هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 7 مرداد 1402 ساعت 17:01
شنبه 7 مرداد 1402 16:59 ساعت
2023-7-29 17:01:25
شناسه خبر : 369681
در این مقاله درباره نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری و دانشگاه آزاد و همچنین نحوه چینش انتخاب ها در فرم انتخاب رشته و مراحل انتخاب رشته را به طور کامل بیان کرده ایم.

عنوانانتخاب رشته کنکور سراسری

انتخاب رشته کنکور سراسری یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که دانش‌آموزان پس از فارغ‌التحصیلی از مدرسه باید بگیرند. این تصمیم، مرحله‌ای اساسی در زندگی تحصیلی و حرفه‌ای آن‌ها محسوب می‌شود و می‌تواند تاثیرات بزرگی بر آینده‌ی آن‌ها داشته باشد. برای این‌که انتخاب رشته کنکور به درستی صورت گیرد و نتیجه‌ی مطلوب حاصل شود، نیاز است که دانش‌آموزان با فرآیند تصمیم‌گیری مواجهه و به مسئله با دقت و اطلاعات کافی نگاه کنند.

بیش تر بخوانید: راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری با کمک سامانه ندای مشاوره به آدرس اینترنتی moshaverin.org

انتخاب رشته کنکور سراسری

عوامل مهم در انتخاب رشته

در انتخاب رشته کنکور، عوامل متعددی تاثیر دارند که به برخی از آن‌ها در ادامه پرداخته می‌شود:

  • 1. علاقه‌ها و استعدادها: انتخاب رشته‌ای که با علاقه‌ها و استعدادهای فرد سازگار باشد، موجب ایجاد رضایت و خشنودی در تحصیلات و شغل آتی می‌شود.
  • 2. محتوای رشته: مطالعه‌ی محتوا و دروس رشته، اطلاعات دقیق‌تری را در مورد موضوعاتی که دانش‌آموز در آینده با آن‌ها سروکار خواهد داشت، ارائه می‌دهد.
  • 3. فرصت‌های شغلی: شناخت فرصت‌های شغلی که با انتخاب هر رشته به همراه خواهد داشت، به دانش‌آموزان امکان مقایسه و تصمیم‌گیری بهتر را می‌دهد.
  • 4. درآمد: درآمد متوقع افراد در رشته‌های مختلف نیز نقشی مهم در انتخاب رشته دارد. این درآمد می‌تواند تاثیر مستقیم بر کیفیت زندگی آتی دانش‌آموز داشته باشد.

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری ، اصول و مبانی مرتبط با انتخاب رشته های آزمایشی و تجربی را برای داوطلبان توضیح می‌دهد. این انتخابات از بین داوطلبانی صورت می‌گیرد که مجاز به انتخاب رشته می‌باشند و می‌توانند با مراجعه به وبسایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org، بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای، رشته های تحصیلی مورد علاقه خود را انتخاب نمایند.

بر اساس قوانین انتخاب رشته کنکور، هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر 150 کد رشته محل از میان رشته های مربوط به گروه آزمایشی ثبت نامی خود می‌باشد. اما داوطلبان گروه تجربی باید به‌یاد داشته باشند که انتخاب رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی از طریق سایت سنجش انجام می‌شود. در نتیجه، متقاضیان دانشگاه آزاد باید کد رشته محل های مرتبط با این رشته ها را در فرم انتخاب رشته کنکور وارد نمایند و کدهای مرتبط با سایر رشته ها را زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد در سایت مربوطه وارد کنند.

اگر تمایل به ثبت نام در رشته های بدون کنکور دانشگاه های سراسری دارید، باید انتخاب رشته خود را به همراه انتخاب رشته کنکور سراسری و در این 150 انتخاب وارد کنید. برای اطلاع از لیست رشته محل های بدون کنکور، مقاله مرتبط را مطالعه کنید.

فرآیند انتخاب 150 رشته محل در کنکور سراسری، دانشجو را قادر می‌سازد با دقت و دقت بیشتری، رشته های مورد علاقه خود را انتخاب کند. ترتیب انتخاب رشته باید صرفاً بر اساس اولویت علاقه‌مندی‌ها باشد و سازمان سنجش، تا زمانی که تمام انتخاب‌ها را بررسی نکند، به انتخابات داوطلب پیگیری نمی‌کند.

به عنوان مثال، اگر شما 100 کد رشته محل را در فرم انتخاب رشته خود ذکر کرده‌اید، سازمان سنجش ابتدا ترتیب انتخاب‌های شما را از بالا به پایین بررسی می‌کند. اگر به عنوان مثال در انتخاب شماره 59 قبولی شما تایید شود، فرآیند انتخاب به پایان می‌رسد و نتایج اعلام می‌شود.

از 150 انتخاب داوطلب، حدود 20 تا 30 درصد به رشته های محل اختصاص داده می‌شود که داوطلبان در آن‌ها شانس کمی برای قبولی دارند. این نوع انتخابات به عنوان انتخابات خوش‌بینانه شناخته می‌شوند. به‌عنوان مثال، انتخاب رشته پزشکی روزانه دانشگاه تهران برای فردی که رتبه 1200 در منطقه یک را دارد، به عنوان انتخاب خوش‌بینانه در نظر گرفته می‌شود.

حدود 50 تا 60 درصد انتخابات داوطلب باید به انتخابات منطقی اختصاص داده شود. انتخاب منطقی برای داوطلب با رتبه 1200، به این معناست که باید رشته های محلی را انتخاب کند که سال گذشته با رتبه حدود 1000 تا 1401 در آن‌ها قبول شده‌اند. همچنین داوطلبان می‌توانند در روند انتخاب رشته به سخت‌ترین و آسان‌ترین رشته های دانشگاهی نیز توجه داشته باشند.

باقی‌مانده انتخابات داوطلب به انتخاباتی اختصاص می‌یابد که خیال داوطلب را از قبولی راحت می‌کند. معمولاً این اتفاق می‌افتد که داوطلب با رتبه 1200 نتواند جایی قبول شود که پارسال با رتبه 1600 در آن قبول نشده‌اند. بنابراین انتخاب رشته های محلی که با رتبه‌های بالاتر از رتبه‌های ما در آن‌ها قبول شده‌اند، تضمین قبولی برای داوطلب است.

نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد

با توجه به ادغام کنکور دانشگاه‌ سراسری و دانشگاه آزاد، فرآیند انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی به صورت مجزا انجام می‌شود. داوطلبان باید پس از کنکور سراسری و دریافت کارنامه اولیه، به‌صورت جداگانه رشته موردنظر خود را انتخاب کنند. انتخاب رشته به‌صورت مجزا برای دانشگاه آزاد اسلامی بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا اگر داوطلبان از روند انتخاب رشته دانشگاه آگاهی نداشته باشند، ممکن است از فرصت انتخاب رشته در دانشگاه‌های آزاد محروم شوند.

بیش تر بخوانید: راهنمای انتخاب رشته دانشگاه آزاد با کمک سامانه ندای مشاور به آدرس اینترنتی moshaverin.org

انتخاب رشته دانشگاه آزاد

زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی پس از اعلام نتایج کنکور سراسری و به‌صورت همزمان اعلام می‌شود. داوطلبان با کسب رتبه و نمره مناسب، می‌توانند رشته موردعلاقه خود را برای دانشگاه‌های سراسری و دانشگاه‌های آزاد انتخاب کنند. همچنین مهم است به اطلاع داوطلبان برسد که بعد از انتخاب رشته و اعلام نتایج نهایی، دانشگاه‌های آزاد اطلاعاتی با عنوان تکمیل ظرفیت اعلام می‌کنند که معمولاً در ماه مهر ماه اجرا می‌شود.

برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد داوطلبان باید از طریق سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اقدام نمایند. با مشاهده کارنامه اولیه و آگاهی از چینش انتخاب رشته‌ها، می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای مربوطه در سایت مذکور، رشته‌ای که می‌خواهند در دانشگاه آزاد برگزینند، تعیین کنند.

در این راستا، برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد داوطلبان باید هزینه انتخاب رشته کنکور سراسری دانشگاه آزاد را پرداخت کنند. هزینه‌ای که باید برای انتخاب رشته پرداخت شود، معمولاً از طریق کارت اعتباری انجام می‌شود. لازم به ذکر است که هزینه‌ها و زمانبندی‌ها در سال‌های گذشته ممکن است متغیر باشند و باید از طریق سایت مربوطه اطلاعات به‌روز را دریافت کرد.

به‌اعتقاد ما، انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی نیازمند بررسی دقیق و شناخت کامل از موارد مختلف است. از این‌رو توصیه می‌شود داوطلبان برای انتخاب بهترین رشته، اطلاعات مرتبط با زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد و روال کامل انتخاب رشته از منابع معتبر و سایت‌های رسمی استخراج کنند. با انتخاب رشته مناسب و هوشمندانه، داوطلبان می‌توانند گامی مؤثر برای آینده‌ی تحصیلی و حرفه‌ای خود بردارند و از فرصت‌هایی پربار بهره‌مند شوند.

مشاوره تحصیلی برای انتخاب رشته

در مشاوره تحصیلی برای انتخاب رشته نیز، مشاور با توجه به علایق و توانایی‌ها، پیشنهادهایی برای انتخاب رشته دبیرستان، دانشگاهی یا حتی رشته شغلی ارائه می‌دهد. استعدادیابی نیز به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف و قوت خود در یادگیری را بشناسید و با شناسایی مشکلات یادگیری، بهبود یابید.

بیش تر بخوانید: مشاوره تحصیلی تلفنی با سامانه ندای مشاور moshaverin.org

مشاوره تحصیلی

به‌طور کلی، مشاوره تحصیلی می‌تواند به گونه‌های مختلفی ارائه شود از جمله حضوری، آنلاین و تلفنی. هر یک از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند و شما می‌توانید بر اساس نیازها و شرایط شخصی خود، روش مناسب مشاوره تحصیلی را انتخاب کنید.

انواع مشاوره تحصیلی

مشاوره تحصیلی و نقش آن در راهنمایی افراد در انتخاب مسیر تحصیلی و شغلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در سیستم آموزشی کشورمان، انواع مشاوره تحصیلی از جمله مشاوره برای انتخاب رشته دبیرستان، مشاوره کنکور کارشناسی، مشاوره کارشناسی ارشد و تحصیلات دانشگاهی و همچنین مشاوره برای دانش آموزان مستعد جهش تحصیلی ارائه می‌شود.

از مهم‌ترین نقش‌های مشاوره تحصیلی، کمک به دانش‌آموزان و دانشجویان در حل مشکلات و ایجاد آگاهی لازم برای انتخاب بهترین مسیر تحصیلی است. مشاوره تحصیلی کمک درسی نیز به افراد کمک می‌کند که با تنبلی درسی و عدم تمرکز مواجه هستند. اگر شما هم از بی‌انگیزگی درسی رنج می‌برید یا انگیزه برای خواندن و یادگیری را از دست داده‌اید، از خدمات مشاوره تحصیلی کمک بگیرید. این مشاوره می‌تواند به شناسایی موانع و مشکلات در یادگیری کمک کند و راه‌حل‌هایی برای بهبود عملکرد تحصیلی شما ارائه دهد.

مشاوره تحصیلی برای کنکور کارشناسی

مشاوره تحصیلی برای کنکور کارشناسی، مهم‌ترین مرحله از مشاوره تحصیلی برای بسیاری از افراد است. در این نوع مشاوره، مشاور با بررسی عملکرد تحصیلی و مشاوره با دانش‌آموز، یک برنامه تحصیلی مناسب برای وی تدوین می‌کند. این برنامه شامل نظارت بر پیشرفت تحصیلی، تقویت تفکر مثبت و ارائه پیشنهادها و راهکارهایی برای بهبود عملکرد است.

مشاوره تحصیلی برای انتخاب رشته

در مشاوره تحصیلی برای انتخاب رشته نیز، مشاور با توجه به علایق و توانایی‌ها، پیشنهادهایی برای انتخاب رشته دبیرستان، دانشگاهی یا حتی رشته شغلی ارائه می‌دهد. استعدادیابی نیز به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف و قوت خود در یادگیری را بشناسید و با شناسایی مشکلات یادگیری، بهبود یابید.

مشاوره تحصیلی می‌تواند به گونه‌های مختلفی ارائه شود از جمله حضوری، آنلاین و تلفنی. هر یک از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند و شما می‌توانید بر اساس نیازها و شرایط شخصی خود، روش مناسب مشاوره تحصیلی را انتخاب کنید.

در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی تلفنی و راهنمایی برای انتخاب رشته کنکور سراسری و انتخاب رشته دانشگاه آزاد می توانید از خدمات مشاوره و مقالات سامانه ندای مشاور moshaverin.org استفاده نمایید. این مرکز یکی از قدیمی ترین مراکز مشاوره تحصیلی در کشور می باشد که با کادری مجرب می تواند شما را در انتخاب هر چه بهتر یاری رساند.

 



42
پسندیدم

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home