هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 31 فروردين 1404
ساعت 12:51
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 8 خرداد 1389 ساعت 16:59
شنبه 8 خرداد 1389 21:29 ساعت
2010-5-29 16:59:16
شناسه خبر : 35678

رييس مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از بيانيه اخير سران فتنه در باره اعدام پنج عضو وابسته به يک گروهک تروريستي تاکيد کرد که اين بيانيه به معني دفاع از تروريست‌ها است.

به گزارش ايرنا، " علي لاريجاني " روز شنبه در نشست خبري خود با خبرنگاران داخلي و خارجي اظهار داشت: متاسفم بعد از مجازات برخي تروريست‌ها شاهد صدور برخي بيانيه ها بوديم.
وي با طرح اين سوال که "‌اين بيانيه ها چه مفهومي دارد؟ " گفت: مگر شما نمي دانيد اينها تروريست بودند و دست به اقدامات تروريستي در کشور زدند؟ شما از چه چيز دفاع کرديد؟ اگر اطلاع نداشتيد، خب سوال مي کرديد.
لاريجاني با تاکيد بر اينکه " کسي که صحنه گرداني سياسي مي‌کند نبايد از اين مسايل بي اطلاع باشد " تصريح کرد: شما از يک مشت تروريست دفاع کرديد.

** لغو بيانيه تهران تنها پاسخ ايران به صدور قطعنامه تحريم نخواهد بود
خبرنگاري از رييس مجلس پرسيد: در صورت صدور قطعنامه تحريم، آيا مجلس دولت را ملزم به لغو بيانيه تهران خواهد کرد؟
لاريجاني در پاسخ گفت: اين تنها بازتاب و واکنش ما نخواهد بود؛ اگر بيانيه تهران که ظرفيتي خوب براي بازي سياسي معقول در صحنه بين المللي براي همه بوجود مي آورد مورد بي اعتنايي قرار گيرد، اين بيانيه از خاصيت خواهد افتاد.
رييس مجلس با بيان اينکه ايران بنا ندارد وقت خود را صرف بازيگوشي ديگران کند، تصريح کرد:اين بيانيه موضوع يک طرفه نيست اما آن جايي است که مجلس و دولت بايد نسبت به رفتارهاي آنان تصميمات ديگري بگيرند؛ اين فرصت خوبي است که درباره نحوه همکاري ايران با نهادهاي بين المللي توجه بيشتري شود.

** مجلس براي صيانت از حقوق ملت در حوزه سياست خارجي ورود کرده است
خبرنگاري درباره دخالت برخي نمايندگان و رييس مجلس در کار وزارت امور خارجه و ورود آنان به مسايل سياست خارجي سوال کرد و آن را نوعي موازي کاري دانست که لاريجاني تاکيد کرد: اينکه امام راحل (ره) مجلس را در راس امور مي دانست، بايد همه از آن تبعيت کنند که مجلس در مسايل مختلف سياست خارجي، مسايل اقتصادي و داخلي ورود کند.
رييس مجلس ورود قوه مقننه به حوزه سياست داخلي و خارجي را از جايگاه نظارتي مجلس دانست و گفت: اين را با نگاه هاي خردبين مخلوط کرد؛ نظارت حق مجلس است زيرا مجلس متشکل از نمايندگان مردم هستند و بايد براي احقاق حقوق مردم نظارت کنند.
لاريجاني با بيان اينکه برخي نظارت مجلس را چوب لاي چرخ دولت گذاشتن مي دانند، اظهار داشت: چنين چيزي صحت ندارد زيرا مجلس از مسايل خرد صرف نظر مي‌کند تا فضاي سياسي کشور آرام باشد و موضوعات در مراجع قانوني مرتبط به آن پيگيري شود.
رييس مجلس نظارت مجلس را مورد تاکيد قرار داد و با بيان اينکه انجام اين نظارت بخشي از حقوق ملت است ، گفت: اگر مجلس در مسايل بعد از انتخابات دخالت کرد از منظر حقوق ملت و حقوق نظام بود.
لاريجاني با تاکيد بر اينکه مجلس در برخي از فتنه انگيزي ها مواضع قاطعي داشته است، گفت: اين مواضع ناشي از نگاه شخصي يا سياسي نبود بلکه از منظر دفاع از حقوق ملت صورت گرفت.
رييس مجلس با ابراز تاسف از بيانيه‌هايي که پس از مجازات برخي تروريست‌ها صادر شده است، خطاب به نويسندگان اين بيانيه ها تاکيد کرد: صدور اين بيانيه ها چه مفهومي دارد؟ مگر شما نمي دانيد که اينها تروريست بودند و دست به اقدامات تروريستي در کشور زده‌اند؟
لاريجاني افزود: شما از چه کساني دفاع کرديد؟ اگر اطلاع نداشتيد سوال مي کرديد. معني ندارد کسي که صحنه‌گرداني سياسي مي کند بي اطلاع از موضوعات باشد؛ شما از يک مشت تروريست دفاع کرديد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه تاکيد کرد: اگر مجلس در هدفمند کردن يارانه ها دقت کرد، بخاطر حقوق ملت است زيرا مجلس بر اين باور بود که اين مساله از موضوعات اساسي است که بايد با آرامش طي شود.
لاريجاني ورود مجلس به مسايل حوزه سياست خارجي را بخش مهمي از کار مجلس دانست و اظهار داشت: اينکه ديگران نسبت به دستگاه‌هاي اجرايي ما چگونه عمل مي کنند، مجلس بايد با عنوان صيانت از حقوق ملت به آن توجه کند تا ديگران در رفتار خود با جمهوري اسلامي ظلم نکنند.
وي افزود: اگر ديگران در رفتار با جمهوري اسلامي حدود را نگه ندارند، حتما مجلس به مساله ورود مي کند.
رييس مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: مجلس به طور حتم در مسايل سياست خارجي همچون سياست داخلي و مسايل اقتصادي حق دارد در جايي که حقوق ملت مورد تعدي قرار مي گيرد، ورود کند.

** پاسخ حزب الله به تهديدات اسرائيل منصفانه و عادلانه است
لاريجاني در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه المنار درباره پاسخ سيدحسن نصرالله به تهديدات رژيم صهيونيستي، اظهار داشت: سخنان نصرالله منصفانه است که به اسرائيلي‌ها گفته که اگر ماجراجويي کنند، در همان سطح به آنان پاسخ خواهد داد.
وي درباره يهودي سازي قدس و توسعه شهرک سازي يهوديان در سرزمين‌هاي اشغالي به اظهارات باراک اوباما در زمان آغاز دوران رييس جمهوري اشاره کرد و اظهار داشت: هرچند اوباما گفت که مي خواهد شرايط نويني در منطقه بوجود آورد و حقوق فلسطينيان و مسلمانان را بدهد اما پس از آن شاهد نوعي وارونگي سياسي در وي شديم و به جاي آنکه به حقوق فلسطينيان پرداخته شود يهودي سازي قدس و تخريب اماکن ديني دنبال شد.
وي با تاکيد بر اينکه تخريب اماکن ديني در قدس به همه مسلمانان ارتباط دارد، گفت: اينها ثمرات استراتژي جديد آمريکايي‌ها است و لذا فلسطينيان و همه کشورهايي که حوادث فلسطين را پيگيري مي کنند و احساس مسووليت دارند، بايد نسبت به اين مساله حساس باشند.
لاريجاني خاطر نشان کرد که سه شنبه هفته آينده (18 خرداد ماه ) تروئيکاي بين المجالس آسيايي در تهران برگزار مي شود تا اين موضوع در اين نشست مورد بررسي قرار گيرد.
رييس مجلس تاکيد کرد: نبايد مساله فلسطين در قيل و قال هاي سياسي به فراموشي سپرده شود.

** انطباق با اسناد بالادستي؛ اولويت مجلس در بررسي برنامه پنجم
خبرنگار واحد مرکزي خبر رويکردها و اولويت هاي مجلس را در بررسي لايحه برنامه پنجم توسعه جويا شد که لاريجاني در پاسخ به اين سوال بر ضرورت انطباق اين لايحه با اسناد بالادستي کشور اعم از سند چشم انداز ، سياست‌هاي کلي بخش‌هاي مختلف و نيز سياست هاي کلي برنامه پنجم تاکيد کرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه بايد در جريان اجراي برنامه پنجم سياست هاي کلي ابلاغي اجرايي شود، اظهار داشت: براي نمونه اگر در برنامه پنجم گفته شده که بايد بودجه جاري کشور از درآمد نفتي منتزع شود، اين تکليف چگونگي اجرايي شدن آن در برنامه مشخص شود.
لاريجاني، استقلال در محصولات استراتژيک، اشتغال‌زايي، مبارزه با فقر، فراهم کردن زندگي با کرامت براي مردم ، سرمايه گذاري در صنايع پيشرفته، تحقق سند چشم انداز، اجراي سياست‌هاي کلي اصل 44 قانون اساسي و کوچک شدن حجم دولت، بهبود وضعيت سلامت در کشور و همگون شدن آموزش عالي با نيازهاي جامعه را از مواردي برشمرد که مجلس در جريان بررسي لايحه برنامه پنجم بايد به آن توجه کند.
رييس مجلس همچنين بر ضرورت توسعه سرمايه گذاري هاي در حوزه نفت و گاز و بويژه ميادين مشترک تاکيد کرد و با اشاره به نحوه رسيدگي به اين لايحه در مجلس تاکيد کرد:مجلس از 16 خرداد کار بررسي لايحه را آغاز مي کند و نمايندگان پنج روز براي بررسي اين لايحه فرصت دارند ضمن آنکه کميسيون تلفيق برنامه نيز طي سه هفته اين لايحه را بررسي و سپس گزارش آن در دستور کار مجلس شوراي اسلامي قرار مي‌گيرد.

** عدالت به معناي توزيع پول ميان مردم نيست
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره تلويحي به قانون هدفمند کردن يارانه ها، با بيان اينکه نگاه دقيقي به موضوع عدالت نشده است گفت: عدالت به معنان توزيع پول ميان مردم نيست.
لاريجاني در ادامه مصاحبه مطبوعاتي روز شنبه با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي افزود: عدالت يعني اينکه افراد زندگي با کرامت داشته باشند و بتوانند آينده خود را پيش بيني کنند.
لاريجاني گفت: عدالت يعني زمينه سازي براي اينکه مردم در عرصه هاي گوناگون اقتصادي، سياسي و فرهنگي فعال باشند و بتوانند استعداد هاي خود را نشان دهند.
رييس مجلس در بخشي ديگر از سخنانش همبستگي داخلي را عامل اصلي پايداري جمهوري اسلامي در مقابل ماجراجويي هاي غربي ها دانست و اظهار داشت: سامان بخشي به مسايل داخلي کشور به ويژه در بالا بردن توان اقتصاد ملي کشور و درآمد سرانه مردم و حل بيکاري مي تواند شرايط را به نفع کشور تغيير دهد.
لاريجاني با اشاره به برنامه پنجم توسعه گفت که در اين برنامه موضوع اشتغال مورد توجه ويژه قرار گرفته است و سمت گيري صنايع به گونه اي خواهد بود که به ايجاد اشتغال کمک کند و مردم شدن اقتصاد را محقق نمايد.

** در اصل پرداخت تسهيلات اختلاف نداريم
لاريجاني در پاسخ به سوالي در خصوص تسهيلات بانکي نيز گفت: مجلس با اصل پرداخت تسهيلات بانکي اختلافي با دستگاه هاي ديگر ندارد و اينکه صنايع ما نياز به تسهيلات بانکي دارند، ما مدافع اين موضوع هستيم.
وي افزود: مهم طريق انجام آن است و پرداخت تسهيلات نبايد به گونه اي باشد که نقدينگي زياد شود چرا که اين موضوع سبب ايجاد تورم مي شود.
رييس مجلس همچنين در خصوص تاخير در تحويل اساسنامه صندوق ملي توسعه از طرف دولت به مجلس و تبعات احتمالي اين تاخير گفت: اين موضوع مشکلي ايجاد نمي کند. البته دولت بايد تا آخر فرودين ماه گذشته اين اساسنامه را به مجلس مي داد اما هنوز اين کار صورت نگرفته است .
وي در عين حال گفت: تا زماني که اين اساسنامه تصويب نشود، دولت حق برداشت که ميزان 20 درصدي که از محل درآمدهاي نفتي است، نخواهد داشت و اين يک سياست کلي است.

**‌ تصميم ها بايد به بالارفتن بهره وري منجر شود
لاريجاني در پاسخ به سوالي در خصوص تعرفه خودروهاي وارداتي گفت: مهم اين است که هر تصميمي که گرفته مي شود، منجر به بالا رفتن بهره وري و بهبود کار شود.
وي گفت: لذا در مصوبه مجلس ثقل کار روي يک سري نظامات براي کنترل کيفيت خودرود و ساير محصولات صنعتي متمرکز شده است و ما بايد ايجاد يک مرکزيت به نام استاندارد ملي را مورد توجه قرار دهيم و از آن تبعيت کنيم .

** مجلس هنوز تجميع انتخابات را تصويب نکرده است
وي در خصوص طرح تجميع انتخابات رياست جمهوري با شوراها گفت: مصوبه اي که مجمع تشخيص مصلحت براي تجميع انتخاب داشته، هنوز مراحل تصويب را در مجلس نگذرانده است.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه در خصوص وضع فعلي انتخابات بين مجلس و شوراي نگهبان مناقشه وجود داشت، گفت: مجمع تشخيص مصلحت نظام تجميع انتخابات شوراها و رياست جمهوري را مورد توجه قرار داد.
وي توضيح داد: شوراي عالي استان ها در اين راستا طرحي را به مجلس ارسال کرده که بر اين اساس دور سوم شوراهاي اسلامي شهر و روستا دو سال ديگر تمديد مي شود تا با انتخابات دور يازدهم رياست جمهوري به طور همزمان برگزار گردد.
لاريجاني ادامه داد: کميسيون شوراها و امور داخلي مجلس به تازگي نظر خود را در اين خصوص داده که در دستور کار مجلس قرار گرفته است.
وي يادآور شد: اگر مجلس اين طرح را تصويب کند تنها به اين دليل است که از هزينه بسيار برگزاري انتخابات متعدد جلوگيري شود.

** آب هم بخورم تفسير مي شود
خبرنگاري با اشاره به فعاليت رسانه اي گسترده برخي نزديکان رييس مجلس از وي پرسيد: آيا اين تلاش ها مي تواند زمينه ساز حضور شما در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري باشد؟
لاريجاني در پاسخ گفت: اين هم از جمله موارد عجيب و غريبي است که مي شنويم و اگر بنده آب هم بخورم تفسيري در مورد آن انجام مي شود.
لاريجاني توضيح داد: هيچ دليلي براي حضور در اين صحنه ها ندارم، اما اين مطالبي که هر کسي آن را بيان مي کند، گفت و گو هاي لاينفع همچون علوم لاينفع در کشور به وجود آورده است.
رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اينکه مجلس براي کارهاي خود روشي بهينه انتخاب مي کند تا هزينه ها را کاهش دهد، فوايد بسياري دارد .

رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از اين نشست خبري، صيانت از عزت ملت و نظام جمهوري اسلامي ايران ، اسلاميت،‌حرکت انقلابي و واقع بيني در مسايل را از ارکان مهم فعاليت مجلس هشتم برشمرد.
وي با تسليت سالگرد عروج ملکوتي رهبر فقيد انقلاب اسلامي به تشريح حرکت مجلس در دوره هشتم در دو سال گذشته پرداخت.
وي اظهار داشت: برآيند حرکت مجلس هشتم در دو سال گذشته نشان مي دهد مبادي حرکت مجلس بر چهار رکن مهم استوار است.
لاريجاني تصميم گيري بر اساس عزتمندي ملت و نظام را يکي از اين ارکان حرکت مجلس هشتم برشمرد و تصريح کرد: مجلس شوراي اسلامي در تصميمات داخلي و مسايل عمده خارجي در جهت عزتمندي ملت و نظام اسلامي حرکت کرده است.
رييس مجلس يادآور شد:نگاه مجلس صيانت از عزت ملت ايران و نظام جمهوري اسلامي ايران است، بويژه در حوادث حساسي که در منطقه رخ داد همانند موضوع فلسطين که مستقيم و يا غيرمستقيم به کشور مربوط است کاملا حساس بوده و به موقع تصميم گيري کرده است.
لاريجاني رکن دوم فعاليت مجلس هشتم را اسلاميت بيان کرد و گفت : مجلس در وضع قوانين يا نحوه نظارتي خود همواره براساس چارچوب هاي اسلامي حرکت کرده است، البته گاهي عده اي دوست دارند مجلس را مشغول مسايل خرد کنند اما مجلس هشتم به اين مسايل ورود پيدا نکرد.
وي تاکيد کرد: رکن سوم حرکت مجلس ،حرکت انقلابي است يعني همان حرکتي که امام (ره) بنيان نهادند و در راهنمايي مقام معظم رهبري تبلور دارد.
رييس مجلس افزود: نگاه ما به مسايل نگاه از منظر انقلاب اسلامي است و در بسياري از موضوع هاي داخلي و خارجي مجلس شوراي اسلامي در جهت صيانت از حقوق مردم در چارچوب اهداف انقلاب ورود و پايداري کرد.
لاريجاني به عنوان نمونه به فتنه هاي پس از انتخابات اشاره کرد و گفت : نگاه مجلس در فتنه پس از انتخابات نگاهي همه جانبه ،دقيق و براساس صيانت از مواضع انقلاب بود.
رييس مجلس شوراي اسلامي واقع بيني را رکن چهارم مجلس هشتم عنوان کرد و گفت: مجلس هشتم در قانونگذاري و نظارت اين چهار رکن را مورد توجه قرار داد و براساس آن حرکت کرد.

يکي از خبرنگاران از لاريجاني درخصوص 44 راي سفيد نمايندگان در انتخاب رييس مجلس برغم اينکه وي تنها نامزد رياست مجلس در سال سوم بود سوال کرد.
رييس مجلس پاسخ داد: اين موضوع ها را خيلي مهم نمي‌دانم، چرا که مسايل مهمتري در کشور وجود دارد همانند هدفمند کردن يارانه‌ها و قانون برنامه توسعه که بايد به آنها پرداخته شود.
وي تاکيد کرد: رفتار تشکيلاتي در کشور بايد منظم باشد ،اين حرف درست و متيني است.
لاريجاني همچنين از محمد رضا باهنر براي تبعيت کردن از رفتار تشکيلاتي قدرداني کرد و گفت: اصولا اين نوع رفتار را در جامعه معاصر مدنيت مي‌دانم.
لاريجاني افزود: اگر افراد تابع تصميم گيري جمعي تشکيلاتي باشد بسيار مفيد است و در واقع نشان از بلوغ سياسي در کشور است.
وي همچنين راي اعتماد نمايندگان براي انتخاب مجدد وي تشکر و تاکيد کرد: اين موضوع براي بنده سرمايه‌ و وظيفه‌ مهمي را براي پيگيري جايگاه مجلس و رسيدن به تقنين بهتر و نظارت نافذتر ايجاد مي‌کند.

** مجلس بدنبال قانوني کردن بيانيه تهران نيست
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين درپاسخ به سوالي مبني براينکه آيا مجلس بدنبال قانوني کردن بيانيه تهران است ، گفت: مجلس به دنبال قانوني کردن بيانيه تهران نيست.
لاريجاني افزود: پس از مذاکرات تلفني منوچهر متکي وزير امور خارجه با سرگئي لاوروف همتاي روسي خود و همچنين مذاکرات سعيد جليلي دبيرشوراي عالي امنيت ملي ايران با دبير شوراي عالي روسيه، براي آنها روشن شد که اگر منافع مشترک ملي بر مسايل دوجانبه رقم زده شود، در بسياري از موارد مي تواند منافع دو کشور را تضمين کند.

**نبود برنامه خلع سلاح از نقاط ضعف اجلاس بازنگري ان.پي.تي
وي همچنين در پاسخ به سوالي در زمينه نتايج اجلاس بازنگري معاهده ان. پي. تي در نيويورک تصريح کرد: اجلاس بازنگري معاهده ان. پي. تي داراي نقاط مثبت و منفي است که نبود زمان و برنامه براي خلع سلاح کشورهاي داراي سلاح هاي کشتار جمعي از نقاط ضعف اين اجلاس مي توان نام برد.
رييس مجلس ادامه داد: کشورهاي قدرتمند حرف زياد مي زنند، اين حرف‌ها مشکلات هسته اي امروز دنيا را حل نمي کند.
لاريجاني يکي ايرادهاي بيانيه اجلاس پاياني کنفرانس بازنگري ان .پي. تي را اين موضوع دانست که رژيم صهيونيستي را ملزم به پيوستن به معاهده منع گسترش سلاح کشتار جمعي نمي کند.
لاريجاني خاطر نشان کرد: وقتي يک رژيم گردن کشي مي کند، اين اجلاس که در سطح سران بود بايد به اين موضوع توجه کافي مي کرد.
وي نقطه مثبت اين نشست را استمرار الحاق تمامي کشورها به معاهده ان. پي. تي دانست و تاکيد کرد: در اين اجلاس معجزه اي اتفاق نيفتاد، زيرا سردمدار اين مساله آمريکا بود.
رييس مجلس افزود: آمريکا اگر از محدوديت هاي خلع سلاح عبور کند چون به نفعش نيست، صحنه براي اين کشور تکرار مي شود.

** خط قرمز نظام ؛ گزينشي برخورد کردن با بيانيه تهران
لاريجاني در پاسخ به اين پرسش که خط قرمز نظام در زمينه بيانيه تهران را چه مي دانيد، گفت: خط قرمز نظام ، ‌گزينشي برخورد کردن با بيانيه تهران است. پيشرفت و پس رفت آن بايد با هم باشد.
وي افزود:اينگونه نيست که بعضي از قسمت هاي آن چيده شود و برخي ديگر ناديده گرفته شود.
وي با تاکيد بر اينکه نگاه پيوسته به بيانيه تهران بسيار با اهميت است ، تصريح کرد: کشورهاي غربي اگر مشکلي در آن مي بينند بايد بازگو کنند، يک آشفتگي در سياست خارجي آمريکا ديده مي شود و حرف هاي متفاوت مي زنند، زيرا ما احتياج به حرف هاي نصيحت گونه براي دنيا نداريم.
لاريجاني خاطر نشان کرد: اگر اشکالي در بيانيه تهران وجود دارد، بهتر است بازگو شود تا اين بيانيه يک مسير مستقيم و صحيح را طي نمايد و به نتيجه برسد.

** چقدر اقدامات آمريکايي ها عليه جمهوري اسلامي ايران موثر بوده است
يکي ديگر از خبرنگاران با اشاره به تشديد تحريم هاي آمريکا عليه جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت : برخي مخالفان نظام در داخل و خارج اعلام مي کنند که موافق اين تحريم ها هستند.
لاريجاني نيز پاسخ داد: کساني که در مسايل ملي با بيگانگان همراهي مي کنند دچار نوعي عقب افتادگي ذهني هستند . غربي ها هم وزني براي آن قايل نيستند.
وي با تاکيد براينکه غربي ها از آنها به عنوان ابزار استفاده مي کنند،افزود: آنها خيلي مهم نيستند محل بحث ما نيز نيستند.
رييس مجلس يادآور شد: آنها از اين جيغ ها از ابتداي انقلاب تا امروز زدند و هيچ وقت تاثير گذار نبودند.
لاريجاني تصريح کرد: آمريکايي ها بايد بدانند چقدر اقداماتشان عليه جمهوري اسلامي ايران موثر بوده است ، آيا تحريم ها عليه ايران تاثيري داشته است؟ تيزهوشان آمريکايي و غربي مي گويند که اين مسير، مسير خوبي نيست.
وي همچنين گفت: البته اين گروهي که در آمريکا در مسند قدرت هستند دنبال ايجاد فضايي براي خود هستند. گروه حاکم بر آمريکا دنبال يک روش جديدي هستند که سر ستيز داشته باشند.
رييس مجلس تاکيد کرد: روش عاقلانه اين است که آنها راه جديدي را دنبال کنند.

** همه بايد تابع قانون باشند
لاريجاني همچنين در پاسخ به سوال ديگري درخصوص همکاري مجلس و دولت در مسايل مختلف کشوري ، خاطر نشان کرد: در مسايلي همچون موضوع هسته اي که جنبه ملي دارد،همه تابع نظر مقام معظم رهبري هستند و در نهايت رهبر معظم انقلاب اسلامي نظر نهايي را مي دهند.
وي تصريح کرد: هيچ کس نبايد از نظر ايشان تخطي کند چه مجلس و چه دولت نبايد از اين چارچوب تخطي کنند.
وي اظهار داشت: در ديگر موضوع ها و مسايل نيز نوعي مصلحت انديشي کارشناسي بين دولت و مجلس وجود دارد، گاهي در دولت و مجلس شاهد اختلاف نظر هستيم اما در نهايت در مجلس شوراي اسلامي يکي از نظرات پخته و تصميم گيري نهايي مي شود.
رييس مجلس تاکيد کرد: در موضوع ها بايد از نظرات همه استفاده کرد ، نبايد نظرات را طرد کرد. افراد ممکن است سلايق متفاوت داشته باشند .
وي يادآور شد: در موضوع هدفمند کردن يارانه ها اختلاف نظرهايي وجود داشت، مجلس نظري را مطرح مي کرد و دولت نظر ديگري داشت اما به هر حال سيستم کشور اين است که دولت نظرات خود را مطرح کند و مجلس در نهايت بررسي و نظر نهايي را دهد.
رييس مجلس خاطر نشان کرد: تخلف از اين موضوع مطابق قانون اساسي جايز نيست همه بايد تابع قانون باشند حتي اگر قانون را در جايي مفيد ندانند اما همه بايد تابع قانون باشند.
لاريجاني افزود: همه بايد در اين قضيه با سعه صدر عمل کنند و بدانند اجراي قانون حتي اگر نقص داشته باشد بهتر از هرج و مرج در اجرا است .
وي ادامه داد: در نظارت بايد جلوي تخلف از قانون را گرفت.

** مجلس بر ضرورت برخورد با کلاهبرداري هاي اينترنتي تاکيد دارد
رييس مجلس همچنين در پاسخ به سوال در مورد عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني و برخورد پليس با شرکت هاي هرمي اينترنتي گفت:برخورد اخير پليس با شرکت هاي هرمي مقابله با تجارت اينترنتي نبود . اقدامات اين شرکت ها کلاهبرداري اينترنتي بود.
لاريجاني افزود: آنها دنبال فريب مردم بودند و پول مردم را مي گرفتند و يک رقم قابل توجهي از کشور خارج شد .
وي تاکيد کرد: مجلس بر ضرورت برخورد با کلاهبرداري هاي اينترنتي تاکيد دارد ، در کشورهاي غربي مجازات هاي سنگيني براي اين کلاهبرداري ها درنظر گرفته شده است.
لاريجاني همچنين درخصوص الحاق ايران به سازمان تجارت جهاني گفت: پيوستن به اين سازمان مقدماتي در داخل و در صحنه بين المللي دارد . ايران بايد اين ظرفيت ها را ايجاد کنند و اين اقدامي فوري نيست.
وي گفت: در اين راستا کارها بايد در داخل سامان داد و متناسب با آن گام هايي را به جلو برد.

** در قانون اساسي بر امر به معروف و نهي از منکر تاکيد شده است
رييس مجلس در ادامه اين نشست خبري همچنين در خصوص قانوني کردن مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره اجرايي شدن گسترش فرهنگ عفاف و حجاب گفت: مجلس وظايف خود را در اين زمينه به خوبي انجام داده است، اگر نقصي در آن وجود دارد مربوط به اجراي آن است.
لاريجاني با بيان اينکه در قانون اساسي امر به معروف و نهي ازمنکر تاکيد شده است، خاطر نشان کرد: مجلس شرايط و جزييات اجراي اين قانون را مشخص کرده است.



 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home