هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
دوشنبه، 25 فروردين 1404
ساعت 10:14
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 7 آبان 1394 ساعت 18:50
پنجشنبه 7 آبان 1394 18:26 ساعت
2015-10-29 18:50:41
شناسه خبر : 226065
دولت یازدهم در گام به گام سیاست خارجی خود تلاش حداکثری و همه جانبه ای برای تغییر سمت و سوی دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را کلید زده است و دیدار رسمی با جان کری به بهانه موضوع سوریه، علیرغم نهی رهبر انقلاب؛ یک گام بنیادین و مهم دیگر در این راستا محسوب می شود و از سوی دیگر آمریکا نیز پس از نتیجه گیری مطلوب از مذاکرات هسته ای و حفظ ساختار تحریم ها علیه ایران و همزمان تعهد گرفتن از تهران برای نابودی زیرساختهای هسته ای، بسیار مشتاق است  تا این روند را در حوزه های دیگر نیز برای مهار قدرت نرم و سخت جمهوری اسلامی ادامه دهد.
دولت یازدهم در گام به گام سیاست خارجی خود تلاش حداکثری و همه جانبه ای برای تغییر سمت و سوی دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را کلید زده است و دیدار رسمی با جان کری به بهانه موضوع سوریه، علیرغم نهی رهبر انقلاب؛ یک گام بنیادین و مهم دیگر در این راستا محسوب می شود و از سوی دیگر آمریکا نیز پس از نتیجه گیری مطلوب از مذاکرات هسته ای و حفظ ساختار تحریم ها علیه ایران و همزمان تعهد گرفتن از تهران برای نابودی زیرساختهای هسته ای، بسیار مشتاق است تا این روند را در حوزه های دیگر نیز برای مهار قدرت نرم و سخت جمهوری اسلامی ادامه دهد.
امیرحسین ثابتی- رجانیوز: سفر محمد جواد ظریف به وین برای دیدار و گفتگو با جان کری نه تنها به معنای نادیده گرفتن تاکیدات مکرر رهبر انقلاب مبنی بر ممنوعیت مذاکره با آمریکا در موضوع های غیر هسته ای است، بلکه به معنای نقض رسمی دستورالعمل ایشان در تاریخ 15 مهر 94 مبنی بر ممنوعیت هر گونه مذاکره با آمریکا نیز محسوب می شود.
 
در همین راستا وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه ای رسمی اعلام کرد دیدار ظریف و کری علاوه بر موضوع برجام درباره مسایل غیر هسته ای از جمله «وضعیت بازداشتی های آمریکا در تهران» بوده است و خبرگزاری دولتی ایرنا نیز طی خبری اعلام کرد ظریف برای مذاکره درباره سوریه به دیدار جان کری می رود.
 
دولت یازدهم در شرایطی سال 92 مذاکره دوجانبه با آمریکا در سطح وزرای خارجه را آغاز کرد که در نهایت پس از دو سال مذاکره خروجی آن توافق وین موسوم به برجام شد که بنا به تعبیر رهبر انقلاب، دارای ضعف های ساختاری و ابهاماتی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه‌به‌لحظه،‌ میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آینده‌ی کشور منتهی شود.
 
طی این مدت اگرچه مذاکرات دوجانبه کری و ظریف به بهانه موضوع هسته ای ادامه داشت اما بسیاری از ناظران و تحلیل گران معتقد بودند این مساله سرآغاز تلاش همه جانبه دولت یازدهم برای گسترش روابط با آمریکا در سطح کلان و موضوعات غیر هسته ای است؛ موضوعی که به طور مستقیم هر از چندگاهی با اظهارات برخی از مقامات ارشد دولتی و حامی معنوی آن، یعنی هاشمی رفسنجانی تایید می شد.
 
 
به عنوان مثال،  هاشمی رفسنجانی بلافاصله بعد از توافق ژنو در ۵ آذر ۹۲ در گفتگو با فایننشال تایمز در پاسخ به این سوال که «اینکه می گویید توافق ژنو خط شکنی بود، در واقع منظورتان شکستن ساختار تحریم‌ها بوده یا صحبت کردن با آمریکایی‌ها؟» اعلام کرده بود: «یک قسمتش همین‌جا بود. چون مذاکره با آمریکا یک تابو بود و این تابو آسان نمی‌شکست و بدون آمریکا هم نمی‌شد این کار پیش برود.»
 
چندی بعد نیز حسن روحانی در ۲۸ شهریور ۹۳ در گفتگو با شبکه تلوزیونی ان بی سی نیز گفت: «به هر حال این عدم رابطه و شرایط ایران و آمریکا تا قیامت که نخواهد بود. به هر حال زمانی دریک شرایط مناسبی ، در دوره این دولت یا دولت بعدی و یا بعد از آن ، مسئله ایران و آمریکا حل خواهد شد.»
 
به فاصله یک روز بعد از توافق لوزان نیز رییس جمهور در ۱۴ فروردین ۹۴ روحانی در سخنانی خطاب به مردم که از شبکه خبر سیما به طور زنده پخش شد اظهار داشت: «بحث ما فقط هسته‌ای نیست، این نیست که ما امروز موضوعی به نام هسته‌ای داریم و می‌خواهیم با دنیا مذاکره کنیم و این موضوع تمام شود، این "پله اول" برای رسیدن به بام تعامل سازنده با جهان است.»
 
یک هفته بعد حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رییس جمهور در مطلبی که در رسانه های دولتی منتشر کرد، نوشت: «به نظر من ارزش آغاز تعامل ايران و آمريكا، بيش از موضوع هسته اي است؛ آنرا آسان ازدست ندهيم.»
 
در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری نیز روحانی در مراسم بیست و ششمین جشنواره ملی امتنان از جامعه کار و تولید اعلام کرد: «بعضی فکر می‌کنند در ماجرای مذاکرات هسته‌ای، ‌دولت تنها دنبال این است که یک معضل به نام پرونده هسته‌ای را حل کند. پرونده هسته‌ای و حل آن اولین گام برای حل معضلات اساسی است.»
 
این در حالی است که سخنان رییس جمهور در ۱۸ مهر ۹۴ در همایش صنعت و تجارت نیز موید همین مساله است که اساسا شروع مذاکرات هسته ای از سوی دولت یازدهم، با هدفی فراتر از موضوع هسته ای آغاز شده است: «اساساً مذاکرات هسته‌ای ما بخاطر این بود که شرایط جدیدی را در روابط بین‌الملل و منطقه بوجود بیاوریم. توافق هسته‌ای یکی از فرازهای بزرگ در سیاست خارجی و دیپلماسی جهان است... ما دنبال توافق هسته‌ای نبودیم که مشکل هسته‌ای را حل کنیم، البته می‌خواستیم که مشکل هسته‌ای هم حل شود. دنبال مذاکره بودیم برای ایجاد فضای جدید در منطقه و جهان. این فضا است که برای ما اهمیت دارد.»
 
اما اکنون که پرونده مذاکرات هسته ای دولت یازدهم با آمریکا با ابلاغ رهبر معظم انقلاب رسما بسته شده و ایشان جدای از تاکیدات چندباره بر ممنوعیت مذاکره با آمریکا در موضوعات غیر هسته ای، در 15 مهرماه سال جای نیز هر گونه مذاکره با آمریکا با هر موضوعی را ممنوع اعلام کردند، سفر وزیر خارجه ایران به وین برای دیدار با وزیر خارجه آمریکا آن هم برای گفتگو پیرامون مسایل منطقه از جمله سوریه نشان می دهد که دولت یازدهم بدون توجه به خطوط قرمز اعلام شده، رسما به دنبال عملیاتی ساختن پروژه کلان خود  برای ارتباط گسترده و عادی سازی رابطه با آمریکا در موضوعات مختلف است. 
 
 
همچنین علاوه بر اظهارات بعضا مبهم و دو پهلوی روحانی و دیگر دولتمردان پیرامون تلاش برای گسترش روابط همه جانبه با آمریکا در موضوع غیر هسته ای، حسین موسویان عضو اسبق تیم مذاکره کننده هسته ای در زمان دولت اصلاحات که بعدها به اتهام امنیتی در دادگاه نیز محکوم شد، در کتاب جدید خود تحت عنوان «ایران و آمریکا گذشته شکست خورده و مسیر آشتی» پرده از هدف اصلی مذاکرات هسته ای دولت روحانی با آمریکا برداشته و می نویسد:
 
«سومین طرز تفکر (درباره آمریکا) که توسط اکبر هاشمی رفسنجانی رییس جمهور سابق ایران و رییس جمهور کنونی ایران حسن روحانی نمایندگی می شود ... نسبت به احتمال تغییر موضع آمریکا خوش بین است و عادی سازی روابط همراه با حفظ منافع ملی ایران را امکان پذیر می داند. این مکتب فکری برای تلاش هایی جامع و جدی در جهت رابطه حداکثری با ایالات متحده ... آمادگی دارد. این گروه میانه رو و معتدل و عملگرا نامیده می شوند که از اقتصاد آزاد و به نفع خصوصی سازی صنایع دولتی حمایت می کنند. طرفداران این مکتب فکری در جهت منافع مشترک بین ایران و آمریکا تلاش می کنند.»  ص 40
 
موسویان که از چهره های بسیار نزدیک به حسن روحانی و محمد جواد ظریف محسوب می شود، در این کتاب تلاش کرده تا در واقع مانیفست سیاست خارجی دولت یازدهم را آشکارا بیان کند، لذا در ادامه با اشاره به توافق ژنو  می نویسد: «موافقت تامه هسته ای آذر 92 خواست دولت میانه رو جدید ایران بود که در جستجوی "آشتی با غرب و آمریکا" و همسایگان و سایر مناطق جهان است.» ص 45
 
وی در ادامه نیز صراحتا هدف از مذاکرات هسته ای دولت روحانی با آمریکا را «فرا هسته ای» توصیف کرده و می نویسد: «اگرچه موضوعات بیشتری در مورد موفقیت مذاکرات هسته ای مطرح هستند، اما راه حلی مسالمت آمیز درباره این موضوع می تواند به عنوان نقطه کلیدی شروع صلح بین دو کشور در نظر گرفته شود.» ص 51
 
 
این در حالی است که پیش از این نیز جان کری در مرداد ماه سال جاری در جمع اعضای شورای روابط خارجی آمریکا به گفتگوهای خود با محمد جواد ظریف درباره مسایل غیر هسته ای طی دو سال گذشته اشاره کرده و به عنوان نمونه، جلوگیری آمریکا از ارسال کشتی حامل کمک های مردمی ایران به مردم یمن را نمونه ای موفق برای این مساله توصیف کرده بود: «چند ماه پيش كه يك محموله از سوي ايران راهي يمن بود، خيلي زود با همتاي خود تماس گرفتم و گفتم كه اين امر مي‌تواند باعث يك رويارويي جدي شود و ما آن را تحمل نمي‌كنيم. وي نيز در مدت زماني بسيار كوتاه با من تماس گرفت و گفت قرار نيست اين محموله به زمين برسد يا از آب‌هاي بين‌المللي خارج شود و بعد راهي كشور خودشان شد. ما محموله سلاح ايران را كه راهي سودان بود تا بعد به دست حماس برسد، دنبال كرديم. از اين رو، ما تلاش‌هاي عمده‌اي را دنبال مي‌كنيم و به صورتي چشمگير، اين تلاش‌ها را عقب رانده‌ايم تا از اين دست فعاليت‌ها جلوگيري شود. »
 
در هر صورت به نظر می رسد با توجه به گزاره های مستند و متعددی که به آنها اشاره شد، سفر ظریف به وین برای دیدار با جان کری برای موضوع سوریه، کاملا مشخص است که در کدام چارچوب رفتاری قابل تحلیل است. دولت یازدهم در گام به گام سیاست خارجی خود تلاش حداکثری و همه جانبه ای برای تغییر سمت و سوی دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را کلید زده است و دیدار رسمی با جان کری به بهانه موضوع سوریه، علیرغم نهی رهبر انقلاب؛ یک گام بنیادین و مهم دیگر در این راستا محسوب می شود و از سوی دیگر آمریکا نیز پس از نتیجه گیری مطلوب از مذاکرات هسته ای و حفظ ساختار تحریم ها علیه ایران و همزمان تعهد گرفتن از تهران برای نابودی زیرساختهای هسته ای، بسیار مشتاق است  تا این روند را در حوزه های دیگر نیز برای مهار قدرت نرم و سخت جمهوری اسلامی ادامه دهد.
 
به بیان دیگر، وقتی آمریکا نه بواسطه تحریم های متعدد و سالها تهدید به جنگ، بلکه تنها با دو سال مذاکره و گفتگو توانست زیرساخت های برنامه اتمی ایران را برای یک دوره زمانی طولانی مدت از بین ببرد، چرا از این ابزار موثر (مذاکره) جهت مهار قدرت و نفوذ ایران در مسایل منطقه بهره نگیرد؟ چرا تلاش نکند تا از این ابزار کارآمد در حیطه های دیگر استفاده نکند؟ کنفرانس دو هفته قبل مونیخ در تهران و سفر ظریف به وین برای مذاکره با آمریکا درباره موضوع سوریه، مقدمات تلاش های دیپلماتیک اروپا و آمریکا برای مهار قدرت ایران در منطقه پس از حل و فصل ماجرای هسته ای است. این موضوعی است که گذشت زمان و تحولات آینده بیشتر آن را ثابت خواهد کرد.


دیدگاه کاربران

مردم به دقت این مسائل را رصد می کنند، تحمل مردم هم حدی داره!

نادیده گرفتن فرمان امام خامنه ای برای ملت قابل قبول نیست. روحانی و دولتی ها بدانند که امریکا قصد نابود کردن آرمان های انقلاب و روحیه ی استکبار ستیزی ملت ایران را دارد. دولت روحانی چرا بر خلاف فرمان رهبر با شیطان بزرگ نشست و برخاست می کند؟؟ مشکل اصلی سوریه امریکاست. چرا دولت ما اصرار دارد ما دوباره زیر یوغ امریکا برویم؟؟؟ هیهات من الذله
هیهات من الذله٬ هیهات من الذله

لعنت خدا بر منافق و منافقین

اجلاس این بار در مورد سوریه بسیار مهم و تعیین کننده است و بخاطر همین هم ایران رو دعوت کردند و دیدار و گفتگوی کری و ظریف هم در این اجلاس در مورد سوریه بسیار مهم هست که حتما باید انجام میشد که خوشبختانه انجام شد چرا که اگر ایران و امریکا در این اجلاس در مورد سوریه مذاکره نمیکردند این دقیقا مطابق خواست عربستان سعودی بود و باعث میشد که عادل الجبیر وزیر خارجه تندرو وبی چاک و دهان و وهابی و داعشی عربستان با کری مذاکره کنند و در مورد اینده سوریه خودشون ببرند و بدوزند و عربستان هر غلطی دلش میخواد در سوریه انجام بده و عربستان ابتکار عمل رو در سوریه بدست بگیره اما حضور ایران و حضور ظریف در این اجلاس و مذاکره ظریف و کری در مورد سوریه در این اجلاس بسیار مهم بود که انجام بشود تا نقشه عربستان در این اجلاس در مورد سوریه نقش بر آب بشود .در هر صورت این دیدار و مذاکره ایران و امریکا در این اجلاس در مورد سوریه بسیار کار درستی بود که انجام شد. بنظر من این گونه مذاکرات بین ایران و امریکا در مورد اینده سوریه و یمن و بعضی مسائل دیگر حتما باید ادامه پیدا کند تا نقش و نفوذ عربستان سعودی در منطقه کمرنگ تر و ضعیف تر شود.حتما چاپ کنید.

اگر مصلحتی هست، رهبر انقلاب بهتر از من و شما تشخیص می دهند. در ثانی، مگه عربستان از خودش استقلال فکری داره؟ بلکه عروسک دست امریکاست

نه خير دوست عزيز.
آمريكا و عربستان ديدند در سوريه شكست خورده اند و ادامه ي جناياتشان ممكن نيست.
علت شكستشان هم مقاومت ايران است.
حالا ميخواهند از طريق عناصر ترسوي غربگرا در دولت جمهوري اسلامي، ايران را از سوريه جدا كنند تا راحتتر بتوانند مردم سوريه را سلاخي كنند.
تنها اميد آمريكا و عربستان و اسرائيل براي پيشبرد جناياتشان ، جهل مقامات دولتي ايران است.
همان طور كه تنها اميد عمروعاص در مقابل امام علي ع جهل نيروهاي سپاه علي ع بود.
اسلام هميشه از خواص نادان ضربه خورده است.
تا حالا آقاي ظريف؛ هسته اي و علم و استقلال مان را فروخته و حالا دارد جان مردم مقاوم منطقه را ميفروشد.
ليبرال مسلكي يعني اين

این ساده لوحی است کسی فکر کنه آمریکا غیر از منافع خودش و اسرائیل به منافع سایر کشورها منطقه فکر کنه

تحلیل شما در عین دقتی که به خرج دادید دقیقا منطبق بر اون چیزیه که آمریکا می خواد افکار عمومی ایران رو با اون قانع کنه!
در صورتیکه واقعیت چیز دیگه ایه:
اولا با حضور یا بدون حضور ایران آمریکا کار خودش رو انجام میده و به هیچ عنوان کشور مستکبری که خودش رو ابر قدرت می دونه نمیاد برنامه هاش رو به خاطر یک کشور جهان سومی(به زعم اونا)تغییر بده بلکه تنها استفاده ای که از ایران می کنه به عنوان ابزاری برای پیشبرد مقاصد خودشه و در واقع دنبال اینه که هر غلطی توی سوریه کرد بعدا بگه با توافق ایران بوده (با توجه به محرمانه بودن محتوای مذاکرات هیچ جای حرفی برای ایران باقی نمی مونه)
ثانیا آمریکا هیــــــــــــچ وقت منافع متحد و یار و مهره خودش-عربستان-رو به خاطر حضور دشمن و رقیب و خار چشمش-ایران- به خطر نمی ندازه و این اوج سادگیه که احساس کنیم به خاطر حضور ظریف جبیر منزوی میشه!!!!اصلا چرا این طور تصور نکنیم که این نقشه مشترک آمریکا و عربستانه که ایران رو بکشن اونجا و بعد هر غلطی دلشون خواست بکنن و به جامعه جهانی بگن دیدین ایران هم هیچ کاری از دستش بر نیومد؟پس بازم گلی به جمال خودمون؟؟؟!!!
ثالثا اونا دیدن ظریف آدمیه که کوتاه میاد پس چرا برای رسیدن به بقیه آرزوهاشون ازش استفاده نکنن؟؟!!دوتا هندونه میدن زیر بغلش که بدون تو هرگز!بعد هم هرچی دلشون خواست بهش دیکته می کنن و ...بازی میشه برد برد!!!
به هر حال برادر!
اینا همه از خوشبینی به آمریکا نشاءت میگیره.خوبه که یه کم دشمن رو دشــــــــــــــــــــمن ببینم
موفق باشد

چرا سیستم اینجوریه؟
منفی میدی دوتا مثبت هم اضافه میشه؟؟؟

بازهم دوقطبی موهومی ساختن !!!
یعنی ما با آمریکا مذاکره کنیم تا عربستان به حاشیه برود!!! چقدر برخی به مسائل ساده نگاه می کنند !!!
اگر از ایران دعوت شد بدلیل این بود که اوضاع در عرصه میدانی به ضرر آمریکا، عربستان، قطر و ترکیه به پیش میرود و می خواهند دوباره با مذاکره از ایران امتیاز بگیرند

واقعا بعضیا یا خوابن یا خودشون رو به خواب زدن .عربستان یا امریکا تا الان چقدر تونستن ابتکار عمل در سوریه داشته باشن که حالا با شرکت نکردن ایران در نشست وین بتونن اهداف خودشون رو پیش ببرن..چرا برا مذاکره با امریکا دلایل واهی وخیالی میارید.این قذافی هم مثله شما خیلی دوست داشت با امریکا مذاکره کنه تا جایی که برا رفع کدورت خودش با غرب تمام سانتریفیوژ هاشو سوار کشتی کرد و به امریکا فرستاد ولی خودتون دیدید با هاش چکار کردن...خواهشا از سرگذشت قذافی و صدام در برخورد با امریکا کمی درس بگیرید

متاسفانه همین نگاه هست که امروز صنعت هسته ای ما رو به نقطه کنونی رسوند و در مقابل تحریمی هم برداشته نشد که اگر برداشته میشد هم تغییر بزرگی در وضعیت اقتصادی ما ایجاد نخواهد شد. آمریکا و عربستان که پنج سال هست در مورد سوریه مذاکره میکنن. حالا ما یوهویی احساس کنیم اگه این بار جبیر با کری مذاکره میکرد اتفاق وحشتناکی می افتاد و از این نوع تحلیل های من درآوردی غیرعلمی بی سند. اون چیزی که کری رو به وین کشونده مقاومتی هست که ملت سوریه و البته متحدینش انجام دادن که این روزها شاهد تدفین شهدامون هستیم و نه چیزی که شما اسمش رو مذاکره میگذارید. وگرنه شما یک مثال از مذاکره ای مطرح کنید که بدون مقاومت بسود کشور ضعیف تر شده باشه. فلسطین، کوبا، لیبی، عراق همه اینها زیان دیدن و جز کوبا که در ابتدای توافق هست و البته اعتراض کوبا از همین اوایل به بدعهدی امریکا شروع شده، در بقیه موارد به نابودی حکومت ضعیف تر منجر شده. در مورد ایران شما دستاوردهای مقاومت رو مقایسه کنید با دستاوردهای گفتگوهای مدنظر شما. مقاومت کردیم و انقلاب کردیم. مقاومت کردیم و در جنگ پیروز شدیم. مقاومت کردیم و موشکی شدیم. مقاومت کردیم و هسته ای شدیم. مقاومت کردیم و فضایی شدیم. مقاومت کردیم و در سلول های بنیادی و نانو جزء برترین های جهان شدیم. ولی مثال های های مذاکراتی ما چه هستن؟ در توافق الجزایر ما به همه تعهداتمون عمل کردیم و گروگان ها رو آزاد کردیم ولی طرف مقابل تنها به یک تعهد اولیش عمل کرد. در پذیرش قطعنامه چند روز بعد از صلح حتی عراق نه چندان قدرتمند دوباره بصورت گسترده به ما حمله کرد. گفتگوهای میکونوس که در پایان به یک آبروریزی شبیه شد تا مذاکره و دولت وقت به معنای واقعی کلمه خار و تحقیر و منزوی شد. در سعدآباد ما به همه تعهداتمون عمل کردیم درحالی که طرف مقابل به گفته خود آقای روحانی به هیچ یک از تعهداتش عمل نکرد و حتی حاضر نبود در مورد چگونگی اجرای تعهداتش گفتگو کنه و برای کشور تبدیل به یک فاجعه شد که هنوز بعد از 12سال باهاش دست و پنجه نرم می کنیم. و نهایتا در توافق هسته ای که صنعت هسته اییمون رو تعطیل کردیم و فاجعه اینکه جشن هم میگیریم.
شاید در مورد برجام به شما احساس پیروزی دست داده که پیشنهاد تعمیم چنین مذاکراتی رو مطرح می کنید. در سوریه ما با آمریکا دقیقا باید بر سر چه موضوعی گفتگو کنیم در حالی که منافعمون در تضاد 180درجه ای با آمریکا قرار داره؟ آمریکا 5سال با تمام توان برای رفتن اسد تلاش کرده و ما برای موندن اسد روزانه شهید میدیم. اونوقت آقای ظریف میخوان گفتگوی برد برد کنن؟ لابد گفتگوی برد برد به تعریف آقایان یعنی آمریکا بپذیره اسد در دوره انتقالی بمونه و بعد نتونه در انتخابات شرکت کنه و اگه به چنین توافقی برسن احساس پیروزی هم میکنن لابد. احتمالا امام هم باید با آمریکا مذاکره میکرد و به تغییر نخست وزیر شاه قناعت میکرد.

آمریکا عزم مبارزه با داعش را ندارد پس خودمان را گول نزنیم

ضمن تشکر از شما دوست عزیز بابت تحلیلی که ارائه دادید اما احتراماً چند نکته را هم من در نقد نظر شما بیان میکنم. اولاً که سرنوشت و حیات هر کشوری طبق یک قرارداد عقلی و بدیهی توسط مردم همان کشور رقم میخورد نه توسط اجلاس با حضور چند کشور دیگر، مگر اینکه در آن کشور کودتا یا هر نوع اتفاق دیگری که سبب نادیده گرفته شدن حق اکثریت مردم میشود، رخ داده باشد و کمک از خارج کشور معمولاً با درخواست مردم اکثریت آن کشور آنهم از "سازمان ملل" صورت میپذیرد. شرایطی که در مورد سوریه وجود ندارد اما هزاران محفل و اجلاس در مورد آن برگزار میشود اما در مورد بحرین و عربستان و خیلی از کشورها وجود دارد ولی یک اجلاس خشک و خالی هم در مورد آنها برگزار نمیشود. ثانیاً توجیه متقن شما، پیشدستی و له له زدن ایران برای مذاکره با آمریکا بود که مبادا عربستان جلو نیفتد که طرح خود را پیش کدخدا برده و با تصویب آن سرنوشت مردم سوریه رو به نابودی رود، که من نمیدانم شما آیا یک خبر رسمی در مورد سوریه قبل از ایراد این نظر را پیگیری کرده بودید یا خیر، موضع رسمی هر دو کشور عربستان و آمریکا، براندازی حکومت اسد و تحویل کشور به مخالفین بود، منتها آمریکا از لفظ "تروریست خوب" یعنی تروریستهایی که با خواست آمریکا همسویی دارند، استفاده میکرد که همان داعشی ها و القاعده مد نظر عربستان بود. ثالثاً مهمترین نکته اینکه رهبر معظم و عالیقدر جمهوری اسلامی ایران طبق یک فرمان محکم، مذاکره با آمریکا را ممنوع دانستند، و تمام مسئولین کشوری و حکومتی موظفند به این حکم پایبند باشند و تخطی از این حکم به منزله نادیده گرفتن اصول جمهوری اسلامی ایران است، حالا شما بفرمایید کسی که اصول داخلی کشور خودش را نقض میکند چگونه میتواند نماینده دیدگاه کشورش باشد!!؟ و چندین مورد دیگر که برای پاسخ به یک نظر، اطناب سخن محسوب میشود...

بسم الله الرحمن الرحیم . با سلام و احترام . این دید گاه شما ساده اندیشی است . در ضمن فرض محال مذاکره به اصطلاح سازنده (و البته پا گذاشتن روی دستور امام خامنه ای توسط وزارت خارجه) ظریف مهره ی بسیار ضعیف و "نفوذ پذیری" است . کسی که دست شیطان را میفشارد (عمدا یا سهوا) باید محدود شود .

خوب فکر میکنی حالا وضعیت درباره عربستان تغییری کرده؟!!
فقط با شرکت ایران جایگاه امریکا در منطقه تقویت میشه و اینطور به رسانه ها نشان میدهند که امریکا هم واقعا قصد حل مشکل سوریه را دارد در حالیکه همه میدانیم خود امریکا مسبب جنگ در سوریه است

آیا این آمریکا همون آمریکاییه که هواپیمای مسافربری ما رو ساقط کرد؟
مگه همان دولتی نیست که، صدام را بر علیه ما شوراند؟
مگه همان دولتی نیست که داعش رو برای مقابله با ایران، ساخته و پرداخته و مرتب از آنها حمایت می کند؟
مگه همانی نیست که در اصل با شیعه بودن ملت ایران مشکل دارد؟
.
.
.

نه این دولت تازه شش ماهه سر کار اومده . او قضایا برای 30 سال پیشه . زمان ریاست جمهوری ریگان

در این مد ت ظریف اب نمیدیدوگرنه شناگر بسیار قابلی بوده و هست.

دیگه با چه زبونی بگه ما وابسته به کدخدا هستیم
باورمون بشه

درود بر ظریف امیدواریم مشکل مردم سوریه رو هم با درایت فوق العاده‌اش حل کنه. پاینده باشی مرد سال

گفتید «هم». سؤال من اینه که مگه مشکل جای دیگه ای رو تا حالا حل کرده؟

آقاي ظريف مشكل را حل نميكند، حذف ميكند.
هسته اي را حذف كرد. حالا ميخواهد سوريه را حذف كند. همفكرانش قبلا فلسطين را حذف كرده اند.

این دیگه خیلی مسخرس !!!

قدرت ایران در سوریه بدلیل رشادت سردار سلیمانی و یاران مخلصش است و هیچ کس نمی تواند این را به نام خود بزند.

خصوصا کسانی که که حتی با وجود زانو زدن مقابل امیر کویت نتوانستند با وزیر عربستان دیدار کنند

مشکل مردم سوریه آمریکا و کارهای آمریکا و آمریکائیان هست و گرنه آنها زندگی خود را داشتند و این دستان آمریکا بود که آمد و زندگی آنها را به هم ریخت

باسمه تعالی. راست می گی. باید موافقت بشه که سوریه تمام زیر ساخت های خود را از بین ببرد و رئیس جمهوری که آمریکا می خواد را بر سر کار بیاورند و به مدت 25 سال حضور نظامی آمریکا را بپذیرند و به آنها حق توحش بدهند و قانون کاپیتالاسیون را امضا کنند تاشاید آمریکا دیگر به تروریست های داعش کمک نکند و بعد از 25 سال تازه دوباره بشینند با آمریکا مذاکره کنند که حق رای مردم سوریه را به رسمیت بشناسه شاید!!! بعدش هم اسم این مذاکرات را بگذارید برد برد 6 بر 1 و همینطور ازش در رسانه ها تعریف کنید و نگذارید مردم سوریه بفهمند که چه بلایی سرشان آورده اید. ذلت تا چه حد؟

به نظر شما سوال از ریس جمهور و استیضاح وزیر کی به کار میاد!؟
مجلس که قبلا برای یه چیز کوچیک نعره میزد چرا حالا پیداشون نیست!؟ علی مطهری و باهنر و توکلی کجان!؟

علی مطهری الان به چی اعتراض کنه؟ خب همه چی طبق میلش داره پیش میره

جوجه ها را آخر پاییز می شمارند . آن زمان که سره دولت یازدهم کلاه رفت تازه از خواب بیدار خواهند شد. احتمالا آن موقع دیگه دیر است . ولی مسئله ایجاست تا کی باید مملکت و مردم تابان این ندانم کاری های دولتهای بی تدبیر رابدهند ؟

خبرگزاری ایرنا رسماً تو این خبر گفته ظریف با کری درمورد مسائل منطقه و سوریه گفتگو میکنه!
http://www.irna.ir/fa/News/81817419/
"ظریف که ساعاتی پیش در صدر هیات عالی رتبه سیاسی برای شرکت در نشست بررسی اوضاع سوریه وارد وین اتریش شد، قرار است لحظاتی دیگر با جان کری همتای آمریکایی خود درباره مسایل منطقه و تحولات سوریه دیدار و گفت و گو کند."

درود بر مرد دیپلماسی ایران.. دکتر ظریف زنده باد روحانی پاینده باد.

حالا یه کم شرایط امام علی که مظلوم مقتدر بود را درک میکنیم که خواص نادان با سکوت خود در قبال خط قرمز های اسلام و حضرتش، شرایط را برای جامعه اسلامی به قهقرا بردند
امروز هم خواص نادان به طمع دستاورد در انتخابات آتی به برکت دولت بی برکت روحانی سکوت کرده اند

ظریف باید استیضاح بشه به خاطر دور زدن علنی دستور صریح رهبر انقلاب، کجایند نمایندگان شجاعی که از ساحت ولایت دفاع کنند؟؟

محرم امسال حزن عمیق تری برایم داشت، خیلی بهتر میتونستم بر غربت و مظلومیت امام حسین علیه السلام گریه کنم، معنای رهبر مقتدر تنها رهبر مقتدر مظلوم را از عمق جان درک میکردم، یک چشمم گریه بر امام حسین و چشم دیگرم گریه بر رهبرم بود، به یاد شب انتخابات ریاست جمهوری بودم گریه میکردم ومیگفتم اینها رأی میارن اینها جام زهر را به آقای ما مینوشانند اما صدای من را هیچ کس نمیشنید، محرم امسال حال و حزن دیگری دارد

برادر عزیزم بنده هم با شما همدردم.

کجایند نمایندگان شجاعی که از ساحت ولایت دفاع کنند؟؟
در مرخصی.

ما حامي دولت تدبير هستيم و بر درايت وزير خارجه مون ايمان داريم. لطفا با انتشار مطالب جناحي، نگاه ملت رو نسبت به دولت مسموم نكنيد

نمایندگانی که با ادعای پیروی از رهبر برجام را در مجلس تصویب کردند الان کجا هستند که جلو این خیانت بزرگ به مردم رهبری و شهدا را بگیرند.

ای کاش دولتمردان این قدر که برای برقراری رابطه با شیطان بزرگ آمریکا شوق واشتیاق نشان می دهند کمی هم برای حل مشکلات اقتصادی مردم که به آنها رای دادندو خارج شدن از رکود اقتصادی اشتیاق نشان می دادند.

باز هم مذاکره با مفهوم بده بستان و بازهم ظریف که فقط در امتیازدهی قوی(!) عمل میکنه!!...عربستان و آمریکا و حامیان داعش که قبلا با حضور ایران در مذاکرات سوریه اظهار مخالفت میکردند خوب فهمیدند روی چه کسی در ایران برای زمین زدن محور مقاومت دست بگذارند!

هنوز که مشخص نیست واقعا سر چه مسائلی گفت و گو کرده اند. شما هم زود قضاوت کردید. البته حتی اگه موضوع هسته ای هم باشه، زود باید جمعش کنند دیگه.

نمايندگاني كه همه لاريجاني رئيسشون باشه نوبرند به خدا.

کجا این دولت پایبند حرفای دلسوزانه آقا بود ک اینجا باشه ؟ آقا ک از اول گفت من ب این مذاکرات خوشبین نیستم ... کو گوش شنوا؟؟ فقط کار خودشونو میکنن ، خدا ازشون نگذره

مگه تا الان عربستان و آمریکا که خودشون داعش رو درست کردند جز ضدیت با مردم سوریه کار دیگه ای انجام دادند؟
در جواب اون کسی که میگه ظریف رفت تا توطئۀ عربستان خنثی بشه باید گفت رفتن ظریف به اونجا تأیید اونهاست و اینکه ایران هم جزئی از برنامه اونها میشه و در زمین شیطانی اونها بازی میکنه.
راه درست مقاومته نه مذاکره با شیاطین.

نامه به جرج بوش اشكال نداشت؟ نامه هاى بدون پاسخ نوشتن عزت ما را مخدوش نمى كرد؟

بدبختی اینجاس ک آمریکاییا هرروز گستاختر میشن و با لحن بی ادبانه تری ملت وکشور ایرانو مورد خطاب قرار میدن ، اگه محترمانه تر برخورد میکردن فک کنم ظریف سیزده بدر و کریسمس با اونا میرف بیرون!!!

با سلام و احترام به همه ی عزیزان
از کدوم مذاکرات نتیجه حاصل شد که این بار هم ظریف راهی وین شد ؟
شاید هم نتیجه داشت: تهدید های بیشتر حتی از یک جوانک خام، فروختن عزت ، بازدید از مراکز نظامی ، پابرجابودن تحریم ها و همچنین محدود سازی فعالیت های هسته ای
تا آخرین قطره ی خونم فدای حسین(ع) که درس عزت را نشان داد
ایمان دارم که هیچگاه با لبخند زدن نمی توان خون شهدا را پایمال کرد و ثروت عظیم ملت را که با رنج های بسیار بدست آمده با دیپلماسی لبخند نمی توان از میان برد.

عمر این دولت تموم شده بدونید به فضل خدا یاری امام زمان عج دولت بعد یک دولت انقلابی شجاع و نترس و استکبار ستیز روی کار خواهد اومد. تمام کسایی که به روحانی رای دادن الان پشیمونن

سلام
اول تشکر از شما به خاطر اخبار و مقاله های ااگاهی بخش و هشدار دهنده
دوم این نمایندگان به اصطلاح اصول گرا چرا برای دفاع از رهبری و خطوط ترسیم شده توسط ایشان کاری نمی کنند؟ مگر خواب تشریف دارند یا ترس و واهمه از طرفداران مذاکره دارند؟ والله احق ان تخشوه . در این صورت مردم حزب الله قطعا دیگر به آنها رای نخواهند داد

رهبر معظم انقلاب دیگر با چه زبانی بگوید با آمریکا سر مسائل دیگر حق مذاکره ندارید، مسلمان ها بدانیداطاعت از دستور رهبری از لحاظ شرعی و قانونی واجب است و کسی که ایشان را دور بزند، از ملت سیلی می خورد.

نفوذی یا نفوذ پذیر ؟؟؟ مساله این است !!!

دم حاج آقا پناهیان گرم که چشم مردم رو بازتر کرد

به نظر من دولت روحانی کاملا اشتباه کرد که در مورد انرژی هسته ای و سوریه وارد مذاکره شد .
اونا باید کاملا" این امور رو در اختیار گروه قبلی میذاشتن و میگفتن اونایی که تا حالا این امور رو در دست داشتن این مسیر رو ادامه بدن تا نتیجه نهایی کارشون روشن بشه .

اگه کارشون درست بوده خوب پیروزیش هم به پای خودشون نوشته میشد و اگه مسیر غلطی رو میرفتن هم تبعاتش به گردن خودشون بود .

تکلیف دولت که مشخص است، هم ملت و هم خواص باید نگران باشند. هرکس نگران نیست احتمالا از عمق فاجعه بی خبر است. یکی از سنت های خداوند درباره ملّت هایی که با دشمن دست سازش داده اند و راضی به سلطه دشمنان خدا شده اند، به ذلت کشانده شدن آنان است. امیرالمؤمنین (ع) در این باره می فرمایند: «فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا؛ به خدا سوگند هر ملتى در درون خانه‏اش مورد هجوم دشمن قرار گيرد، حتماً ذليل خواهد شد.» (نهج البلاغه؛خ۲۷)
ملتی که در برابر نفوذ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دشمن واکنشی از خود نشان ندهد و منفعل باشد، طعم ذلت را خواهد چشید.
مردم خودتون سرنوشت و سعادتون انتخاب می کنیید با این رای و نظری که می دهید.
دولتِ «دیپلماسی زانو زده در برابر امیر کشورِ کویت» دولتِ «شادی و جشن برای بازی باخته دولتِ «طبل توخالی برجام

مرگ بر آمریکا
این شعار همیشگی ما برای شیطان بزرگ است

پرورش یافته دانشگاه های خارج و مسحور آمریکا ...ثمرش همینه دیگه...

اَینَ عمار...

تنها ره نهایی بیداری امتست

ظریف فقط بلد با داخلی ها دعوا کنه پیش غربی ها فقط می خنده

بجا اینکه دنبال این همه مشکلات داخلی مردم باشن دنبال مذاکره با شیطان برزگ هستند اابته از چپی ها بیشتر از این نباید انتظار داشت

کسی سی سال تو امریکا بوده بیشتر انتظار نداریم هر زودتر باید استیضاح بشه انشاالله

یامین پور و اعوان و انصارش چه قرون وسطایی تفکر میکنند!

وای بر خواص بی بصیرت..
کجایند عمار ها یاسرها .. کجایند چمران ها همت ها.. کجایند مردان بی ادعا و استکبار ستیز کجایند..سخنان ولی امر مسلمین جهان نائب امام زمان در روز روشن پیش چشمان ملت زیر پا گذاشته می شود و بعضی ها با دید مثلا روشنفکری آن را جور دیگری تحلیل میکنند و می گویند نه آن یک مسئله بسیار مهمی است و نمیتوان به راحتی آن را رد کرد و باید به عهده دولتمردان گذاشته شود و این مسئله سیاسی است ما و کجا و سیاست کجا...
مرگ بر دیپلماسی خنده..

سلام لطف کن دوران قرون وسطی رو مقداری برام توضیح بده.
فکر کنم زمانه یاران بی بصیرت امیرالمومنین و مذاکره با معاویه قبل از قرون وسطی باشه مواظب باش شما قبل از قرون وسطی فکر نکنی...

ماجرای "دم خروس را باور کنم یا قسم حضرت عباس" از این قرار است که روزی خروسی به پشت بام فرار کرد و به خانه یکی از همسایه ها رفت. صاحب خروس هم در خانه ی همسایه ها را پی خروسش می زد و دنبال می گشت. مردی که خروس در خانه اش بود ناگهان صدای در را شنید و چون حدس زد صاحب خروس باشد، آن را بلافاصله در آستینش پنهان کرد و در را باز کرد. تا مرد را دید سریع گفت: "به حضرت عباس قسم خروست به خانه ی من نیامده است." ولی دم خروس که از گوشه آستین مرد بیرون زده بود بهترین شاهد بر دروغ بودن حرف آن مرد بود. صاحب خروس هم نگاهی به مرد انداخت و گفت: "دم خروس را باور کنم یا قسم حضرت عباس"
دولت محترم بر تبعیت از رهبری مدام تاکید می کنه اما در عمل؟!...
دولت در حالی در مذاکرات وین برای حل بحران سوریه شرکت می کند که

رهبری درخطبه‌های نماز عید فطر1394/04/27 فرمودند :

همان‌طور که بارها تکرار کردیم، ما با آمریکا در مورد مسائل گوناگون جهانی و منطقه‌ای مذاکره‌ای نداریم؛ در مورد مسائل دوجانبه مذاکره‌ای نداریم؛ گاهی در موارد استثنائی مثل این مورد هسته‌ای، بر اساس مصلحت، مذاکره کرده‌ایم؛ این مورد هم فقط نبوده است، قبل از این هم مواردی بوده است که من در سخنرانی‌های عمومی قبلی به آنها اشاره کرده‌ام. سیاستهای آمریکا در منطقه با سیاستهای جمهوری اسلامی ۱۸۰ درجه اختلاف دارد.

و همچنین در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی سپاه 94/7/15 فرمودند :

با مذاکره‌ی با آمریکا مخالفیم.امّا مذاکره‌ی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، یعنی نفوذ؛ تعریفی که آنها برای مذاکره کردند این است و آنها میخواهند راه را برای تحمیل باز کنند.

همین ظریف که وزیرخارجه اجازه ملاقات بهش نداد اینه این مرد ساله/////////////////////////

ظریف در موضوع سوریه باید تابع سردار رشید قاسم سلیمانی باشد. میترسم ظریف دستاورد چند ساله این سردار رو یک شبه بر باد بده.

خدا به داد این ملت برسه با این مذاکرات .معلوم نیست درآینده قصد دارند چه بلایی بر سراین مردم بیاورند؟

همه این مذاکرات با هدایت رهبر ی انجام میشود شما حالتون خوبه

کجا با هدایت رهبریه؟؟ آقا که میگن نرین مذاکره با آمریکا ممنوع است از این واضح تر بگه نرین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ متاسفم دلم خیلی گرفته از خیلی ها خیلی اللهم عجل لولیک الفرج

به اقای ظریف بگین گویا خیلی دوس داری عکس بندازی با دشمنان اسلام بهش بگین اگه سردار همدانی ها و سلیمانی ها نبودن کفشاشونم نمیدادن واکس بزنی چه برسه به عکس گرفتن، فعلا برو عکس بگیر ولی سعی کن زیاد لذت نبری ...

جریان سازش ماهیت پیچیده ای دارد و رفتار او در چارچوب رفتار ضد انقلاب قابل تحلیل است

به جز وزیر بهداشت کل دولت خوابه
انصافا انگار میخواهند ریشه مملکت رو ازبیخ بزنند
اون از آموزش و پرورش که شاهد افت تحصیلی دانش آموزان هستیم
وضعیت رکود وبیکاری
تورم
افت سرعت پیشرفت علمی
عدم هرگونه پیشرفت در سلول های بنیادی
ماهواره
نانو
لیزر
ساخت مسکن صفر شده
سیاست خارجی منفعل
فاجعه منا
و . . . . . . . . . . . . .

توی ورزش یه اصطلاحی هست که وقتی حریف نقطه ضعف خودی ها رو پیدا میکنه و به کرار از اون ناحیه حمله میکنه و موفق هم میشود میگویند آشپز خونه زو پیدا کرده
حالا آقای ظریف حکم همون آشپزخونه رو داره
آشپز خونه رو پیدا کردند

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home