هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 15 فروردين 1404
ساعت 02:04
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 14 فروردين 1404 ساعت 23:10
پنجشنبه 14 فروردين 1404 23:08 ساعت
2025-4-3 23:10:39
شناسه خبر : 384082
بعد از تسلط گروه تحریر الشام بر سوریه، رژیم صهیونیستی حملات متعددی به این کشور انجام داد، این روند منجر به فعال شدن هسته‌های مقاومت علیه این رژیم شده است.
بعد از تسلط گروه تحریر الشام بر سوریه، رژیم صهیونیستی حملات متعددی به این کشور انجام داد، این روند منجر به فعال شدن هسته‌های مقاومت علیه این رژیم شده است.
گروه بین‌الملل-رجانیوز: شب گذشته، ارتش رژیم صهیونیستی، حملات هوایی گسترده‌ای علیه اهداف نظامی در سوریه انجام داد که منجر به خسارات سنگین و کشته‌شدن نیروهای الجولانی و همچنین چند تن از نیروهای ترکیه شد. وزارت خارجه رژیم سوریه در اطلاعیه‌ای با محکوم کردن این حملات اعلام کرد، جنگنده‌های رژیم اسرائیل در عرض ۳۰ دقیقه به پنج منطقه مختلف از سوریه حمله کردند که منجر به تخریب تقریباً کامل فرودگاه حماه و کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد.
 
پس از این حملات که از آن به عنوان یکی از گسترده ترین حملات صهیونیست‌ها یاد میشود، منابع عبری زبان از درگیری مسلحانه میان نظامیان رژیم صهیونیستی و مردم سوریه در جنوب این کشور خبر دادند.
 
بر اساس گزارش منابع خبری، طی این درگیری‌ها، حداقل ۱۰ نفر کشته و ۲۰ نفر دیگر از ساکنان استان درعا در جنوب سوریه زخمی شدند. به گفته این منابع، نیروهای ارتش اسرائیل برای انجام تفتیش وارد منطقه شدند که در یک کمین از سوی ساکنان این منطقه گرفتار شده و درگیری‌های شدیدی صورت گرفت.
 
حمله صهیونیست‌ها به سوریه موضوع جدیدی نیست و در ماه‌های گذشته شدت بیشتری به خود گرفته است. پس از پایان سقوط بشار اسد و تسلط گروه تحریر الشام بر سوریه، این کشور صحنه تحولات گسترده‌ای بوده است که مهم ترین پیامد آن، چند تکه شدن حاکمیت و یکپارچگی سوریه است. در صحنه میدانی اکنون گروه‌های متعدد شبه نظامی در نقاط مختلف سوریه حکمرانی می‌کنند و در عمل تحریر الشام به رهبری الجولانی، حاکمیت کاملی بر مناطق مختلف این کشور ندارد.
 
از سوی دیگر، عدم توانایی مدیریتی و ضعف شدید در کنترل مسائل مختلف، موجب ناآرامی‌ها و اعتراضات گسترده مردم علیه جولانی شده است، مسئله‌ای که طی چند ماه گذشته بارها خود را به صورت تظاهرات و درگیری‌های شدید و خونین که همچنان در نقاط مختلف این کشور، خصوصا در مناطق علوی نشین، نشان داده است.
 
آنچه در کنار مشکلات داخلی و عدم توانایی گروه تحریر الشام برای مدیریت مسائل و خشونت‌های افراطی، بحران داخلی این کشور را بغرنج تر می‌کند، دخالت طرف‌های خارجی و اشغال مناطق مختلف سوریه است. در حال حاضر ارتش آمریکا، ترکیه و رژیم صهیونیستی، در بخش‌های مختلفی در خاک سوریه حضور داشته و این مناطق را همچنان تحت کنترل خود دارند.
 
رژیم صهیونیستی که چندین دهه است اقدام به اشغال خاک سوریه در بلندی‌های جولان کرده است، پس از یورش گروه‌های شورشی و تروریستی به استان های سوریه در اواخر سال ۲۰۲۴ و تسلط بر حکومت در دمشق که منجر به وقوع بی‌ثباتی و هرج و مرج کامل در این کشور شد، رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از این شرایط اقدام به اشغال بخش گسترده‌تری از مناطق جنوب غربی سوریه کرد و پس از آن تا به امروز، استحکامات دفاعی متعددی در خاک این کشور ایجاد کرده است. نیروهای این رژیم علاوه بر اشغال مناطقی از سوریه، با بیش از صدها حمله به نقاط مختلف بسیاری از زیرساخت‌ها و امکانات نظامی این کشور را نابود کرده است.
 
بر اساس گزارش های میدانی، ارتش رژیم صهیونیستی در جریان پیشروی خود در خاک سوریه طی چندماه گذشته، بخش مهمی از منابع تامین آب مردم سوریه را نیز به اشغال خود در آورده است و در حال حاضر اکنون ۴۰ درصد از منابع آبی مشترک سوریه و اردن را در اختیار دارد.
 
اما تجاوزات رژیم صهیونیستی به سوریه به همین جا ختم نمی‌شود. سران رژیم طی هفته های اخیر با تحریک دروزی‌های ساکن سوریه در جنوب این کشور، آنها را متقاعد به استقلال‌خواهی از دمشق تحت حمایت این رژیم کرده‌اند و در مناطق دروزی‌نشین، چندین بار میان نیروهای دروزی و گروه‌ های شورشی تحت حمایت جولانی، درگیری‌های مسلحانه شکل گرفته که در مواقعی رژیم صهیونیستی نیز اقدام به پشتیبانی هوایی از نیروهای شبه نظامی دروزی کرده است. این رژیم همچنین طی چندین بیانیه رسمی، با تروریستی خواندن حکومت جدید سوریه، هشدار داده است که در صورت تجاوز مجدد به دروزی‌ها، واکنش سختی علیه رژیم فعلی سوریه نشان خواهد داد. علاوه بر این رژیم صهیونیستی برای جذب دروزی‌های سوریه از مشوق‌های اقتصادی نیز استفاده کرده است.
 
مقامات این رژیم حتی به همین مقدار نیز راضی نمانده و طرح غیر نظامی‌شدن جنوب سوریه را رسما مطرح کرده و اعلام کردند که نیروهای وابسته به الجولانی حق ورود به این مناطق را نخواهند داشت.
 
روزنامه عبری زبان اسرائیل هیوم نیز طی گزارشی به اقدام کابینه رژیم صهیونیستی برای تقسیم سوریه به چند بخش خود مختار اشاره کرد. به گفته این روزنامه صهیونیستی، رژیم در حال تلاش برای اقناع جامعه بین‌اللملی برای تحقق حکومت فدرالی در سوریه است.
 
به باور سران رژیم، این موضوع تضمینی برای امنیت مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی در مقابل تهدید گروه‌های شورشی و همچنین نیروهای مقاومت سوری محسوب میشود.
 
انفعال رژیم الجولانی مقابل حملات رژیم صهیونیستی به سوریه و همچنین اظهارات سران این رژیم در جهت تجزیه این کشور در پوشش حمایت از دروزی‌ها، منجر به شکل گیری واکنش های مردم سوریه شده است.
 
به دنبال این وقایع، طی روزهای اخیر، گروهی از نیروهای مقاومت سوری، تشکیل جبهه مقاومت اسلامی در این کشور را به صورت رسمی اعلام کردند.
 
در بیانیه این گروه اشاره شده است که هیچ تفاوتی بین حلب، دمشق، لاذقیه و دیرالزور وجود ندارد و همه مردم سوریه باید به صورت متحد با طرح‌های صهیونیستی، ترکیه و آمریکا برای تجزیه سوریه مقابله کنند و در صورت لزوم انگشت‌های خود را بر ماشه بگذارند.
 
در بیانیه جبهه مقاومت اسلامی سوریه آمده است: حضور امروز ما، یک واکنش طبیعی و مشروع به تلاش‌های تجزیه سوریه و کوچاندن و کشتار هدفمند مردم این کشور است، از این روی جبهه مقاومت اسلامی سوریه برآمده از ملت سوریه است.
 
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز اخیرا مدعی شده است که در حال حاضر هزاران نیروی جنبش های حماس و جهاد اسلامی در سوریه حضور دارند و قصد دارند مرزهای این رژیم را به آتش بکشند و جبهه دیگری علیه صهیونیست‌ها ایجاد کنند.
 
با در نظر گرفتن تحولات اخیر و شرایط فوق، می‌توان ارزیابی کرد که با گذشت بیشتر زمان و با ادامه روند فعلی، حجم اقدامات علیه اشغالگری صهیونیست‌ها افزایش یابد. این روند در آینده نزدیک، منجر به تقویت انگیزه مقاومت مردمی مقابل اسرائیل و اشغالگری در سوریه خواهد شد و از این روی دور از انتظار نیست در طی هفته‌های پیش رو، شاهد درگیری‌ها و حملات جدی به مواضع اشغالگران صهیونیست در جنوب سوریه باشیم و به نظر می‌رسد که جبهه مقاومت اسلامی سوریه، تنها آغاز این روند باشند.
 
انتهای پیام/

 



1
پسندیدم

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home