هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

سه شنبه 5 بهمن 1395 ساعت 11:37
سه شنبه 5 بهمن 1395 11:25 ساعت
2017-1-24 11:37:55
شناسه خبر : 264599
در این طرح نزدیک به 200 شاخص از جمله مسائل کالبدی، خانوادگی، فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی  برداشت شده که کلیه این شاخص ها هم تبدیل به نقشه شده است تا برای برنامه ریزان در سطوح محلی و منطقه ای شهر مشهد قابل فهم باشد. بر خلاف مدعای برخی کانال های سیاسی این نقشه ها در طیفی وسیع از موضوعات مانند ترافیک و حمل و نقل، فقر، اشتغال و معیشت، نابسامانی های کالبدی مانند شیشه های شکسته، اعتیاد به مواد مخدر و سیگار و ... تهیه شده است.
در این طرح نزدیک به 200 شاخص از جمله مسائل کالبدی، خانوادگی، فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی برداشت شده که کلیه این شاخص ها هم تبدیل به نقشه شده است تا برای برنامه ریزان در سطوح محلی و منطقه ای شهر مشهد قابل فهم باشد. بر خلاف مدعای برخی کانال های سیاسی این نقشه ها در طیفی وسیع از موضوعات مانند ترافیک و حمل و نقل، فقر، اشتغال و معیشت، نابسامانی های کالبدی مانند شیشه های شکسته، اعتیاد به مواد مخدر و سیگار و ... تهیه شده است.
گروه اجتماعی - رجانیوز: معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد که ریاست آن را «وحید جلیلی» برعهده دارد، در اقدامی قابل تقدیر و عملیاتی، به منظور شناسایی و رفع معضلات اجتماعی دست به یه همکاری مشترک با دانشگاه فردوسی مشهد زده و «نقشه آسیب‌های اجتماعی در محلات مشهد» را تهیه کرده است.
 
به گزارش رجانیوز، نقشه های اجتماعی مذکور حاصل طرح پژوهشی سنجش آسیب های اجتماعی به تفکیک محلات مشهد است که توسط دانشگاه فردوسی مشهد، به سفارش  دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد به انجام رسیده است.
 
مجری طرح مذکور آقای دکتر اکبری، عضو هیات علمی جامعه شناسی دانشگاه فردوسی و ناظرین آن اقایان دکتر بهروان، عضو دیگر هیات علمی این دانشگاه  بوده اند و این طرح با جامعه آماری 8000 نفره در سراسر شهر مشهد انجام شده است.
 
 
 
در این طرح نزدیک به 200 شاخص از جمله مسائل کالبدی، خانوادگی، فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی  برداشت شده که کلیه این شاخص ها هم تبدیل به نقشه شده است تا برای برنامه ریزان در سطوح محلی و منطقه ای شهر مشهد قابل فهم باشد. بر خلاف مدعای برخی کانال های سیاسی این نقشه ها در طیفی وسیع از موضوعات مانند ترافیک و حمل و نقل، فقر، اشتغال و معیشت، نابسامانی های کالبدی مانند شیشه های شکسته، اعتیاد به مواد مخدر و سیگار و ... تهیه شده است.
 
روش کار ساخت گرایی اجتماعی بوده و نه مشاهده. یعنی از مردم محله در مورد ویژگی های محله شان سوال شده است و داده ها از طریق نرم افزار تبدیل به نقشه های  داده های اطلاعات مکانی شده است تا قابل فهم آسان برای برنامه ریزان و فعالین فرهنگی شهر  باشد.  به طور کلی اگر چه در این روش داده ها عینا ممکن است مطابق واقعیت اجتماعی نباشد اما بر ساختی از نگرش مردم به واقعیت است.
 
 
 
 
گزارش کامل نشریه «شهرآرا» از این پژوهش علمی و آماری هوشمندانه را نیز می‌توانید از اینجا بخوانید:
 
 


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home