تا اینجای کار دولت نشان داده فاقد برنامه و ایده راهبردی است و عملکرد حمایت آمیز از مردم در برابر وضعیت بد اقتصادی بروز نداده و برای ناترازی ها مانند ناترازی بانکی از حساب مردم (وام ازدواج) برداشت و کسر می‌کند.
 
موضوع «وفاق ملی»‌که دولت بر روی آن سرمایه گذاری سیاسی و اجتماعی کرده است،‌ مسئله مثبتی است و مجلس نیز با همه کم و کاستی‌های دولت در دو برهه تایید وزرا و همچنین بودجه نشان داد که به اصل وفاق پایبند است اما مسئله اصلی اینجاست که این همگرایی باید با برنامه ریزی مدونی به فعل تبدیل شود. اما دولت در این عرصه نیز چندان نشان داده که برنامه راهبردی ندارد و روزمرگی اغلب کاری شده که پاستورنشینان چهاردهم انجام می‌دهند.
 
عقب افتادگی دهه نود با مدیریت غربگرایان جز با داشتن برنامه و تلاش شبانه روزی جبران نخواهد شد؛ فارغ از این، کشور ما در کنار حل معضلات و مدیریت چالش‌ها، نیاز به جهش دارد. رویکرد دولت شهید رئیسی در دوران کوتاه دو سال و ده ماه همین بود که مشکلات عدیده‌ای حل شد. البته که کار آقای رئیس جمهور سخت تر است؛ چرا که باید مراقب پوست موزهای دوستان اصلاح طلب که چاه را به جای راه نشان می دهند هم باشد.

منبع: جهان نیوز


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home