هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 31 فروردين 1404
ساعت 02:10
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 28 فروردين 1404 ساعت 21:59
پنجشنبه 28 فروردين 1404 21:55 ساعت
2025-4-17 21:59:20
شناسه خبر : 384300
اصلاح‌طلبان بارها با شرطی‌سازی اقتصاد براساس مذاکرات، نه فقط منافع ملی را فدای مطامع سیاسی خود کردند بلکه زیرساخت‌های اقتصادی را هم به بازی نامطمئن معادلات خارجی گره زدند.
اصلاح‌طلبان بارها با شرطی‌سازی اقتصاد براساس مذاکرات، نه فقط منافع ملی را فدای مطامع سیاسی خود کردند بلکه زیرساخت‌های اقتصادی را هم به بازی نامطمئن معادلات خارجی گره زدند.
گروه سیاست-رجانیوز: تثبیت اقتصاد ایران در مدار انتظار برای یک «توافق نامعلوم»، حاصل سیاستی است که نخستین بار دولت‌های اصلاح‌طلب آن را بنا کردند و امروز، هزینه‌هایش دقیقه‌به‌دقیقه بر بازار و معیشت مردم تحمیل می‌شود. رهبر انقلاب همزمان با بالا گرفتن دوباره بحث مذاکرات، به روشنی هشدار دادند: «نباید مسائل کشور را به مذاکرات گره زد؛ اقتصاد شرطی مانع سرمایه‌گذاری می‌شود.» اما با وجود این صراحت، همچنان همان بازی قدیمی در حال تکرار است؛ بازی‌ای که طی دهه گذشته دولت‌ها را از مسئولیت پاسخگویی درباره رکود، تورم و بحران سرمایه‌گذاری، به پشت صحنه مذاکرات رانده و اقتصاد کشور را به گروگان خبری از وین یا مسقط بدل ساخته است.
 
داده‌ها و شواهد، غلبه یک نگاه ایدئولوژیک و کوتاه‌نگر را در سیاست خارجی ایران نشان می‌دهد؛ نگاهی که سیاست خارجی را به ابزار حل مشکلات اقتصادی فوری کاهش داده است. این در حالی است که سیاست خارجی، ماهیتاً فراتر از راه‌حل‌های کوتاه‌مدت است و وظیفه‌اش تأمین منافع ملی در عرصه جهانی است.
 
اما اصلاح‌طلبان بارها با شرطی‌سازی اقتصاد براساس مذاکرات، نه فقط منافع ملی را فدای مطامع سیاسی خود کردند بلکه زیرساخت‌های اقتصادی را هم به بازی نامطمئن معادلات خارجی گره زدند.
 
تجربه دولت‌های هاشمی، خاتمی و روحانی به‌وضوح نشان داد مشروط‌سازی اقتصاد به مذاکرات، منجر به توقف یا تعلیق پروژه‌های مهم در حوزه‌های مختلف شد و بسیاری از وزارتخانه‌ها و برنامه‌های راهبردی، بدل به اسیر سرنوشت میز مذاکره شدند.
 
امروز نیز دولت چهاردهم با تکرار شعار «تنش‌زدایی» و امیدسازی مصنوعی پیرامون حل مشکلات از راه توافق، همان نسخه مصرف‌شده را به‌عنوان برگ برنده انتخابات بعدی رو می‌کند. در حالی که حقیقت این است که نه کاهش مقطعی دلار و نه تبلیغات پیرامون توافق‌های زودگذر، هیچ‌کدام راه‌حلی برای معیشت مردم و سرمایه اجتماعی نبوده‌اند؛ و تنها نتیجه آن، گسترده‌تر شدن موج بی‌اعتمادی و بی‌ثباتی در فضای اقتصادی است.
 
در این شرایط، اقتصاد شرطی‌شده کشور با کوچک‌ترین خبر از کاخ سفید با شوک و تلاطم روبه‌رو می‌شود؛ شوکی که نفعش برای نوسان‌گیران و حامیان بی‌ثباتی محفوظ می‌ماند اما آثار مخربش یکسره بر دوش طبقات پایین و کارگران جامعه سنگینی می‌کند.
 
شایان توجه است که در چنین فضایی، پیام سیاست‌گذاران واقعی عملاً به حاشیه می‌رود و کنترل ذهن افکار عمومی در اختیار رسانه‌ها و گروه‌هایی قرار می‌گیرد که با وعده‌های واهی یا تهدیدسازی‌های بی‌پایه، بازار و مردم را به واکنش‌های بی‌دلیل یا هیجانی می‌کشانند.
 
امروز، کارنامه دولت‌های اصلاح‌طلب و سیاست شرطی‌سازی اقتصاد بیش از هر وقت زیر ذره‌بین جامعه قرار دارد؛ جامعه‌ای که با تجربه هر روزه نوسان، بی‌ثباتی و مطالبات معطل مانده، واقعیت تلخ میراث شوم این نگاه را به‌وضوح لمس می‌کند.
 
انتهای پیام/


2
پسندیدم

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home