جمعه 15 فروردين 1404 01:36 ساعت
شناسه خبر : 384089

واکنش کوتاه و حذفشده نماینده ترامپ به توییت عراقچی، موجی از خوشبینی و ذوقزدگی در میان اصلاحطلبان ایجاد کرد. این رویکرد بار دیگر دیپلماسی التماسی و وابستگی به توجه غربیها را به نمایش گذاشت.
گروه بینالملل-رجانیوز: شب گذشته استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در خاورمیانه به توییت عباس عراقچی درباره راهکار دیپلماسی برای حل مشکلات واکنش نشان داد و نوشت: «عالیه».
این واکنش کوتاه که البته خیلی زود هم از طرف ویتکاف پاک شد، باعث ذوقزدگی بیحدوحصر جریان اصلاحطلب شد. در همین راستا حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر روحانی، با خوشحالی عجیب، از عراقچی و ویتکاف به دلایلی نامعلوم تشکر کرده است و ضمن ابراز خوشحالی، شرایطی اعم از شفاف و مستقیم بودن را برای شکلگیری مجدد مذاکرات مطرح کرده است. این رویاپردازی و اعتماد عجیب ابوطالبی به آمریکا درحالی است که در هنگام انتخاب او به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل، ایالات متحده با تصویب قانون در سنا و امضای اوباما، او را ممنوع الورود کرد.
این سانتیمانتلایسم از سوی اصلاحطلبان اما سابقه تاریخی دارد. در نگاه این جریان تنها یک سلام و علیک ساده و تماس تلفنی با رئیسجمهور آمریکا باعث عزت یافتن میشود و یا روزی معتقد بودند «امضای جان کری تضمین است» حالا اما سطح آرزوهایشان به یک توییت نماینده ترامپ تقلیل پیدا کرده است که البته همان توییت هم به سرعت پاک شد.
بزرگنمایی وقایع بیاهمیت، مانند یک توییت یا تماس تلفنی، مصداق بارز دیپلماسی التماسی است که به شدت از طرف رهبر انقلاب مورد انتقاد قرار گرفتهاست. چنین کنشگریهایی نه تنها هیچ ارزش عملیاتی ندارد، بلکه در فضای رسانهای و افکار عمومی، تصویری از «تشنگی برای توجه غربیها» را به نمایش میگذارد. این شکل از موضعگیری و دور کردن اذهان عمومی از تهدیدات روزمرهی ترامپ علیه ایران، باعث خار و خفیف نشان دادن دیپلماسی جمهوری اسلامی میشود. به نظر میرسد پس از سه سال دیپلماسی عزتمندانه در دولت شهید رئیسی باید بار دیگر شاهد رفتارهای منفعلانه در مذاکرات باشیم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/384089
لینک کوتاه کپی شد
کلیدواژه ها »