هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 29 مرداد 1396 ساعت 10:31
يكشنبه 29 مرداد 1396 10:19 ساعت
2017-8-20 10:31:23
شناسه خبر : 275229
کابینه پیشنهادی به ایستگاه پایانی رسید. پس از بررسی صلاحیت وزرا، حسن روحانی نیز پشت تریبون قرار گرفت تا از وزرای پیشنهادی دفاع کند. اکنون همه اما منتظرند تا نتایج شمارش آراء اعلام شود.
کابینه پیشنهادی به ایستگاه پایانی رسید. پس از بررسی صلاحیت وزرا، حسن روحانی نیز پشت تریبون قرار گرفت تا از وزرای پیشنهادی دفاع کند. اکنون همه اما منتظرند تا نتایج شمارش آراء اعلام شود.
رجانیوز - گروه سیاسی: کابینه پیشنهادی به ایستگاه پایانی رسید. پس از بررسی صلاحیت وزرا، حسن روحانی نیز پشت تریبون قرار گرفت تا از وزرای پیشنهادی دفاع کند. اکنون همه اما منتظرند تا نتایج شمارش آراء اعلام شود.
 
*بررسی صلاحیت وزیر نیرو
مختار: بیطرف از دیپلماسی حیاتی آب چیزی نمی‌داند
نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: در ایران فقط شش درصد آب مرزی داریم که ساماندهی آنها کار واجبی است. وقتی می‌گویید مهار آبهای مرزی را انجام می‌دهید، معلوم است از دیپلماسی حیاتی آب چیزی نمی‌دانید. افغانستان با احداث سدهای متعدد، آب را بر مردم سیستان و بلوچستان بسته است. با چه زبانی با کشورهای افغانستان و ترکیه سخن خواهید گفت.
 
جلیل مختار  در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: میزان سنجش وزرای پیشنهادی بر اساس عملکرد و سوابق، برنامه‌های پیشنهادی، تطبیق برنامه ها با برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی انجام می‌شود. آقای بیطرف در تحقیقات مهندسی، طرح‌های سدسازی و انتقال آب‌ها به عنوان مسئول بلندپایه در دولت‌های پنجم و ششم در اجرای طرح‌های مطالعاتی، در دولت هفتم و هشتم نیز حضور داشتید که این حضور موجب اجرای پروژه‌های منجر به تخریب زیست محیطی شد.
 
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مدعی شد: در استان فارس، سد زرینه، سد مرند و سد زنوز با تصمیمات نادرست شما تخریب شده است. پروژه قمرود محرومیت مردم الیگودرز را شامل شده است. سد کوه‌های نمکی جزو فاجعه‌های جهانی است. آقای بیطرف شما در دیدار با اعضای فراکسیون امید نیز صادق نبودید و فاجعه سد گتوند را به گردن رییس‌جمهور قبل انداختید. البته در این مسئله شکی نیست اما اجرای سد چند مرحله دارد. مراحل مطالعه، اجرا و آبگیری است. شما در مرحله اول و دوم وزیر نیرو بودید سد گتوند یک اشکال دارد و آن جانمایی اشتباه است.
 
نماینده مردم آبادان در مجلس خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی بحران خشک شدن ارومیه، زاینده رود، هامون، گاوخونی و بحران‌های فراآب را  مسبب شد. ریزگردها در ۱۴ استان گسترش یافته و باعث آن مهندس بیطرف است. چرا در برنامه پیشنهادی خبری از حل ریزگردها نیست؟ چون تصمیمات غیرعلمی بیطرف علت ایجاد این چالش‌هاست.
 
وی تاکید کرد: اگر آقای بیطرف در دوره مدیریتی‌اش به صورت علمی رفتار کرده بود امروز گرفتار ریزگردها و کمبود آب نبودیم.
 
قاضی‌پور: ستاد احیای دریاچه ارومیه به ستاد مرگ آذربایجان تبدیل شده است
نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه به ستاد مرگ آذربایجان تبدیل شده است. آقای بیطرف با زدن سدها، به جای اینکه ایران را گلستان کنید، گورستان درست کردید.
 
نادر قاضی‌پور در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: شرایط زیست محیطی کشور هم از نظر مطالعاتی و هم از نظر عملیاتی محصول دوره مدیریتی آقای بیطرف است.
 
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: ایشان در کمبود آب شرب سالم سهیم است. ۱۴ استان کشور درگیر ریزگردهاست. جیره‌بندی آب در شهرها و روستاها و حمل آن با تانکر خجالت‌آور است. آیا مشکلات آبی کشور به دلیل کمبود بارندگی است یا مدیریت ناکارآمد است؟ آقای بیطرف با وضعیت بیماری و مدیریت شرکت‌های مولد نیروگاهی، تجارت و توسعه مولد نیروگاه جهرم، مدیریت راهبردی مهندسی مرام، زرین‌کالای مبین و ده‌ها شرکت دیگر می‌توانید در وزارت عریض و طویل نیرو موفق باشید؟
 
نماینده مردم ارومیه در مجلس فزود: با تخلفات نیروگاه‌ها که حضرتعالی رییس هیات مدیره آن بودید، می‌توانید برخورد کنید. اگر کارفرما و پیمانکار یکی باشد دزدی و رانت به وجود می‌آید. آقای بیطرف در بستن حقابه هیرمند توسط افغانستان شما آن دوران هیچ کاری نکردید و سیستان و بلوچستان را به این روز انداختید. برای مهار آب‌های مرزی چه برنامه‌ای دارید. آیا مثل سابق، مدیریت شما به نفع خارجی‌ها خواهد بود یا به نفع داخل؟ اعتقادی به جمع‌اوری آب‌های سطحی دارید؟
 
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: آیا سزاوار است تهرانی‌ها با دمای کمتر از ۲۰ درجه برق داشته باشند و جنوبی‌ها برق نداشته باشند؟
 
نماینده تبریز: برنامه‌های وزیر پیشنهادی نیرو مطابقت ۸۷ درصدی با اسناد بالادستی دارد
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه‌های وزیر پیشنهادی نیرو مطابقت ۸۷ درصدی با اسناد بالادستی را نشان می‌دهد.
 
شهاب‌الدین بی‌مقدار در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو  خاطرنشان کرد: عضویت در موسسه تحقیقات آب جهاد، استانداری، معاونت وزیر،  وزارت نیرو، اجرای پروژه‌های سدسازی، عضویت در شرکت‌های تخصصی و عضویت در مجامع علمی و ارائه مقاله بنده را متقاعد نمود که از آقای بیطرف دفاع کنم.
 
وی افزود: برنامه جامع و کامل در بخش آب و برق، ارتقاء شاخص‌های آبی، توجه به نیازهای زیست‌محیطی، افزایش نیروگاه‌ها و کاهش تلفات انرژی، رفع محدودیت‌های کمی و توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها براساس سند سیاست انرژی کشور در برنامه‌های وزیر نقطه توجه و امید است.
 
وی ادامه داد: توجه به صادرات و تامین ملزومات تکنولوژیکی و جذب دانش و نوآوری از کشورهای مختلف، توجه به ساخت داخل و اجرای نظام جامع مدیریت منابع آب و توجه به بهره‌وری و صرفه‌جویی و مهار آب‌های خروجی از کشور با ملاحظه قوانین بین‌المللی، ثروت‌آفرینی در حوزه انرژی، صرفه‌جویی در هزینه‌ها و قطع وابستگی به بودجه نفتی تنها بخشی از برنامه‌های آقای بیطرف است که اجرای آن باعث تحولات عظیمی در کشور خواهد شد.
 
بی‌مقدار تصریح کرد: مقایسه عملکردی وزارت نیرو در زمان ایشان با سایر دوره‌های وزارتخانه در زمینه تولید برق و فاصله ۱۲۰۰ مگاواتی تولید برق در زمان مسوولیت ایشان با ادوار دیگر نشان‌دهنده توانایی و تخصص خوب در اداره امور نیرو است.
 
نماینده اردبیل: بیشترین سدسازی‌ها در کشور در زمان «بیطرف» انجام شد
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی گفت: بیشترین سدسازی‌ها در کشور در زمان آقای بی‌طرف انجام شد و در همین مقطع شاهد توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و آبی بودیم.
 
محمد فیضی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مهار آب‌های مرزی با برداشت از صندوق توسعه ملی در حال انجام است و در مورد ریزگردها نیز با توجه به منشأ خارجی آن لزوم توسعه دیپلماسی در این حوزه در کنار سیاست‌ها جهت کنترل ریزگردها با منشأ داخلی از اولویت‌های مهم وزارت نیرو محسوب می‌شود.
 
وی افزود: آقای بیطرف به عنوان یک شخصیت سیاسی و علمی و فرهنگی مورد مقبولیت افراد فعال در این سه حوزه هستند و به عنوان عضو هیات علمی آموزشی و موسس موسسه تحقیقات آب وزارت جهاد تجربیات ارزشمندی دارد. همینطور کادرسازی و تربیت نیروی متخصص و توانمند نیز از شاخصه‌های مدیریتی ایشان است.
 
نماینده اردبیل تصریح کرد: برنامه‌های منتشر شده از سوی آقای بی‌طرف نشان‌دهنده شناخت ایشان از مسائل حوزه نیرو و آب است اما قطعاً اجرای این برنامه‌ها بدون تلاش شبانه‌روزی امکان‌پذیر نخواهد بود و امیدواریم مجلس با رای خود به ایشان در جهت تحقق برنامه‌های منطبق با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه وزارت نیرو در دولت دوازدهم گام محکمی بردارد.
 
موسوی: وزیر پیشنهادی نیرو برنامه جامعی برای تامین آب در کشور ندارد
نماینده یزد گفت که وزیر پیشنهادی نیرو برنامه جامع و مشخصی برای چگونگی تامین آب ندارد و صرفا نگاهش به تامین آب از طریق انتقال آب بین حوزه‌ای همراه با تامین آب پایدار از دریاهای آزاد است.
 
ابوالفضل موسوی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نیرو  گفت: یکی از اصلی‌ترین مشکلات ایجاد شده در تامین آب شرب پایدار و مطمئن شهرها و روستاهای کشور، تغییر اقلیم، کاهش منابع آب زیرزمینی و خشکسالی‌های ادامه دار در کشور است.
 
به گفته وی، منابع آب تجدیدپذیر و قابل برنامه‌ریزی کشور چالش‌های اساسی در تامین آب شرب در کمیت و با کیفیت مناسب ایجاد کرده است.
 
موسوی آب را یکی از چالش‌های اصلی کشور دانست و گفت که برخی از تجمعات  و نزاعات در برخی از استانهای بر سر آب نگرانی ها را بیشتر افزایش می دهد چون اگر آب نباشد حیاتی هم وجود نخواهد داشت؛ از این رو  مدیریت منابع آب مهمترین خواسته مردم است از دولت محسوب می‌شود.
 
وی  افزود: اتخاذ سیاست‌های غلط در موضوع آب در دولت‌های نهم و دهم باعث شد که موضوع آب از موضوع عادی به مسئله سیاسی و امنیتی تبدیل شود. به طوری که در این باره شاهد تنش‌هایی در کشور بودیم و گاها نیز دولت در این تنش‌ها شریک شد.  ادامه این اعتراضات در دولت یازدهم نیز ادامه پیدا کرد.
 
قوامی: برنامه بیطرف برای رفع تنش‌های بین استانی ناشی از مشکلات آب چیست؟
نماینده اسفراین با بیان اینکه مهمترین مشکل امروز کشور مسئله آب است گفت با توجه به برخی اشتباهات آقای بیطرف در دوران ۸ سال تصدی‌اش در وزارت نیرو در دولت اصلاحات انتظار می‌رود که ایشان ضمن اذعان به این مشکلات راهکارهای خود برای اصلاحات را بگوید.
 
هادی قوامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نیرو  گفت: ما در حوزه برق و سایر انرژی‌ها هم مشکل داریم اما مهمترین مشکل، مسئله آب است. در زمانی که آب دارای ارزش‌های اقتصادی است و باید بر مبنای آمایش سرزمینی تخصیص پیدا کند وزیر پیشنهادی نیرو در برنامه خود به چنین مواردی اشاره نکرده است.
 
وی با اشاره به ۸ سال وزارت بیطرف در دولت اصلاحات گفت: دولت اصلاحات از مجموعه شاخص‌های اقتصادی باثبات‌ترین دولت در میان دولت‌های بعد از انقلاب بوده است که آقای بیطرف هشت سال وزیر نیرو در دولت اصلاحات بود ولی ایشان در همین دوران دچار خطای تشخیص در سرمایه‌گذاری‌ها برای تخصیص آب شد.
 
قوامی ادامه داد: در دوره شما سدهایی بدون انجام کار کارشناسی و محاسباتی ساخته شد که نتیجه آن را به طور نمونه می‌توان در سد گتوند دید که آب شیرین به آب شور تبدیل شده و به دنبال آن ۲۴۰ هکتار از اراضی خوزستان تحت تاثیر این آب شور قرار گرفته‌اند و امروز می‌خواهند این آب را به خلیج فارس انتقال دهند. انتظار ما این است که شما به این اشتباه خود اعتراف کنید و بگویید که چطور می‌خواهید آن را برطرف کنید.
 
وی گفت: آقای بیطرف چطور می‌خواهید با شناسایی درست مشکلات حوزه آب آن را برطرف کنید تا شاهد کاهش مصرف آب و به دنبال آن رفع تنش‌های بین استانی ناشی از انتقال آب بین حوزه‌ای باشیم؟
 
علیجانی: «بیطرف» فردی اخلاق‌مدار و متخصص و دارای کارنامه موفق است
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: وزیر پیشنهادی نیرو فردی متخصص و دارای کارنامه موفق است که می‌تواند بحران آب را به نحو احسن مدیریت کند.
 
محسن علیجانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: معتقدم که نگاه به آب نباید سیاسی، قومی، استانی یا منطقه‌ای باشد، باید به آب نیز مانند سایر منابع انرژی نگاه ملی داشت.
 
وی تصریح کرد: تصمیم گیری های اساسی در حوزه آب بر عهده دولت و مجلس است، اما نباید در کنار منابع غنی آب زمینی تشنه و سوخته قرار گیرد. ما هم اکنون با بحران آب در کشور مواجه هستیم. اما بحران بزرگتر از آن مدیریت کردن است. متوسط بارندگی سالانه کشور ۲۴۲ میلی متر است که کمتر از یک سوم میانگین بارش جهانی است.
 
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: بیطرف انسانی اخلاق مدار و متعهد به نظام بوده و اصلاح طلبی کارآمد همسو با دولت، متخصص و دارای کارنامه موفق است که می‌تواند بحران آب را به نحو احسن مدیریت کند.
 
علیجانی با اشاره به اینکه برنامه‌های بیطرف بسیار جامع است، اظهار داشت: به استناد گزارش معاونت نظارت مجلس برنامه‌های بیطرف در ۵۳ درصد موارد با اسناد بالادستی منطبق بوده و در ۳۴ درصد نیز همسو است، البته در سایر موارد هم مغایرتی یافت نشده است.
 
امیری‌خامکانی: بیطرف از مدیران با تجربه و متخصص است
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: وزیر پیشنهادی نیرو بهترین تعامل را با مجلس داشته و از مدیران با تجربه و متخصص است.
 
حسن امیری خامکانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: در مجلس ششم که بنده هم نماینده بودم و آقای بیطرف وزیر بود، با او کار کردم، او بهترین تعامل را با نمایندگان داشته و از مدیران با تجربه و متخصص است که از استان‌ها و جهاد سازندگی شروع کرده و تجربه اجرایی خوبی را دارد.
 
وی با اشاره به صنعت آب و برق کشور گفت: در مورد عملکرد بیطرف باید بگوییم که وی از بهترین وزرایی است که زمانی که سال ۷۶ در وزارت نیرو مسئولیت را به عهده داشته تولید برق ۲۳ هزار مگاوات بوده و در سال ۸۴ به ۴۱ هزار مگاوات رسیده است. همچنین از ۳۸ هزار روستا، ۵۲ هزار روستا در زمان وی از شبکه برق بهره‌مند شده‌اند. در واقع در دوره مسئولیت وی شبکه برق کشور یکپارچه شد.
 
این عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین بیان کرد: در زمان مسئولیت بیطرف در وزارت نیرو تعادل تولید و مصرف به وجود آمد و خاموشی‌های خسته کننده حل شد. همچنین با حمایت و تلاش وی نیروگاه هزار مگاواتی به طور صد در صد توسط بخش خصوصی احداث شد.
 
امیری خامکانی با اشاره به مساله آب به عنوان یکی از موضوعات استراتژیک گفت: در دوران بی آبی کامل هستیم و باید مدیریت خوبی در این خصوص انجام شود. ضمن اینکه ما استفاده از سواحل کشور که هزاران کیلومتر هستند را رها کرده‌ایم و در مناطق خشک شهرک سازی می‌کنیم، آب زودتر از آنچه که فکر می کردیم مشکل ساز شد. باید مدیریت صحیح در مورد آن انجام شود.
 
پس از اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو از برنامه هایش دفاع کرد.
 
بیطرف: افزایش تولید برق تجدیدپذیر تا ٤هزارمگاوات/حمایت از پیمانکاران
وزیر پیشنهادی نیرو گفت که در صورت اخذ رای اعتماد مجلس، ضمن حمایت از پیمانکاران داخلی، تولید برق تجدیدپذیر را تا ٤هزارمگاوات افزایش خواهد داد.
 
حبیب الله بیطرف، روز سه شنبه از سوی حسن روحانی، رئیس جمهور برای تصدی وزارت نیرو  به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. 
 
 
حبیب الله بیطرف طی سخنانی در صحن علنی مجلس در معرفی برنامه های خود به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو گفت: امسال پیک مصرف برق در تابستان از ۵۵ هزار و ۴۰۰ مگاوات گذشت و رشد بی رویه مصرف در بخش های کشاورزی، خانگی و خدمات از مهمترین مشکلات صنعت برق است به همین منظور وزارت نیرو در اولین اقدام اجرای فعالیت های کاهش شدت الکتریکی را در اولویت قرار می دهد.
 
وی با بیان اینکه ایران از معدود کشورهایی است که در ساخت نیروگاه، تولید و توزیع برق در داخل به خودکفایی رسیده است، گفت: بنا داریم در سال های آینده تقویت نیروی برق و حمایت از بخش خصوصی و خودکفایی در تولید تجهیزات برقی را به همراه ارتقای بهره وری و پایداری شبکه برق در دستور کار قرار دهیم.
 
وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر تا چهار هزار مگاوات افزود: ارتقای راندمان نیروگاه های حرارتی تا سالانه یک درصد و رساندن به شاخص ۴۰ درصدی، بهبود بهره وری و همچنین هوشمندسازی شبکه برق و کاهش شدت انرژی به انضمام حمایت از پیمانکاران داخلی از دیگر برنامه های این وزارتخانه است.
 
وی درباره برنامه های خود در بخش آب گفت: کمبود  آب دغدغه جهانی و از مهمترین چالش هایی است که دولت با آن رو به رو است به دلیل ادامه خشکسالی ها ذخایر آب کشور به ۱۲۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته و سرانه آب مصرفی هر ایرانی در سال به هزار و ۴۵۰ متر مکعب رسیده است. ۶۲ درصد مساحت کشور از مرز تنش آبی عبور کرده و ۵۴ درصد مساحت کشور با پوشش جمعیتی ۵۰ درصدی وارد کم آبی شده است.
 
بیطرف ادامه داد: تعدادی از استان ها خشک شده اند، بخش زیادی از چاه های آب با خشکسالی رو به رو شده اند تالاب های زیادی در کشور نابود شده اند، فرو نشست زمین در بخش زیادی از دشت ها علاوه بر ایجاد خشکسالی سبب اعوجاج در لوله های انتقال نفت، آب و گاز شده است که زنگ خطر را به صدا درآورده است.
 
وزیر پیشنهادی نیرو خاطرنشان کرد: مصرف آب در سال های اخیر به صد میلیارد متر مکعب رسیده که ۴۰ درصد آن از محل آب های سطحی و ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی تامین می شده است. آب های زیرزمینی به عنوان منابع استراتژیک در حال حاضر با مشکلات زیادی رو به رو هستند و ۱۲۰ میلیارد متر مکعب از این منابع استراتژیک کاهش یافته است. از دیگر مشکلات منابع آب کشور ورود آلاینده ها از جمله فاضلاب های صنعتی به منابع آب سطحی و زیرزمینی است. اگرچه در سال های اخیر سرمایه گذاری هایی برای تامین آب شهرهای مختلف صورت گرفته است اما همچنان در آستانه بحران هستیم و باید عاقلانه، با اندیشه و با برنامه ریزی عمل کنیم. اجرای این برنامه همکاری سه قوه را می طلبد که کشور از مرحله بحران آبی عبور کند.
 
بیطرف با طرح این سوال که در این شرایط چه باید کرد و راه حل حرکت به سمت توسعه پایدار چیست، گفت: راهکار اساسی ارتقا مدیریت منابع آب است به این معنا که سه ضلع بهبود، ارتقا و اصلاح مدیریت آب می تواند مشکلات کم آبی را حل کند. سیاست مدیریتی وزارت نیرو در سال های گذشته مهار و استحصال حداکثری از روان آب ها بود اما در سال ۸۲ به این نتیجه رسیدیم که مدیریت یک جانبه آب موفق نیست و باید مدیریت یکپارچه داشته باشیم یعنی هم سمت تولید و هم سمت عرضه آن مدیریت شود.
 
وی ادامه داد: این کار نیاز به مدیریت سه سطحی دارد که در برنامه های من آمده است، مدیریت سه سطحی به معنی مدیریت در حوزه آبریز، مدیریت در سطح استان ها و مدیریت در عرضه.
 
بیطرف تاکید کرد: روند شوری آب سد گتوند کنترل شده و احیای دریاچه ارومیه در دولت دوازدهم ادامه می یابد همچنین طرح های انتقال آب بین حوضه ای صرفا برای مصارف شرب به اجرا درمی آید.
 
بیطرف گفت: پایبندی به آموزه های اخلاقی و رعایت اخلاق حرفه ای در عرصه مدیریت و فعالیت های اجرایی از اولویت هایم است. از سویی دیگر تمامی موازین مربوط به تقدم منافع ملی و مصالح کشور بر منافع بخشی، گروهی و فردی را رعایت کرده و تعهد به حقوق شهروندی و تلاش برای بهره گیری از نهادهای مدنی مرتبط با فعالیت های وزارت نیرو و جلب مشارکت آن ها در صنعت آب و برق در دستورکار قرار می دهم. صداقت و صراحت در برخورد با مردم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به کار خواهم بست. داشتن روحیه انقلابی توأم با انتقادپذیری و بهره گیری از نظرات کارشناسان و متخصصان از اولویت های اینجانب است.
 
وی همچنین پاسخگو کردن واحدهای زیر مجموعه در برابر مردم با اصل قرار دادن رضایت مشترکین را از برنامه های خود برای وزارت نیرو دانست و ادامه داد: حمایت شایسته سالاری در انتخاب و ارتقاء مدیریت ها اعمال می شود. از گذشته برای انتخاب هر مدیر سه فعل را در نظر داشته ام؛ بداند، بتواند و بخواهد. اگر به موفقیتی با توجه به شایسته سالاری دست پیدا کرده ام به دلیل اعتقاد به معیارها و ارزش ها است.
 
 
بیطرف افزود: تلاش موثر برای ارتقاء شفافیت، مقابله با فساد اداری موضوعی است که در دستورکار قرار می گیرد. از طرفی ایجاد فرصت برابر برای فعالیت بخش های خصوصی در چشم انداز صنعت آب و برق را در نظر گرفته ام
 
وزیر پیشنهادی نیرو با اعلام اینکه در طول 20 سال خدمت در وزارت نیرو، نه و نیم سال در حوزه آموزش و پژوهش فعالیت داشته ام. دو و نیم سال به عنوان مجری طرح های کارون 3 و کارون 4 حضور داشته و 8 سال نیز به عنوان وزیر نیرو فعالیت داشته ام، تصریح کرد: طی 12 سال اخیر هیچ سمتی در مدیریت وزارت نیرو نداشته و انتصاب تمام عملکرد گذشته از ابتدا دور از حقیقت است و من پاسخگوی دوران مسئولیت خود به تناسب اختیارات هستم.
 
به گفته بیطرف کشور ایران با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود بارش، پراکندگی بارش که هر سال به صورت نامتوازن موجب توزیع نامتوازن بارش در پهنه سرزمین می شود موجب ایجاد شرایط خاصی شده که ما را در زمره کشورهای کم آب و نیمه خشک قرار می دهد. مهار آب های سطحی جزء برنامه های ملی و مهم نظام جمهوری اسلامی حتی قبل از پیروزی انقلاب در ایران بوده است. براساس سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 1377 مهار آب هایی که از کشور خارج می شوند، افزایش استحصال آب و به حداقل رساندن ضایعات طبیعی آب و بهره برداری از منابع آبی در دستورکار قرار گرفته است.  
 
وزیر پیشنهادی نیرو با اعلام اینکه امروز ما شاهد وجود 169 سد مخزنی بزرگ، نزدیک به 200 سد مخزنی متوسط و حدود 220 سد مخزنی کوچک در حال بهره برداری در کشورمان هستیم، ادامه داد: حجم ذخیره سازی این سدها بالغ بر 52 میلیارد مترمکعب است که قدرت تنظیم سالانه این ذخیره آبی 38 میلیارد مترمکعب است. این 600 سدی جزافتخارات بزرگ جمهوری اسلامی است.
 
وی در پایان گفت: صنعتگران بزرگی در طول سال های گذشته در ایران خدمت کرده اند و مدیران خدوم و زحمتکش تلاش کرده اند تا این سرمایه عظیم در کشورمان ایجاد شده است. هر کار خوبی ممکن است نقاط ضعفی داشته باشد؛ مخالف محترم نام 7 سد را نام بردند که من حدود 10 سد را سراغ دارم که دارای مشکلات است. آیا به دلیل برخی مشکلات که برای 10 پروژه سدسازی وجود دارد ما باید از عملکرد 600 سد در پهنه سرزمینی ایران چشم پوشی کنیم و به باد حمله قرار بدهیم. باید بدانیم که در دنیا صنعت سدسازی دچار چالش هایی بوده است؛ براساس آمار جهانی تاکنون 87 سد شکسته است و آثار خسارت آن تبعات جانی و مالی داشته است اما در کشورمان تاکنون حتی یک مورد چنین اتفاقی رخ نداده است.
 
*بررسی صلاحیت وزیر ورزش و جوانان
برومندی: نمره سلطانی‌فر ۲۰ است
نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: وزرایی که تعامل و ارتباط خوبی با رییس‌جمهور، معاون، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و مجلس داشتند در پیشبرد برنامه‌ها بسیار خوب عمل کرده‌اند. نمره سلطانی‌فر هم ۲۰ است.
 
محمدمهدی برومندی در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، گفت: ۲۷ درصد جمعیت کشور جوان است که برای این جمعیت در وزارت ورزش باید برنامه‌ریزی شود.
 
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: وزیر پیشنهادی این وزارتخانه باید مدیر قوی‌ باشد. هرگاه مدیران قوی و با تجربه در راس امور مردم قرار گرفتند کارها به‌سامان می‌شود. چنین مدیریتی با داشتن یک برنامه قوی مشکلات این حوزه را رفع می‌کند.
 
وی ادامه داد: ایشان فردی متدین، باهوش، با برنامه، خوش اخلاق هستند و انصافا همواره تعامل بسیار خوبی با مجلس  داشته است. سلطانی‌فر یکی از سرمایه‌های این کشور هستند. ایشان ۳۰ سال در جای جای ایران مدیریت کرده است. ایشان چهره‌ای مردمی هستند. در کلان‌شهر تهران به عنوان عضو شواری شهر چهارم انتخاب شدند. ایشان معاون وزارت ورزش و رییس سازمان گردشگری انجام مسئولیت داشتند. ایشان تصمیماتی در این سازمان گرفتند که طی سال‌های پس از انقلاب چنین تصمیماتی اتخاذ نشده بود.
 
نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: ایشان در وزارت ورزش و جوانان عملکرد خوبی داشته است. همین که امروز مخالفی صحبت نمی‌کند، نشان از این مسئله است. ایشان در زمان تصویب برنامه ششم تصمیماتی در ورزش گرفت که در آینده وضعیت ورزش و جوانان را بهبود می‌بخشد. وضعیت فدراسیون‌ها را بهبود و سامان بخشید و امروز در این حوزه آرامش حاکم است.
 
نماینده مردم مرودشت در مجلس خاطرنشان کرد: برنامه ایشان در چارچوب  برنامه ششم است که به نیازها و حل مشکلات حوزه ورزش و جوانان پاسخ می‌دهد. توجه زیادی به ورزش روستایی و ایجاد فضای فیزیکی در شهرستان‌ها و روستاها کرده است. با رای قاطع به ایشان کمک کنیم تا برنامه‌های خوب ایشان در بازی‌های آسیایی و المپیک جمهوری اسلامی بدرخشد.
 
طیار: سلطانی‌فر هیچ حاشیه‌ای نداشته است
نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس گفت: سلطانی‌فر از ابتدای انقلاب تاکنون در مسیر انقلاب حرکت کرده و ذره‌ای از این مسیر دور نشده و کمترین حاشیه‌ای نداشته است.
 
قرجه طیار در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، گفت: حضرت امام ورزشکاران را پیشگامان ایران در میادین بین‌المللی برای صدور فرهنگ ملت ایران می‌دانستند.
 
وی ادامه داد: وزیر ورزش و جوانان نیز مدیری فهیم و آشنا با امور جوانان را می‌طلبد و وزارت این وزارتخانه شایسته جناب سلطانی‌فر است. ایشان در مدت 9 ماه وزارت دولت یازدهم نگاه ویژه‌ای به ورزش استان‌ها به ویژه استان‌های محروم، مرزی و کمتر توسعه داشت. در این مدت شاهد حاکمیت روح آرامش‌بخشی بر فضای ورزش بودیم. در سایه این آرامش تیم فوتبال ایران با اقتدار کامل به جهام جهانی روسیه صعود کرد و بر خلاف گذشته کار به اما و اگرهای روزهای آخر نکشید.
 
نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس تاکید کرد: ایشان حتی یک سفر به خارج از کشور نداشته است و سفرهای داخلی ایشان نیز برای حل مشکلات بخش ورزش انجام شده است.
 
وی اظهار کرد: شهرستان گنبدکاووس به عنوان پایتخت والیبال و سوارکاری ایران است و ورزشکاران فراوانی از جمله فرهاد قائمی‌ها و دهها ورزشکار دیگر را در سطح بین‌المللی به جامعه ورزش معرفی کرده است. با رای به سلطانی‌فر چهار سال روشن و درخشان را نوید دهیم.
 
قمی: سلطانی‌فر مشکلات فدراسیون تکواندو را رفع کند
نماینده مردم پاکدشت در مجلس گفت: سلطانی‌فر توجه داشته باشد که فدراسیون تکواندو هم مشکلاتی دارد که باید حتما این مشکلات را رفع کند.
 
محمد قمی در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، گفت: سوابق سلطانی‌فر در سمت‌های مختلف، موفق و اثرگذار بوده است.
 
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: برنامه‌های پیشنهادی ایشان انصافا بسیار کارشناسانه، علمی و عملیاتی است. در این برنامه ضمن اینکه به اسناد بالادستی توجه شده  به مسائل مبتلابه کشور و جوانان و امکانات کشور توجه ویژه‌ای شده است. نداشتن نگاه سیاسی از سوی وزیر پیشنهادی از دیگر نقاط برجسته ایشان است. ایشان دارای مرام سیاسی خاصی است اما در برخورد با ورزشکاران، نمایندگان و استانداران رعایت عدالت و عدالت محوری، سرلوحه کار ایشان است.
 
قمی تلفیق ارزش با ورزش را مورد اشاره قرار داد و افزود: ورزش‌مان نباید بدون هدف باشد بلکه باید با ارزش‌های انقلاب هماهنگ و تلفیق شود که البته این مسئله در برنامه‌های ایشان هویداست.
 
به گفته عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، توسعه کمی، توجه خاص به جوانان و رشد ورزش در بین آنان، توجه خاص به زندگی ایرانی اسلامی در جامعه ورزش، توسعه اماکن و امکانات ورزش در شهرها و روستاها، توجه خاص به خصوصی‌سازی، مشارکت مردم در امر ورزش و نگرش ویژه به اقتصاد ورزشی از برنامه‌های مهم سلطانی‌فر است.
 
وی بازنگری در طرح جامع ورزشی کشور را دیدگاه جدید و نگرش مطلوبی دانست که با شرایط زمان و امکانات کشور منطبق است.
 
نماینده مردم پاکدشت در مجلس یادآور شد: ایشان تعامل بسیار خوبی با نمایندگان مجلس دارد. به همین دلیل حتی یک نفر هم در مخالفت ایشان سخن گفت. حدود ۸۲ نماینده مجلس از بنده خواستند تا وقتم به آنان بدهم تا در موافقت سخن بگویند اما آیین‌نامه اجازه چنین کاری را نداد.
 
قربانی: سلطانی‌فر نگاه سیاسی به ورزش را به آرامش در این حوزه تغییر داد
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: نگاه به این وزارتخانه فقط ورزشی است در حالی که باید به عنوان یک نهاد ورزشی فرهنگی وظایف گسترده‌ای را در حوزه جوانان و ورزش انجام دهد.
 
محمدحسین قربانی در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، گفت:  به هیات رییسه و نمایندگان مجلس و وزرای پیشنهادی  خدا قوت می‌گویم.
 
به گفته نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس ارتقاء هویت ملی دینی، مسئولیت‌پذیری، ارتقاء سلامت، نشاط و شادابی مردم، توسعه ورزش همگانی و قهرمانی، توسعه مسائل فرهنگی و اخلاقی باید مورد توجه وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان باشد.
 
وی بودجه ورزش و جوانان را بیست و هفت صدم درصد بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان دانست و بر توزیع عادلانه آن تاکید کرد.
 
نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس، مناسب سازی مراکز خدمات عمومی با وضعیت جسمی جانبازان و معلولان، ارتقاء سلامت جسمی و روحی معلمان و دانش‌آموزان، ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج ازدواج آسان و تشکیل خانواده، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی، اشتغال  و مسکن جوانان، انجام معاملات در طریق سامانه الکترونیک، خرید خدمات از بخش خصوصی و تعاونی، تقسیم درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی، اعمال اصول جنسیتی را از جمله برنامه‌های پیشنهادی سلطانی‌فر برشمرد.
 
سلطانی‎فر: حمایت ویژه از تیم ملی فوتبال و امیدواری به کسب مدال‌های جدید
مسعود سلطانی‌فر وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم برای تصدی وزارت ورزش و جوانان در آغاز صحبت های خود در صحن علنی مجلس که صبح امروز انجام شد با اشاره به برگزاری انتخابات اخیر ریاست جمهوری گفت: حضور گسترده مردم موجی از شور، ایمان و وفاداری ملت را نسبت به دولت به راه انداخت.
 
وی با تشکر از ریاست جمهوری که برای بار دوم به وی جهت تصدی وزارت ورزش اعتماد کرده است، خاطرنشان کرد: از تمام نمایندگان ملت که طی ۱۰ روز گذشته نظرات کارشناسی خود را نسبت به گزینه های پیشنهادی دولت دوازدهم ارائه کرده و برنامه های آن را مورد بررسی قرار داده، تشکر کرده و به آنها خسته نباشید می گویم. همچنین از کسانی که برای حمایت از بنده ثبت نام کردند، تشکر می کنم.
 
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان با اشاره به سوابق مدیریتی خود در عرصه های مختلف طی سال های بعد از انقلاب اسلامی گفت: با عنایت به اهمیت جایگاه جوانان در فرآیند کشور، اجازه می خواهم عرایض خود را در این حوزه آغاز کنم.
 
وی ادامه داد: یکی از برنامه های من در دوره فعالیتم در وزارت ورزش کاهش سن روسای فدراسیون ها و مدیران بوده است که ادامه خواهد داشت. 
 
سلطانی فر گفت: امروز در پایان دولت یازدهم با در اختیار داشتن برنامه ششم توسعه در آستانه تحولی جدید در عرصه ورزش قرار گرفته ایم. بر این اساس جلب سرمایه بخش خصوصی، کسب بیشترین سهمیه المپیک و پارالمپیک، کسب سهمیه مسابقات قاره ای و جهانی در رشته های مختلف و تصویب یک درصد بودجه سازمان ها برای ورزش که با حمایت نمایندگان تحقق بخشید از جمله موفقیت های اخیر ورزش بوده است. ضمن اینکه باید کسب ۷۵ میزبانی ورزش در دوره چهار ساله را هم لحاظ کنیم.
 
گزینه پیشنهادی دولت دوازدهم برای وزارت ورزش در ادامه به اهم برنامه های خود برای حوزه ورزش در دولت دوازدهم اشاره و تاکید کرد: تقویت ورزش قهرمانی از طریق تدوین برنامه استعدادیابی و پرورش نخبه ها به خصوص در رشته های پایه از جمله برنامه های مهم بنده برای دوره چهار ساله جدید است.
 
وی در این رابطه ادامه داد: تقویت ورزش همگانی که نقش زیادی در سلامت جسمانی و نشاط جامعه دارد و همچنین حضور سازمان های مردم نهاد در توسعه ورزش از دیگر برنامه های مورد نظر بنده برای دوره جدید مدیریتی ورزش به شمار می رود. 
 
سلطانی فر با بیان اینکه نظر به منزلت بانوان برنامه ریزی برای جبران کمبود حرکتی این قشر در برنامه های اصلی اینجانب قرار دارد، تصریح کرد: تلاش برای ارتقای ورزش بانوان در سطح بین المللی از سرفصل های برنامه های مورد نظر در این حوزه است. امیدواریم با لحاظ کردن مسائل شرعی بتوانیم حضور بیشتر بانوان ورزشکار را در میادین بین المللی  مهیا کنیم و همچنین از ظرفیت ورزش بانوان هم در عرصه مدیریت بیش از پیش استفاده کنیم.
 
توسعه ورزش پهلوانی و زورخانه ای و تاکید مقام معظم رهبری بر گسترش ورزش در مناطق محروم از دیگر محورهای صحبت های وزیر ورزش در صحن علنی مجلس و در راستای اعلام برنامه های مورد نظر وی برای دولت دوازدهم در حوزه ورزش بود.
 
وی همچنین با تاکید بر جایگاه ورزش جانبازان و معلولان و افتخاراتی که توسط آنها در میادین مختلف و به خصوص پارالمپیک به دست آمده است، توسعه برنامه های آنها را از دیگر محورهای مورد تاکید در برنامه تدوین شده برای چهار سال آینده ورزش کشور عنوان کرد. 
 
مسعود سلطانی فر همچنین یادآور شد: تقویت زیرساخت های ورزشی و اماکن برای کسب میزبانی جام ها و رویدادهای بین المللی مختلف نیز جزو برنامه های مورد نظر برای دوره جدید است. 
 
وی با یادآوری وجود ۴ هزار پروژه نیمه کاره ورزشی در کل کشور گفت: تکمیل و بهره برداری از این تعداد پروژه ورزشی از موارد مهم مورد نظر است. البته که برای تکمیل این پروژه ها ۱۰ میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.
 
مسعود سلطانی فر در ادامه اعلام برنامه هایش برای وزارت ورزش و جوانان گفت: برنامه ریزی برای حضور مقتدرانه تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی، حضور کاروان ورزش ایران در بازیهای آسیایی جاکارتا و همچنین حضور تاثیرگذار ورزش کشور در المپیک توکیو از مهمترین برنامه های چهار سال آینده این وزارتخانه است.
 
وی ادامه داد: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که در المپیک توکیو بتوانیم علاوه بر چهار رشته همیشه مدال، بتوانیم در رشته های جدید نیز صاحب مدال شویم. برای تحقق این برنامه از ۶ ماه پیش ستاد عالی بازیهای آسیایی و المپیک با حضور دست اندرکاران مربوطه تشکیل شده است. تاکنون جلساتی داشته ایم و به دنبال آن هستیم تا حضوری موفق در این رویدادها را پیگیری کنیم. 
 
روحانی: دولت و مجلس بار سنگین مطالبات ملی را بر دوش گرفتند
پس از سخنان موافقین و مخالفین و نیز وزرای پیشنهادی نوبت به رئیس‎جمهور رسید تا در وقت پایانیِ خود سخن بگوید.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت و مجلس بار سنگین انجام مطالبات ملی این ملت رشید و بزرگ را بردوش گرفتند گفت: همه ما می دانیم امروز شرایط کشور ما آسان نیست.
 
رئیس جمهور در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در آخرین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازردهم گفت: بسیار سپاسگذارم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هیئت رئیسه و به ویژه ریاست مجلس که در طول این پنج روز کاری که برخی از روزها هم صبح و هم بعد از ظهر مشغول کار بودند. مردم هم خوشبختانه توجه ویژه ای به مذاکرات مجلس داشتند.
 
وی افزود: ما شاهد یک کار حرفه ای از مجلس در این دوره بودیم، مجلس همیشه اصول قانونی و اخلاقی را مورد مراعات قرار می دهد و این بار بیشتر این را رعایت کرد، همه نمایندگان مخالف و موافق کاری کارشناسانه و طبق اعتقاد و عقیده و مستندات و اطلاعاتی که داشتند بود. جز این از مجلس شورای اسلامی توقعی نیست.
 
رئیس جمهور ادامه داد: دولت و مجلس بار سنگین انجام مطالبات ملی این ملت رشید و بزرگ را بردوش گرفتند، همه ما می دانیم شرایط کشور ما آسان نیست هم نمایندگان مطلع هستند و هم ما در دولت اطلاع داریم که راه صاف و ساده ای پیش روی ما نیست. در شرایط امروز دنیا برای اروپا و آسیا و آفریقا هم مسیر حکمرانی ساده و هموار نیست چه برسد به ما در این منطقه پر آشوب با مشکلاتی که از گذشته برای همه ما باقی مانده است.
 
روحانی گفت: همه بودجه ما حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است.
 
 
رئیس‌جمهور گفت: در طول این پنج روز شما نکات فراوانی را بیان کردید و من موفق نبودم که همه را بشنوم ولی خلاصه گزارش را خواندم و دیدم. به نظر من، آنها که مخالف و یا موافق بودند، نقص‌ها و اشکالاتی را بیان کردند و پیشنهاداتی ارائه دادند، از آنها ممنون هستیم، چرا که به دولت کمک کردند.
 
روحانی افزود: برنامه‌ای که دولت به مجلس می‌دهد، در مجلس بررسی می‌شود. نمایندگان به عنوان مخالف صحبت می‌کنند، نقد می‌کنند و ما باید نقد نمایندگان را مورد توجه قرار دهیم و اگر برنامه ما نقص و اشکالی دارد، آن اشکال را تصحیح کنیم.
 
وی تصریح کرد: وزرا برنامه‌ای را خدمت مجلس ارائه می‌دهند و شما آن را نقد می‌کنید. بسیاری از نقدهای شما،  نقدهای واردی است و باید آن برنامه تصحیح شود.
 
رئیس‌جمهور افزود: این بار که انشاءالله با رأی شما وزرا، هر ۱۷ وزیر رأی می‌آورند، ما کارمان را زودتر شروع می‌کنیم. من نمی‌خواهم بگویم وزیری که معرفی شده، بی‌نقص است؛ هیچ‌کدام از ما بی‌نقص نیستیم. همه ما نقاط قوت و ضعف داریم، اما همه تلاشم را به کار گرفتم، حرف‌های بسیاری را به جان خریدم و گوش کردم، با فراکسیون‌های سه‌گانه مجلس هم مشورت کردیم، بهترین‌هایی که توانستیم انتخاب کنیم، همین وزرایی است که به مجلس عرضه کردیم.
 
روحانی ادامه داد: اگر برای هر وزارتخانه‌ای فردی بهتر، صالح‌تر و توانمندتر پیدا می‌کردم، تردید به خودم راه نمی‌دادم. هیچ‌گاه بر مبنای اینکه این فرد با من رفاقت قبلی داشته و یا در چهار سال دولت گذشته چگونه با هم رفتار کردیم یا اینکه از چه جناحی و یا حزبی است، برای من مطرح نبوده است. دولت دوازدهم به اصول، اصلاح و اعتدال اهتمام خواهد ورزید؛ ما بهتر از این افراد پیدا نکرده‌ایم.
 
رئیس‌جمهور اظهار داشت: امید ما این است که هر چه سریعتر کار را شروع کنیم. یک وزیر اگر بخواهد شروع به کار نکند، ناچار رئیس‌جمهور باید یک سرپرست بگذارد، دومرتبه فرد جدید به مجلس معرفی شود و سه تا پنج ماه کار به تأخیر می‌افتد. مجموعه مصالح را کنار هم بگذاریم، شاید اولویت ما سرعت کار باشد.
 
وی افزود: برای اولین بار بود که مقام معظم رهبری در سخنرانی‌ها و خطبه‌های نماز عید فطر امسال تأکید کردند که هر چه سریعتر دولت تشکیل شود و قبل از اینکه نماز آغاز شود، ایشان به من گفتند دولت کی تشکیل می‌شود و تذکر دادند دولت زودتر تشکیل شود و شروع به کار کند.
 
روحانی با طرح این سؤال که تأکید رهبری در تشکیل دولت برای چیست؟ گفت: ما برنامه سنگینی پیش‌رو داریم، کشور را باید متحول کنیم. گرچه در مسئله اشتغال توفیق نسبی داشتیم، اما گام‌های بلندی باید برداریم. قبل از دولت یازدهم آمار اشتغال صفر بود و همه این بار به دوش دولت یازدهم افتاد.
 
رئیس‌جمهور افزود: اینکه در یک سال بیش از ۶۰۰ هزار نفر اشتغال خالص داشته باشیم و اشتغال ناخالص بالای ۸۰۰ هزار نفر باشد، اما هنوز با توجه به برنامه ششم عقب هستیم.
 
وی تأکید کرد: من به تک‌تک وزرای دولت یازدهم تأکید کرده بودم که یکی از اولویت‌های ما اشتغال است و شما باید کاری کنید که علاوه بر میزان اشتغال، فرصت اشتغال بیشتری را به وجود بیاورید.
 
وی با اشاره به راه‌های افزایش اشتغال گفت: راهی جز امنیت، آزادی، آرامش نیست که برنامه دولت دوازدهم نیز بر همین مبناست. مگر می‌شود پیشرفت و توسعه را به وجود آورد اما آرامش و امنیت نباشد.
 
روحانی افزود: در گذشته یک در قفل شده ای به نام تحریم جلوی ما بود و حالا این قفل شکسته و در باز شده است. بعضی ها می خواهند همان جای اول بایستند. ما باید از جایی که ایستاده‌ایم، حرکت و تلاشی انجام دهیم، راه باز است، همه باید به صحنه بیاییم و تلاش کنیم و اینجا دیگر ۲۴ میلیون، ۱۹ میلیون و این جناح و آن جناح نداریم؛ همه باید به میدان بیاییم.
 
رئیس‌جمهور تصریح کرد: آیا اشتغال جز از طریق سرمایه و فناوری امکانپذیر است؟ ما باید سرمایه بیاوریم، سرمایه داخلی و خارجی، باید فناوری بیاوریم، نمی‌توانیم بر مبنای فناوری گذشته حرکت کنیم. نمی‌توانیم تنها بر فناوری داخلی حرکت کنیم.
 
وی با اشاره به صنعت خودروسازی کشور گفت: یکی از صنعت‌هایی که در آن خیلی کار کردیم، خودرو است. شما توانستید با خودروی خودتان بازار صادراتی را به دست آورید؟ توانستید بازار آسیا، اروپا و شرق و غرب را به دست بیاورید؛ فناوری تغییر می‌کند و دیگر کسی آن ماشین را نمی‌خرد. مگر می‌شود روی یک تکنولوژی بایستیم؟ اگر پیشرفت نکنیم نمی‌توانیم بازار صادراتی داشته باشیم.
 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم، گفت: نمی‌توانیم به درآمد نفت متکی باشیم، باید صادرات اقلام داشته باشیم. مگر می‌شود بدون تکنولوژی با دنیا رقابت کنیم؟ ما در جاده‌ای راه نمی‌رویم که تنها باشیم بلکه در میدان رقابت حرکت می‌کنیم.
 
روحانی با بیان اینکه ما امروز هم سرمایه و تکنولوژی می‌خواهیم گفت: ما برای نفت و گاز حدود 200 میلیارد دلار سرمایه می‌خواهیم. اگر می‌خواهیم اشتغال درست کنیم، فناوری می‌خواهیم. ما در فضای مجازی فناوری می‌خواهیم.
 
وی ادامه داد: هیچ کشوری با انزوا پیشرفت نکرده است لذا یکی از بزرگترین وظایف وزارت خارجه ما در این دوره فعالیت اقتصادی است.
 
رئیس‌جمهور افزود: بزرگترین وظیفه ظریف این است که کنار برجام بایستد نگذارد آمریکا و دشمنان ایران موفق شوند؛ این را ما می‌گوییم قهرمان مبارزه در برابر استکبار. وزارت خارجه بزرگترین مأموریتش، حراست از نهال نوپای برجام است، باید روبروی آمریکایی که در برابر منافع ملی ایران حرکت می‌کند، بایستد و از شوخی بعضی‌ها نترسد. بعضی‌ها به جملاتی عادت دارند.‌ دومین وظیفه وزارت خارجه که شاید در این مقطع مهمترین وظیفه باشد، بخش اقتصادی است. باید وزارت خارجه راه را باز کند و سرمایه خارجی و فناوری خارجی را به کشور بیاورد.
 
روحانی تصریح کرد: امروز وقتی زمان امتحان و خطا نیست، باید از تجربه‌های جهانی استفاده کنیم و کشور را به حرکت دربیاوریم. وزارت خارجه باید سرمایه‌گذاری خارجی را تسهیل کند و همه وزارتخانه های صنعتی باید موانع سرمایه‌گذاری در داخل را بردارند. یکی از اهداف تیم دولت دوازدهم این بوده است که بتوانند به همدیگر کمک کنند و هم‌افزایی داشته باشند.
 
وی تأکید کرد: من دنبال این نبودم 17 تا وزرای ناهماهنگ معرفی کنم، من به دنبال یک تیم 18 نفره هیأت وزیران هماهنگ هستم. در ورزش اگر یک تیم ورزشی ناهماهنگ را به میدان بفرستیم، نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. برای همین می‌گویم ای کاش به کل وزرا یکجا رأی داده می‌شد، برای اینکه یک تیم 17 نفره کنار هم باشیم. ممکن است یک فردی نقصی داشته باشد، اما کار تیمی و هماهنگی خیلی مهم است. اینها باید در کنار هم باشند.
 
رئیس‌جمهور افزود: من چرا اصرار داشتم آقای زنگنه بیاید وزیر نفت شود، البته خودش پیشنهاد دیگری داشت و جوانی را انتخاب کرده بود که وزیر نفت شود و گفت به عنوان مشاور کنار او می‌ایستم. پیشنهادش برای من وسوسه‌انگیز بود، اما بعد از آنکه فکر کردم، گفتم آقای زنگنه، من صد میلیارد دلار سرمایه خارجی می‌خواهم، این جوان می‌تواند بیاورد؟ او به تردید افتاد. گفتم وزیری می‌خواهم که اسمش برند باشد برای جذب سرمایه.
 
روحانی تأکید کرد: برخی از وزرای ما اسامی‌شان در دنیا برند است. دکتر ظریف امروز در دنیای سیاست یک چهره جذاب است و همه افتخار می‌کنند که با او صحبت کنند و این برای حیثیت و کشور ما مهم است.
 
وی ادامه داد: من آقای آخوندی را می خواهم که اگر خواستیم هواپیما بخریم، هر روز نیاید بگوید از کدام منبع و پول کجاست. من وزیری می‌خواهم که بگوید من هواپیما می‌خرم، قرارداد بزرگ می‌بندم و دنیا هم به او اعتماد می‌کند. درست است دنیا به ملت ایران و دولت یازدهم و دوازدهم اعتماد می‌کند، اما وزیر نیز در جایگاه خودش نقش بسیار مهم و ارزشمند دارد.
 
رئیس‌جمهور افزود: وزیر می‌تواند با نقش خودش، سرمایه خارجی را جذب کند. من یک وزیری می‌خواهم که در دل کار بزرگ شده باشد. آقای ربیعی در دل کارگر رشد پیدا کرده است. امروز آقای ربیعی حرف می‌زند، پذیرفته شده است؛ در کار و کارگری مهم است یک فردی باشد که کارگران به او اعتماد داشته باشند.
 
روحانی در مورد تفکیک لایحه وزارتخانه‌ها نیز گفت: وقتی مجلس تصمیم بگیرد، ما وزرای جدید را به شما معرفی می‌کنیم. بعضی نماینده‌ها دنبال یک ماده اضافه بودند که وزارت تعاون و کار نیز از یکدیگر جدا شود. وظیفه ما لایحه بود و شما هر چه مصلحت کشور است، انجام دهید و من خودم به شخصه فکر می‌کنم این وزارتخانه‌ها سنگین است مانند وزارت صمت. هر چند که آقای شریعتمداری تجربه دارد و به تمام استان‌های مختلف رفته است و تمام پروژه‌ها را بررسی کرده است و همه کشور را خوب می‌شناسد اما وزارتخانه بزرگی است و باید با معاونین قوی جبران شود.
 
وی افزود: من با شریعتمداری صحبت کردم که یک چهره معروف و به نامی بیاید و شستا را بر عهده بگیرد و سیاست‌های کلی را هم این را به ما می‌گوید که الگوهای اقتصادی را سریعتر باید بیاوریم به بازار و بفروشیم. وزارتخانه‌ها باید از بنگاهداری که هیچ تناسبی با تخصص آنها ندارد، رهایی یابند.
 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه وزارت رفاه باید هماهنگی خوبی با وزارت بهداشت داشته باشد، گفت: به این دلیل است که ما اصرار کردیم این وزیر بیاید به خاطر مسئولیت سنگینی که باید بر دوش بگیرد.
 
وی افزود:  ما 17 حکم را آماده کردیم و امیدواریم شما به همه آنها رای دهید اما برای هر وزیری پیوست حکم آماده کردیم مواردی عام برای همه وزارست مثل مسئله حقوق شهروندی که باید وزیر رعایت کن، شفافیت، مبارزه با فساد، استفاده از اقلیت ها، محیط زیست و اشتغال زنان و جوانان برای همه وزرا عام است.
 
روحانی گفت: من نسبت به وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات باید بگویم این اولین تجربه ماست، علت اینکه گفتم آقای جهرمی این مسئولیت را بپذیرد این است که از ارتباطات مهم تر امروز فن آوری اطلاعات و فضای مجازی است. همیشه برخی فکر می کردند بین امنیت و آزادی سازگاری نیست می گویند اگر امنیت می خواهیم باید آزادی را قربانی کنیم تا این قربانی نشود دعای ما مستجاب نمی شود.
 
رئیس جمهور ادامه داد: ما این را قبول نداریم، قبول نداریم که آزادی را به خاطر امنیت و امنیت را به خاطر آزادی ذبح کنیم. ما آزادی و امنیت مسئولانه را می خواهیم. امنیت ما تنها با تفنگ و اسلحه نیست بلکه با حضور و مشارکت اجتماعی است البته ما سلاح هم می خواهیم و دنبال آن خواهیم بود.
 
 
روحانی گفت: این حرف نسبت به آقای جهرمی ناحق است که گفته شود آزادی را به مسلخ می برد اصرار من برای آمدن وی این بود که ما در این بخش مسائل پیچیده ای داریم و باید کسی بیاید که مسائل مختلف را بداند. اگر کسی باشد که مسائل امنیتی را نداند خیلی زود گیرش می اندازند. جوان بیاوریم می گویند همه پلکان ها را طی نکرده، جوان تر بیاوریم می گویند چرا همه پلکان ها را طی نکرده است.
 
رئیس قوه ادامه داد: آقای علوی را خواستم تا در وزارت اطلاعات کار کند چون آزادی را پای درخت امنیت  قربانی نمی کند. من وزیر اطلاعاتی می خواهم که مردم از اسم وزیر اطلاعات نترسند فقط کسانی که ضد منافع ملی هستند از وزارت اطلاعات بترسند نه منتقدان، البته در این چهارسال وزیر اطلاعات به کسی کاری نداشت با او کار داشتند. وزارت اطلاعات در برخی بخش ها خیلی موفق بود و در برخی بخش ها نیمه موفق بود که شرط ما با آقای علوی این بوده که این بخش ها فعال شوند در بخش مبارزه با تروریسم و ضد جاسوسی خیلی خوب عمل کردند.
 
وی گفت: آقای حجتی در وزارت جهاد کار بزرگی انجام داد، در سال 94 اگر وزارت کشاورزی نبود ممکن بود رشد ما منفی شود، وزارت جهاد کشاورزی و نیرو امروز باید همه تلاش خود را به کار بگیرند اول برای آب بعد برای محیط زیست و سپس برای امنیت غذایی؛ چون ما این موارد را با هم می خواهیم.
 
روحانی افزود: مردم باید از میوه و محصولات کشاورزی به راحتی استفاده کنند، آقای حجتی یکی از وزرایی است که در کار خود بسیار متخصص است. بزگترین کشاورز دنیا را کنار آقای حجتی قرار دهید شک ندارم که وی جلوتر است. معلوم است رشد مواد غذایی ما در محصولات کشاورزی و دام چگونه است. فردی است که مهارت و تجربه کافی دارد و همه به وی اطمینان دارند.
 
رئیس جمهور ادامه داد: آقای حجتی وزیری است که مورد اعتماد همه است و همه جناح ها قبولش دارند. یکی از پاک ترین وزرای ما آقای حجتی است یک چیزهایی را از من اجازه می گیرد که من تعجب می کنم.
 
روحانی با اشاره به وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: طرح تحول سلامت بار بزرگی بود که توسط آقای قاضی زاده هاشمی برداشته شد، نمی خواهم بگوید این طرح ایراداتی ندارد و یا نمی خواهم بگویم کاری که ما انجام دادیم با قیمت کمتر انجام می شود یا نه اما جمعیت سالانه اضافه می شود هنر این است که وزیر از منابع محدود بتواند هنرمندانه استفاده کند تا در زمینه بهداشت و درمان بار مردم کمتر و با کیفیت بیشتر باشد.
 
وی درباره وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: آقای آوایی فردی صادق است ما انتظار چندانی از وی نداریم، حقوق بشر، حقوق شهروندی و مسائل مربوط به تعزیرات را سامان دهد و روابط بین قوا را تقویت کند تا بار ما به مقصد برسد.
 
روحانی با اشاره به وزیر پیشنهادی دفاع عنوان کرد: از امیر حاتمی می خواهم وحدت سپاه و ارتش را تقویت کند، با حضور شما در وزارت دفاع باید خیال همه سپاهیان راحت باشد.
 
وی افزود: باید فن آوری های روزی که برای تکمیل و به روز کردن سلاح هایمان نیاز داریم را تهیه کنید. ما امروز در شرایط منطقه به این مسئله نیاز داریم. باید صنعت دفاعی تا جای امکان به مردم واگذار شود.
 
رئیس جمهور دباره وزیر کشور گفت: شایسته سالاری باید جای جناح بنشیند هرکس شایسته سالار ، دلسوز و معتدل است در همه جناح ها از سوی وزیر کشور مورد استفاده قرار گیرد. وزیر کشور رئیس شورای امنیت کشور است که باید با دادگستری، ارتش، نیروی انتظامی، طوایف و ... کار کند که آقای رحمانی فضلی به خوبی تجربه این کار را دارد. ما از نمایندگان رای قاطع می خواهیم. آقای رحمانی فضلی تجربه دو انتخابات را دارند. امیدواریم نمایندگان اعتماد کنند و به همه رای دهند.
 
رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود در دفاع از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر بناست دیگران دخالت کنند، بگویید که دیگر وظیفه ما نیست و دولت کنار برود و آن ها هر کاری می خواهند بکنند. در ۱۰ جا مجوز صادر می شود، سپس فلانی می رود در جایی می گوید که یک آقایی شکایت کرده؛ از قبل شاکی مشخص است و بعد می آیند درب را قفل می کنند. قفل کردن آسان است؛ یک کلید پیدا و قفل ها را باز کنید.
 
روحانی ادامه داد: امیدواریم با حضور آقای صالحی، شاهد نشاط هنرمندان باشیم چراکه نشاط هنرمندان برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد.
 
وی در ادامه در دفاع از وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: آقای کرباسیان در بخش هایی از اقتصاد از قبل فعال بودند. بخش های مختلف این وزارتخانه از سرمایه گذاری خارجی گرفته تا مالیات و خصوصی سازی و سهام عدالت برعهده ایشان است و توانمندی این کار را هم دارند.
 
رئیس جمهور در ادامه در دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو اظهار کرد: آقای بیطرف یکی از چهره ها و شخصیت هایی است که می تواند این بار را بر دوش بگیرد؛ افراد دیگری هم مطرح بودند اما من در بین همه آن ها دیدم که آقای بیطرف توانمندتر است و تجربه بیشتری هم دارد. حالا ممکن است شما بگویید در فلان نقطه هم ایرادی وجود دارد؛ بله؛ ممکن است ایرادی هم وجود داشته باشد اما آقای بیطرف در این حوزه توانمند، متخصص و باتجربه است.
 
روحانی ادامه داد: مسئله آب برای ما اهمیت دارد، البته برق هم اینچنین است. امیدوارم نمایندگان با رای قاطعی که به آقای بیطرف می دهند، به زودی شاهد تحولی در زمینه وزارت نیرو باشیم؛ گرچه وزیر قبلی هم بسیار پرتلاش بود و اقدامات ارزشمندی را انجام داد.
 
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: آنچه وظیفه ما بود، انجام دادیم. ما طبق قانون وظیفه داشتیم که تحقیق و افرادی را به عنوان وزیر انتخاب کنیم و حالا امروز این وظیفه شماست که با توجه به تحقیقات و اظهارات مخالفین و موافقین، تصمیم لازم را بگیرید.
 
رئیس جمهور ادامه داد: خواهشی از شما نمایندگان دارم و آن اینکه هرکسی را که شایسته و مفید برای کشور می بینید، انتخاب کنید. شما نماینده مردم هستید و مردم شما را انتخاب کردند. خداوند ناظر و گواه بر اعمال ماست و به هر آنچه که تشخیص وجدانی شرعی شما نسبت به وزراست، عمل کنید. مردم ما خوشحال می شوند که دولت زودتر کار خود را آغاز کند.
 
پس از پایان اظهارات رئیس‎جمهور نوبت به رأی‎گیری پیرامون کابینه رسید.
 
غیر از بیطرف بقیه اعضای کابینه رأی آوردند.
 
 


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home