جمعه 22 فروردين 1404 02:29 ساعت
شناسه خبر : 384171

دانشمندان برجسته جهان اسلام و حتی برخی متفکران منصف غیرمسلمان، با استناد به متون دینی چون عهد قدیم و جدید، دلایل عقلی و نقلی متعدد و با تکیه بر سیر تکاملی حیات بشر، آیندهای روشن برای انسان پیشبینی میکنند.
گروه معارف-رجانیوز: واژههای «آخرالزمان» و «آخرالزمانی» این روزها در رسانهها و فضای فرهنگی کشور و جهان بسامد بالایی یافتهاند. اینکه آخرالزمان چیست، به چه دورهای اطلاق میشود و چه ویژگیهایی دارد، از جمله پرسشهایی است که از دیرباز تاکنون ذهن انسانها را به خود مشغول کرده است. این پرسشها با توجه به شرایط ویژه و حوادث گوناگونی که در نقاط مختلف جهان رخ میدهد، و بازنشر گسترده آنها در رسانهها که همواره با مفاهیم آخرالزمانی تطبیق داده میشود، این پرسشها پررنگتر از گذشته مطرح میگردد. در واقع، هر حادثه یا بحران جهانی بهطور ناخودآگاه به افکار و تصورات عمومی مردم در مورد نزدیک شدن به پایان جهان و ظهور منجی مرتبط میشود.
در باب آخرالزمان دیدگاههای متفاوتی وجود دارد. برخی بر این باورند که سرنوشت آینده بشر، صلح، عدالت، امنیت و آزادی از چنگال ظلم، تبعیض و استعمار خواهد بود. انسان در این دوران با توجه به تجربههای تلخ تاریخ، به رشد و تکامل معنوی خواهد رسید. این دیدگاه به انسانها امید میدهد که پس از تحمل سختیها، عدالت و سعادت جهانی در دسترس خواهد بود.
در مقابل گروهی دیگر معتقدند که جهان به سوی هرج و مرج فزاینده، گسستهای عمیقتر و فروپاشی بنیانهای تمدن انسانی پیش میرود. بهاعتقاد این دسته، جهان در پایانالزمان با بحرانهای بزرگتری مواجه خواهد شد. جنگها، فقر، فساد، تبعیض، و بحرانهای اجتماعی و اخلاقی بیشتر از هر زمان دیگری گسترده خواهد شد. آنها بر این باورند که آینده بشر نگرانکننده است و احتمالاً پس از یک دوره طولانی از بحرانها و ناآرامیها، انسانها یا بهطور کامل از صحنه هستی محو خواهند شد یا در شرایطی بهشدت بدوی و عقبمانده زندگی خواهند کرد.
نگاهی گذرا به قرائن و شواهد موجود نشان میدهد که جهان امروز بهسوی نوعی بحران بزرگ و فاجعهآمیز در حرکت است. در دنیای امروز، بسیاری از کشورها درگیر جنگها و درگیریهای داخلی و خارجی هستند. این بحرانها باعث شده تا انسانها از جنبههای مختلف دچار آسیب شوند؛ از لحاظ روحی، اجتماعی و حتی زیستمحیطی، جهان در وضعیت بحرانی قرار دارد. فاجعهای که امنیت را از جوامع سلب کرده، بر خشونت افزوده و ناشی از گسست عواطف انسانی و کمرنگ شدن احساسات میان مردم است. در دنیای امروز، اختلافات اقتصادی بین کشورها شدت یافته است. نابسامانیهای اخلاقی و روانی رو به افزایش است و هر روز شاهد نسخه جدیدی از خشونت، خونریزی و بحران در سطح جهانی هستیم. این وضعیت در کنار سرعت فزاینده تغییرات تکنولوژیک و تهدیدات زیستمحیطی، تصور پایان یک دوران و آغاز دوران جدیدی از مصائب و سختیها را در ذهن بسیاری از مردم تقویت میکند.
اگر تنها به چند دهه اخیر نگاه کنیم، افزایش محسوس تخاصم میان دولتها را بررسی کرده و آماری از بحرانهای اجتماعی را مرور کنیم، بهنظر میرسد دیدگاه گروه دوم واقعبینانهتر باشد. بسیاری ممکن است باور به پر شدن جهان از عدل و داد را غیرواقعی بدانند و نسبت به آینده بشریت نومید شوند. با این حال، این تصورات نباید باعث ایجاد یک نگاه کاملاً منفی و ناامیدانه به آینده جهان شود. چرا که تاریخ بشری همواره شاهد دورههایی از بحران و سختی بوده است که در نهایت منجر به دگرگونیهای عظیم و ظهور روندهای مثبت شده است.
اما آیا واقعاً همه ماجرا همین است؟ پاسخ به این سوال قطعاً منفی است. در میان همه این تلخیها و بحرانها، دانشمندان برجسته جهان اسلام و حتی برخی متفکران منصف غیرمسلمان، با استناد به متون دینی چون عهد قدیم و جدید، دلایل عقلی و نقلی متعدد و با تکیه بر سیر تکاملی حیات بشر، آیندهای روشن برای انسان پیشبینی میکنند. از نظر این دیدگاه، پس از اوج گرفتن شرارتها و گناهان و تحمل مصیبتهای بسیار، بشریت وارد مرحلهای نوین خواهد شد: جهانی پر از صلح، عدل، امنیت و شکوه. بهاری برای انسانیت که پس از زمستانی طولانی بر زمین سایه خواهد افکند.
در این دوره جدید، منجی موعود (علیهالسلام) ظهور خواهد کرد و با برقراری عدالت جهانی، ظلم و فساد را ریشهکن خواهد ساخت. در چنین جهانی، انسان آرامش حقیقی را تجربه خواهد کرد، زمین و زمان استعدادهای نهفته خود را در خدمت او قرار خواهند داد. انسان در این دوره از تاریخ، به حقیقت و هدفگذاریهای نهایی زندگی خود پی خواهد برد و به درک جدیدی از وجود و هستی خواهد رسید.
رجانیوز از این هفته در سلسله مقالاتی با عنوان «آینده روشن در انتظار جهان»، تلاش خواهد داشت با تکیه بر منابع اصیل اسلامی و دیدگاههای نویسندگان و اندیشمندان برجسته مسلمان، دلایل این آینده امیدوارکننده را بررسی کند؛ تا در میان این جهان پر از رنج، چشماندازی از تحقق اراده الهی برای ظهور منجی و نجات انسان، پیش روی مخاطبان عزیز قرار گیرد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/384171
لینک کوتاه کپی شد