هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 17 فروردين 1404
ساعت 04:19
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 17 فروردين 1404 ساعت 04:13
يكشنبه 17 فروردين 1404 04:07 ساعت
2025-4-6 04:13:21
شناسه خبر : 384104
رویکرد کنونی دولت ترامپ که مبتنی بر تقابل با متحدان و نادیده گرفتن اهمیت همکاری‌های بین‌المللی است، نه تنها به حل مشکلات موجود کمکی نخواهد کرد، بلکه می‌تواند به تضعیف جایگاه جهانی ایالات متحده منجر شود.
مقاله‌ای از روزنامه‌ی آمریکایی TheHill

ترامپ در سراشیبی سقوط/ آمریکا دیگر اول نیست

رویکرد کنونی دولت ترامپ که مبتنی بر تقابل با متحدان و نادیده گرفتن اهمیت همکاری‌های بین‌المللی است، نه تنها به حل مشکلات موجود کمکی نخواهد کرد، بلکه می‌تواند به تضعیف جایگاه جهانی ایالات متحده منجر شود.
گروه بین‌الملل-رجانیوز: در پی تشدید رقابت‌های ژئوپلیتیک میان ایالات متحده و قدرت‌های شرقی، کارشناسان هشدار می‌دهند که استراتژی‌های تهاجمی دولت دونالد ترامپ، نه تنها منجر به تقویت جبههٔ مقاومت جهانی شده، بلکه جایگاه واشنگتن را در «جنگ سرد نوین» تضعیف کرده است. شواهد و قراین حاکی از آن است که رویکردهای یک‌جانبه‌گرایانه کاخ سفید با رهبری ترامپ، موجبات انزوای آمریکا و شکست پروژه‌های هژمونی غرب را فراهم آورده است. در همین راستا، روزنامه آمریکایی The Hill اخیرا مقاله‌ای با عنوان «مغلوب شدن تیم ترامپ در جنگ‌جهانی سوم»، منتشر کرده است. مشروح این مقاله به شرح ذیل است.
 
دولت ترامپ در صحنه بین‌المللی با دو چالش اساسی و تعیین‌کننده روبه‌رو است که می‌توان از آن‌ها به مثابه دو جنگ جهانی تعبیر کرد. نخست، جنگی آشکار که با نبرد روسیه در اوکراین و اعلام تقابل ولادیمیر پوتین علیه غرب آغاز شده است. دوم، جنگی استعاری و چه بسا خطرناک‌تر که توسط شخص دونالد ترامپ علیه متحدان سنتی ایالات متحده به راه افتاده است.
 
این رویکرد خودویرانگر که مبتنی بر تقابل با متحدان و امتیازدهی یک‌جانبه به رقبا است، به تحقق شعار نخ‌نمای "آمریکا را دوباره بزرگ کنیم" کمکی نخواهد کرد. بلکه در صورت تداوم، می‌تواند به تضعیف بنیان‌های قدرت اقتصادی و نظامی ایالات متحده منجر شود. در دنیای پیچیده و چندقطبی کنونی، هیچ کشوری قادر به بقا در انزوا و تقابل با تمامی قدرت‌های جهانی نیست.
 
ایالات متحده در حال حاضر با چالش‌های متعددی در نقاط مختلف جهان روبرو است. احیای قدرت روسیه در اروپا؛ ظهور چین به عنوان یک قدرت اقتصادی و نظامی هم‌تراز؛ تلاش قدرت‌های نوظهور مانند ایران و کره شمالی برای ایفای نقش موثر در جهان و تهدید کشتیرانی قلدرمابانه آمریکا در دریای سرخ و خلیج عدن توسط حوثی‌های یمن، همگی نشان‌دهنده محیط امنیتی پیچیده و متلاطمی است که آمریکا باید آن دست و پنجه نرم می‌کند.
 
در چنین شرایطی، علم روابط بین‌الملل ایجاب می‌کند که دولت ایالات متحده با هماهنگی متحدان خود و تقویت ائتلاف‌های بین‌المللی، به مقابله با این تهدیدات فزاینده بپردازد. اما رویکرد دولت ترامپ دقیقاً در نقطه مقابل این ضرورت قرار دارد. آغاز جنگ‌های تجاری با متحدان، تردیدافکنی در مورد تعهدات ناتو، و حتی طرح ایده‌هایی مبنی بر رها کردن اتحادیه اروپا به حال خود، همگی نشان‌دهنده یک انحراف از اصول و مبانی روابط بین‌الملل است.
 
نگاهی به رویکرد ترامپ در قبال روسیه و جنگ اوکراین، گواه روشنی بر این مدعا است. امتیازدهی‌های پی‌درپی به مسکو، از جمله پیشنهاد آتش‌بس‌های یک‌جانبه در ازای مذاکره، نه تنها نتوانسته است پوتین را به پای میز مذاکره بکشاند، بلکه به او فرصت داده است تا برای عملیات‌های جدید در دونباس آماده شود. اعلام بسیج گسترده نیروها در روسیه، نشان‌دهنده عزم پوتین برای ادامه جنگ و عدم تمایل او به پذیرش شروط ترامپ است.
 
علاوه بر اوکراین، روسیه در حال حمایت از متحدان خود در خاورمیانه نیز هست. حمایت مسکو از ایران و به تبع آن، حمایت ایران از گروه‌هایی مانند حوثی‌ها در یمن و الشباب در سومالی، تهدیدی جدی برای مواضع ایالات متحده و متحدانش در منطقه به شمار می‌رود. اظهارات مقامات روسی در مورد عواقب حمله احتمالی آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران نیز، نشان‌دهنده تلاش مسکو برای ایفای نقش حمایتی از تهران در برابر فشارهای بین‌المللی است.
 
در منطقه هند و اقیانوس آرام نیز، سیاست‌های اشتباه دولت ترامپ، فرصت‌های بی‌نظیری را در اختیار چین قرار داده است. افزایش قابل توجه بودجه نظامی پکن و انجام رزمایش‌های نظامی تحریک‌آمیز در نزدیکی تایوان و آب‌های مورد مناقشه، نشان‌دهنده عزم چین برای گسترش نفوذ خود و به چالش کشیدن هژمونی ایالات متحده در نظام بین‌الملل است. تردید ترامپ در مورد تعهدات ناتو، به طور ناخواسته این پیام را به متحدان آمریکا در آسیا منتقل می‌کند که ممکن است در صورت بروز بحران، نتوانند به حمایت واشنگتن تکیه کنند.
 
هشدار رئیس کمیسیون اروپا در مورد توانایی اتحادیه اروپا برای دفاع از منافع خود و مقابله با فشارهای خارجی، نشان‌دهنده نارضایتی گسترده‌ی متحدان سنتی آمریکا از سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه دولت ترامپ است. روی آوردن کشورهای اروپایی به تامین تسلیحات از منابعی غیر از ایالات متحده و تمایل چین برای همکاری با اتحادیه اروپا در مقابله با تعرفه‌های تجاری ترامپ، همگی نشان‌دهنده تغییرات بنیادین در معادلات قدرت جهانی و تضعیف جایگاه ایالات متحده است.
 
در نهایت باید تاکید کرد که رویکرد کنونی دولت ترامپ که مبتنی بر تقابل با متحدان و نادیده گرفتن اهمیت همکاری‌های بین‌المللی است، نه تنها به حل مشکلات موجود کمکی نخواهد کرد، بلکه می‌تواند به تضعیف جایگاه جهانی ایالات متحده منجر شود.
 
انتهای پیام/


کلیدواژه ها »

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home