هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
دوشنبه، 27 اسفند 1403
ساعت 02:18
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 29 ارديبهشت 1403 ساعت 20:43
شنبه 29 ارديبهشت 1403 20:31 ساعت
2024-5-18 20:43:09
شناسه خبر : 380972
نرخ ارز که پس از واکنش ایران نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق به کانال ۷۰ هزار تومان رسیده بود، اکنون به ۵۷ هزار تومان کاهش یافته است.
نرخ ارز که پس از واکنش ایران نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق به کانال ۷۰ هزار تومان رسیده بود، اکنون به ۵۷ هزار تومان کاهش یافته است.

گروه اقتصاد-رجانیوز: نرخ ارز پس از کش‌وقوس‌هایی که طی چند ماه اخیر در پی حوادث غزه داشت، اکنون روند نزولی به خود گرفته است. این روند در حالی رخ داد که برخی از منتقدان دولت معتقد بودند، سیاست‌های اعمالی از سوی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد شکست خورده و قیمت دلار تا ۱۰۰ هزار تومان نیز افزایش خواهد داشت.

 

به گزارش رجانیوز، نرخ ارز که پس از واکنش ایران نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق به کانال ۷۰ هزار تومان رسیده بود، اکنون به ۵۷ هزار تومان کاهش یافته است. این در حالی است که تفکر لیبرالیستی ادعا می‌کرد که در صورت بروز جنگ، وضعیت نابسامانی در انتظار اقتصاد کشور خواهد بود. با این حال اما برخلاف پیش‌بینی‌های غرب‌زده‌ها، واکنش و قدرت‌نمایی نظامی ایران، علاوه‌بر کاهش تنش‌ها، ریزش قیمت‌ ارز در بازار آزاد داخل را نیز به همراه داشت. 

 

التهابات، نوسانات قیمتی را افزایش داد

علی‌رغم اتهام‌زنی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عدم ورود بانک مرکزی برای کنترل وضعیت ارز در کشور، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در رسانه ملی اعلام کرد: «این نرخ‌ها هیجانی و موقتی است و با پایان تنش‌ها، نرخ ارز به محدوده مشخص قبلی باز خواهد گشت». از همین‌رو اکنون پس از پایان تنش‌ها و کاهش التهابات بازار ارز، نرخ دلار به کمترین رقم خود از نیمه اسفند تاکنون رسیده است. همین مسئله نشان می‌دهد که نه تنها بانک مرکزی به عنوان بازارساز نقش خود را فراموش نکرده، بلکه نسبت به کنترل بازار غیررسمی اهتمام لازم را دارد. 

 

کاهش قیمت فقط با عبور از تنش‌ها نبود

به زعم بسیاری از کارشناسان اقتصادی، سیر نزولی قیمت دلار فقط معطوف به پایان تنش‌ها نیست. در واقع عوامل دیگری بر این اتفاق دخیل بوده که سفر اخیر نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان به تهران نیز یکی از این عوامل تلقی می‌شود. منابع آگاه اعلام کردند که برخورد سرسخت طرف ایرانی با وی در جهت خلع سلاح گروهک‌های تروریستی و اخراج آن‌ها از اقلیم کردستان تاثیراتی بر نرخ‌گذاری ارزی کشور داشته است.

 

همچنین گمانه‌ دیگری که به واقعیت نزدیک است، ورود بانک مرکزی به بازار سلیمانیه برای کنترل نرخ ارز است. با توجه به تمدید مصوبه مداخلات در شورای عالی هماهنگی اقتصادی، این گمانه به دور از واقعیت نبوده و اخیرا نیز اقدامی مشابه توسط بازارساز در بازار امارات و با مداخله درهمی صورت گرفته است. از همین‌رو می‌توان تداوم کاهش نرخ ارز در روزهای آینده را شاهد بود.

 

البته برخی دیگر از کارشناسان و فعالان حوزه ارزی نیز مدعی شدند که در پی مذاکرات اخیر بین ایران و آمریکا که در عمان اتفاق افتاد، بازار آزاد ارز نیز عقب‌نشینی کرده است. این در حالی بوده که روند کاهش قیمت ارز از حدود ۱۰ روز پیش آغاز شده و هیچ ارتباطی میان نرخ ارز و مذاکرات وجود ندارد. 

 

نقش‌آفرینی موثر مرکز مبادله ارز و طلا

یکی از اقدامات بانک مرکزی در دولت سیزدهم، آغاز فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا بود. این مرکز که با هدف برطرف کردن چالش‌های پولی و ارزی تاسیس شد، با دو محوریت معاملات ارزی و فلزات گرانبها فعالیت خود را شروع کرد. این در حالی بود که پس از مدتی از آغاز فعالیت این مرکز، تاثیرات مثبتی بر بازار ارز و طلا گذاشته شد. اکنون نیز این رویکرد بانک مرکزی توانست به پشتوانه مرکز مبادله ارز و طلا، در نرخ‌گذاری ارز و کنترل بازار آزاد ایفای نقش کند. همچنین حراج سکه و شمش در این مرکز، توانست در جذب نقدینگی‌های سیال جامعه موثر بوده و کاهش التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز را رقم بزند.

 

بازار بی‌مخاطب

بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار رجانیوز از بازار غیررسمی ارز، به دلیل کاهش قیمت‌ها و تداوم این روند، خریداری در بازار وجود نداشته و فقط فروشندگان در بازار ایفای نقش دارند. همچنین فعالان حوزه ارز در گفت‌وگو با رجانیوز مدعی شدند که چون بازار آزاد ساختارمند نیست و قیمت‌گذاری متاثر از انتظارات فعالان و حجم معاملات است، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از این بازار داشت. با این حال اما با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در پیش گرفته، می‌توان اطمینان داد که نرخ ارز در بازار غیررسمی کماکان روند نزولی داشته و کاهش‌ قیمت‌ها ادامه‌دار باشد.

 

انتهای پیام/



10
پسندیدم

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home