هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
شنبه، 4 اسفند 1403
ساعت 10:28
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 12 دى 1400 ساعت 12:14
يكشنبه 12 دى 1400 12:13 ساعت
2022-1-2 12:14:43
شناسه خبر : 354054

بتونیر

بتونیر یا میکسر بتون ابزاری میباشد که برای هم زدن و  مخلوط کردن بتون استفاده میگردد. از بتونیر یا میکسر بتن برای مقادیر و حجمهای متفاوتی از میکس و ساخت بتن میتوان بهره برد. همانطور که می دانید بتن از ترکیب سنگ، شن، ماسه، سیمان و آب با مقادیر مختلف تشکیل شده است که به نسبت های مرتب داخل دستگاه میسکر بتن یا خلاطه ریخته شده و به مدت زمان مشخص هم می خورند تا بتن تشکیل بشود. میکسرها در ابعاد بزرگ دارای مقسم جهت تعیین مقادیر مختلف از ماده جهت تشکیل بتن می باشند. به طور کلی میکسرهای بتن در ابعاد خیلی بزرگ در کارخانه های تولید بتن به کار میرود و از بتونیر با قابلیت جابجایی در سایتهای بتن ریزی و برای کارهایی با حجم کمتر استفاده میشود. جابجایی دستگاه مخلوط کن بتون نیز توسط دو چرخ یا چهار چرخ انجام می گردد..

در ادامه این مقاله از بتونیر نیکا کورپ همراه ما باشید.

انواع بتونیر چیست؟

نیازی به گفتن نیست، دقیقاً مانند نیازهای کاربردهای مختلف، انواع بتونیرها که معمولاً حوزه عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز از نظر ماهیت کاملاً متنوع هستند. میکسرهای بتونی را می‌توان به دو دسته گسترده تقسیم کرد:

میکسر دسته‌ای (Batch Mixer)

همان‌طور که از نام این دستگاه پیدا است، این نوع میکسر بتن یک دسته را به طور همزمان تولید می‌کند. به این معنا که بر حسب زمان و نیاز کار، مخلوط را آماده می‌کند و از دوباره نیاز به آماده‌سازی مخلوط جدید است.

یکسرهای دسته‌ای دارای یک باکتِ (جام یا دیگ) متشکل از تیغه‌ها است که هنگام چرخش مخلوط بتن را آماده می‌کنند. سرعت چرخش، زاویه پره‌ها و در بعضی موارد زاویه شیب باکت قابل کنترل است. اینها متداول‌ترین میکسرهای بتونی هستند و ترجیحاً در پروژه‌های کوچک و متوسط کاربرد دارند.

میکسر پیوسته (Continuous Mixer)

این بتونیرهای بدون هیچ‌گونه وقفه‌ای و تا زمانی که کار ادامه داشته باشد مخلوط بتنی را آماده می‌کنند. آنها به طور مداوم از مواد اولیه تغذیه می‌شوند و بتن به محض آماده‌سازی مخلوط توسط کارگران ساختمانی تخلیه و جمع‌آوری می‌شود.

بتونیر پیوسته معمولاً در خود محل پروژه تنظیم می‌شود. آنها یک واحد تغذیه جداگانه برای جذب مواد تشکیل دهنده بتن و یک واحد میکسر برای مخلوط کردن بتن و یک مکانیسم تخلیه برای پخش بتن در سطح دارند.

نکته: بتونیرهای حتی برحسب سوخت نیز به انواع برقی و دیزلی تقسیم می‌شوند.

بتونیر 120 لیتری چیست؟

تعریف بسیاری از سازه های امروزی کاملا متفاوت تر از نگاه عادی ما به یک ساختمان ساده مسکونی است. سازه هایی که قرار است برای احداث انواع زیر ساخت های کلان شهری تا فضاهای بزرگ صنعتی مورد استفاده قرار گیرند. جهت خرید بتونیر 120 لیتری کلیک کنید

در این بین جمع کثیری از ساختمان های مسکونی و اداری نیز رو به آسمان هستند. در تمام این سازه ها ما به بتن با درجه استحکام بالایی نیاز داریم. بتن هایی که خاص هستند و با توجه به شرایط حاکم بر پروژه طراحی می شوند.

چنین بتن هایی را قبل از ورود به تولید انبوه در یک شرایط آزمایشگاهی تولید می کنند. بتونیر 120 لیتری یک تجهیز دقیق آزمایشگاهی است که برای تولید چنین بتن های خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.

میکسر بتن 250 لیتری چیست؟

به هیچ حالت نمی‌ توانید از حضور پررنگ بتن در تمامی فضا های ساخت ‌و ساز امروزی عبور کنید. ساخت ‌و ساز های امروزی رو به آسمان هستند و در همگی آنها هدف رسیدن به یک ساختار منسجم با ضریب استحکام بالا و در عین حال شرایط ماندگاری طولانی ملاک جدی است.

جهت خرید بتونیر 250 لیتری کلیک کنید

برای رسیدن به تمامی این هدف ‌ها متریال بتن بهترین انتخاب است. حضور پررنگ چنین متریالی نیاز جدی ما را در تامین صحیح ابزار هایی که آن را می ‌سازد، خاطر نشان خواهد کرد.از طرفی می ‌دانیم که تنها با استفاده از انواع بتونیر است که قادر به ساخت بتن با مرغوبیت بالا هستیم. لکن هر بتونیر با هر ظرفیتی مناسب برای کار در هر عملیات ساختمانی نخواهد شد؛ اما خیلی ‌ها علاقه به داشتن یک بتونیر با قدرت مانور بالا هستند.بتونیری که بتواند در سطح بزرگی از عملیات ‌های ساخت ‌و ساز مسکونی تا راه‌ سازی و حتی صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. میکسر بتن 250 لیتری بهترین مدل برای تامین نیاز این دست از افراد می ‌باشد.

مشخصات اصلی بتونیر استاندارد چیست؟

دارای نیروی محرک و موتوری با قدرت و دور خروجی مناسب برای بهتر میکس کردن مواد.
دارای بدنه (دیگ) با ورق ضد سایش و ضخامت بالا برای جلوگیری از فرسایش دیگ و سوراخ شدن دیگ.
دارای دنده های سخت و با کیفیت انتقال دهنده نیرو از موتور به دیگ که مانع خورندگی و شکستگی دنده ها باشد.

شاسی

شاسی در واقع همان اسکلت بتونیر است که سایر تجهیزات بر روی آن نصب می شود. شاسی اغلب تجهیزات ساختمانی در داخل کشور تهیه می شود . در تهیه شاسی بتونیر ضخامت قوطی به کار رفته متناسب با ظرفیت دیگ انتخاب می شود . نکته ای که باید توجه داشت اینست که در زمان جابجایی دستگاه دقت کنیم تا جوشکاری ها و اتصالات صدمه نبیند تا در زمان کار وزن به صورت یک نواخت بر روی شاسی فشار وارد کند.

دیگ یا جام مواد

بخشی از دستگاه ملات ساز است که مواد درون آن بارگیری شده و ترکیب می شود. دیگ و یا جام در بتونیر موتوژن با ورق های فلزی تمام رنگ و ضد زنگ با ضخامت 3 و 2 میلی متر ساخته می شود. البته دیگ با ورق ضخیم تر یعنی 3 میلیمتر در حجم 300 لیتری سبب طول عمر بسیار بالاتر بتونیر می شود اما ضخامت 2 میلی متر قیمت خرید بتونیر را مناسب می کند و جواب گوی طیف وسیعی از نیاز های ساختمانی خواهد بود . نکته مهم اینست که از اضافه بار کردن مخلوط بپرهیزیم . در سنگ دانه های بسیار سنگین باید حجم مخلوط را تا نصف ظرفیت اسمی کاهش دهیم.

دنده دور کمر

دنده دور کمر بر روی دیواره بیرونی دیگ نصب شده است و نیروی گیربکس را به دیگ منتقل می کند و آن را به گردش در می آورد. روش های دیگری نیز برای انتقال نیرو از گیربکس به دیگ وجود دارد اما این روش با وجود صدایی که ایجاد می کند استهلاک کمتری را برا ی دستگاه دارد به همین دلیل این روش پرکاربردترین و رایج ترین روش موجود است. با دنده دور کمر سرعت گردش دیگ بین 13 تا 17 دور در دقیقه خواهد بود.

الکتروموتور

الکتروموتور تک فاز با سرعت 1400 دور در قیقه و با قدرت 3 اسب بخار است که جریان ورودی 13.5 آمپر و بازده 78 درصد دارد. جنس بدنه موتوژن آلومینیوم است و دارای دو خازن راه اندازی و دائم است. این الکتروموتور به کمک تسمه فولی بزرگ شاسی را که دنده کوچک به آن وصل است، به چرخش در می آورد و در نتیجه دنده کوچک بر روی دنده بزرگ که دور دیگ قرار دارد، شروع به حرکت کرده و دیگ را می چرخاند. اطلاعات بیشتر در مورد الکتروموتور موتوژن را اینجا ببینید.

گیربکس و فرمان

عمل چرخش به صورت عمودی بر عهده گیربکس و فرمانی است که بر روی گیربکس نصب شده است.گیربکس VF86 بهکار یکی از بهترین گیربکس های موجود در بازار است با دنده های برنجی و بدنه آلومینیومی . ضریب تبدیل گیربکس بهکار 48 به 1 است .

انواع بتونیر

تفاوت بتونیر دنده زیر و دنده کمر

اگر دنده های مخلوط کن دور تا دور دیگ باشد به آن بتونیر دنده کمر و اگر دنده های آن زیر دیگ تعبیه شده باشد به آن خلاطه دنده زیر می گویند. تفاوت بتونیر دنده زیر با بتونیر دنده کمر در شکل قرارگیری دنده های آن می باشد. مثلاً در بتونیر دنده زیر، دنده ها در زیر دیگ بوده و چرخش دیگ شبیه حالت دیفرانسیلی می باشد که به طبع آن صدای کمتر و اصطحلاک بیشتری دارد.



 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home