دولت پزشکیان علیه مطالبه ۲۹ ساله رهبر معظم انقلاب/ دلجویی از دلالان به قیمت ذبح تولید کاغذ ملی
گروه فرهنگ-رجانیوز: کارخانه چوب و کاغذ مازندران، پس از سپری کردن رکود قابل توجه در دولت روحانی و میزان تولید سالیانه ۵ هزار تنی کاغذ، در دولت سیزدهم توانست ظرفیت واقعی تولید خود را احیا کرده و تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان تولید ۵۵ تن در سال برسد. وزارت آموزش و پرورش با خرید حدود ۳۰ هزار تن کاغذ از کارخانه مازندران، برای تهیه کتب درسی در سال ۱۴۰۲، نه تنها مانع از خروج چند ده میلیون دلار از کشور شد بلکه به عنوان بزرگترین مشتری کاغذ ایرانی، عامل مهمی برای احیا کارخانه کاغذ مازندران بود. اما امروز پس از گذشت چند ماه از استقرار دولت پزشکیان، مزایده واردات ۶۰ هزار تن کاغذ انجام شده که این اقدام به معنای اولویت یافتن تاجران و دلالان به جای تولیدکنندگان در دولت جدید است.
به گزارش رجانیوز، میزان مصرف کاغذ در وزارت آموزش و پرورش برای تهیه کتب درسی، در سه سال گذشته به طور میانگین ۳۵ هزارتن بوده است. در سال ۱۴۰۲ با تامین ۳۰ هزار تن کاغذ ایرانی از سوی کارخانه کاغذ مازندران، خودکفایی کاغذ کتب درسی به طور کامل محقق شد و وزارت آموزش و پرورش هیچ نیازی به واردات کاغذ پیدا نکرد. امید نیکنژاد مدیرعامل سابق کارخانه چوب و کاغذ مازندران، در مهرماه سال ۱۴۰۲ از افزایش ظرفیت تولید کاغذ تا میزان ۵۵ هزارتن تا پایان سال خبر داده بود. به گفته ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رییس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ، کارخانه مازندران در سالهای ۹۲ و ۹۳ نیز بالغ بر ۵۶ هزارتن کاغذ تولید میکرد که به دلیل بی توجهی دولت وقت، میزان تولید کاغذ مازندران در اواخر دولت روحانی به حدود ۵ هزارتن در سال رسیده بود. در دولت سیزدهم با تلاشهایی که در وزارت صمت و وزارت ارشاد صورت گرفت و همچنین قراردادهایی که از سوی وزارت آموزش و پرورش با کارخانه چوب و کاغذ مازندران منعقد شد، این کارخانه توانست به همان میزان تولید گذشته خود دست یابد و از خروج چند ده میلیون دلار از کشور جلوگیری کند.
امروز اما پس از گذشته چند ماه از دولت پزشکیان، تصمیماتی در این عرصه گرفته شده که جای تعجب دارد. وزیر صمت دولت چهاردهم در اولین روزهای مسئولیت، دفتر سلولزی وزارتخانه را که به طور ویژه خودکفایی در حوزه کاغذ را پیگیری میکرد و به مسائل تولیدکنندگان کاغذ ایرانی رسیدگی میکرد، با دفتر منسوجات ادغام کرد. در پی این اقدام وزارت صمت، انتقاداتی از سوی اهالی صنعت کاغذ مطرح شد و بسیاری از فعالان این صنعت، این اقدام را خلاف منویات رهبری برای تقویت تولید کاغذ ملی دانستند.
وزیر آموزش و پرورش نیز در همان روزها اجازه واردات کاغذ را از معاون اول دولت گرفت تا دولت چهاردهم دین خود را به دلالان و واردکنندگان کاغذ ادا کرده و از آنها به خاطر کسادشدن کسبوکارشان در دولت سیزدهم دلجویی کرده باشد. در حال حاضر مزایده ۶۰ هزار تن کاغذ خارجی انجام شده است و طی ماههای آینده وارد کشور خواهد شد. وارد کردن این میزان کاغذ نه تنها باعث خروج بیش از ۵۰ میلیون دلار از کشور میشود بلکه کارخانههای داخلی را به همان رکود دولت روحانی بازخواهد گرداند.
رهبر انقلاب از سال هفتاد و چهار تا به امروز بارها دغدغه خود مبنی بر تولید کاغذ با کیفیت ملی را به گوش دولتها و مسئولان مربوطه رساندهاند. اما به نظر میرسد دولت پزشکیان قصد دارد خلاف منویات رهبری عمل کرده و جیب دلالان را اولویت دولت خود قرار دهد.
انتهای پیام/