شنبه 9 ارديبهشت 1402 22:05 ساعت
شناسه خبر : 366811

نگاهی به اقدامات دولت سیزدهم در استان خوزستان؛
دولت رئیسی؛ کنار مردم خوزستان ایستاد/ محرومیتزدایی در دولت مردمی کلید خورد/ از آبرسانی به روستاها تا اشتغالزایی بانوان/ نگاهی به پروژههای خاک خوردهای که دولتهای پیشین به آنها توجه نداشتند
خوزستان تا قبل از سر کار آمدن دولت سیزدهم از استانهایی با ظرفیتهای بسیار و پروژههای مغفول بود، بهطوریکه برخی پروژهها نه تنها مشکلاتی را حل نکرده بلکه موجب افزونی مشکلات مردم نیز شده بودند.
گروه سیاسی-رجانیوز: توجه به ظرفیتها و مشکلات اساسی استانهای مختلف در دولتهای گذشته، امری مغفول بوده که نارضایتی و اساسیترین مشکلات را برای بسیاری از استانها به ارمغان آورده است. اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، مسئلهی سفرهای استانی مطرح شد و در طی آن بسیاری از مشکلات اساسی استانهای کشور علیالخصوص استان خوزستان حل شد.
به گزارش رجانیوز؛ مشکلات داخلی، مشکلاتی هستند که قابل حل بوده و برای پرداختن به آنها نه نیازی به غرب و اروپا و نه نیازی به رفع تحریمها است؛ فلذا تنها زمینهی آن با اراده مسئولین دولتی و علیالخصوص رئیسجمهور فراهم خواهد شد.
خوزستان تا قبل از سر کار آمدن دولت سیزدهم از استانهایی با ظرفیتهای بسیار و پروژههای مغفول بود، بهطوریکه برخی پروژهها نه تنها مشکلاتی را حل نکرده بلکه موجب افزونی مشکلات مردم نیز شده بودند. مشکلات گرد و غبار و آلودگی هوا، آبرسانی به تمامی مناطق و عدم دسترسی راحت به آب شرب، درمان و سلامت و بسیاری دیگر از این موارد نمونه مشکلاتی بودند که در دولت سابق برای حل آنها اقدامی نشد و یا اقداماتی در حد اولیه صورت گرفت و در انتها نیز مهر «تحریم هستیم و باید مذاکره کنیم» بر روی آنها خورد.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم ورق تمامی این بیتوجهیها و نابخردیهای مسئولین برگشت، بهطوریکه اتکا به توان داخلی تنها نمونهای از اقدامات این دولت در راستای حل مشکلات مردم این استان تلقی میشود و نگاه اجمالی به کارنامه دولت در این موضوع، امید و انگیزه را برای بسیاری از اقشار جامعه زنده خواهد کرد.
از اولین سفر آیتالله رئیسی رئیسجمهور و هیئت دولت به استان خوزستان تاکنون، اقدامات مختلفی در حوزههای راه و شهرسازی، نیرو، آبرسانی، درمان و سلامت انجام شده و چهبسا بسیاری از پروژههای مغفول مانده در این استان تکمیل شده و به مرحله اجرا رسید.

چه اقداماتی در حوزه راه و شهرسازی صورت گرفت؟
در حوزه راه و شهرسازی مجموعا ۱۰ مصوبه و همچنین ۴۶۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان مصوب شد که از این میزان، مبلغ ۲۲۴۹ میلیارد تومان تامین شده و از ۱۰ مصوبه این حوزه، ۲ مصوبه اجرا، ۵ مصوبه در دست اقدام و ۳ مصوبه در دست پیگیری است.
بهرهبرداری از خطوط ریلی نیز از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم در حوزه راه و شهرسازی تلقی میشود. تکمیل ۷۰ کیلومتر از خط دوم راهآهن اهواز-اندیمشک، حدفاصل ایستگاههای شوش تا بامدژ با تخصیص اعتباری بالغبر ۳۱۸ میلیارد تومان از دیگر دستاوردهای دولت در این استان محسوب میشود. ارزش به روز شده این پروژه هماکنون در حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

همچنین ۴۰ کیلومتر باقی مانده این مسیر در دست اجرا قرار داشته که برای تکمیل آن نیاز به ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که البته در صورت تکمیل شدن آن، ارزش روز آن برابر ۲۴۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود.
در بحث نهضت مسکن ملی نیز در ۷۸ شهر استان خوزستان تاکنون تعداد ۵۴۶۴۸۷ نفر متقاضی ثبتنام در طرح نهضت اقدام ملی مسکن بوده و از این تعداد ۱۷۷۲۹۱ نفر تایید نهایی شده اند و این موضوع یکی دیگر از دستاوردهای دولت سیزدهم تلقی میشود.
همچنین تعداد زمین تامین شده شهری در این حوزه ۲۶۳۷۳ واحد بوده که با احتساب زمینهای در شرف تامین به ۹۲۹۳۷ واحد خواهد رسید. تعداد پروانه ساختمانی صادر شده نیز ۷۷۵۰ مورد ثبت شده و تعداد واحدهای در حال ساخت ۸۴۰۶ واحد بوده است. در حوزه مسکن روستایی نیز تعداد ۱۵۴۷ واحد تسهیلات مسکن روستایی دریافت کرده و ۴۹۱۵ واحد نیز توسط بنیاد مسکن بازسازی شدهاند.
اقدامات دولت سیزدهم در حوزه نفت
دولت سیزدهم در استان خوزستان مجموعا ۴۷ مصوبه در حوزه وزرات نفت با ۷۲۸۲ میلیارد تومان اعتبار مصوب کرده که از این میزان، مبلغ ۱۰۷۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است. این در حالیست که با این میزان تاکنون ۳۹۱ پروژه در سطح استان به بهرهبرداری رسیده و همچنین ۶۱۲ پروژه در دست اجرا است.
یکی از پروژههای نفتی مهمی که دولت مردمی به آن اهتمام داشته، پروژه NGL ۳۲۰۰ است. این پروژه با هدف جمعآوری ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در روز، گازهای همراه نفت میدانهای غرب کارون(آزادگان جنوبی و شمالی، یادآوران، دارخوین، یاران شمالی و جنوبی، سهراب، سپهر، جفیر، سوسنگرد و بندر کرخه) طرحریزی شده و به بهرهبرداری رسیده است.

پروژه NGL ۳۱۰۰ نیز از دیگر پروژههای نفتی دولت سیزدهم در خوزستان تلقی میشود که هدف آن نیز جمعآوری گازهای همراه نفت است. برآوردها خبر از آن میدهند که با بهرهبرداری از این طرحها تا پایان امسال حدود ۵۰ درصد گازهای مشعل همراه نفت جمعآوری شوند که این اتفاق تاثیرات زیست محیطی بالایی خواهد داشت و همچنین میتواند خوراک بسیاری از واحدهای پتروشیمی را تامین کند.
وزارت نیرو دولت سیزدهم چه دستاوردهایی داشته است؟
دولت سیزدهم در حوزه وزارت نیرو در استان خوزستان، مجموعا ۱۹ مصوبه در حوزه آب و فاضلاب تصویب کرده که ۱۷ مصوبه در حال اجرا و ۲ مصوبه در دست پیگیری است.
پروژه اجرای فاضلاب اهواز که از سال ۱۳۷۲ آغاز شده و تا سال ۱۴۰۰ تنها ۳۱ درصد آن پیش رفته بود، در سال ۱۴۰۱ قریب به ۲۴ درصد پیشرفت داشته که به نسبت عملکرد دولتهای گذشته، دستاورد خوبی برای دولت تلقی میشود. در حال حاضر بالغبر ۲۰۰ جبهه کاری همزمان در شهر اهواز مشغول کار بوده و در سفر اخیر رئیسجمهور به خوزستان، با آیتالله رئیسی دیدار کردند.
تکمیل و بهرهبرداری از تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز با ۱۱۲۰۰۰ متر مکعب در شبانه روز از دیگر پروژههای استان خوزستان در حوزه وزارت نیرو است.
یکی از دیگر اقدامات مثبت دولت سیزدهم در استان خوزستان اجرای طرح فاضلاب در ۱۷ شهر خوزستان بود که طرح آن در ابتدای دولت سیزدهم دارای ۵۳ درصد پیشرفت بوده که در حال حاضر به ۵۹.۵ درصد ارتقا پیدا کرده است.

در سال ۱۴۰۰ نیز، ۵۴ کیلومتر خط انتقال اصلی و فرعی و ۴ باب ایستگاه پمپاژ در خوزستان احداث شده و وارد مدار شده است. همچنین در سال ۱۴۰۱ نیز ۱۲۰ کیلومتر خط انتقال اصلی و فرعی و ۲ باب ایستگاه پمپاژ دیگر احداث شده و در مدار قرار گرفته است.
یکی دیگر از اقدامات مثبت و قابل توجه دولت سیزدهم در خوزستان، بحث پروژههای آبرسانی است. آبرسانی و ارتقای سطح پایداری در ۱۷۵۳ روستا با جمعیتی حدود ۶۰۵ هزار نفر انجام شده که دستاورد بزرگی برای دولت بهشمار میرود.
همچنین جهاد آبرسانی با محوریت محرومیت زدایی توسط قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) آغاز شده که شامل ۱۸۹ روستا بوده و تاکنون ۱۷۵ روستا به اتمام رسیده است. ابر پروژه الغدیر نیز از دیگر اقدامات مهم بهشمار میرود. تاسیسات آب شیرینکن با ظرفیت ۴۵۰۰۰ متر مکعب در شبانهروز در شهرهای آبادان، خرمشهر و امیدیه توسط دولت مردمی احداث شده است. در همین راستا تاسیسات آب شیرینکن با ظرفیت ۲۷۰۰۰۰ متر مکعب در شبانهروز برای شهرهای هندیجان، ماهشهر، آبادان و شادگان نیز در حال تعیین سرمایهگذاری است.

بهطور کلی با اقدامات دولت رئیسی در بخش آب شهری و روستایی، ظرفیت تامین آب به میزان ۵۱۰۰۰۰ متر مکعب در شبانهروز و در سطح استان خوزستان افزایش داشته است.
در سفر اخیر رئیسجمهور به استان خوزستان نیز از ۱۷۴ طرح جهاد آبرسانی روستایی، تصفیهخانه اضطراری آب شیرینکن شوشتر با ظرفیت تامین ۲۵ هزار متر مکعب آب شیرین، تصفیهخانه آب شیبان، طرح تامین و انتقال آب به ۶۰۰۰ هکتار اراضی دشت لالی بهرهبرداری شد.
نگاهی به پروژههای برقی دولت سیزدهم در خوزستان
افتتاح ۲۷ پروژه انتقال و فوق توزیع برق، بهرهبرداری از نیروگاه گازی کلاس F دوکوهه-اندیمشک با ظرفیت تولید ۳۰۷ مگاوات، بهرهبرداری از پست برق بهبهان با هدف تامین برق کارخانه NGL ۹۰۰ شرکت نفتخیز جنوب در مجموع با ۱۶.۸ هزار میلیارد تومان اعتبار، از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم در استان خوزستان بوده است.

اتمام انفعال کشاورزی در خوزستان
دولت سیزدهم از ابتدا افزایش ۴۰۰ درصدی در برنامه کشت قراردادی استان را رقم زده است. این بدین معناست که کشت قراردادی از ۴۸۷۷۱ هکتار به ۳۴۴ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است.
همچنین در این دولت کانالهای عمومی و لایروبی انهار به طول ۴۹۰ کیلومتر و لایروبی زهکشها به حجم ۱۳۷۰ هزار متر مکعب بهسازی شدهاند.
افزایش ۲۲ درصدی در تولید تخم مرغ استان از ۱۱۳۰۰ تن به ۱۳۸۰۰ تن، افزایش ۳ درصدی در تولید گوشت مرغ استان از ۱۰۹۸۱۰ تن به ۱۱۲۹۰۰ تن و همچنین افزایش یک درصدی در تولید گوشت قرمز استان از ۴۴۱۲۰ تن به ۴۴۴۶۰ تن، از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در بخش کشاورزی است.
پیشرفت خوزستان از لحاظ بهداشت و درمان
بیمارستان طالقانی آبادان توسط بنیاد علوی در این استان تکمیل شده و بیمارستان جایگزین بیمارستان بهبهان تکمیل و آماده بهرهبرداری است. همچنین مگا آیسییو بیمارستان گلستان اهواز نیز تکمیل شده و در حال بهرهبرداری است.

از دیگر اقدامات دولت در بخش بهداشت و درمان در استان خوزستان، پیشرفت فیزیکی فاز یک بیمارستان یا زهرا(س) دزفول بوده که با ۱۲ درصد رشد به ۶۵ درصد رشد رسیده است. مرکز فوق تخصصی قلب خرمشهر نیز با ۸۱ درصد پیشرفت فیزیکی و بیمارستان نظام مافی شوش با ۵۳ درصد پیشرفت پروژه انجام شده است.

دولت سیزدهم چه اقداماتی در حوزه زنان و خانواده انجام داده است؟
در سال ۱۴۰۰، دولت سیزدهم توانست دستاوردهای قابل توجهی در حوزه اشتغالزایی خانگی، آموزش و توانمندسازی بانوان در خوزستان کسب کند. در دور اول سفرهای استانی به خوزستان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به مبلغ ۲۵ میلیارد ریال برای ۵۲ زوج دهه شصتی روستایی، مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه کارآفرینی، تسهیلات کشاورزی به مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال، اهدای تجهیزات کمک آموزشی به بازماندگان از تحصیل به مبلغ ۹۰ میلیارد ریال، تکمیل و ساخت سه مدرسه دخترانه مجتمع آموزشی دخترانه در اهواز و آبادان، اقداماتی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد.

همچنین با اهتمام ویژه دولت سیزدهم به اشتغالزایی و کارآفرینی، ۵۵ زن سرپرست خانوار و بد سرپرست با استفاده از ظرفیت زیستبوم منطقه در رشتههای مختلف تولیدی تحت حمایت آموزشی و اشتغالزایی قرار گرفتند و در همین راستا یک هزار ۹۰۰ میلیارد ریال وام به کارآفرینان در ازای ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار تعلق گرفت و ۵۰۰ میلیون ریال برای مشاغل خرد در ۲۸ شهرستان و ۱۲۹ روستای استان خوزستان تخصیص یافت.
قرار گرفتن هفتتپه در مدار امید
هفتتپه یکی دیگر از اقدامات مهم دولت سیزدهم در خوزستان تلقی میشود که علیرغم خمیده شدن قامت آن بر اثر سوءمدیریتها، دولت مردمی توانست جان تازهای بر روح خسته آن بدمد و مردمی بودن و کنار کارگران ایستادن را ثابت کند. این اقدام دولت نشاندهنده ویژگی حمایت از کارگران بهشمار میرود که موجب تزریق امید به فضای کاری و کارگری میشود.
گشت ارشاد مدیران در استان خوزستان کلید خورد
در ساعات پایانی سفر رئیسجمهور به خوزستان، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد «از قبل از سفر رئیسجمهور به خوزستان، مدیران استان ارزیابی شدند. با مشورت استاندار محترم و در مرحله اول، ۱۵ مدیر استانی در لیست بر کناری قرار گرفتند که ۳ تن از مدیران امروز بر کنار شدند.»
پیگیریها حاکی از آن است که ۳ مدیر بر کنار شده مدیران کل «کار»، «منابع طبیعی» و «کانون پرورش فکری» استان خوزستان بودهاند.
سفرهای استانی؛ حلالی برای مشکلات
سفر استانی دور اول رئیسجمهور به خوزستان در ششم مرداد ۱۴۰۰، به شهرستان اندیکا در دهم آبان ۱۴۰۰، شهرستانهای آبادان و خرمشهر اسفند ۱۴۰۰ و به شهرستان دزفول منطقه احمد فداله در یازدهم شهریور ۱۴۰۱ صورت گرفته است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان با بیان اینکه تعداد کل پروژههای مصوب سفر اول ۷۷ مصوبه به ارزش بیش از ۷۴ میلیارد تومان بوده است گفت: «همچنین تعداد مصوبات سفر به اندیکا ۵۵ مصوبه به ارزش بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود؛ همچنین مصوبات سفر به آبادان طرح توسعه شهرستانهای آبادان و خرمشهر تهیه و تنظیم شده و در شرف ابلاغ است.»
وی همچنین ادامه داد: «تعداد کل مصوبات ۷۷ مورد بوده که ۲۲ مصوبه محقق، ۴۵ مورد در حال اجرا و ۱۰ مصوبه نیز در دست پیگیری است.»

نگاه منصفانه به عملکرد دولت سیزدهم نشان میدهد، دولت آیتالله سید ابراهیم رئیسی تاکنون توانسته است عملکرد خوبی داشته باشد و در راستای تحقق وعدههای خود گام بردارد. البته درب گزافگویی از سوی برخی افراد ناکارآمد و سودجو همواره باز بوده است؛ اما نگاه کلی به اقدامات و دستاوردهای دولت میتواند تشت رسوایی آنها را بر زمین بریزد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/366811
لینک کوتاه کپی شد
کلیدواژه ها »