«حوادث و بحران اخیر یادآور رویارویی و صف آرایی خالد بن ولید در برابر ابر قدرت های صدر اسلام است. او که عمری در صف کفر شمشیر به روی پیامبر (صلی الله علیه و آله) و مسلمانان کشید ولی در نهایت فاتح بزرگی برای مسلمانان گشت.»
به گزارش شبکه ایران نام صدام حسین برای ملت ایران نام آشنایی است. همه مردم او را با جنایت هایش و البته حماقت هایش می شناسند. یکی از بزرگترین این حماقت ها حمله او به کویت در سال 1369 بود.
پس از این حمله بود که آمریکا فرصت یافت برای رسیدن به اهدافش به یک لشگر کشی گسترده به منطقه دست بزند و جنگ اول خلیج فارس را در زمستان 1369 به راه بیاندازد. این جنگ تا بهار سال آینده اش ادامه پیدا کرد و در تاریخ 23 فروردین 1370 پایان رسمی آن اعلام شد.
این واقعه که به قول برخی کارشناسان، «جنگ تجاوزها» بود و مصداقی بود بر استجابت دعای «اللهم اشغل الظالمین بالظالمین»، موجب اتفاقات و موضع گیری های جالب و عبرت انگیزی هم شد.
از بین آنها می توان به اصرار عجیب و گسترده
هوشیاری رهبر انقلاب و عدم ورود به تله
پس از شروع این جنگ، جمهوری اسلامی با هوشیاری رهبر انقلاب اعلام کرد که از آنجا که این جنگ، جنگ حق و باطل نیست، جمهوری اسلامی، در عین محکوم کردن حمله عراق به کویت و همین طور محکوم کردن تجاوز آمریکا و ناتو به منطقه، بی طرفی خود را حفظ نموده و به نفع هیچ کدام از طرفین در گیری وارد نبرد نخواهد شد چراکه به قول رئیس شورای عالی امنیت ملی وقت ایران، «ما وارد جنگی نخواهیم شد که در آن خون بدهیم آمریکا پیروز شود و به اهدافش برسد و یا عراق پیروز شود و در کویت بماند.» (روزنامه رسالت، 6/11/69)
موضع جناح چپ؛ مخالفت با نظر ولی فقیه و حمایت از صدام
ولی مدعیان پیروی
مثلاً مجمع روحانیون مبارز طی بیانیه ای خواستار ضربه زدن به منافع آمریکا در همه جای جهان شد و تلویحاً از شورای عالی امنیت ملی خواست ایران را به نفع عراق وارد جنگ کند:
«از مسلمانان و از هسته های انقلابی جهان اسلام و خصوصاً منطقه خلیج فارس می خواهیم که صفوف خود را هرچه فشرده تر سازند و خود را برای ضربه زدن به منافع آمریکا در منطقه و سراسر جهان آماده کنند. ... در این لحظات حساس از شورای عالی امنیت ملی درخواست می کنیم که ... با الهام از تعالیم و سیره مبارک امام راحلمان ... در مقابله با آمریکا با تدبیری همه جانبه و با استظهار به نیروی انقلابی ملت بزرگوار ایران و اعتماد به خواست و اراده ملت های مسلمان برای مقابله با خطرات و نقشه شوم آمریکا و تأمین منافع و مصالح جمهوری اسلامی ایران ... با قاطعیت به بهره گیری از فرصت ها و اتخاذ تصمیم های مناسب بپردازد.»
بهزاد نبوی هم در دیداری با دانشجویان دانشگاه تهران خواستار بهره گیری از این فرصت برای حمله به اسرائیل و جنگ با آن شد: «این جنگ فرصتی تاریخی برای حمله به اسرائیل به وجود آورده بود که از دست رفت ... وظیفه ما این بود که به هر طریق ممکن است سمت و سوی جنگ را عوض می کردیم. ما می بایست در سیاست خارجی و مواضعمان در قبال عراق، این نکته محوری را نصب العین قرار می دادیم.» (سلام، 9/12/69، به نقل از تکثر گرایی در جریان اسلامی، صفحه 239)
خلخالی: تساهل ممنوع
صادق خلخالی (دیگر شخصیت برجسته جناح چپ) هم در حالیکه هنوز خون هزاران هزار شهید و جراحات هزاران هزار بسیجی جانباز در جنگ با صدام تازه بود، جنگ به نفع صدام را جنگ برای اسلام دانست و گفت: «گذشته ها مسئله دیگر است ... اینجا سرنوشت اسلام مطرح است ... این برای ما ننگ است، برای ما عار است، اسلحه داریم، قدرت داریم، جوان داریم، بسیجی داریم، بخواهیم تسامح و تساهل بکنیم. هیچوقت تساهل در این مسائل جایز نیست.» (جمهوری اسلامی، 29/10/69)
شمشیر اسلام شدن صدام
محتشمی پور، در نطق پیش از دستورش در جلسه 30 دی 1369، با استناد به فتاوای حضرت امام در تحریر الوسیله، و با فراموش کردن نقش صدام در جنایت های بی شمار علیه ایران و نقش او در آتش افروزی در منطقه، به تطهیر صدام پرداخت و ورود به جنگ به نفع وی را واجب شمرد و او را خالد بن ولید خواند:
«آنچه باعث این همه مصیبت شده است جهان خوارگی آمریکا و مزدوری رژیم های مرتجع منطقه است. تمام مصیبت ملت های مسلمان منطقه از مثلث شوم استکبار جهانی به رهبری آمریکا ،صهیونیزم و حکام مرتجع و مزدور منطقه است. امروز بحث بر سر گذشته عراق و ایران نیست. ... امروز کفر جهانی به سر کردگی آمریکا در یک صف برای نابود کردن منابع مسلمین قرار گرفته است. اینکه برخی از افراد ساده لوح و یا مرعوب فکر کنند این جنگ برای ما جای نگرانی نیست و مردم نگران نباشند، جای بسی تأسف است.
... امروز ملت های مسلمان منطقه به خصوص ملت ایران وظیفه شرعی دارند تا در جهادی مقدس به مقابله با نیروهای کفر آمریکا و ناتو و صهیونیزم برخیزند. انقلاب و نظام جمهوری اسلامی نمی تواند در این جنگ خانمانسوز و سرنوشت مسلمانان بی تفاوت بماند. ملت ایران راه امام را می پیماید و از ولایت فقیه تبعیت میکند.
... ملت ایران هم اکنون مقلد امام سلام الله علیه است. برادران عزیز، علماء، مراجع، مجتهدین مراجعه کنند به فتاوای امام در ارتباط با فصل دفاع در تحریرالوسیله شرایطی را که امام عنوان فرموده اند دقیقاً منطبق با زمان حاضر است. ... امروز چه شده است در منطقه، آمریکا و کفر جهانی به یک کشور اسلامی حمله کرده است؟ امروز خبر می رسد کربلا و نجف ما زیر آماج بمباران های آمریکا قرار گرفته است چرا ملت ایران و ملت اسلام در سکوتی مرگبار به سر می برند؟ آیا ما وظیفه نداریم؟ آیا آمریکا خطری برای جهان اسلام نیست؟ آیا کشور عراق و ملت عراق یک کشور اسلامی و ملت مسلمان نیستند؟ آیا این امام نیست که با فریاد رسا وظیفه و تکلیف همه مسلمانان را دفاع از اسلام و مسلمین و سرزمین های اسلامی اعلام می کند؟
چرا نباید این جنایت مرگبار آمریکا محکوم شود؟ چرا ما باید بی تفاوت از کنار این همه جنایت بگذریم؟ جمهوری اسلامی و ملت مسلمان و انقلابی ایران با توجه به اصول و آرمان هایش از هر کشور دیگر اولی و احق است که در جهادر مقدس بر علیه آمریکا شرکت کند و به آرزوهای مقدس و الهی امام که خلیج فارس باید گورستان آمریکائی های متجاوز شود جامه عمل بپوشاند.
... حوادث و بحران اخیر یادآور رویارویی و صف آرایی خالد بن ولید در برابر ابر قدرت های صدر اسلام است. او که عمری در صف کفر شمشیر به روی پیامبر (صلی الله علیه و آله) و مسلمانان کشید ولی در نهایت فاتح بزرگی برای مسلمانان گشت. ... ما از چه می ترسیم؟ بگذار با عزت و شرف زندگی کنیم و بمیریم. زندگی زیر سایه سرنیزه های آمریکا برای ما ذلت است و اسارت است و ننگ است.»
و این چنین بود حکایت دسته ای که یک روز همه مخالفت های جزئی با روش های اجرایی دولت مورد پسند خود را مخالفت با ولایت فقیه می خواند و یک روز با استناد به تحریر الوسیله جلوی ولی فقیه می ایستاد و یک روز دیگر هم صریح ترین توهین ها را به ولی فقیه و ولایت فقیه می کرد؛ یک روز کرنش در برابر آمریکا را تساهل شمرده و مجاز نمی دانست و یک روز اعلام می کرد از «آمریکای تا بن دندان مسلح» می ترسد و «کیست که از آمریکای تا بن دندان مسلح نترسد؟»
آری، این است حکایت تب تندی که زود عرق کرد.