هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 3 بهمن 1403
ساعت 15:24
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 3 بهمن 1403 ساعت 15:22
چهارشنبه 3 بهمن 1403 15:07 ساعت
2025-1-22 15:22:04
شناسه خبر : 383539
هشتاد و ششمین جلسه «حکمت سیاسی اسلام در قرآن» با موضوع «ترور عدالت» شامگاه سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ با حضور سعید جلیلی؛ نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، حسن روزی‌طلب و جمعی از دانشجویان و اقشار فرهنگی در حوزه هنری برگزار شد.
هشتاد و ششمین جلسه «حکمت سیاسی اسلام در قرآن» با موضوع «ترور عدالت» شامگاه سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ با حضور سعید جلیلی؛ نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، حسن روزی‌طلب و جمعی از دانشجویان و اقشار فرهنگی در حوزه هنری برگزار شد.
گروه سیاست - رجانیوز: هشتاد و ششمین جلسه «حکمت سیاسی اسلام در قرآن» با موضوع «ترور عدالت» شامگاه سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ با حضور سعید جلیلی؛ نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، حسن روزی‌طلب و جمعی از دانشجویان و اقشار فرهنگی در حوزه هنری برگزار شد.

دکتر سعید جلیلی در هشتاد و ششمین جلسه حکمت سیاسی اسلام در قرآن گفت: در جوامع انسانی یکی از ابتدایی‌ترین مفاهیمی که شکل می‌گیرد تجارت است. نکته مهم این است که مفهوم تجارت محدود به اقتصاد نبوده و به موارد دیگری مثل سیاست هم تسری داده می‌شود. در اینجا مفاهیمی مثل بازاریابی سیاسی مطرح می گردد که بیشتر در جوامع غربی دیده می‌شود. مبنای این بحثی هم که مطرح می‌کنند هزینه و فایده است؛ یعنی در سیاست هم می‌شود خرید و فروش داشته باشید.  در ادامه‌ی آن مباحثی مثل سود و زیان مطرح می‌شود. اینجا باید دقت کنیم که سود چیست؟ یعنی می‌شود شما با گران‌فروشی و فریب آورده‌ای داشته باشید ولی می‌توان اسم آن را سود گذاشت؟ 
 
 در نگاه دینی و اندیشه سیاسی اسلام باید نگاه کنیم که آیات قرآن چگونه به این موضوع پرداخته و تمایزش چیست؟ به عنوان مثال یک عده بیع را هم ربا می‌دانستند که آیه نازل شد خداوند بیع را حلال قرار داده است. یکی از دعواهای انبیا با مردم دوران خودشان نیز این بوده که تجارت چگونه باشد و آیاتی مانند "ویل للمطففین" در خصوص کم فروشی نازل شده است.
 
 اینکه قرآن بیان می‌کند "ثمنا قلیلا" منظور چیست؟ اتفاقا این آیات الهی در فضای جامعه مومنین مطرح می‌شود که مثلا حقی را می‌بینند، حکم خدا را می‌بینند و می‌گویند این الان طرفدار ندارد. قرآن این تجارت‌های خسارت‌بار را فراوان بیان می‌کند و تاکید می‌کند که این‌ها سودی در این تجارت بدست نیاوردند و خشم خدا را خریدند.
 
 ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا باید برخی از اصول اسلامی خود را کنار می‌گذاشت، این یعنی آیات الهی را در برابر یک ارزش ناچیز معامله کردن؛ اینجاست که خداوند به بندگانش می‌گوید معامله بدی داشتید. گاهی اوقات مؤمنین می‌خواهند نیرنگ بزنند در حالی که خودشان را مسخره کرده‌اند چرا که فکر می‌کنند می‌توانند خدا را نیز فریب دهند. خداوند در قرآن آورده چنین معامله یعنی خریدن گمراهی و دادن هدایت!
 
 
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به فردی که نقش قوه قضائیه و مسئولان دوره‌های مختلف در برابر فساد کرسنت را جویا شد، تاکید کرد: یکی از بحث‌هایی که می‌گوییم باید امتداد پیدا کند همین است. اگر یک قراردادی می‌خواهید ببیندید باید این اصول را ببینید تا به بیت المال آسیبی نرسد. در باب استات اویل در نروژ خبرنگاری پرسید قراردادی بسته شده و طرفی که در این سمت مرتکب فساد شده بود محکوم شد، طرفی که در کشور شما بود، چه شد؟
 
 در قضیه مبارزه با فساد اینگونه نیست که شما بگویید ما با فسادی مبارزه کردیم و آنها گفتند که دیگر تکرار نمی‌شود. در نامه‌ای که مقام معظم رهبری برای سران قوا می‌نویسند، می‌فرمایند که اگر مبارزه با فساد شروع شد می‌بینید که عربده‌ها شروع می‌شود. قرار نیست طرف مقابل فساد خود را قبول کند، فریادها زده می‌شود و شما را متهم می‌کند.
 
 این‌ها پافشاری برای ضایع نشدن بیت‌المال را لجاجت می‌دانند. چرا که طرف مقابل فسادش محرز شده بود. در چنین موضوعاتی باید برخورد دقیق داشته باشیم. اگر طرح دعوا و اثبات دزدی کسی که دزدی کرده را رها کنیم، وظیفه‌مان را انجام نداده‌ایم. البته بحث من درباره اشخاص نیست؛ می‌گویم اگر در توافقی اخلالی هست و باید بررسی شود، به ویژه زمانی که طرف معامله خارجی است و می‌خواهد حقوق عمومی مردم را به نازل‌ترین قیمت به نفع خود بردارد، باید این بحث را پیگیری کرده و ادله اثبات آن را داشته باشیم.
 
 رسیدگی قضائی هم یکی از مباحثی است که در پرونده کرسنت مورد توجه بوده و البته احکامی صادر شده است. جای این مباحث در دادگاه است که باید ابعاد آن را بررسی کند.
 
دکتر جلیلی در رابطه سوال فردی که علت و چرایی اینکه گروهی به دنبال معامله با ترامپ هستند، گفت: حتی طبق اندیشه غربی ادامه این راه و همین مدلی که قبلاً تجربه شده و دستاوردی نداشته غلط است. نظارتی کردند و جایی را بتن ریختند و در همین بده بستان، موفق نبودند. چرا باید مواد هسته‌ای که تحت نظارت آژانس و برای مقاصد صلح‌آمیز تولید شده بود از کشور خارج شود؟!

آژانس ۱۵ بار تایید کرد که ایران تمام تعهدات خود را انجام داده است. حتی خود ترامپ در گزارشی که متعهد بود به کنگره ارائه بدهد تایید کرد که ایران تمام تعهدات خود را انجام داده است. اما چه شد؟ طرف مقابل کلا خارج شد. از قضا دوباره همان آدم روی کار آمده است و نمی‌توانند بگویند ترامپ یک مورد خاص بود. لذا رو به ادبیات سازی می‌آوردند. در برابر حقیقتی که روشن است می‌گویند لجاجت نکنید و در مورد لجاجت آیه و حدیث می‌آورند. حقیقت را که نمیتوان با ادبیات سازی پوشاند.

انتهای پیام/ 


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home