هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 14 فروردين 1404
ساعت 00:05
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 24 دى 1401 ساعت 23:59
شنبه 24 دى 1401 23:54 ساعت
2023-1-14 23:59:52
شناسه خبر : 364039
ابتکار عرضه خودرو در بورس کالا در دولت سیزدهم ضمن تضمین سود خودروسازان و خروج آنها از شرایط زیان‌دهی باعث شد مردم با قیمتی به مراتب پایین‌تر از بازار آزاد و بدون قرعه‌کشی به خودروهای دلخواه خود دست یابند.
ابتکار عرضه خودرو در بورس کالا در دولت سیزدهم ضمن تضمین سود خودروسازان و خروج آنها از شرایط زیان‌دهی باعث شد مردم با قیمتی به مراتب پایین‌تر از بازار آزاد و بدون قرعه‌کشی به خودروهای دلخواه خود دست یابند.
گروه اقتصادی-رجانیوز: عقب ماندگی تولید خودرو نسبت به تقاضا در سال‌های اخیر باعث ایجاد یک فاصله معنادار بین قیمت کارخانه و بازار آزاد شده بود. 
بر این فاصله به مرور زمان و افزایش میزان تورم افزوده نیز می‌شد بطوریکه تقاضای کاذب به دلیل سود بالای خرید خودروهای به اصطلاح دولتی و فروش آن در بازار آزاد به وجود آمده بود.
دولت با درک این اصل که نمی‌توان در کوتاه مدت عرضه خودرو را به تقاضا رساند و ظرفیت‌های شرکت‌های خودروساز بیش از این نیست، مجبور شد راه حل سریع‌تری را اجرایی کند و بر این اساس برای اولین بار عرضه خودرو در بورس کالا در کشورمان اتفاق افتاد.   
 
به گزارش رجانیوز، با وجود اینکه قیمت خودروهای عرضه شده در بورس کالا به مراتب از قیمت مصوب و به اصطاح کارخانه‌ای بالاتر است اما باز هم این قیمت پایین‌تر از قیمت بازار آزاد است و رفته رفته با افزایش و منظم شدن عرضه خودرو در بورس کالا باعث عقب نشینی قیمت خودرو در بازار آزاد هستیم. 
 
مزایای عرضه خودرو در بورس کالا
کشف قیمت واقعی حین معاملات، توزیع مناسب خودروها، قانونمند بودن، حذف دلالان و واسطه‌گران، تضمین ابعاد مختلف معامله در چارچوب بورس کالا و تنظیم قیمت در بازار آزاد از مزایای قابل اعتنای عرضه خودرو در بورس کالا هستند. 
البته مهم‌ترین مزیت این سیاست، خروج کالای پذیرفته‌شده در بورس، از نظام قیمت‌گذاری است. به بیان بهتر، شورای رقابت و تنظیم بازار، نقشی در تعیین نهایی قیمت خودرو نخواهند داشت، در عوض مشتریان بر سر قیمت با یکدیگر رقابت می‌کنند. 
 
عرضه ۳ هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو در بورس کالا
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ۲۳ دی ماه طی نامه‌ای به سید احسان خاندوزی،  وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن تقاضای اقدامی مناسب برای از بین بردن ابهامات عرضه و فروش خودرو در بورس کالا، گزارش مختصری از عرضه‌های انجام شده خودرو در بورس کالا ارائه داد، در این نامه آمده است: «تاکنون تنها سه هزار و ٦٠٠ دستگاه انواع خودرو در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته و رانتی بیش از ۱۱ همت از بین رفته است؛ در حالیکه این تعداد خودرو درصد بسیار کمی از کل تولید خودرو در کشور است که نسبت آن به کل تولید رانت بیش از ۱۰۰ همت را در این بازار نشان می‌دهد.
علاوه بر حذف رانت، واقعی شدن تقاضا، رشد قیمت سهام خودروسازان و تاثیر آن بر بازار سرمایه (به عنوان نمونه قیمت سهام ایران خودرو در تاریخ ۲۰ تیرماه تا تاریخ ۲۰ دی ماه با عرضه خودرو در بورس کالا از ۱۹۰ تومان به ۳۴۸ تومان رسیده است که رشد حدود ۷۵ درصد را ثبت کرده است!)، بازگشت اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری، افزایش درآمد مالیاتی دولت، تزریق نقدینگی به خودروسازان جهت اجرای طرح های توسعه پیش‌رو، تحویل خودرو در موعد تحویل توسط خودروسازان، جذب نقدینگی از جامعه، عدم نیاز خودروسازان به دریافت وام از سیستم بانکی و به دنبال آن کاهش اثر این بخش در خلق نقدینگی و ... از مواردی است که تا کنون با موفقیت مورد تجربه قرار گرفته است و نیازمند این امر است تا زمان مناسب اجرای این طرح در بورس کالا ادامه یابد.»
 
کاهش قیمت تارا دنده‌ای و ۲۰۷ در بورس کالا
قیمت تارا دستی سفید در بورس کالا با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شد. یکشنبه هفته گذشته ۲۰۰۰ دستگاه تارا دستی سفید با قیمت میانگین هر دستگاه ۳۵۱.۲ میلیون تومان فروخته شد.
این در حالی است که تارا دستی در عرضه ۲۳ آذر با قیمت میانگین ۴۰۵.۳۹ میلیون تومان فروخته شده بود. 
در برابر عرضه ۲۰۰۰ تارا دستی، تقاضای ۲۵۲۲ دستگاه شکل گرفت که در نهایت با تنها ۳۶.۹۵ درصد رقابت فروخته شد. کمترین قیمت مچ شده برای تارا دستی نیز ۳۵۰.۵ میلیون تومان ثبت شد.
البته قیمت تمام شده تارا دستی سفید در بورس کالا به علاوه ۱۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده  ۳۷۱ میلیون تومان بود.
 
در نوبت پایانی عرضه روز یکشنبه هفته گذشته بورس کالا، قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک سفید هم با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شد. هر دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک سفید با میانگین قیمت ۴۳۳.۵ میلیون تومان در معاملات تالار خودرو فروخته شد. این خودرو ۲۶ آذر امسال با میانگین ۴۸۰.۵۱ میلیون تومان فروخته شده بود. در برابر عرضه ۲۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک، تقاضای۲۵۴۱ دستگاه شکل گرفت که همان میزان عرضه فروخته شد. کمترین قیمت مچ شده برای هر دستگاه ۴۳۳.۵ میلیون تومان بود.
به عبارت دیگر می‌توان گفت تارا دنده‌ای و پژوه ۲۰۷ با ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان ارزان تر از بازار آزاد در بورس کالا فروخته شد.
 
انتهای پیام/ 
 


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home

 

 

 

 

 

 

بارگذاری