هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 18 دى 1403
ساعت 02:03
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 16 دى 1403 ساعت 14:16
يكشنبه 16 دى 1403 14:13 ساعت
2025-1-5 14:16:47
شناسه خبر : 383408
فاطمی امین در کتاب استیضاح تولید در سه فصل تجربه‌های حکمرانی، محیط سیاسی و نقشۀ راه نقاط قوت و ضعف مسائل کشور بررسی می‌کند. سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت و معدن وقت ورق به ورق از شروع فعالیت کاری خود در مسند وزارت در دولت رئیس‌جمهور شهید تا روزهای پر سروصدای استیضاحش را به طور مفصل به نگارش درآورده است.
فاطمی امین در کتاب استیضاح تولید در سه فصل تجربه‌های حکمرانی، محیط سیاسی و نقشۀ راه نقاط قوت و ضعف مسائل کشور بررسی می‌کند. سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت و معدن وقت ورق به ورق از شروع فعالیت کاری خود در مسند وزارت در دولت رئیس‌جمهور شهید تا روزهای پر سروصدای استیضاحش را به طور مفصل به نگارش درآورده است.
گروه سیاست - رجانیوز: وزیر سابق صمت در قسمتی دیگر از خاطرات خود، از روندهای مشکوکی سخن می‌گوید که در تلاش بود تا جریان استیضاح را سرعت ببخشد. او درباره این روندها می‌نویسد:  در روز ۷ تیر ۱۴۰۱ استیضاح با ۱۷ امضا در حال اعلام وصول بود؛ فضای مجلس التهاب داشت. پس از نطق رئیس مجلس مبنی بر تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و معرفی ۲ وزیر، روند استیضاح متوقف و امضاکنندگان (ازجمله طراح اصلی استیضاح) انصراف خود را اعلام کردند؛ اما علی‌رغم انصراف مکتوب استیضاح‌کنندگان، استیضاح مذکور بایگانی نشد.
 
برخی از کارکنان مجلس برای رأی آوردن استیضاح فعال شده بودند؛ به‌عنوان‌مثال، یکی از کارکنان در راهروهای مجلس از آقای نقد علی (نماینده خمینی‌شهر) خواسته بود که به استیضاح رأی دهد که با اعتراض شدید ایشان مواجه شد. معلوم نیست که با این فرد خاطی و آمران برخورد شد یا خیر. 
 
استیضاح یکی از وزرا ۷۰ امضا داشت؛ اما این استیضاح به کمیسیون ارجاع نمی‌شد که مورد اشاره و اعتراض آقای نقد علی در جلسه علنی مجلس در ۳۰ فروردین قرار گرفت. ایشان از آقای حاجی‌دلیگانی به‌عنوان عضو هیئت‌رئیسه (و یکی از طراحان استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت) انتقاد کرد که چرا یک استیضاح بیش از ۳ ماه در نوبت ارجاع به کمیسیون در هیئت‌رئیسه در صف منتظر می‌ماند، اما استیضاح دیگری ظرف ۲۴ ساعت تعیین تکلیف و به صحن علنی می‌رسد.
 
با پاسخگویی به ابهامات نمایندگان، تا پایان روز یکشنبه ۲۷ فروردین، ۲۲ نماینده قانع شده و از استیضاح انصراف دادند، برخی از نمایندگان نیز تصمیم به انصراف داشتند و دریافت نامه انصراف آنها در حال انجام بود. 
 
معاون نظارت مجلس ساعت ۱۹:۳۰ روز یکشنبه ۲۷ فروردین در تماس تلفنی با معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که زمان بازپس‌گیری امضاها به اتمام رسیده و ملاک مورد استناد هیئت‌رئیسه، سامانه امور مجلس و آن هم صرفاً رأس ساعت پایان جلسه کمیسیون است و قطعاً استیضاح با همین تعداد امضاهای موجود اعلام وصول خواهد شد. درحالی‌که قانون آیین‌نامه داخلی مجلس چنین قیدی ندارد. 
 
آقای طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن در نامه‌ای به رئیس مجلس به‌تعجیل، عدم رعایت ضوابط، فشارها و مداخله‌های غیرمتعارف در جریان استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت اعتراض کرد.
 
رئیس مجلس به یکی از موافقان استیضاح در قالب تذکر ماده ۷۵ آیین‌نامه داخلی فرصت مجدد برای نطق داد. اجازه تذکر ماده ۷۵ در حالی داده شد که «نسبت سوئی به نماینده مذکور داده نشده و عقیده و اظهار او را بر خلاف جلوه داده نشده بود.» بدین ترتیب این نماینده برای دومین بار در مخالفت با وزیر نطق کرد. بر اساس ماده مذکور، رئیس مجلس می‌توانست بعد از استیضاح این فرصت را در جلسه بعدی به نماینده مذکور بدهد.
 
در روز استیضاح از توزیع گزارش مکتوب وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اطلاع نمایندگان در صحن مجلس ممانعت شد. درحالی‌که مجلس ۱۱ روز تعطیل بود و فرصتی برای برگزاری جلسه با نمایندگان نبود، حتی اجازه ارائه یک گزارش چند صفحه‌ای به نمایندگان داده نشد!
 
در روز استیضاح از حضور معاونان امور مجلس دستگاه‌ها در صحن علنی ممانعت شد. درحالی‌که بر اساس آیین‌نامه داخلی صرفاً در زمان برگزاری جلسات غیرعلنی، حضور معاونان امور مجلس ممنوع است؛ در عوض برخی از مشاوران گروه خاص و کارکنان مجلس در صحن حضور داشته و برای اثرگذاری بر رأی نمایندگان تلاش می‌کردند.
 
در جلسه استیضاح در اقدامی کم‌سابقه، رئیس مجلس در ساعت ۱۱:۲۳ دقیقه تنفس اعلام کرد و جلسه را موقتاً پایان داد. درحالی‌که هنوز ۴۰ دقیقه تا اذان ظهر باقی‌مانده بود. صحبت‌های ۲ نماینده موافق استیضاح (که حداکثر در مجموع ۳۰ دقیقه مجاز به صحبت بودند) به‌نوبت عصر و قبل از صحبت آخر وزیر موکول شد. 
 
شواهدی وجود دارد که کارکنان مجلس در فرایند رأی‌گیری مداخله داشتند، به‌عنوان‌مثال آقای م. (نماینده مجلس) در حین رأی‌گیری به فردی گفت برای اینکه مطمئن باشید، من برگه رأی خود را به آقای ع. (که مشاور بود و نه نماینده مجلس) تحویل دادم؛ این مکالمه از میکروفون مجلس در رادیوپخش شد.


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home