سه شنبه 11 دى 1403 12:31 ساعت
شناسه خبر : 383386
با این وجود به نظر میرسد مردم به خوبی رفتار این روزهای قالیباف را زیر نظر دارند و مانند سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در موعد مقرر از جمله انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نظر خود را درباره این روش سیاستورزی اعلام خواهند کرد.
گروه سیاست-رجانیوز: نواصولگرا، کانال نزدیک به قالیباف در یادداشتی نوشت:
باید تکرار کنیم که مجلس با قانونگذاری خود، وظیفه ریلگذاری دارد و دخالتش در اجرا عموما بسته و محدود است.
مجلس میتواند با استفاده از ابزار نظارتی خود درباره مسائل روز هم نقشآفرینی کند. اما این ابزار هم محدودیتهای فراوان دارد. برای مثال گزارشهای نظارتی یکی از این ابزارهاست که بسیار زمانبر است و اساسا به درد مسائل روز نمیخورد.
سوال از وزیر نیز یکی دیگر از گزینههاست که عملا اثر چندانی ندارد و صرفا وزیر را به صحن میکشاند و در نهایت اگر صحن قانع نشود به او «کارت زرد» میدهد.
بحث در کمیسیونها با وزیر و همچنین بحث رئیس مجلس در جلسه سران و جلسه اقتصادی سران از دیگر ظرفیتهایی است که درباره دلار از همه آنها استفاده شده است.
راه پایانی، استیضاح وزیر است. این گزینه برای دولت و شخص وزیر واقعا دردآور است و از همین جهت اثرگذار خواهد بود. اما سوال مهم این است که در میانهی یک بحران، تغییر وزیر، کار درستی است؟ حتی اگر بدانیم که آن وزیر مقصر است. بنظر میرسد که پاسخ در عموم موارد واقعی و روی زمین، خیر باشد. این امر برای مسئله دلار هم صادق است با این تفاوت که مسئول مستقیم موضوع نه وزیر اقتصاد که رئیس بانک مرکزی است که اساسا امکان استیضاح از طرف مجلس را ندارد.
بیان این جملات در حالی است که شخص محمدباقر قالیباف در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی با رجزخوانی اعلام میکرد که مجلس میخواهد دولت را وادار به کار کند و امروز حامیان او از بیهودگی ابزارهای نظارتی مجلس سخت میگویند.
این افراد حتی حاضرند برای توجیه اقدامات امروز خود، کارهای گذشته خود که روزی آن را ابتکار مجلس انقلابی و گزارش عملکرد خود میدانستند را زیر سوال ببرند و برای فرار از پاسخگویی به مردم، آن را بیاثر بدانند!
قالیباف در دولت سیزدهم با فشار سیاسی به شهید رئیسی باعث تغییر ۶ وزیر و معاون رییسجمهور شد و در تبلیغات انتخاباتی به آن افتخار میکرد. او همچنین در میانه کوچکترین مشکلات اقتصادی مانند ارز و بودجه و مسائل سیاسی مانند بخشنامه انتخاباتی معاون سیاسی وزیر کشور، بارها دولت را در فشار شدید قرار میداد.
همچنین دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات دولت سیزدهم به قدری زیاد بود که سه مرتبه تذکر علنی از رهبر انقلاب دریافت کردند. سومین مرتبه این تذکر، مقارن با ابراز ناراحتی قالیباف از این تذکر نزد رهبر انقلاب بود که ایشان با تکرار تذکر قبلی، بر لزوم عدم دخالت مجلس در انتصابات دولت تأکید کردند. حال مشخص نیست که همان جریان چرا امروز ادعا میکند امکان دخالت در اجرا ندارد؟
با این وجود به نظر میرسد مردم به خوبی رفتار این روزهای قالیباف را زیر نظر دارند و مانند سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در موعد مقرر از جمله انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نظر خود را درباره این روش سیاستورزی اعلام خواهند کرد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/383386
لینک کوتاه کپی شد