هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 14 فروردين 1404
ساعت 14:23
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 1 شهريور 1395 ساعت 19:05
دوشنبه 1 شهريور 1395 17:55 ساعت
2016-8-22 19:05:16
شناسه خبر : 252603
7 ماه هم از اجرای برجام گذشته است ولی نه تنها پولی به کشور وارد نشده است، بلکه بودجه عمرانی کشور که ارتباط مستقیمی با سفره ایرانیان دارد صفر شد و نوبخت سخنگوی دولت بخشنامه کوچکتر شدن سفره ایرانی را در سال 95 را ابلاغ کرد.
7 ماه هم از اجرای برجام گذشته است ولی نه تنها پولی به کشور وارد نشده است، بلکه بودجه عمرانی کشور که ارتباط مستقیمی با سفره ایرانیان دارد صفر شد و نوبخت سخنگوی دولت بخشنامه کوچکتر شدن سفره ایرانی را در سال 95 را ابلاغ کرد.

گروه اقتصاد – رجانیوز: سفره ایرانی کوچک شد. این تیتر و عنوان بسیاری از تحلیل های سایت ها و روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلب و حامی دولت اعتدال در سال های 91 و 92 در خصوص عملکرد هشت ساله دولت نهم و دهم بوده است. سومین سال حضور اعتدالیون و اصلاح طلبان و بر مسند قدرت در قوه اجرایی به پایان رسیده است. 7 ماه هم از اجرای برجام گذشته است ولی نه تنها پولی به کشور وارد نشده است، بلکه بودجه عمرانی کشور که ارتباط مستقیمی با سفره ایرانیان دارد صفر شد و نوبخت سخنگوی دولت بخشنامه کوچکتر شدن سفره ایرانی را در سال 95 را ابلاغ کرد.

به گزارش رجانیوز؛ 12 مردادماه محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دستورالعمل مهمی به همه قوای مجریه، مقننه و قضائیه، نیروهای مسلح، وزارتخانه ها و موسسات دولتی و نهادهای انقلابی صادر کرده است.

 


بر اساس این نامه که عنوان آن «صرفه جویی در مصادف بودجه سال 1395 کل کشور» است، تصریح شده است که با توجه به الزام دولت به پرداخت های اجتناب ناپذیر از جمله حقوق و مزایای قانونی شاغلین و بازنشستگان، مستمری های اقشار آسب پذیر مانند کمیته امداد و بهزیستی، بیمه های درمان و طرح تحول سلامت، یارانه ها و تعمدات تملک دارایی های مالی، ضرورت صرفه جویی احساس می شود.

نوبخت در ادامه این نامه به همه دستگاههای فوق یادآور شده است که "امکان تخصیص برای سایر اعتبارات هزینه ای، بیش از 50 درصد مقدور نبوده و دستگاهها موظفند نهایت صرفه جویی را به ععمل اورند"

در بخش دیگری از این بخشنامه معاون رییس جمهور، تصریح شده است که با توجه به سهم اوراق مالی اسلامی مانند اوراق مشارکت، اسناد خزانه اسلامی و صکوک، برای کل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای نیز امکان پرداخت نقدی بیش از 60 هزار میلیارد ریال میسر نیست.

این در حالیست که بودجه عمرانی مصوبی که دولت چند ماه قبل لایحه آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده بود، مبلغ 570 هزار میلیارد ریال برای سال 95 است که بنا به نامه نوبخت، دولت صرفا خواهان تحقق 10 درصدی آن است.

اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای، مبلغی است که دولت برای پروژه های عمرانی کشور در سال در نظر می گیرد که از زمان حضور اعتدالگرایان بر ریاست قوه اجرائیه، این اعتبارات هر سال آب رفت. شرح عملکردی بودجه عمرانی دولت یازدهم در جدول زیر قابل مشاهده است.

 

 

آب رفتن بودجه عمرانی در کشور به معنای عدم تحرک اقتصادی دولت، افزایش رکود، گسترش کارخانجات، واحدهای تولیدی و شرکت های ورشکسته دولتی و خصوصی، عمیق تر شدن کساد در بازار و شدت بخشیدن سیر صعودی بیکاری خواهد شد.

پیش از این هم دولت با اختصاص تنها 345 میلیارد ریال بودجه عمرانی در بهار 94، شوک بزرگی را به بورس وارد کرد بطوریکه شاخص بورس در سه ماهه نخست 94 از 70 هزار واحد به 60 هزار واحد تنزل یافت.

 


و البته این عملکرد مجددا در دو ماه اول سال جاری تکرار شده است. بانک مرکزی در گزارشی که 3 مرداد از گزیده آمارهای اقتصادی کشور منتشر کرده، عملکرد بودجه عمرانی را صفر ریال اعلام کرده است.

 


عدم اختصاص بودجه به پروژه های عمرانی در حالی طی دو ماه نخست روی داده که عملکرد عمرانی دولت در دو ماهه سال 94 معادل 345 میلیارد ریال بوده است.



 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home

 

 

 

 

 

 

بارگذاری