دوشنبه 18 فروردين 1404 01:30 ساعت
شناسه خبر : 384108

امروز میتوان از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمؤمنین علیهالسلام به واقعیتهای جهان و جامعه نگاه کرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج دردها را پیدا کرد. همین است که به نظر ما امروز بیش از همیشه به نهجالبلاغه محتاجیم.
گروه سیاست-رجانیوز: رهبر انقلاب اسلامی، در نخستین روز از بهار امسال و در جمع اقشار مختلف مردم، ضمن تبیین شعار سال - «سرمایهگذاری برای تولید» - توصیهای ویژه به فعالان فرهنگی داشتند: «اگر ملت ایران و ملتهای مسلمان بخواهند از درسهای این انسان بزرگ و برترین انسانها بعد از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله استفاده کنند، باید به نهجالبلاغه بیشتر مراجعه کنند. من توصیه میکنم امسال فعالان عرصهی فرهنگی توجه ویژهای به مطالعه و آموزش نهجالبلاغه داشته باشند.»
این سفارش، اما، منحصر به این مقطع زمانی نیست. ایشان در طول سالیان متمادی، همواره به خوانش نهجالبلاغه توصیه کرده و از غفلت جامعه ایرانی نسبت به این کتاب ارزشمند هشدار دادهاند. چنانکه فرمودهاند: «ما جامعهی ایرانی متأسفانه قرنها از کتاب شریف و روشنگر نهجالبلاغه محروم بودیم. یک زندگی سعادتمند انسانی، با تمامی ابعاد و ویژگیهایش، از نهجالبلاغه قابل درس گرفتن است.»
رهبر فرزانه انقلاب در سال ۱۳۶۰، یعنی در آغازین سالهای انقلاب، در خصوص بیتوجهی به نهجالبلاغه و عدم بهرهبرداری کامل از این گنجینه معرفت هشدار دادند و فرمودند: «درخصوص توجهی که باید به نهجالبلاغه داشته باشیم، باید هشدار بدهم. ما امروز این توجه را کم داریم، مانند اینکه نمیدانیم چه گنجینه معرفت بیپایانی در این کتاب وجود دارد، یا هنوز برای مردم ما - حتی محققین - اهمیت دستیابی به این منبع عظیم و بینظیر کاملاً کشف نشده است.»
ایشان در تبیین چرایی این میزان از توجه به نهجالبلاغه میفرمایند: «این انقلاب در سایه آموزشهای امیرالمؤمنین علیهالسلام و با اتکا به قرآن و نهجالبلاغه به پیروزی رسیده است. امروز تقریباً همان جامعه اسلامی و علوی تشکیل شده و تقریباً همان شرایط در بیشتر ابعاد در جامعه و کشور ما حاکم است.» و در جای دیگری فرموده اند: «امروز شرایطی مشابه حکومت دوران امیرالمؤمنین علیهالسلام حاکم است... امروز میتوان از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمؤمنین علیهالسلام به واقعیتهای جهان و جامعه نگاه کرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج دردها را پیدا کرد. همین است که به نظر ما امروز بیش از همیشه به نهجالبلاغه محتاجیم.»
با توجه به آنچه گفته شد، از آنجا که انقلاب اسلامی چه در ایجاد و چه در تثبیت خود از راهنماییهای امام علی (علیهالسلام) بهره برده و همچنین با توجه به شباهت ماهیت دشمنان این انقلاب با دشمنان آن حضرت، برای تبیین مشکلات و موانع پیش روی انقلاب اسلامی، بهترین ابزار استفاده از منبع لایزال نهجالبلاغه است. به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب امسال فعالان فرهنگی را به توجه ویژه به نهجالبلاغه فراخواندند.
همانطور که برای فعالان اقتصادی، بنگاههای تولیدی و دستگاههای مرتبط با تولید و اقتصاد، امسال سالِ «سرمایهگذاری برای تولید» است، با عنایت به سفارش حکیمانه حضرت آیتالله خامنهای به فعالان فرهنگی، امسال سالِ «سرمایهگذاری برای مطالعه و آموزش نهجالبلاغه» است.
اکنون دستگاههای نظارتی و مطالبهگران، همانطور که بر عملکرد دستگاهها در حوزه سرمایهگذاری برای تولید نظارت میکنند، باید بر دستگاههای فرهنگی نیز نظارت داشته باشند. این نظارت باید در راستای توجه به نهجالبلاغه و برنامههای دستگاهها برای آموزش و ترویج این کتاب زندگی صورت گیرد. چه برنامههایی برای برگزاری دورههای آموزشی، تولید محتوا و حمایت از پژوهشهای مرتبط با نهجالبلاغه در نظر گرفته شده است؟
به نظر میرسد شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیون فرهنگی مجلس، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، از جمله مخاطبان اصلی برای بسترسازی این حرکت فرهنگی هستند. همچنین، مجموعهها و فعالان فرهنگی نیز باید به عنوان مخاطبان اصلی برای آموزش و مطالعه نهجالبلاغه مورد توجه قرار گیرند. پرسش اینجاست: برای اجرای این امر مهم، چه راهکارهای عملی اندیشیده شده است؟
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/384108
لینک کوتاه کپی شد