در آموزش نحوه اتصال تیرچه بتنی به تیر آهن موارد زیر را بررسی خواهیم کرد تا درک بهتری از این فرآیند داشته باشید:
- بررسی استاندارد اتصال تیرچه به تیرآهن
- نحوه تیغه بندی روی سقف
- مشخص نمودن محل عبور لوله بخاری
- انتخاب میلگرد مناسب برای اتصال تیرچه
- میلگرد اوکتا
- کنترل کیفی جوش تیرچه به تیرآهن
- محل اتصال تیرچه به تیرآهن
موارد بالا مهمترین مراحل در اجرای فرآیند اتصال تیرچه بلوک به تیرآهن فلزی هستند، جزء به جزء آنها را بررسی خواهیم کرد.
همانطور که میدانید ساختمانهایی که بیش یک طبقه دارند، برای جداسازی سقفها از سقف بتنی استفاده میکنند، اجرای این نوع سقف بسیار ارزانتر و بهصرفهتر سایر روشهاست، همچنین مقاومت بالایی دارد، مشروط به اینکه نوع پیاده سازی و جوش دادن تیرچه فولادی به مقاطع فلزی همچون تیرآهن به بهترین شکل صورت گیرد.
بررسی استاندارد اتصال تیرچه به تیرآهن
کیفیت جوشهای ایجاد شده بین قسمتهای فلزی تیرچه(میلگرد) و تیرآهن مهمترین مرحله اجرای این فرآیند است، چنانچه این جوشها سست باشند ممکن است توسط فشارهای خارجی همچون زلزله یا وارد شدن بار سنگین به این سقف اتصال تیرچه به تیرآهن تضعیف شده و باعث فروریختن سقف شود.
بنابراین توصیه میشود از یک جوشکار حرفهای بخواهید تا به شما کمک کند. بررسی استاندارد تنها به کیفیت جوشکاری ختم میشود بلکه بررسی کیفیت تیرآهن، تیرچه، میلگرد متصل کننده، تعیین محل و نحوه اتصال تیرچه به تیرآهن نیز حائز اهمییت است.
تیغه بندی روی سقف
پیدا کردن فواصل مناسب برای تیغهبندی ابتداییترین مرحله انجام این فرآیند است، با توجه به طول تیرچه و اندازه کلی سقف حد فاصل مساوی تیرچهها از یکدیگر را بیابید تا بدین وسیله نوع تیر بتنی و فاصله آنها مشخص شود.
مشخص نمودن محل عبور لوله بخاری
پس از تیغهبندی و قرارگیری تیرچهها بررسی کنید که محل خروج لوله بخاری با محل قرارگیری تیرچه یکسان نباشد، اگر چنین باشد لازم است در تیغهبندی تجدید نظر کنید، به دلیل اینکه محل جایگزاری لوله بخاری خود استانداردهای ویژهتری دارد که مقدم بر سقف بتنی است.
انتخاب میلگرد مناسب برای اتصال تیرچه
بهترین نوع آرماتور برای ایجاد اتصال بین تیرچه و تیر آهن میلگرد اوکتا است، که با نامهای اودکا یا ادکا نیز شناخته میشود، به وسیله میلگرد اوکتا یا خرپا دو سر خم، دو سر تیرچه را به متصل و سپس جوش بدهید. برای خرید میلگرد اودکا توصیه میکنیم منابع معتبر و قدیمی بازار را بیابید سپس قیمت و کیفیت میلگرد را بررسی کنید و در نهایت برای خرید اقدام کنید.
بهترین محل اتصال تیرچه به تیر فلزی
مناسبترین محل اتصال تیرچه به تیر فولادی در محل جان(web) و در نزدیکی اتصال تیر افقی به تیر عمودی است، رعایت این نکته میتواند استحکام سازه چندین برابر کند.
انواع تیرچه برای سقف
برای ساخت سقفهای بتنی از انواع تیرچه استفاده میشود که شامل موارد زیر هستند:
- تیرچه بتنی خرپایی
- تیرچه فوندوله دار
- تیرچه پیش تنیده بتنی
- تیرچه کرومیت
با توجه به نوع سازه و تشخیص سازنده می توان از هر کدام از این نوع تیرچه استفاده کرد که ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند، البته مقرون به صرفهترین نوع آن همان تیرچه بلوکهای معمولی است که امروزه در اکثر به اتفاق پروژههای ساخت و ساز از آن استفاده میشود. پس از مشخص شدن نوع تیرچه و اندازه آن می توانید با بررسی جدول قیمت تیرچه به صورت روزانه از یکی از معتبرترین تولیدکنندگان تیرچه در بازار آهن نسبت به خرید آن اقدام کنید.
بررسی سلامت تیرچه خریداری شده
پس از خرید تیرچه حتما از سلامت آن مطمئن شوید، این موضوع بسیار حائز اهمییت است، برای مثال در سقفهایی برخی
محل اتصال تیرچه به تیرآهن
در مجموع برای اتصال تیرچه به تیرآهن 4 حالت ممکن وجود دارد، تمامی این چهار حالت نیز وابسته به ارتفاع سقف است:
- اگر ارتفاق سقف به اندازه کافی استاندارد باشد و تیر بر روی بال قرار می گیرد.
- اگر ارتفاع اندکی کوتاه باشد در محل جان(web) نبشی را به وسیله جوشکاری متصل و سپس تیر را بر روی آن قرار میدهیم.
- اگر ارتفاع کوتاه باشد، تیر را بر روی بال بالایی قرار میدهیم و با جوشکاری آن را ثابت میکنیم.
- در حالت آخر اگر نقشه ساخت به گونهای باشد که ارتفاع سقف بسیار کوتاه باشد، نبشی را بر روی بال بالایی جوشکاری کرده و اندکی ارتفاع را افزایش میدهیم. در این صورت ارتفاع را تنظیم نمودهایم.
پس از انجام هر مرحله از کار تعیین ارتفاع و ثابت نمودن میبایست از تقویت کنندههایی که اصطلاحا به آنها گوشواره تقویت گفته میشود کمک بگیریم، این گوشوارهها از شکسته شدن بتن در محل اتصال و در رفتگی در بال تیرآهن را ناممکن میسازد.
ایجاد بستر و تکیهگاه در اجرا اهمییت ویژهای دارد، به همین دلیل باید در نظر داشت که پیش از نصب و جوشکاری بررسیهای لازم انجام شود.
هزینه نصب و اتصال تیرچه به تیرآهن
برای جمع بندی هزینهها موارد زیر را در نظر بگیرید:
- خرید تیرچه مناسب
- هزینه جوشکاری
- ابزار و وسایل مورد نیاز جوشکاری
در ابتدا باید نوع تیرچه را در نظر بگیرید نرخ نهایی آن را که به صورت روزانه در حال نوسان است رصد کنید برای مثال قیمت تیرچه 6 متری که پر فروشترین سایز این محصول است در طی روز گاها چندین دچار تغییر قیمت میشود، از این رو بهتر است منابع خرید را که قیمتهای مناسب دارند و نیز کیفیت محصولات آنها مطمئن و قابل قبول است را برگزینید.
مورد دوم هزینه جوشکاری است که از طریق جست و جو در سطح وب نیز به راحتی میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید که معمولا به صورت روزمزد تعریف میشود.
و در نهایت خرید وسایل و تجهیزاتی همچون آرماتور، گوشواره متصل کننده، الکترود و غیره را محاسبه کنید تا حدود هزینهها مشخص شود.