هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 19 فروردين 1404
ساعت 03:38
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 18 ارديبهشت 1399 ساعت 23:31
پنجشنبه 18 ارديبهشت 1399 23:29 ساعت
2020-5-7 23:31:48
شناسه خبر : 336579
داشتن یک برنامه ریزی درسی حرفه ای برای کنکور از نیازهای هر داوطلبی است که می خواهد در کنکور به موفقیت برسد. در این مقاله اصول مهم یک برنامه درسی برای کنکور را بررسی کنیم. همچنین علاوه بر اینکه در رابطه با اصول یک برنامه درسی برای کنکور مخصوصاً کنکور سال 1400 صحبت شده، نمونه ای از یک برنامه درسی ایده آل هم ارائه شده تا دانش آموزان کنکوری بتوانند از آن برای طراحی برنامه درسی خود استفاده کنند. مطالعه این مقاله برای دانش آموزان دبیرستانی، کنکوری و والدین آن ها توصیه می شود.

 طراحی برنامه درسی برای کنکور با 5 اصل

داشتن یک برنامه ریزی درسی حرفه ای برای کنکور از نیازهای هر داوطلبی است که می خواهد در کنکور به موفقیت برسد. در این مقاله اصول مهم یک برنامه درسی برای کنکور را بررسی کنیم. همچنین علاوه بر اینکه در رابطه با اصول یک برنامه درسی برای کنکور مخصوصاً کنکور سال 1400 صحبت شده، نمونه ای از یک برنامه درسی ایده آل هم ارائه شده تا دانش آموزان کنکوری بتوانند از آن برای طراحی برنامه درسی خود استفاده کنند. مطالعه این مقاله برای دانش آموزان دبیرستانی، کنکوری و والدین آن ها توصیه می شود.

 

 

 

 

5 اصلی که باید در طراحی برنامه درسی برای کنکور رعایت شود

مطابق اصول برنامه ریزی برای کنکور، هر برنامه درسی حرفه ای باید طبق 5 اصل نوشته شود. به طور کلی برنامه درسی برای کنکور باید شخصی و قابل اجرا باشد و در آن پیش نیاز ها و تنوع درسی رعایت شده باشد. همچنین در این برنامه مرور های به موقع وجود داشته باشد ویک هدف گذاری صحیح داشته باشد. در ادامه با 5 اصل مهم برنامه ریزی اصولی برای کنکور 1400 به صورت جزئی تر آشنا می شویم.

 

 

 

اصل اول: شخصی و قابل اجرا بودن برنامه درسی

برنامه درسی که برای کنکور می نویسید، باید شخصی و قابل اجرا و در حد توان شما باشد. بیشتر از توان خود برنامه ننویسید چون نتیجه ای غیر از خستگی و ناامیدی برای شما ندارد. وقتی در انتهای هفته با حجم زیادی از مطالب خوانده نشده رو به رو شوید، در این حالت فکر می کنید که شما در اجرای برنامه ریزی درسی ناتوان بوده اید در صورتی که اشکال از شما نبوده و برنامه ریزی درسی متعادل نبوده است. همین دلیل باعث کاهش اعتماد به نفس شما می شود. شما باید بدانید که توان خود چه قدر است و با توجه به آن یک برنامه ریزی درسی منطقی برای خود طراحی کنید.

اصل دوم: رعایت پیش نیازها در برنامه ریزی درسی

شما باید در طراحی برنامه درسی برای کنکور خود، حتماً به پیش نیاز هر درس توجه کنید. مثلاً برای یادگیری احتمال،شما حتماً باید قبل از آن ترکیبیات را مطالعه کرده باشید تا بتوانید مبحث احتمال را یاد بگیرید. این موضوع و ترتیب مطالعه هم باید در برنامه درسی شما رعایت شود وگرنه مطالعه شما بی نتیجه خواهد بود. به عبارتی شما باید فصل شناس و مبحث شناس باشید تا بتوانید این اصل را در برنامه درسی برای کنکور خود پیاده کنید.

اصل سوم: رعایت تنوع درسی

بعضی از داوطلبان فکر می کنند اگر مدت زمانی را فقط به مطالعه یک درس خاص اختصاص بدهند، نتیجه بهتری می گیرند. در صورتی که این طور نیست. شما در کنکور با چندین درس رو به رو هستید. پس باید بتوانید همه درس ها را در برنامه درسی خود موازی با هم جلو ببرید. علاوه بر این موضوع  با این روند، ذهن شما خسته نمی شود و در نهایت در روز کنکور هم به راحتی می تواند با تنوع زیاد سوالات کنار بیاید. شما باید در یک روز آزاد (بدون کلاس و مدرسه) حداقل 5 تا 6 درس در برنامه خود داشته باشید. اولویت با درس های اختصاصی است یعنی 3 یا 4 درس اختصاصی و 2 درس عمومی.

اصل چهارم: مرور صحیح و به موقع

مطمئن باشید که بعد از مطالعه هر مبحث، فراموشی به سراغ شما می آید. هرچه قدر هم دور اول را خوب مطالعه کرده باشید. پس باید در برنامه درسی برای کنکور خود حتماً بخشی از زمان خود را به مرور مطالبی که خوانده اید اختصاص بدهید. البته مطلب مهمی که در این جا باید به آن توجه کنید، زمان انجام این مرورهاست.

 منحنی های فراموشی نشان می دهند اگر مطلبی را که تازه خوانده اید در 7 روز بعد آن مرور نکنید ، بخش مهمی از آن فراموش می شود متاسفانه بعضی از داوطلبان فقط به فکر تمام کردن مطالب هستند و می خواهند همه مطالب را بخوانند بدون اینکه مروری انجام بدهند. آن ها فکر می کنند با این کار می توانند به سوالات بیشتری در کنکور پاسخ بدهند! با وجود اینکه نمی دانند با این روند، در جلسه کنکور از هیچ کدام از مطالبی که مطالعه کرده اند، نمی توانند استفاده کنند. چون به هیچ کدام از اطلاعات خود اطمینان ندارند. امیدوارم بعد از مطالعه این بخش به اهمیت وجود مرورهای به موقع در برنامه درسی برای کنکور پی برده باشید!

اصل پنجم: هدف گذاری صحیح

قبل از شروع برنامه ریزی باید هدف گذاری کرد. یعنی باید کل زمانی که دارید را به چند قسمت یا فاز تقسیم کنید و مشخص کنید در هر بازه زمانی، چه مقداری از مطالب را باید مطالعه کنید. در این صورت دورنمای مسیر تا کنکور به دست می آید و میتوانید راحت یک برنامه ریزی درسی اصولی برای کنکور داشته باشید. با این کار است که شما متوجه می شوید در هر بازه از زمان، باید چه حجمی از مطالب را مطالعه کنید و جلو ببرید. البته داوطلبانی که در آزمون های آزمایشی شرکت می کنند، برای پیاده کردن این اصل راحت ترند چون طبق هدف گذاری آزمون آزمایشی جلو خواهند رفت.

 

 

 

نمونه برنامه ریزی درسی هفتگی برای کنکور

یک نمونه برنامه ریزی درسی هفتگی را در بخش زیر مشاهده می کنید. شما می توانید از این برنامه ایده بگیرید و به کمک آن و اصولی که گفته شد، برنامه

.ریزی درسی استانداری برای کنکور خود طراحی کنید.

 

 

 

لازم است بدانید که در طراحی یک برنامه درسی برای کنکور، سطح علمی و توانمندی شما هم مهم است. برنامه ای که باهم دیدیم یک نمونه برنامه ریزی درسی برای کنکور یک داوطلب در سطح متوسط است.

 

معرفی یک سایت مفید کنکوری

منبع مقاله ای که مطالعه کردید وبسایت درسی-کنکوری دورخیز است. اگر کنکوری یا دبیرستانی هستید این وبسایت مطالب بسیار جذاب و مفیدی برای موفقیت شما آماده کرده است. علاوه بر نمونه برنامه درسی برای کنکور که در این مقاله ارائه شد، در سایت دورخیز بودجه بندی سوالات کنکور، بهترین منابع کنکور و مطالب رایگان دیگری ارائه شده است. اگر دانش آموز رشته تجربی هستید، می توانید ازاین لینک به مقاله پرطرفدار بهترین منابع کنکور تجربی دسترسی پیدا کنید و از آن استفاده کنید.

امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید به شکل اصولی و علمی یک برنامه درسی برای کنکور خود طراحی کنید و جزو داوطلبان موفق این امتحان مهم باشید.



 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home