دوشنبه 28 ارديبهشت 1394 15:44 ساعت
شناسه خبر : 211869

در افتتاحیه جشنواره شعر و داستان جوان سوره عنوان شد؛
قزوه:اگر در مذاکرات تفکر بسیجی وجود داشت، وضع ما خیلی بهتر از اکنون بود/وقتی غیرت نداشته باشیم، آرمانمان میشود شعر گفتن درباره ولنتاین
نباید بترسیم، بلکه باید تأمل کنیم و ببینیم که جایگاه ادبیات امروز در خصوص این موضوعات، کجاست. متأسفانه برخی شاعران امروز ما آنقدر میترسند که حتی درباره یمن شعر نمیگویند. در حالی که وظیفه ما پیش بردن آرمانهای شهدایمان است.
گروه فرهنگی-رجانیوز: «علیرضا قزوه» شاعر مطرح کشورمان در افتتاحیه سیزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره، با صراحت همیشگیاش به وظایف امروز شاعران در قبال تحولات مهم داخلی و خارجی اشاره کرد و از تلاش عدهای برای ترویج بیتفاوتی در میان شاعران گفت.
به گزارش رجانیوز به نقل از فارس، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در آیین افتتاحیه سیزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با اشاره به جایگاه فرهنگی غنی شهر قزوین گفت: در یک کار پژوهشی که اخیراً انجام میدادم، رسالهای را بررسی میکردم که در آن گفته شده بود 313 یار امام زمان (عج) از چه شهر و کشورهایی هستند. 25 نفر از یاران امام زمان(عج) در آخرالزمان از «طالقان»اند که منسوب به استان قزوین است که این تعداد از همه جای دنیا بیشتر است.
قزوه ادامه داد: اگر بخواهیم چند چهره شاخص دفاع مقدسی را نام ببریم، قطعاً یکی دو نفر از آنها از استان قزوین هستند از جمله شهید بابایی یا مرحوم ابوترابی.
وی اظهار کرد: شاعران امروز یکی از وظایفشان ارتباطگیری با شاعران و ادیبان اهل سنت در دو استان کردستان و سیستان و بلوچستان است. حادثهای در مهاباد اتفاق افتاد و دیدیم که چگونه شبکههای ماهوارهای ضد انقلاب جنجال برپا کردند و تلاش کردند سود خود را ببرند. اگر ما ارتباط نزدیکی با اهل سنت کشورمان برقرار نکنیم، دشمنان از این فاصلهها سوءاستفاده میکنند.
شاعر مجموعهی مشهور «مولا ویلا نداشت» با بیان اینکه ظرفیتهای ادبیِ زبان فارسی و شعر ما بسیار زیاد است، افزود: ما باید در زمانه خود که وسایل جدید ارتباطی و فضای مجازی رشد پیدا کرده، از این ظرفیتها استفاده کنیم و ارتباطات خود را بیشتر کنیم. شاعری مانند میرسیدعلی میرهمدانی در زمان حافظ راه طولانی ایران تا هند را طی میکند و به کشمیر و آسیای میانه میرود و ارتباطات خوبی بین ایران و هندوستان در زمینه ادبیات فارسی ایجاد میکند. چرا جوان شاعر امروزی که به نعمت ارتباطات قوی و آسان مجهز است، چنین ارتباطی را برقرار نکند؟
وی ادامه داد: امروز لازم نیست اسب زین کنید و راههای طولانی را طی کنید. فقط باید در فضای مجازی به جای لایکها و تمجیدهای الکی، تلاش کنید با شاعران تاجیک و افغان و دیگر کشورها ارتباط بگیرید و باعث رشد زبان فارسی شوید.

قزوه با اشاره به تشکیل انجمنهای بیدل در هندوستان گفت: از دل همین انجمنها شاعران بزرگی مانند دهرمیندرنات بیرون آمدند که برای اهل بیت(ع) شعرهای خوبی سرودند و کتابهای زیادی از جمله «هماری رسول(ص)» را منتشر کردند. یا شاعران زیادی در پاکستان به کارهای خوب ادبی در زمنیه ادبیات زبان فارسی پرداختند.
این شاعر معاصر خطاب به شاعران جوان شرکت کننده در سیزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت: دغدغه شما نباید این باشد که چه کسی برنده شد یا از این بترسید که چون رتبه سوم را آوردهاید، آبرویتان رفته است. برخی از کارهای ادبی را حتی بنیاد سعدی و بنیاد زبان فارسی یا حوزه هنری و وزارت ارشاد هم نمیتوانند انجام دهند و شما نباید منتظر اقدامات آن ها باشید. بحران کتاب و یارانه کتاب را ارگانهای دولتی نمیتوانند نجات دهند؛ شاید شما باید کاری کنید.
خالق کتاب «صبح بنارس» در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید تلاش کنیم به حرف واحدی در خصوص شعر و ادبیات برسیم. بخش مهمی از ادبیات ما وامدار ارزشهای آیینی و دینی ما بوده و هست و همین ارزشهای آیینی بود که در زمان پیروزی انقلاب و دفاع مقدس ما را پیش برد. هرچند عدهای میخواهند این ارزشها را با شعارهایی از قبیل «نه غزه، نه لبنان ...» بگیرند و تفکر بسیجی را در ما تضعیف کنند.
وی افزود: اگر در همین مذاکرات 1+5 تفکر بسیجی بر ما وجود میداشت، وضع ما خیلی بهتر از اکنون بود. نباید بترسیم، بلکه باید تأمل کنیم و ببینیم که جایگاه ادبیات امروز در خصوص این موضوعات، کجاست. متأسفانه برخی شاعران امروز ما آنقدر میترسند که حتی درباره یمن شعر نمیگویند. در حالی که وظیفه ما پیش بردن آرمانهای شهدایمان است.
قزوه در ادامه با بیان اینکه گاهی جریانی سعی میکند ما را به موضوعات بیتفاوت بکشاند، توضیح داد: اگر غیرت نداشته باشیم، در جریانات حل میشویم و آرمانمان تبدیل میشود به شعر گفتن درباره بیتفاوتی و سبکسری. تا جایی که ممکن است برای درخت کاج و ولنتاین شعر بگوییم. موضعگیری ما شاعران بسیار اهمیت دارد.
شاعر مجموعهی «عشق علیه السلام» در پایان گفت: ماجرای امروز ما نیاز به تأمل بیشتری دارد. باید ارتباطاتمان را با بچههای فارسیزبان در کشورهای دیگر بیشتر کنیم که در برابر جریانهای داعش و طالبان موضعگیری داشتهباشیم؛ زیرا این جریانات تلاش میکنند فعالیتمان را محدود کنند. باید تلاش کنیم از فضای مجاری بهترین استفاده را ببریم.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/211869
لینک کوتاه کپی شد
کلیدواژه ها »
عیب از خود ما مثلا ....... هاست من تا به حال برای خیلی
از سایتها شعر گذاشتم ولی منتشر نمی کنند . حتما باید سوابق پدر و مادرت رو رو کنی و بعد از تشخیص محترمشون تو سایتشون منتشر کنند ما همش حرف میزنیم اگه کسی خدمت اقا نرسیده باشه مطرح نیست و لابد شعرش بدرد نخوره
چون ما همه چیز رو با چیزی که دوست داریم مقایسه میکنیم اما قرار نیست کیفیت کار من مثل استاد قزوه باشه . باید به شاعران جوان پر و بال داد تشویق کرد
این کارتون مثل هوا دادن برا چند مداح خاصه که ما همشون رو دوست داریم و به اونا افتخار میکنیم اما شما سایتهای محترم یک شهرستانی رو معرفی نمی کنید . باز هم تمرکز روی مرکز است و بس .
پیشنهاد میدهم رجا نیوز یا بقیه یک کار فرهنگی جدید انجام بدهند فراخوان بدهند بعدخواهید دید تو شهرستانها کمتر از تهرانیها برا ی یمن مایه نمی گذارند
شور اسلامی دوباره از یمن آغاز شد
جبهه ای دیگر علیه کفر و طغیان باز شد
ای یمن ای سرزمین حکمت و آزادگی
می طراود از جهادت غیرت و مردانگی
گفته ی پیغمبر است خیر الرجال اهل یمن !
رایه اهدی بدست کیست جز اهل یمن ؟
کودکانت بهر استقلال پر پر میشوند
در سپاه حق شهیدی همچو اصغر میشوند
مادرانت داغدار کشته های غرق خون
دخترانت مثل زینب صابره در آزمون
تو چه کردی که برآشفته چنین آل سعود ؟
گفته ای هیهات من الذله بر آل یهود ؟؟؟
با مرام حضرت حیدر چه والا گفته ای
بر شیوخ پست بی غیرت چنین لا گفته ای
بر شما رزمندگان جبهه های حق درود
مر گ و نفرین باد بر آل سعود دین یهود
از ازل گفتیم بر قالوی حق نحن بلی
این گناه توست هستی شیعه ی مولا اخا
شیعه از یمن تولا و تبری زنده است
شیعه از خون شهید کربلا پاینده است
آل مغضوبند نی آل سعود این نا کسان
یا علی گوی و بکش بینی به خاک از مارقان
درس آزادی گرفتیم از حسین ابن علی
جان خود تقدیم میداریم در راه ولی
گوش بر سید علی داریم از بهر قیام
ما مطیع رهبریم ،عشقست او را والسلام
با ولایت زنده ایم و با ولایت در خروش
وقت بیداریست جانا جامه ی همت بپوش
غم مخور هجران یار ما به پایان میرسد
مهدی موعود ما آن قطب امکان میرسد
در معرکه عشق عشقست وفا را
عشق شه بی سر ، شهدا ، مغنیه ها را
یاران جهادیم اگر بی پر و بالیم
ای یار مدد کن همه انصار خدا را
بر سینه ما حک شده ابناء خمینی
چشمم به سوی توست علی وقت غزا را
یک نغمه بلند است ز عشاق حسینی
یا رب برسان مهدی ما دلبر ما را
ای جان حسین زینب کبری مددی کن
بعد از حرمت قسمت ما کرببلا را
غزه خونين و دلم بي تاب شد
غزه خونين و جهان در خواب شد
غزه و لبنان فلسطين جان من
بر شب تار عرب مهتاب شد
جسم زيتونهاي سبز با نشاط
خشك گرديد و چنان عناب شد
غزه خونين و بر اين كودك كشي
غرب با ازناب خود اسباب شد
زورق پوسيده حق بشر
با حمايتهاي غرب غرقاب شد
گوهر آزادگيٌ مردمان
در قياس كربلا كمياب شد
در سكوتي ماتم افزاو غريب
شبنم گل بر رخش خوناب شد
گوهر اشكي زمظلومي چكيد
بهر دفع ظالمان گرداب شد
صبح اميد وفرج سر ميرسد
شور عشقش حلقه احباب شد
بهمن خونین دوباره بر دمید
فجر صادق بازهم از ره رسید
می رسد بر گوش پیغام شهید
پشت طاغوت زمان از من خمید
بهمن خونین چه غمها داشتی
بذر ایمان را به دلها کاشتی
بهمن خونین نوید آورده ای
یک گلستان گل پدید آورده ای
سبز و خرم از تو شد جان وطن
شد گلستان خالی از جغد و زغن
عاقبت دیو ستگر خوار شد
پیش چشم صبح ،شب بر دار شد
عشق آمد رهبر آمد از سفر
پیک شادی از ظفر دارد خبر
********
36 بهمن گذشت از انقلاب
36 پرده بر افتاد از نقاب
36 پرده که هر یک حکمتی است
36 پرده که هریک رحمتی است
8پرده 8 ساله جنگ و خون
لحظه هایش لحظه ی عشق و جنون
هر یکی ده سال رازی بس عجیب
فتنه ای خیزد زدشمن یا رقیب
فتنه گر خیزد تو ره را گم مکن
باده نوشیدی جفا بر خم مکن
با بصیرت جرعه نوش باده باش
پیرو راه حسین ، آزاده باش
هر زمان لبخند دشمن شد عیان
لا جرم یک اصل رفته از میان
هر زمان بغض عدو را دید ه ای
خاطرت آسوده ، ره را دیده ای
بهمن خونین نوایت زنده باد
نا خدای انقلابت زنده باد
اشعار از مهدی روحانی کاشمری