يكشنبه 21 دى 1393 16:53 ساعت
شناسه خبر : 197414
برنـامه اكران فيلـمهاي بـرگـزيده هشتمين جشنـواره سينمـا حقـيقت در تالار هنـر اصفـهان با اكران مستند «چنـارستان» همـراه شد.
جوان: چنارستان با وجود انتقادهاي صورتگرفته از آن توانست جايزه بهترين مستند شهري را از جشنواره سينماحقيقت به دست آورد؛ فيلمي كه در آن كارگردان فيلم تلاش كرده است ارادت خود را به حكومت پهلوي نشان دهد. اين اتفاق در رسانههاي مختلف بازخورد داشته است و اكثر كساني كه به نقد «چنارستان» پرداختهاند آن را مشابه مستندهاي شبكههاي «BBC» و «من و تو» دانستهاند. مستند چنارستان روايتي از تاريخ خيابان «وليعصر(عج)» شهر تهران است كه عنوان بلندترين خيابان خاورميانه را با خود يدك ميكشد. اين مستند به نويسندگي و كارگرداني هادي آفريده توليد شده و محصول مركز گسترش سينماي مستند و تجربي است. اعتراضهاي صورت گرفته به مستند همگي معطوف به مضمون آن است. يكي از حضار در سالن سينماي تالار هنر اصفهان كه شاهد اكران «چنارستان» بوده است، مينويسد:«كمي كه از پخش فيلم ميگذرد، احساس ميكني دو تا شاخ بزرگ روي سرت سبز شده. دچار پارادوكسيكالي از جنس فيلمهاي شبهروشنفكري ميشوي. فيلم توليد مركز سينماي مستند و تجربي است و در جشنواره فيلم مستند ايران برگزيده شده اما شباهت عجيبي به مستندهاي شبكه «بيبيسي» و «من و تو» دارد. در دقايق اوليه اسطورهاي با اقتدار و ابهت از رضا شاه و پهلوي دوم ميسازد و با آب و تاب و تصوير، رضا قلدر را ميستايد. بهانه فيلم بررسي تاريخچه بزرگترين خيابان خاورميانه يعني خيابان حضرت وليعصر(عج) تهران است كه به دليل چنارهاي گسترده آن، نام فيلم نيز چنارستان است.»
جالب است كه برگزاركنندگان اكران فيلمهاي برگزيده جشنواره سينماحقيقت آگاهانه تلاش كردهاند تا از اعتراض به اكران «چنارستان» جلوگيري كنند، به نحوي كه در اطلاعرسانيهاي صورتگرفته براي اين اكرانها نامي از اين مستند برده نشده و سعي شده است بدون ايجاد حساسيت اين فيلم را به نمايش بگذارند. جاي تعجب دارد كه چرا مسئولان فرهنگي شهر اصفهان كه عنوان پايتختي جهان اسلامي را نيز بر عهده داشته است، دچار چنين اشتباه فاحشي شدند و در شهري كه افتخار تقديم هزاران شهيد را در طول دوران انقلاب اسلامي و دفاع مقدس دارد، فيلمي را براي نمايش انتخاب كنند كه در آن از حكومت پهلوي تعريف و تمجيد شود و نگاه سياهي به دوران فعلي داشته باشد.