هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
شنبه، 30 فروردين 1404
ساعت 06:54
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 14 شهريور 1394 ساعت 18:52
شنبه 14 شهريور 1394 18:09 ساعت
2015-9-5 18:52:14
شناسه خبر : 221369
 تیم آقای جلیلی مذاکره را به جایی رساند که نخست وزیر ترکیه و رئیس جمهور برزیل به تهران آمدند و بیانیه تهران را امضا کردند اما بعد غرب نپذیرفت. اگر بیانیه تهران مورد پذیرش قرار می گرفت دیگر کار تمام بود.
تیم آقای جلیلی مذاکره را به جایی رساند که نخست وزیر ترکیه و رئیس جمهور برزیل به تهران آمدند و بیانیه تهران را امضا کردند اما بعد غرب نپذیرفت. اگر بیانیه تهران مورد پذیرش قرار می گرفت دیگر کار تمام بود.
گروه سیاسی- رجانیوز: هفته قبل بود که دکتر سعید جلیلی در جمع اعضای کمیسیون ویژه برجام در مجلس، برای نخستین بار اعلام کرد در اواخر دوران مذاکرات هسته ای در دولت قبل، 1+5 از کلیه خطوط قرمز خود عدول کرده و ضمن پذیرش حق غنی سازی و تثبیت صنعت هسته‌ای ایران، آماده بود تا تحریم‌ها را لغو کند. (بیشتر بخوانید)
 
به گزارش رجانیوز، با اینکه این اظهارات جلیلی به طور کامل نیز در رسانه ها منتشر نشد و او جزییات بیشتری در این باره را در جلسه محرمانه با اعضای مجلس خبرگان مطرح کرد، همین بخش از سخنانش نیز در رسانه های مختلف بازتاب بسیار گسترده ای داشت و چند روز بعد، حجه الاسلام مصلحی وزیر اطلاعات سابق طی سخنانی در کاشان با تایید سخنان جلیلی گفت: «در روزهای پایانی مذاکرات تیم آقای جلیلی، طرف غربی به این نتیجه رسیده بود که تحریم‌ها را بردارد ...  آقای جلیلی دستش پر پر بود و دقیقا می‌دانست دشمن چه می‌خواهد بگوید. در آلماتی هر چه ۵+۱ گفت آقای جلیلی یک چیزی گذاشت جلوی آنها چون اطلاعاتش کامل بود. در جنگ همیشه آن چیزی که حرف اول را می‌زند اطلاعات است.» (بیشتر بخوانید)
 
با این حال امروز حمید رضا ترقی مسئول سیاست خارجی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با مثلث آنلاین در پاسخ به این سوال خبرنگار که «چرا جلیلی زمانی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده بود چنین حرفی را نگفت؟» اعلام کرد:
 
«نباید چنین مسئله مهمی خرج تبلیغات انتخاباتی می شد. آقای جلیلی  معذوریت داشت و باید منافع ملی را رعایت می کرد. در واقع او با سخنانش در مجلس می خواهد بگوید با همان موضع سرسختانه در مقابل غرب توانستیم آنها را به پذیرش لغو تحریم ها وادار کنیم بنابراین دیگر نیاز به این همه عقب نشینی که در برنامه جامع اقدام مشترک صورت گرفت نبود. آقای جلیلی می گوید زمینه بیانیه تهران را غربی ها فراهم کردند که ترکیه و برزیل بیایند و آن را امضا کنند چون دیدند به نفع اصولگراها تمام می شود عقب نشینی کردند و رسیدن به توافق با ایران را به تعویق انداختند. بالاخره تیم آقای جلیلی مذاکره را به جایی رساند که نخست وزیر ترکیه و رئیس جمهور برزیل به تهران آمدند و بیانیه تهران را امضا کردند اما بعد غرب نپذیرفت. اگر بیانیه تهران مورد پذیرش قرار می گرفت دیگر کار تمام بود.»
 
 
وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه «واقعیت امر عدم پایبندی غرب به تعهداتش بود و اگر آنها به وعده های خودشان متعهد می ماندند که مذاکرات ۱۲ سال طول نمی کشید» در پاسخ به این سوال که  «یعنی آقای جلیلی اگر یک سال دیگر فرصت داشت می توانست پرونده هسته ای ایران را به سرانجام برساند؟» پاسخ داد:
 
«بله، قطعا. منتها غربی ها همیشه برای خودشان حساب و کتابی دارند که بر همان مبنا عمل می کنند منافع غرب در این بود که یک دولتی در ایران بر سر کار آید که گرایشش به غرب بیشتر باشد تا پایان مذاکرات به نفع آنها شود. آقای جلیلی چوب احمدی نژاد را خورد اگر عملکرد احمدی نژاد نبود آقای جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری رأی می آورد. در واقع عملکرد بد احمدی نژاد موجب شد که مردم نسبت به تفکر آرمان گرایانه و اصوگرایی دچار تردید شوند.»
 
لازم به ذکر است پیش از این نیز رجانیوز در گزارشی تفصیلی، ضمن بازخوانی روند مذاکرات ایران و 1+5 در یک سال آخر دولت دهم، سلسله عقب نشینی های طرف مقابل از مذاکرات بغداد تا مسکو و آلماتی یک و دو را منتشر کرده بود که می توانید متن آن را از اینجا مشاهده فرمایید.
 

 



دیدگاه کاربران

جلیلی مردی بود که قدرش را ندانستیم، والسلام

واقعیت همین است که انتخابات سال 92 باعث شد تا پرونده هسته ای که در حال تمام شدن به نفع ایران بود، بواسطه انتخاب روحانی به ده سال قبل برگردد و غربی ها دوباره با تعلیق و تعطیلی همه چیز، تمام زحمات و مقاومت های ایران را از بین ببرند. ای کاش موقع رای دادن مردم بیشتر دقت می کردند، دقیقه 90 بازی را باختیم ...

عزیز گلم باز هم پیروزی روحانی به نفع مملکت شد چون اگر رای نمی آورد مشابه سال 88 دوباره شروع به دروغ پردازی و آتش زدن مساجد و از بین بردن اموال عمومی میکردند. چون علاقه مندان به کشور (حزب الله ) هرچقدر هم مورد ظلم قرار بگیرند اقدام به تخریب اموال عمومی و مساجد و پایگاههای بسیج نمیکنند

با نهایت احترام این نوشتار واقع بینانه نیست. همین الان هم گروهی که این توافق را پذیرفته به شدت تو امریکا تحت فشاره و روسها و چینی ها هم تا اخر کار را واگذار کردند به تیم امریکایی و هیچ تلاشی واسه جوش دادن کار نکردند. نه تنها اگر غرب امتیاز کمتری میگرفت حاضر به توافق نمیشد بلکه امتیازی که تا الان هم گرفته شده از طرف بخشی از لابی های غربی از جمله حزب جمهوریخواه ناکافیه. مهم نیست که از جانب چه جریانی می نویسید هر مخاطبی مطلب شما را در درجه اول با واقعیت ها تطبیق میده و بعد با نگره سیاسیتون

مگر در ایران دولت ها با رأی مردم سر کار نمی آیند؟ پس مطلوب 1+5 چطور توانسته دولتی سر کار بیاورد؟ اگر توانسته، پس تکلیف رأی مردم چه می شود؟ و اگر رأی مردم دولت سر کار می آورد، پس چه ربطی به آن شش کشور دارد؟

زنده باد جلیلی مرد بسیجی و رهرو ولایت

مارای دادیم چون که روحانی کلید حل مشکل اقتصادی نشان داد بعد متوجه شدیم که آن کلید سفارت انگلیس بوده

غربی ها منتظر بودند تا نتیجه انتخابات 92 را ببینند، اگر به جای روحانی جلیلی انتخاب می شد قطعا می فهمیدند که دیگر چاره ای جز رفع تحریم ها ندارند و فشارهایشان بی نتیجه بوده اما متاسفانه انتتخاب روحانی غرب رو مطمئن کرد که فشارهایشان جواب داده

غربی ها به دنبال دولت غرب گرا در ایران هستند .چون بدون هیچ هراسی منافع شون رو دنبال میکنند. در صورتیکه از دولت اصولگرا وآرمانخواهان به شدت ترس دارند.زیرااز نگاه اونها آرمانخواهان به شدت بر اعتقادات خود پایبندند وبه دنبال اون عملگرا

ایشان در موضوع هسته ایی و انتخابات ریاست جمهوری خیلی مظلوم واقع شدن

به هر حال انتخاب اشتباه این عواقب را هم داره .حالا دیگه این حرف ها به درد نمی خوره باید به فکره یه چاره باشیم تا توی دام امریکایی ها نیوفتیم

این جفاست است که دکتر جلیلی را با ظریف مقایسه کنیم.
فردی که با دشمن درجه یک ملت ایران در اتاقهای در بسته و ان قدم زدنهای با هم در خیابانها و با هم شوخی کردن و همچنین سالها در امریکا با انها زندگی کرده و با هم بوده اند.....مگر میتواند دیگر بگوید : مرگ بر امریکا ؟ ایشان نمکدان را نمیشکند. این ملت ایران است که باید تاوان انتخابات ۲ سال قبل را بدهد.

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home