سه شنبه 11 دى 1403 12:05 ساعت
شناسه خبر : 383384
وی در پاسخ به اینکه دولت سایه چیست؟ نیز اظهار کرد: دولت سایه یک گفتمان است نه یک تشکیلات و معنای آن این است که در جامعه هرکسی می خواهد این گفتمان را دنبال کند باید سایه به سایه تحولات پیش برود تا جامعه به موفقیت برسد.
سعید جلیلی در نشست «تخصصی و نخبگانی با موضوع امنیت غذایی و امنیت ملی» گفت: اگر یک جامعهای آرمانی دارد، مهم است که مفاهیم مربوط به آن را مشخص کنیم. یکی از مواردی که که وفاق را در جامعه شکل میدهد این است، تصورات جمعی یک مفهوم و برداشت مشترک داشته باشد.
وی افزود: یکی از کارهای دانشگاه این است که اگر مباحثی در جامعه مطرح میشود، آن را دقیق و عینی کند. یکی از این مباحث که همه روی آن اتفاق نظر دارند رسیدن به قلههای تعالی و پیشرفت است. در این زمینه باید مفاهیم مورد نظر را طوری تعریف کنیم که بین همه مشترک باشد.
جلیلی ادامه داد: وقتی صحبت از استقلال، عدالت، آزادی و امنیت غذایی میکنیم، تمام این مفاهیم خیر عمومی و اجتماعی است که در مورد آن همگان یک نگاه مثبت دارند و این مفاهیم در کنار یکدیگر میتوانند معنای روشنی داشته باشند. اما صحبت از عدالت، آزادی و امنیت غذایی زمانی میتواند در یک جامعه به یک مفهوم مشترک تبدیل شود که تعریف و حدود آنها مشخص باشد.
وی بیان کرد: یکی از خیرهای اجتماعی امنیت غذایی است که مورد وفاق هم هست و نسبت آن با مفاهیم دیگر یک نسبت روشن بوده و از بسترهای لازم برای تحقق عدالت و آزادی است. اگر جامعهای معیشت لازم را نداشته باشد نمیتوان از آن انتظار داشت که در تمام وظایف خود به درستی عمل کند و این یک بحث جدی است.
جلیلی ادامه داد: اگر میخواهیم در محیطهای دانشگاهی علمی آنچه را که انجام میشود به نفع جریان و سعادت ملت باشد یکی از مسائل مهم این است که خروجی و ثمره مطالعات و اقدامات دانشگاهی مشخص شود چرا که بهترین سرمایه یک دانشجو عمر اوست و بهترین بخش از این سرمایه را در دانشگاه و عرصه علمی صرف میکند و باید به این خاطر احساس شادی و موثر بودن داشته باشد.
نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: لذا این نشستها باید در بخشهای اجرایی، سیاستگذاری و وضع قوانین کمک کند تا این کارها هدر نرود. ما میلیونها دانشجو و دانش آموخته داریم که بهترین زمانهای عمر خود در عرصه علمی صرف کرده و این کارها باید به ثمر بشینید.
وی یادآور شد: چون این دستاوردها و اقدامات علمی خود بستر ساز برنامهها و اهداف بعدی کشور خواهد شد. علم در عرصههای مختلف تولید قدرت میکند و دانش میتواند فرهنگ، اقتصاد و قدرت ما را ارتقا دهد و این خیلی مهم است.
جلیلی گفت: اگر میگویم کشور باید به سمت قله حرکت کند و مقام معظم رهبری فرمودند که نزدیک قله هستیم، باید بدانیم که مختصات این قله چیست و نزدیکی به آن به چه معناست. امروزه شرایط مهم و خطیر است، اگر این کار انجام شود، فرصت و اگر نادیده گرفته شود تهدید خواهد بود.
وی گفت: ما باید بدانیم چه موانعی پیش روی ماست. چون در این زمینه جاده همواری پیش روی ما نیست و برخی از اقدامات مخرب ما را از رفتن به مسیر پیشرفت منصرف و یا منحرف میکند. پس بصیرت یعنی ابعاد این واکنشها و میدان را به وضوح بشناسیم.
وی ادامه داد: در مسیر پیشرفت، تحریم است و این یعنی نمیخواهند ما پیشرفت و حرکت رو به جلو داشته باشیم. در برابر ملت ما همه این موارد را به کار بردند و نمونه آن جنگ، تحریم، ترور و عملیاتهای روانی و رسانهای بوده است.
جلیلی با بیان اینکه در مسیر رشد و پیشرفت الزاماتی لازم است، گفت: بر اساس قانون توسعه هفتم باید یکسری عقب ماندگیها جبران شود و این نیازمند تلاش است. اگر در این برنامه آورده شده که باید رشد هشت درصدی در تمام عرصهها داشته باشیم باید بررسی کرد که نقش ما چیست و چه الزاماتی داریم.
وی گفت: در مورد رشد ۸ درصدی وفاق یعنی باید نسبت خود را در مورد چگونگی محقق شدن آن مشخص کنیم. البته بحثهای غلطی وجود دارد که این رشد را منوط به وجود سرمایه میدانند در حالی که یکی از مولفههای رشد سرمایه است. اما موارد دیگر آن مدیریت فناوری و علم نیروی انسانی است که دستاوردهای خوبی هم در این زمینه در استان البرز محقق شده و نیروی انسانی یک ظرفیت بزرگ علمی است. بنابراین اگر جبههای به نام پیشرفت باز میشود، هر کسی باید نسبت خود را با آن تعریف کند.
دولت منتخب دولت همه مردم است
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در ادامه در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی نیز گفت: دولت منتخب دولت همه مردم است و باید همگان رییس جمهور را کمک کنند تا دولت موفق شود.
دکتر جلیلی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی براینکه کسانی که از شما حمایت میکردند اکنون از مسعود پزشکیان ایراد می گیرند یا در برخی از مواقع سنگ اندازی می کنند، افزود: در دفاع مقدس چرا موفق شدیم، چون همه مردم آمدند و در اندیشه دینی اگر دولت موفقیتی دارد، زمانی است که مردم پای کار بیایند.
وی در پاسخ به اینکه دولت سایه چیست؟ نیز اظهار کرد: دولت سایه یک گفتمان است نه یک تشکیلات و معنای آن این است که در جامعه هرکسی می خواهد این گفتمان را دنبال کند باید سایه به سایه تحولات پیش برود تا جامعه به موفقیت برسد.
جلیلی خطاب به دانشجویان گفت: کمکی که شما می خواهید بکنید چیست؟ اگر ببینید که جایی فردی خطایی کرده و یا سنگ اندازی میکند، باید بگویید و نگفتن خطاست.
وی اضافه کرد: دولت سایه کمک به دولت مستقر است چه رقیب باشد چه رفیق.
امنیت شوخی بردار نیست
جلیلی در ادامه گفت: امنیت شوخی بردار نیست داعش تا دل کشورهای همسایه رفت و خودش می گفت که هدفش ایران است، بنابراین این حرف غلطی است که به کشورهای همسایه توجه نداشته باشیم.
وی در ادامه افزود: چرا تاریخ ایران را نمی شناسیم؟ چون خوب کار نمیکنیم و یکی از تلاشها این است که نقاط قوت دیده شود.
جلیلی اضافه کرد: استعمارگران کتاب تدوین می کنند بر علیه ایران، بنابراین تحریم ها فقط در سخت افزار نیست بلکه در نرم افزارها نیز تحریم داریم.
وی تاکید کرد: باید تاریخ و افتخارات کشور و مقاومت در برابر استکبار را هرچه بیشتر به تصویر کشید، بنابراین این موارد بحث های جدی است و کارجدی نیز باید شود.
نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی مبنی بر کمک شما در دولت سایه به دولت چهاردهم چه خواهد بود، گفت: وظیفه همه است تا کمک کنند و باید کمک کنیم، بنابراین شما مباحث را دنبال می کنید حالا یا دولت قبول می کنند یا قبول ندارد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/383384
لینک کوتاه کپی شد