هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 7 آبان 1403 ساعت 16:54
دوشنبه 7 آبان 1403 16:48 ساعت
2024-10-28 16:54:54
شناسه خبر : 382755
موضع روسیه درقبال حمله اسرائیل به ایران با واکنش منفی حامیان داخلی آمریکا که اتفاقا حامیان دولت مستقر نیز هستند مواجه شده است.
موضع روسیه درقبال حمله اسرائیل به ایران با واکنش منفی حامیان داخلی آمریکا که اتفاقا حامیان دولت مستقر نیز هستند مواجه شده است.

گروه بین‌الملل-رجانیوز: روسیه در واکنش به حمله اخیر اسرائیل به خاک ایران موضع محتاطانه‌ای اتخاذ و از محکومیت حمله رژیم صهیونیستی خودداری کرده است، اما نباید فراموش کرد در ماجرای حمله به کنسولگری ایران، این کشور موضع‌گیری قاطعی در محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی نشان داده بود. 

 
اما ریشه این تغییر موضع روسیه چیست؟ در پاسخ باید گفت علت این تغییر موضع روسیه را باید در اظهارات اخیر مقامات ایرانی در نیویورک، به‌ویژه موضع‌گیری‌های مسعود پزشکیان در مورد جنگ اوکراین، جستجو کرد. 
 
پزشکیان احتمالا تحت تاثیر ظریف در موضع گیری که برخلاف رویکرد جمهوری اسلامی در قبال تحولات اوکراین تا پیش از این بوده، هم به میخ زده هم به نعل و بدون هیچ اشاره ای به دخالت ناتو و غرب در آتش افروزی در جنگ اوکراین، همانند کشورهای غربی بر "لزوم توقف سریع حمله های نظامی در اوکراین" تاکید کرد و خواستار گفتگوی طرفین شد.
 
نکته قابل تامل اینکه روسیه نیز در قبال حمله اسرائیل به ایران موضع کاملا شبیه به همین مواضع پزشکیان در سازمان ملل را اتخاذ کرده است.
 
تحلیلگران معتقدند روابط بین‌الملل عرصه‌ای برای بازی‌های محاسباتی است و کشورها همواره منافع خود را در اولویت قرار می‌دهند. برخلاف رویکرد «برد-برد» با روسیه که در دوره شهید رئیسی تعریف شده بود، برخی رفتارهای اخیر دیپلماتیک دولت پزشکیان بیانگر نگاه رمانتیک به روابط بین الملل آن هم در جهت تمایل به مواضع غربی ها است.
 
علاوه بر این وقتی ایران در ماجرای جنگ اوکراین یک سیاست کلی مبتنی بر کسب منافع حداکثری خودش اتخاذ کرده، با اعلام مواضع های هزینه ها از سوی دولت پزشکیان نه تنها به منافع ملی آسیب وارد می شود بلکه از سوی دیگر به حمایت های دیپلماتیک کشورهای مهمی در عرصه بین الملل از ایران مانند روسیه خدشه وارد می آورد.
 
در واقع پزشکیان و تیم دیپلماسی دولت او به این سئوال پاسخ دهند آیا اتخاذ  مواضعی در جهت خوشایند غربی ها سبب نزدیکی آنها به ایران یا کسب منافع برای ایران شد؟ و یا فقط بر روابط ایران و روسیه آسیب وارد آورد که صرفا یک نمونه آن را در ماجرای حمله اخیر رژیم صهیونیستی دیدیم.
 
انتهای پیام/


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home