هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 9 دى 1403 ساعت 01:07
يكشنبه 9 دى 1403 00:08 ساعت
2024-12-29 01:07:55
شناسه خبر : 383370
به سال ۱۴۰۳ برمی‌گردیم. شایعه استعفای پزشکیان فضای مجازی را پر می‌کند، مسئولان دولتی شایعه را تکذیب می‌کنند و آن را به مخالفان خود نسبت می‌دهند و آنان را به همسویی با ایران اینترنشنال (در مثال قبلی: آمدنیوز) متهم می‌کنند و به موازات، در رسانه‌های خود بر طبل استعفا می‌کوبند.
به سال ۱۴۰۳ برمی‌گردیم. شایعه استعفای پزشکیان فضای مجازی را پر می‌کند، مسئولان دولتی شایعه را تکذیب می‌کنند و آن را به مخالفان خود نسبت می‌دهند و آنان را به همسویی با ایران اینترنشنال (در مثال قبلی: آمدنیوز) متهم می‌کنند و به موازات، در رسانه‌های خود بر طبل استعفا می‌کوبند.
گروه سیاست-رجانیوز: در روزهای اخیر خط خبری پررنگی برای استعفای پزشکیان به راه افتاده است. خطی که شاید در ابتدا با واکنش‌های دولتی به نظر می‌رسید باعث نگرانی تیم رسانه‌ای دولت شده اما به سرعت و احتمالاً عامدانه، مشخص شد که نه تنها چنین خط خبری مورد اعتراض این جریان نیست، بلکه خبر یا شایعه استعفا، مقدمه‌ای برای یک عملیات روانی بوده است.
 
زمزمه استعفای پزشکیان بیش از یک روز در فضای رسانه‌ای کشور مطرح نبود اما به سرعت بهانه‌ای شد تا حامیان دولت انتشار آن را به گردن مخالفان داخلی خود و خارج‌نشینان ضدانقلاب بیاندازند و بسیاری از کاربران و رسانه‌های حامی خود را بازیگر نمایشی کنند که احتمالاً طراحی مشخص و از پیش‌تعیین‌شده‌ای دارد. اما چرا؟
 
بهمن ۹۸، در حالی که حسن روحانی برای برگزاری نشست خبری آماده می‌شد، خبر استعفای رییس‌جمهور فضای مجازی را فراگرفت. معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر روحانی، در توییتی این شایعه را تکراری و فاقد خلاقیت دانسته و تلویحا آن را به دو جناح سیاسی در کشور ربط داده بود.
 
حسام‌الدین آشنا مشاور حسن روحانی دست‌اندرکاران کانال «آمدنیوز» را در این شایعه‌ها بی‌تأثیر ندانست و سخنگوی دولت دوازدهم نیز در چند توییت اعلام کرد رئیس‌جمهور تا دوازدهم مرداد ۱۴۰۰ در خدمت ملت پای پیمان خود خواهد ایستاد.
 
اما عمر این تکذیب‌ها بیش از یک هفته نبود! حسن روحانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه «مدتی است شایعاتی درباره‌ی استعفای شما مطرح می‌شود، پاسخ شما به این شایعات چیست؟»، گفته بود: «ماه‌های اولیه که انتخابات برگزار شد، موضوعی به دلایلی در ذهن من بود و خدمت رهبری بیان کردم که دولت آمده است و می‌خواهد کار کند، اما شما اگر به هر دلیلی فکر می‌کنید فرد یا دولت دیگری بهتر می‌تواند خدمت کند، من آماده‌ام که کنار بروم. ایشان به شدت این موضوع را رد کردند و گفتند من دلم می‌خواهد شما تا آخرین لحظه به خدمت خود ادامه دهید و من از دولت حمایت می‌کنم».
 
روحانی درباره‌ی دومین استعفای خود نیز بدون اعلام زمان این استعفا گفت: «من به دلایلی خدمت رهبری رفتم و مسئله‌ی استعفا را مطرح کردم، ایشان گفتند من اجازه نمی‌دهم دولت حتی یک ساعت زودتر به کار خود پایان دهد».
 
احتمالاً این‌ها تنها موارد اقدام یا تهدید روحانی به استعفا نبوده است. در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۹۸ در رسانه‌های حامی دولت روحانی از شنیده‌هایی بحث می‌شد که به صورت تلویحی یا صریح از اقدام یا تهدید روحانی به استعفا سخن می‌گفت؛ از جمله اینکه او چند ماه پس از حوادث دی‌ماه ۹۶، دی‌ماه ۹۸ و ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی و همچنین در واکنش به مخالفت‌ها با مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا استعفا و یا تهدید به استعفا کرده بود.
 
به سال ۱۴۰۳ برمی‌گردیم. شایعه استعفای پزشکیان فضای مجازی را پر می‌کند، مسئولان دولتی شایعه را تکذیب می‌کنند و آن را به مخالفان خود نسبت می‌دهند و آنان را به همسویی با ایران اینترنشنال (در مثال قبلی: آمدنیوز) متهم می‌کنند و به موازات، در رسانه‌های خود بر طبل استعفا می‌کوبند. اعتماد و انصاف نیوز تأیید می‌کنند که حسن روحانی، ناطق نوری و بخشی از جریان اصلاحات در حال ایجاد فشار بر روی پزشکیان برای استعفا در صورت عدم تحقق خواسته‌هایش شده‌اند. 
 
آن‌ها می‌دانند بیان چنین سخنی چه تبعاتی برای دولت دارد اما قاعده بازی ثابت است: شایعه منتشر و رسماً تکذیب می‌شود، اما باب گفتگو درباره موضوعی باز می‌شود که انتظارات افکار عمومی را بالا می‌برد و می‌تواند محلی برای امتیازگیری از حاکمیت باشد. این بازی یک بار در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ اجرا شده و شکست خورده، اما شاید این بار نتیجه متفاوتی داشته باشد، نتیجه‌ای متفاوت اما بر خلاف خواست طراحان این بازی!
 
انتهای پیام/


6
پسندیدم

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home