هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 1 آذر 1403
ساعت 21:39
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

سه شنبه 15 فروردين 1402 ساعت 16:10
سه شنبه 15 فروردين 1402 15:26 ساعت
2023-4-4 16:10:57
شناسه خبر : 366013
پیگیری‌های زیادی توسط دولت‌های مختلف در طول این سال‌ها انجام شده است اما هنوز اطلاعات قطعی مبنی بر شهادت یا جاویدلاثر بودن حاج‌احمد اعلام نشده است.
پیگیری‌های زیادی توسط دولت‌های مختلف در طول این سال‌ها انجام شده است اما هنوز اطلاعات قطعی مبنی بر شهادت یا جاویدلاثر بودن حاج‌احمد اعلام نشده است.
گروه سیاسی - رجانیوز: پیگیری‌های زیادی توسط دولت‌های مختلف در طول این سال‌ها انجام شده است اما هنوز اطلاعات قطعی مبنی بر شهادت یا جاویدلاثر بودن حاج‌احمد اعلام نشده است.
 
به گزارش رجانیوز به نقل از وطن امروز، به نظر می‌رسد بعد از گذشت 41 سال از ماجرای ربوده شدن جاویدالاثر حاج‌احمد متوسلیان و ۳ همراه ایشان توسط فالانژهای نزدیک به رژیم صهیونیستی در سال 1361 در کشور لبنان، هنوز اجماع نظر درباره اعلام قطعی شهادت یا زنده‌ بودن وی وجود ندارد.
 
* ماجرای ربوده شدن
پس از عملیات بیت‌المقدس، رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرد و بیروت از کشورهای اسلامی درخواست کمک کرد و شورای عالی دفاع کشورمان تصمیم گرفت حاج‌احمد متوسلیان را به عنوان فرمانده تیپ محمد‌رسول‌الله به این کشور اعزام کند. 21 خرداد سال 61 نخستین گروه از رزمندگان ایرانی با یک هواپیمای باری نیروی هوایی ارتش، عازم سوریه شدند. متوسلیان پس از بررسی اولیه شرایط میدانی لبنان و سوریه به ایران بازگشت تا گزارشی به مسؤولان بدهد. پس از ارائه گزارش،‌ امام خمینی(ره) فرمود اقدام اسرائیل در حمله به لبنان دسیسه‌ای بود تا ایران را از مساله اصلی‌اش یعنی جنگ با صدام بازدارد و دستور بازگشت نیروهای ایرانی را صادر کردند. در ادامه تعداد زیادی از نیروهای تیپ 27 به ایران بازگشتند و تنها تعدادی از کادرها و فرماندهان باقی مانده بودند که متوسلیان در حال برنامه‌ریزی برای بازگشت آنها بود. صبح روز دوشنبه 14 تیرماه سال 61، حاج‌احمد متوسلیان تصمیم گرفت به‌همراه سیدمحسن موسوی، کاردار سفارت ایران در لبنان،‌ برای تهیه گزارش از وضعیت پیشروی نیروهای اسرائیلی و شیعیان لبنان عازم بیروت شود. در این سفر علاوه بر حاج‌احمد و موسوی،‌ تقی رستگارمقدم و کاظم اخوان (خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی) نیز او را همراهی می‌کردند.
سرانجام ساعت 12 ظهر 14 تیرماه 61، خودروی بنز سفارت ایران حامل فرمانده لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص) در پست بازرسی برباره در 40 کیلومتری شمال بیروت توسط نیروهای فالانژ طرفدار اسرائیل متوقف شد و سرنشینان آن ربوده شدند.
 
* سرلشکر سلامی: جاویدالاثر متوسلیان نخستین شهید ایرانی راه فتح قدس است
گفتنی است در روز‌های اخیر برخی رسانه‌های غیر رسمی گزارش دادند سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دیدارهای نوروزی با خانواده معظم شهیدان احمد متوسلیان، سعید و محمد طوقانی و مهدی ذاکرحسینی، امنیت، آرامش، پیشرفت و اقتدار امروز کشور را مدیون خون شهیدان دانست و گفت: همان‌طور که شهدا ستارگان درخشان آسمان افتخارات کشور و جامعه ما هستند. خانواده‌های شهدا هم چشم و چراغ این جامعه هستند بر اساس ادعای این رسانه‌ها وی خاطرنشان کرد: شهید جاویدالاثر حاج‌احمد متوسلیان نخستین شهید ایرانی در راه فتح قدس است و فتح‌های امروز جبهه مقاومت، محصول راهی است که او برای آزادی قدس شریف و رهایی مردم مظلوم فلسطین از یوغ سلطه و ستم اشغالگران صهیونیست و حامیان آنها باز کرد.
 
* سردار شریف: در وضعیت حاج‌احمد و همراهان‌شان تغییری ایجاد نشده ‌است
روابط عمومی سپاه به نقل از سردار رمضان‌شریف، سخنگو و مسؤول روابط عمومی کل سپاه اعلام کرد از سخنان فرمانده ‌کل سپاه در تجلیل و تمجید از شخصیت «جاویدالاثر حاج‌احمد متوسلیان» و نقش پیشتازانه او در گشودن راه فتح قدس و مسیر آزادی قدس شریف که در دیدار با خانواده معظم ایشان انجام شد، برداشت ناصواب شده است و برخی اشخاص و رسانه‌ها تلقی شهادت قطعی حاج‌احمد متوسلیان را داشته‌اند. وی افزود: برای تنویر افکار عمومی اعلام می‌شود در وضعیت جاویدالاثر حاج‌احمد متوسلیان و سرنوشت قطعی ایشان تاکنون تغییری حاصل نشده است و پرونده وی و همراهان «کاظم اخوان، تقی رستگارمقدم و سیدمحسن موسوی» که 14 تیرماه 1361 در منطقه «برباره» لبنان توسط نیروهای فالانژ ربوده شده‌اند، همچنان مفتوح و توسط مراجع سیاسی و حقوقی کشور در حال پیگیری است. سردار شریف با ابراز امیدواری نسبت به روشن شدن هرچه سریع‌تر سرنوشت جاویدالاثر حاج‌احمد متوسلیان و دیگر عزیزان همراه وی، تصریح کرد: عنوان جاویدالاثر یا شهید جاویدالاثر یک اصطلاح عرفی است و برای تکریم و تجلیل شماری از فرماندهان و رزمندگان اسلام در دفاع‌مقدس و جبهه مقاومت اسلامی به‌کار می‌رود که از سرنوشت قطعی آنها (شهادت یا زنده بودن) اطلاعات موثقی در دست نیست.
 
* متوسلیان زنده است تا زمانی که آرمان قدس زنده است
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در یادداشتی در واکنش به اعلام شهادت حاج‌احمد متوسلیان پس از ۴۱ سال نوشت: هرچند شنیدن خبر قطعی شهادت حاج‌احمد برای همه علاقه‌مندان به او پایان تلخ سال‌ها چشم‌انتظاری است اما بدون‌شک احمد متوسلیان زنده است مادامی که آرمان آزادی قدس شریف در جغرافیای ایران اسلامی و مقاومت زنده و تپنده است.

* روایت‌هایی از شهادت حاج‌احمد
پیگیری‌های زیادی توسط دولت‌های مختلف در طول این سال‌ها انجام شده است اما هنوز اطلاعات قطعی مبنی بر شهادت یا جاویدلاثر بودن حاج‌احمد اعلام نشده است. برخی پژوهشگران و تاریخ‌نگاران نیز معتقدند حاج‌احمد متوسلیان به شهادت رسیده است. حمید داودآبادی، نویسنده دفاع‌مقدس می‌گوید: «بنده اسفند 97 در مراسمی خدمت سردار سلیمانی رسیدم و این اتفاق گره‌گشای پرونده حاج‌احمد بعد از 37 سال برای من بود. به حاج‌قاسم عرض کردم «بنده 25 سال روی پرونده حاج‌احمد متوسلیان کار کردم»، حاج‌قاسم فرمودند «طی این تحقیقات به چه‌ چیزی رسیدی؟» بنده عرض کردم که «حاج‌احمد و همرزمانش همان روز شهید شدند» و حاج‌قاسم نیز تاکید فرمودند «بله! هر 4 نفر همان شب شهید شدند».
عباس برقی از همرزمان احمد متوسلیان نیز معتقد است وی شهید شده است. او می‌گوید: «حاج‌احمد روحیه‌ عجیب و غریبی داشت؛ من اصلا نمی‌پذیرم ۴ نفر فالانژ توانسته باشند حاج‌احمد را اسیر بگیرند. من احساس می‌کنم اینها آمدند دست حاجی را ببندند و اسیرش کنند و حاجی هم که تحمل ندارد با آنها درگیر شده و آنها هم به ایشان شلیک کرده‌اند».


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home