هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 22 فروردين 1404
ساعت 05:10
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 25 خرداد 1394 ساعت 13:34
دوشنبه 25 خرداد 1394 13:27 ساعت
2015-6-15 13:34:24
شناسه خبر : 214801
بر اساس این استدلال آقای روحانی، 190 کشور هم پیمان «ان پی تی» را پذیرفته‎اند و به آن علت که این پیمان برای 190 کشور مشکلی ایجاد نکرده بود، قاعدتا برای ایران نیز نباید زمینه ساز مشکل خاصی می‎شد، اما مبتنی بر همین پیمان به قول آقای روحانی قطعنامه‎ها و تحریم‎های ظالمانه به ایران تحمیل شد.
بر اساس این استدلال آقای روحانی، 190 کشور هم پیمان «ان پی تی» را پذیرفته‎اند و به آن علت که این پیمان برای 190 کشور مشکلی ایجاد نکرده بود، قاعدتا برای ایران نیز نباید زمینه ساز مشکل خاصی می‎شد، اما مبتنی بر همین پیمان به قول آقای روحانی قطعنامه‎ها و تحریم‎های ظالمانه به ایران تحمیل شد.

گروه سیاسی رجانیوز: رسانه‎های غربی و شاید مقامات غربی، پالس‎های غلطی که از گفتگوی رئیس جمهور با خبرنگاران منتقل شده را به خوبی گرفته‎اند، تا زمینه ایجاد یک توافق خوب بیش از پیش از بین برود، چنانکه روز گذشته روزنامه فایننشنال تایمز به قلم خبرنگار ایرانی‎الاصل خود نوشت: «رئیس‌جمهور ایران، مردم کشورش را برای تأخیر در لغو تحریم‌های غرب حتی بعد از تحقق توافق نهایی هسته‌ای ایران و ۱+۵ آماده کرد.»

به گزارش رجانیوز، رئیس جمهور در کنفرانس خبری خود دو خط قرمز قطعی در مذاکرات پیش رو که بارها به صورت علنی و غیرعلنی بر روی آنها توافق و بر پیگیری آنها تاکید شده را به اختیار خود جابجا کرد تا پالس جدیدی برای غرب صادر شده با شد؛ موافقت با تاخیر در لغو تحریم‎ها و ابراز اطمینان نبست به اجرایی کردن پروتکل الحاقی نیز توسط ایران.

این در حالی است که چارچوب تعیین شده وقطعی یک توافق خوب که امکان پذیرفته شدن از سوی نظام را نیز داشته باشد، عدم پذیرش پروتکل الحاقی و لغو کامل و یکجایی تحریم‎ها، همزمان با امضاء توافق بوده و به دولت و تیم مذاکره کننده،اجازه توافق خارج از این چارچوب داده نشده است.

این نکته را سیدعباس عراقچی در آخرین حضور خود در گفتگوی ویژه خبری اینگونه بیان کرد: «در موضوع هسته ای که بسیار حساس و مرتبط با امنیت و منافع ملی است، اصول و چهارچوبها بسیار مهم مشخص هستند. مقام معظم رهبری در سخنرانی خود اشاره کردند این خطوط قرمز تحت نظر ایشان تدوین می شود و جزئیات به کسانی که در صحنه هستند واگذار می شود. شورایی برای طراحی عملیاتی مذاکرات وجود دارد و افرادی توسط مقامات عالیه نظام مشخص شده اند و تحت نظر رئیس جمهور این چهارچوبها را تشریح و تعیین می کنند. این چهارچوبها به تیم مذاکره کننده منتقل می شود و ما در صحنه عمل موظف به حرکت در این چهارچوبها هستیم و وظیفه ماست رعایت دقیق خطوط قرمز را داشته باشیم.»

اما رئیس جمهور در گفتگو با رسانه‎ها به راحتی دو بخش از مهمترین‎ خطوط و چارچوب‎های مورده اشاره عراقچی را نقض کرده و عملا پالسی غلط و البته به ضرر مذاکرات و حصول یک توافق خوب را به طرف مقابل ارسال کرد که بر آن مبنا، ایران در موضوع پروتکل الحاقی و لغو تحریم‎ها در روز توافق قصد ایستادگی نداشته و آماده است این خطوط قرمز را کنار بگذارد!

رئیس جمهور در پاسخ به سئوال فایننشنال تایمز درباره بحث تحریم ها و تخمین فاصله بین امضا و اجرای توافق، گفت: زمانی که ما به تفاهم برسیم تا اجرای کامل توافق یک فاصله ای خواهد بود که این فاصله چند ماهه جزء مواردی است که درباره آن بحث می شود ... اینکه تحریم ها چگونه لغو شود مورد بحث است اینکه اعلام لغو با اجرای لغو چگونه باشد و زمان آن را تعیین کنیم و اینکه تعهدات ایران چگونه باشد چرا که یک زمانی خواهد برد و ممکن است هفته ها یا چند ماه طول بکشد تا همه تعهدات اجرا شود بحث می کنیم مجموعا اینکه از زمانی توافق اجرا شود تا زمانی که تعهدات اجرایی و عملیاتی شود چقدر زمان می برد هنوز محل بحث است اما حتما چند ماهی زمان خواهد برد.

این در حالی است که نه تنها مسئولین ارشد نظام و رهبری معظم انقلاب که حتی رئیس جمهور نیز پیش از این بارها از لزوم لغو یکجای تمامی تحریم‎ها در روز امضاء توافق سخن گفته بودند.

اما رئیس جمهور تنها به این اکتفاء نکرده و از جانب خود قول اجرای پروتکل الحاقی را نیز داد، پروتکلی که به صورت صریح و در علن و خفا از پذیرش آن نهی شده و از سوی دیگر، جزء اختیارات مجلس بوده و نسبتی با دولت ندارد.

وی در این باره نیز می‎گوید: آنچه برای ایران هم است اینکه با اجرای این توافق  و پروتکل ثابت کند اتهامات بی اساسی که بر علیه ایران زده می شود که ایران در حال ساخت بمب هسته ای است برای جهانیان روشن شود که بی اساس است. آژانس نیز در طول این مدت حدود ۱۵ سال در این کشور پادمان را با دقت اجرا می کند و تایید کرده است که هیچ چیزی را در ایران پیدا نکرده که به معنای انحراف ایران از مسیر صلح آمیز باشد. بنابراین این مسئله تازه ای نیست معاهده ای است که آن را بسیاری از کشورها اجرا می کنند و ایران هم اجرا می کند

آقای روحانی در این باره استدلال خود را نیز اینگونه مطرح کرده است که : پروتکل الحاقی چیزی نیست که تنها مخصوص ایران باشد تبلیغاتی درخارج راه افتاده است که غلط و نادرست است بسیاری از کشورهای دنیا امروز پروتکل الحاقی را اجرا می کنند، ۱۲۴ کشور در حال اجرای پروتکل الحاقی هستند و کشورهای دیگری نیز آن را قبول کرده اند که در حال نهایی شده است.

این استدلال را شاید اگر چهره‎ای سیاسی درباره پذیرش پروتکل الحاقی مطرح می‎کرد قابل چشم پوشی و نادیده گرفتن بود، اما طرح این استدلال از سوی رئیس جمهور که از سوی خود را متخصص امنیت ملی و از سوی دیگر حقوقدان معرفی می‎کند، بسیار عجیب و نگران کننده است.

بر اساس این استدلال آقای روحانی، 190 کشور هم پیمان «ان پی تی» را پذیرفته‎اند و به آن علت که این پیمان برای 190 کشور مشکلی ایجاد نکرده بود، قاعدتا برای ایران نیز نباید زمینه ساز مشکل خاصی می‎شد، اما مبتنی بر همین پیمان به قول آقای روحانی قطعنامه‎ها و تحریم‎های ظالمانه به ایران تحمیل شد.

مسئله آن است که محمل‎هایی حقوقی چون ان پی تی، پروتکل الحاقی و تصویب قطعنامه در شورای امنیت برای توافق هسته‎ای پیش رو، تنها زمینه را برای اعمال فشار سیاسی کشورها دشمن ایران، آنهم با رنگ و لعاب حقوقی فراهم خواهد کرد، کما اینکه تا کنون هم این اتفاق افتاده است.

آنچه که اهمیت دارد آن است که اصولا مجوزی از سوی قوه عاقله نظام برای عبور از خطوط قرمزی چون عدم پذیرش پروتکل الحاقی و یا رضایت به لغو غیرهمزمان تحریم‎ها صادر نشده است، و مشخص نیست مبنای سخنان اخیر رئیس جمهور کدام چارچوب‎های رسمی بوده است، مضافا اینکه این سخنان پالس غلط را برای طرف مقابل ارسال خواهد کرد که ایران قصد ایستادگی بر روی خطوط قرمزی که در واقع توافق خوب و مد نظر کلیت نظام را تامین می‎کند ندارد و غرب می تواند هر آنچه را خواست به ایران تحمیل کند!



دیدگاه کاربران

با سلام
یک سوال از دوستان رجا نیوز دارم که امیدوارم روشن جواب بدهید؟
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد خط قرمزها و تمامی اعتراضات مردمی و کنفرانس ها و همایش های اعتراضی به نحوه مذاکرات و همینطور با توجه به متن روشن توافق لوزان و گفتار خود دولت راستگویان ... همه چیز به این سمت پیش میرود که دولت راستگویان سعی در عبور از این خط قرمزها دارد و که با توجه به شواهد این اتفاق هم خواهد افتاد !!! خوب حالا سوال : بعد توافق چه باید کرد؟؟ تمام برنامه های هسته ای را از دست داده ایم ... تحریم ها لغو نشده ... امنیت کشور در خطر قرار گرفته...؟؟؟ و یک سوال دیگر اینکه آیا هدف از مذاکرات لغو تحریم ها به هر قیمت است ؟؟ اگر به فرض محال 5+1 گفت تمامی تحریم ها یکجا بطور کامل لغو میشود آیا استقلال این کشور و شهدا و سی وچهار سال مقاومت این ارزش را دارد ؟؟ می جنگیم میمیریم سازش نخواهیم کرد... توافق برد برد وجود ندارد آمریکا از پای میز مذاکره بدون توافق برد باخت بلند نخواهد شد

این ها میرن توافق بد انجام میدن از خط قرمز عبور می کنن توافق شکست می خوره. میگن رهبری نگذاشت.
میرن توافق می کنن پروتکل تو مجلس تصویب نمیشه میگن مجلس نگذاشت.
میرن توافق می کنن شرایط بالا را هم اجرا می کنن و تجریمی لغو نمیشه و تو زندگی مردم اثری نمی گذاره . مساوی میشه با پایان حیات سیاسیشون.
توافق هم نشه باز هم پایان حسات سیاسی اینها و غرب گرایان در ایرانه.

شما برادر عزیز اول تکلیف خودتان را با خودتان روشن کنید که چند چند هستید . موافق یا مخالف روند مذاکرات ؟ قاطبه ملت قطعا گوش به فرمان امام خامنه ای هستند و روزی فرا میرسد که حضرت آقا مثل قبل دستور فک پلمپ را بعد از افتضاح سعد آباد خواهند داد . و ما با تمام وجود پای کار هستیم . همچون ایام دفاع مقدس . اگر دشمن و در راس آن انگلیس خبیث طمع به این آب و خاک را کرده ما چشم فتنه را کور خواهیم کرد . این ملت گوش به فرمان رهبر و دوش به دوش هم هستند . هرکس در این صف نیست قطعا از این ملت نیست . والسلام

دوست عزیز وقتی جشن ملی گرفته بشه و مثل همین الان آنقدر راست و دروغ بهم ببافن که مردم گیج بشن و متوجه نشن چه اتفاقی افتاده ... دیگه از دست من و شما کاری برنمیاد...!!! بنده و شما را در موزه خواهند گذاشت به عنوان بی شناسنامه ها و اونهایی که با شادی و رفاه مردم مخالفن وووو... تنها امید رهبری و قدرت نمایندگان مجلس است... یا علی بله رهبری فرمان بدهند همه در صحنه هستیم

شما چند چندی برادر!این همه هزینه از رهبری با وجود تجارب بسیار گران بهایی که در این باره داریم،واقعا نوبر است.وظیفه ی ما و شما آگاه شدن وآگاه کردن دیگران است.اگه هی رهبری بخواد وارد جریان بشود این جایگاه فصل الخطابی ایشان در حد یک حزب تنزل پیدا خواهد کرد و کارکرد خود را آرام آرام از دست می دهد.قوموا لله مثنا وفرادا!

دوست عزیز. من یه چیزی رو متوجه نمیشم. یعنی می فرمایید بعد از کلی خسارت حالا مقام رهبری بخوان بیان و دستور فک پلمب را بدن؟؟ عزیز من این چه کاریه که ما همیشه انتظار داریم حضرت آقا بیان افتضاح های ما رو جمع و جور کنن؟ گیرم ایشان هم چنین کردن. باز باید از نو شروع کنیم. مگه آب رفته رو میشه به جوی برگردوند؟ فقط یه چیزی رو میدونم. از هریک از مقامات هر روز یه چیز میشنوم. من مرده شما زنده. ببین اگه اجازه بازدید از تاسیسات نظامی یه روزی داده نشد. اول میگن لغو یکجای تحریم. بعد میگن لغو تدریجی. اول میگن فردو سرجاشه بعد می فهمی بابا حالا 1000 تا سانتریفیوژ توش هست فقط بدون غنی سازی کار میکنه. حالا هم که میگن بابا 1000 تا سانتریفیوژ دکوری زیاد . بکنش 300 تا. وایسا. خواهی دید که اینها دونه به دونه مراکز نظامی را هم بازرسی خواهند کرد. با پنبه سربریدن یعنی همین

این هم هزینه کردن از رهبریه!!

آهای مردم! رودخانه و دریاچه کشور ما چه ربطی به تحریم داره که این ریس جمهور حقوق دان مدبر در خراسان میگه ما در شرایط تحریم رسیدگی کردیم؟
هرکه میفهمه بقیه را هم باخبر کنه.

سلام به دوستان عزیز به نطر من باید برویم و از 175 شهید دست بسته بخواهیم که با دست های بسته خود ما را از این منجلاب نجات دهند .
به احترام بلند قامتان غواص شهید کشورمان صلوات

اللهم صل علی محمد وآل محمد

اونموقع تعلیق ها داوطلبانه بود که آقا دستور فک پلمپ دادن ولی اگه الان توافق بشه تعهد و امضا بدیم تا سر می ریم تو بدبختی دیگه نمی شه گندشو جم کرد

شما بگید ما ملت باید چکا ر کنیم؟
ما که نبفهمیم

با سلام دعا کنید دوره این دولت زودتر سر بیاد و توافق بدتا اون موقع برقرار نشه و انشائاله نفر بعد درست و بهتر انتخاب کنیم تورا به خدا از نونتون نترسید به کسی رای بدید که گوش به فرمان رهبری باشه در انتخابات مجلس بیشتر دقت کنید

من به عنوان یکی از خوانندگان سایت شما عاجزانه و خاضعانه تقاضا و خواهش دارم که در سایتتان مطلبی را که نپذیرفتن کلیت پروتکل الحاقی را به عنوان خط قرمز معرفی می کند عنوان کنید
لطفا بیان کنید

9 دی رو تکرار کنیم.مگه اقا گفت 9 دی مردم بریزن تو خیابون؟ ولی بعد از حضور مردم بشدت موافقت وحمایت کردند.

دوستان عزیز من اصلا با کوتاه اومدن در جریان مذاکرات موافق نیستم
ولی توجه به این نکته ضروریه که درحال حاضر ایران تو چندین جبهه درگیر جنگه و نیازمند منابع مالی وضع داخلی بخاطر عدم مدیریت خرابه شما به اینا فکر کنید و دقیقا بسنجید ما نیازمند منابع مالی هستیم بشدت و باید این نقطه خطرناکه رد کنیم بنظر من دادن امتیازاتی که اسیب به جهارچوبا نزنه ایرادی نداره
این نکته هم برام جالبه دوستان کلاه خودتونو قاضی کنید ما نه باید از اون ور بام بیفتیم نه از این سمتش تا سه چهار سال میگفتن تحریم اثر نداره و هیچ اقدامی بر علیه تحریما نمیکردن بعدشم که تحریم شد بلای اسمانی و دلیل خشکسالی گاها من بشعور دولتمردا شک میکنم که چرا تو مسیری قدم میزارن که بنفع امریکاست و در این بین فقط فشار اینا به مردم و طبقه پایین میاد .
جالب تر اینه تو این هاگیر واگیر فشار جهانی و تحریما چندتا جنگ بلایی بنامه یارانه و هدفمندیم افتاده رو دوش ملت ما
و امان از بی فکری نسنجیدن زمان مسولین بنده زر که تو نیاوران خونه دارن و سرنوشت بچه های جنوب شهر تعیین میکنن و از طرف ما تصمیم میگیرن

فقط پیغام های موافقت رو پخش می کنی.. گزینه جایگزین شما برای توافق چیه؟ جنگ؟ بذبختی؟ تحریم بیشتر؟ این آقایون در چه خیالی هستن که می گن توافق بده؟ دوست دارن جنگ بشه؟ سوال اصلی من اینه که اون همه سال شما حرف زدین. به جایی هم نرسیدین حتی روز به روز تحریم ها بیشتر میشد، الان چه نفعی براتون داره هر روز به قول خودتان پالس های منفی و مایوس کننده میدین دلواپسا؟

تا رهبر چه حکم کند...
ما سراپا در رکاب رهبریم...

من افغانی هستم، اما دوست ندارم غرور ایران بشکنه، مردم ایران نباید زیر بار آمریکا بره، حیف آبروی ایران که دارن میبرن

شکممان پاره شود اگر بخاطرش پا روی اهداف و آرمان های انقلاب بزاریم. اهدافی که این همه شهید برای حفظ و پیشبرد آنها، جانشان را داده اند.

رجا!! روحانی در حالی گفته ک تو متن پروتوکل کلمه بازرسی نیست که تو متن این پروتکل ی بندب نام بازرسی هست!!! 14 بار هم کلمه بازرسی رو داره
متن خام پروتکل
https://www.iaea.org/sites/default/files/infcirc۵۴۰.pdf

صحبتهای روحانی تو نشست خبری
http://www.entekhab.ir/fa/news/۲۰۹۷۳۸

اگر سرنوشت عراق بعد از پذیرش پروتکل را ببینید متوجه خواهید شد بعد از پذیرش توافق ننگین چه بر سر ایران خواهد آمد. جنگ میشود یا نه؟!

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home

 

 

 

 

 

 

بارگذاری