هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 22 فروردين 1404
ساعت 02:12
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 28 آذر 1390 ساعت 14:29
دوشنبه 28 آذر 1390 17:59 ساعت
2011-12-19 14:29:11
شناسه خبر : 94448

تهران - راه اصلی اردبیل - سرچم كه امروز،دوشنبه، با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری رسید، زمینه استفاده بیشتر از ظرفیت های بالقوه این منطقه را فراهم كرده و راه توسعه استان اردبیل را هموارتر می كند.

به گزارش ایرنا، توسعه محورهای ارتباطی از مهمترین گام های توسعه هر منطقه است، به نحوی كه سرمایه گذاری در این بخش به مثابه ظرفیت سازی برای بهره برداری از سایر ظرفیت های بالقوه موجود در مناطق به شمار می رود.
 
درصورتی كه یك منطقه از نعمت داشتن راه بی بهره باشد،امكان رشد هیچ صنعتی در آن از جمله كشاورزی و گردشگری فراهم نخواهد شد. ضمن آنكه هیچ سرمایه گذاری نیز حاضر نمی شود سرمایه خود را در جایی هزینه كند كه ارتباط آن با مراكز جمعیتی كشور بسیار دشوار باشد.
 
استان اردبیل از استان های كوهستانی واقع در شمال غرب كشور است كه ارتباط آن با مركز كشور از طریق محور گردنه حیران- آستارا-رشت- قزوین - تهران به طول 591 كیلومتر برقرار می شود. از این میزان 325 كیلومتر در محدوده رشت - قزوین - تهران بصورت آزاد راه بوده و بقیه مسیر از اردبیل تا رشت به طول 266 كیلومتر،علاوه بر برف گیربودن گردنه حیران، با تراكم بالای جمعیت و ترافیك مواجه است.
 
علاوه بر این گردنه خلخال- اسالم هم با وجود اینكه ارتباط استان اردبیل با استان گیلان و مركز كشور را برقرار می سازد، اغلب اوقات و به ویژه در زمستان گزینه مناسبی برای تردد نیست. به طور نمونه ارتفاع برف در این محور در بارندگی های اخیر به بیش از یك متر رسید.
 
راه اصلی اردبیل- سرچم كه امروز و با حضور دكتر'محمود احمدی نژاد' رئیس جمهوری به بهره برداری رسید، نقش زیادی در جبران مشكل ارتباطی این استان داشته و آن را از بن بست خارج می كند.
 
** موقعیت جغرافیایی
 
پروژه راه اصلی اردبیل- سرچم از جنوب استان اردبیل عبور كرده و با اتصال به آزاد راه زنجان - تبریز، فاصله اردبیل تا تهران به 578 كیلومتر كاهش می یابد. بر این اساس 13 كیلومتر از مسیر اردبیل- رشت -تهران كوتاهتر خواهد شد و از آنجایی كه حدود 400 كیلومتر مسیرحد فاصل سرچم تا تهران بصورت آزاد راه است، زمان سفر از اردبیل تا تهران حدود سه ساعت كاهش خواهد یافت.
 
منطقه ای كه این محور از آن عبور می كند، از نظر زمین شناسی موقعیت خاصی دارد و شامل انواع سنگ های آذرین و توف به صورت درهم و بسیار گسل خورده و چین خورده است و لذا اجرای هر پروژه ای در این منطقه با دشواری های زیادی همراه بوده كه برطرف ساختن آن نیازمند داشتن قابلیت های ویژه ای بود.
 
** مشخصات فنی
 
پروژه راه اصلی اردبیل – سرچم در مجموع بطول 178 كیلومتر، اردبیل را از طریق جنوب استان و در منطقه سرچم به آزاد راه تبریز – زنجان متصل می كند . از كل 178 كیلومتر ، حدود 60 كیلومتر راه موجود در حال بهسازی و تعریض است و 118 كیلومتر حدفاصل قره قشلاق تا سرچم بصورت احداث راه جدید در مرحله تكمیل قرار دارد.
 
پروژه راه اصلی اردبیل-سرچم دارای 9 دستگاه تونل در مجموع بطول سه هزار و 400متر است كه بزرگترین آن تونل شماره یك بطول یك هزار و 56 متر وكوچكترین آن تونل شماره 2 بطول 107 متر است.
 
در این پروژه سه دستگاه گالری بطول 348 متر، 13دستگاه پل خاص در مجموع بطول 795 متر و بالغ بر 250 دستگاه پل كوچك احداث شده است.
 
در خصوص حجم عملیات اجرایی در این پروژه هم باید گفت دراین پروژه 5/10 میلیون مترمكعب خاكبرداری، 2/3 میلیون مترمكعب خاكریزی، 264 هزار مترمكعب حفاری تونل، حدود 305 هزار مترمكعب بتن ریزی و حدود 360 هزارتن آسفالت اجرا شده است.
 
** انجام 23 هزار و 424 مورد نمونه برداری برای كنترل كیفی
 
كنترل كیفیت یكی از مهمترین اقداماتی است كه اجرای درست آن می تواند عمر پروژه را به میزان قابل توجهی افزایش داده و مانع از تحمیل هزینه اضافی شود. در این راستا آزمایشگاه فنی و مكانیك خاك با استقرار 4 واحد آزمایشگاهی به كار كنترل كیفی مصالح، ابنیه های فنی و جسم راه در این پروژه پرداخت.
 
به گفته ی 'فیروز شاهی'مدیر كل آزمایشگاه فنی و مكانیك خاك استان اردبیل، در پروژه راه اصلی اردبیل-سرچم در مجموع 23 هزار و 424 مورد نمونه برداری و آزمایش درخصوص كنترل عملیات بتنی ، آسفالتی و خاكی انجام شده است.
 
** مشكلات و موانعی كه وجود داشت
 
اجرای این پروژه با مشكلاتی مواجه بود و همین امر باعث شد پروژه با تاخیر افتتاح شود، نكته ای كه در اغلب پروژه های عمرانی اجتناب ناپذیر است.
 
'كریم هدایتی'، مدیر كل راه و ترابری استان اردبیل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص دلایل تاخیر اجرایی شدن این پروژه گفت:این پروژه در منطقه ای كوهستانی و صعب العبور و با بافت زمین شناسی منحصر به فردی احداث شده است و از این نظر این پروژه جزو سخت ترین پروژه های راهسازی كشور به شمار می رود و این مسئله باعث طولانی شدن زمان اجرای كار شد.
 
به گفته ی هدایتی رانش های رخ داده در طول مسیر بخصوص در كیلومتر 200+7 قطعه پنج و همچنین ریزش داخل تونل شماره یك و ترمیم آن از دیگر مشكلاتی بود كه در این پروژه وجود داشت.
 
كمبود اعتبار فصل مشترك مشكلات اغلب پروژه های عمرانی است كه این مشكل گریبان پروژه راه اصلی اردبیل-سرچم را نیز گرفت.
 
تهیه مصالح برای لایه های روسازی و آسفالت از دیگر مشكلاتی بود كه دست اندركاران احداث راه اصلی اردبیل-سرچم با آن مواجه بودند و باعث شد روند اجرای پروژه با تاخیراتی مواجه شود.
 
بر اساس اظهارات مدیر كل راه و ترابری استان اردبیل بدلیل جواب ندادن كیفیت مصالح برخی معادن بخصوص برای تولید آسفالت و پایین بودن مشخصات آن، مشكلات فراوانی در قطعات مختلف بوجود آمد كه رفع آن نیازمند صرف انرژی زیادی از سوی دست اندركاران پروژه شد.
 
** كسب تجربه، دستاوردی كه دیده نمی شود
 
با احداث پروژه راه اصلی اردبیل-سرچم بدون تردید راه توسعه استان اردبیل هموارتر می شود. گذشته از دستاوردهای محسوس اجرایی شدن این پروژه عمرانی از قبیل صرفه جویی در زمان و سوخت ، دستاورد دیگری كه معمولا مورد غفلت واقع شده و در بحث های هزینه درآمدی به حساب نمی آید،تجاربی است كه دست اندركاران و مسئولین مربوطه درچنین پروژه هایی كسب می كنند. در واقع با اندوخته شدن این تجارب است كه اجرای پروژه های بزرگتر و پیچیده تر امكان پذیر می شود.


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home