سه شنبه 20 آذر 1403 14:13 ساعت
شناسه خبر : 383258
افزایش نرخ ارز ترجیحی از ۲۸۵۰۰ به ۳۸۵۰۰ در سال ۱۴۰۴، میتواند بازار دارویی کشور را تحتالشعاع قرار دهد و باعث گرانی دارو شود. این در حالی است که رییس جدید سازمان غذا و دارو، اخیرا عنوان کرده بود که نرخ ارز ترجیحی همان ۲۸۵۰۰ باقی خواهد ماند.
گروه اقتصاد - رجانیوز: افزایش نرخ ارز ترجیحی از ۲۸۵۰۰ به ۳۸۵۰۰ در سال ۱۴۰۴، میتواند بازار دارویی کشور را تحتالشعاع قرار دهد و باعث گرانی دارو شود. این در حالی است که رییس جدید سازمان غذا و دارو، اخیرا عنوان کرده بود که نرخ ارز ترجیحی همان ۲۸۵۰۰ باقی خواهد ماند.
اگر قرار باشد ارز ترجیحی دارو از ۲۸۵۰۰ به ۳۸۵۰۰ افزایش یابد، وضعیت قیمت دارو چگونه خواهد شد. آیا، افزایش قیمت دارو فقط برای تولیدکننده داخلی خواهد بود و مردم، هیچگونه افزایش قیمتی بابت دارو نخواهند داد؟ اگر اینگونه باشد، به نفع صنعت خواهد بود که قیمت دارو به نرخ واقعی نزدیکتر شود اما، اگر غیر از این باشد و افزایش ۳۵درصدی نرخ ارز ترجیحی، بخواهد از جیب مردم پرداخت شود؛ شرایط به گونهای دیگر رقم خواهد خورد و میتوان مدعی شد که دارو گران میشود.
مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و دارو، مدعی شده است که در صورت حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی، برای اینکه پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد، ۹۰هزار میلیارد تومان رقم مناسبی نیست و حداقل دوبرابر بودجه کنونی موردنیاز است. وی به این موضوع نیز اشاره کرده است که تغییر نوع ارز نباید موجب افزایش پرداختی از جیب بیماران شود و مابهالتفاوت ارز ترجیحی نوع ۱ و ۲ باید برای بیماران و مردم تامین شود.
منبع: آگاه
انتهای پیام/
لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/383258
لینک کوتاه کپی شد