هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 22 فروردين 1404
ساعت 08:16
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 25 خرداد 1394 ساعت 13:23
دوشنبه 25 خرداد 1394 13:17 ساعت
2015-6-15 13:23:08
شناسه خبر : 214800
تجربه نشان داده است که وقتی کار به انتقاد از دولت می‌رسد، این شعارهای زیبا رنگ باخته و به فراموشی سپرده می شوند و در مقابل، گروه‌های فشار دولت و سرهنگ‌های فرهنگی آستین بالا زده و وارد کارزار می‌شوند. به عنوان نمونه، نحوه‌ی مواجهه‌ی دولت تدبیر و امید با مستند تاریخی «من روحانی هستم» به وضوح موید این استانداردهای دوگانه و البته سعه‌ی صدر به شدت پائین دولت است.
تجربه نشان داده است که وقتی کار به انتقاد از دولت می‌رسد، این شعارهای زیبا رنگ باخته و به فراموشی سپرده می شوند و در مقابل، گروه‌های فشار دولت و سرهنگ‌های فرهنگی آستین بالا زده و وارد کارزار می‌شوند. به عنوان نمونه، نحوه‌ی مواجهه‌ی دولت تدبیر و امید با مستند تاریخی «من روحانی هستم» به وضوح موید این استانداردهای دوگانه و البته سعه‌ی صدر به شدت پائین دولت است.
گروه فرهنگی-رجانیوز: جمعه‌ی گذشته، شبکه‌ی یک سیما، یکی از عجیب‌ترین روزهای خود را پشت سر گذشت. روزی پر از چالش، اتفاقات پیش‌بینی نشده، فشار از بالا و البته بازپخش برنامه‌های تکراری!
 
به گزارش رجانیوز، روز شنبه «حسن روحانی» در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی، گریزی هم به انتقادات مخالفان خود زد و گفت: «حرف‌های غیرواقعی زدن کار نادرستی است ضمن اینکه نقد مشفقانه بسیار خوب، ضروری و لازم و به نفع دولت است. چون اگر اجازه نقد ندهند معنایش این است که دولت مستبدی است. یا ما خودمان را بی‌نقص و بی‌عیب می‌دانیم به هر حال دولت اشتباه می‌کند و نقص دارد. ما دولت معصوم نیستیم و یا اینکه دنبال این است که کار استبدادی بکند و مستبد باشد، این هم نادرست است. بنابراین مردم ما در این زمینه با عکس‌العمل خودشان جلوی تخریب را بگیرند.» 
 
البته این برای چندمین بار است که «روحانی» در طول دوران ریاست جمهوری خود، چنین اظهارات امیدوارکننده‌ای را درباره‌ی لزوم نقد آزادانه‌ی رفتارهای دولت بر زبان می‌آورد. چنانکه رییس جمهور پیش از این هم در مراسم اختتامیه‌ی بیستمین جشنواره‌ مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی که در اسفند سال 92 برگزار شد، پیرامون آزادی بیان در بین اهالی رسانه عنوان کرده بود: «بی تردید اگر در جامعه‌ای دهان‌ها بسته شود و قلم‌ها شکسته شود، اعتماد عمومی در آن جامعه از بین خواهد رفت و چشم‌ها و گوش‌ها به سمت امکانات ارتباطاتی بیگانگان خواهد رفت. بگذاریم میدان قلم و بیان، میدان بازی باشد تا حقایق برای مردم و جامعه تبیین شود، البته آزادی بیان باید با در نظر گرفتن شرایط تاریخی، فرهنگی، دینی و مذهبی و اجتماعی آن کشور و جامعه باشد.» اما  آیا اهالی دولت اعتدال، واقعا در عمل هم به این گفته‌ها اعتقاد دارند؟
 
حقیقت آن است که اتفاقات دو سال گذشته‌ی حوزه‌ی فرهنگ، حکایت از  استانداردهای دوگانه‌ی دولت‌مردان در مواجهه با انتقادات دارد. چنانکه فی‌المثل روند فعلی سینما نشان می‌دهد دولت تدبیر و امید، نسبت به انتقاد از کلیت نظام و به خصوص انتقاد از دولت گذشته و بازنمایی معوج از حوادث سال 88 و ایضا عبور فیلم‌ها از خطوط قرمز اخلاقی و اعتقادی، گارد به شدت بازی دارد. تا آنجا که فیلم‌ها ومستندهای توقیف شده‌ از گنجه‌ها بیرون کشیده شده و یکی پس از دیگری روی پرده می‌روند و اعتراض منتقدین نیز، با جملاتی از این قبیل که «نمی‌شود هنرمند را محدود کرد» و «باید به هنرمندان اعتماد نمود» و «نباید فضا را بست» پاسخ داده می‌شود. 
 
اما تجربه نشان داده است که وقتی کار به انتقاد از دولت می‌رسد، این شعارهای زیبا رنگ باخته و به فراموشی سپرده می شوند و در مقابل، گروه‌های فشار دولت و سرهنگ‌های فرهنگی آستین بالا زده و وارد کارزار می‌شوند. به عنوان نمونه، نحوه‌ی مواجهه‌ی دولت تدبیر و امید با مستند تاریخی «من روحانی هستم» به وضوح موید این استانداردهای دوگانه و البته سعه‌ی صدر به شدت پائین دولت است. 
 
 
به طور مثال، «محمدباقر نوبخت» -سخنگوی هیئت دولت- کمی بعد از ساخت و فروش اینترنتی این مستند، عوامل سازنده‌ی آن را تهدید به برخورد قضایی کرد و اظهار داشت: «این مجموعه منتشر شده با اهداف مغرضانه‌ای تهیه شده است و برخی موارد مستند به گونه‌ای کنار هم قرار گرفته تا غرض تهیه کننده این مستند تامین شود. این مستند قابل پیگیری قضائی است و ما از قوه قضائیه انتظار داریم به این موضوع رسیدگی کند. دادستان کل کشور نیز اعلام کرد که در راستای قانون در این خصوص اقدام خواهد شد ما هم منتظر این اقدامات هستیم
 
اما واکنش دولت‌مردان پیرامون مستند «من روحانی هستم» به همین جا ختم نشد و «حسام‌الدین آشنا»، مشاور فرهنگی دولت، در اظهار نظری عجیب گفت: «آمران و عاملان توليد و توزيع بسته‌هاي تخريبي و تله‌هاي انفجاري بايد آمادگي داشته باشند تا پاسخگوي اعمال خود در محكمه‌ی افكار عمومي باشند.» (روزنامه‌ی اعتماد، شماره ۲۹۴۵ به تاريخ ۶/۲/۹۳)
 
این ادبیات عجیب و غریب چهره‌های با ادعای صبغه‌ی فرهنگی، البته باز هم تنهایی بخشی از اعتراضات دولت‌مردان به این مستند کم‌هزینه و جمع و جور بود؛ تا جایی که حواشی مربوط به «من روحانی هستم» تا یکی دو ماه، اصلی‌ترین سوژه‌ی صفحه‌ی اول روزنامه‌های زنجیره‌ای حامی دولت را تأمین می‌کرد. آن هم در شرایطی که اتفاقاً در بسیاری از فرازهای این مستند، تصویر کاملاً مثبتی از رئیس‌جمهور به نمایش درآمده است.
 
به عبارت بهتر، نمونه‌هایی مثل مستند «من روحانی هستم» نشان می‌دهد که آزادی بیان تا آنجا که دولت را با انتقاد مواجه نکند، مقبول است؛ حتی اگر کلیت نظام زیر سوال رفته باشد. چنانکه چنین سیاستی در دولت اصلاحات نیز مسبوق به سابقه است. فی‌المثل، در کوران اکران فیلم‌های قبح‌شکن اخلاقی و تین‌ایجری و آثار بی‌پرده‌ای چون «زندان زنان» و «نسل سوخته» و «پارتی» و «سگ‌کشی» و ...، فیلمی مثل «آقای رئیس جمهور» (ابوالقاسم طالبی-1379) فقط به علت سمت و سوی انتقادی از دولت و شباهت کاراکتر نخست آن با رئیس‌جمهور وقت، تنها یک هفته اکران و سپس توقیف شد. نمونه‌ی مشهورتر همین ماجرا هم مربوط به فیلم «به رنگ ارغوان» (ابراهیم حاتمی‌کیا-1383) است که به علت مخالفت مسئولین وقت وزارت اطلاعات دولت اصلاحات با نحوه‌ی بازنمایی تصویر مامور این وزارت‌خانه، تا سال 88 رنگ پرده را به خود ندید و بالاخره پس از حدود پنج سال توقیف، در دولت دهم به نمایش درآمد.
 
اما واضح‌ترین تصویری که از طاقت پائین دولت در برابر انتقاد و خوی نقدناپذیری دولت‌مردان می‌توان ترسیم کرد، مربوط می‌شود به نحوه‌ی مواجهه‌ی دولت با دو رئیس سازمان صداوسیما و واکنش دولت به برنامه‌های انتقادی رسانه‌ی ملی. 
 
به عنوان نمونه، اتفاقات جالب و بامزه‌ی مربوط به گفتگوهای «روحانی» با مردم در تلویزیون، خود به تنهایی گویای روحیه‌ی «نقدناپذیری» و حامی تک‌صدایی دولت است. چنانکه اصرار «حسن روحانی» برای تعیین مجری‌ گفتگوهای خود با مردم و دخالت در ریز دکور و دیگر جزئیات، تا یک سال نخست دولت، مایه‌ی شگفتی بسیاری از اهالی رسانه شده بود. چه آنکه این سطح از یک‌جانبه‌گرایی و تمامیت‌خواهی در یک گفتگوی تلویزیونی، پیش از این هیچ گاه سابقه نداشت. قطع بودجه‌ی دولتی صداوسیما در انتهای دوره‌ی «ضرغامی» و تداوم این روند در دوره‌ی «سرافراز» و اعتراض دولت به برنامه‌ی «عمو پورنگ» و استفاده‌ی بی‌منظور او از نماد کلید، مصادیق دیگری از رفتارهای چکشی دولت نسبت به منتقدین احتمالی خود است. اما در این میان، اتفاقات جالب جمعه‌ی اخیر، نقطه‌ی اوج رفتار ضدآزادی بیان دولت در مواجهه با منتقدان بود.
 
روز جمعه، شبکه‌ی سیما در حالی که قرار بود مثل همیشه از حدود ساعت 5 مناظره‌ی این هفته را با موضوع «بررسی عملکرد دولت در ساماندهی به وضع یارانه‌ها و تفکیک افراد واجد شرایط با سایر افراد برای دریافت این امتیاز» روی آنتن ببرد، به دلایلی که البته اعلام نشد، آنتن را به بازپخش برنامه‌ی شبانه‌ی «امشب» مربوط به دوشنبه شب اختصاص داد. گرچه می‌شد حدس زد که چه اتفاقاتی در پشت پرده رخ داده است و کدام فشارها باعث تعطیلی برنامه‌ی مناظره و قطع تریبون منتقدان اقتصادی دولت شده است. آن هم در حالی که در مناظره‌ها، همیشه نماینده‌های همه‌ی تفکرات وجود دارد و تریبون یک طرفه نیست.
 
از طرفی، در واپسین ساعات شب جمعه، شبکه یک سیما در پی درخواست‌های مکرر مردم، طبق اعلام قبلی قرار بود اقدام به بازپخش مستند «سکوت استقلال، فریاد پیروزی» (قسمت سوم مجموعه مستند سال‌های هسته‌ای برنامه‌ی «ثریا») کند، اما علی رغم پخش مکرر تیزرهای این برنامه، پخش این مستند پرطرفدار هم لغو شد و به جای آن، یکی از برنامه‌های تکراری ثریا روی انتن رفت تا یکی از پرتکرارترین کنداکتورهای شبکه‌ی یک سیما در سال‌های اخیر، شکل بگیرد!
 
 
قطع آنتن برنامه ی ثریا در حالی رخ داد که در هفته‌های گذشته، رسانه‌های حامی دولت با تندترین ادبیات این برنامه و مستندهای آن را نواخته و آن‌ها را اتاق فکر سیما علیه دولت نامیده بودند. جالب‌تر اینکه حتی کار به واکنش اینستاگرامی «حمید بعیدی‌نژاد» -از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده‌ی هسته‌ای- به یکی از مستندهای ثریا هم رسید. گرچه فشارهای همه‌جانبه‌ی پشت پرده‌ی عجیب و غریب بر تیم سازنده‌ی این مستند، بسیار بیشتر و شدیدتر از واکنش‌های رسانه‌ای است.
 
حالا با این توضیحات، یک بار دیگر در شرایطی که فیلم‌های توقیفی و حامی فتنه با اصرار دولت روانه‌ی پرده‌ی سینماها می‌شوند، صحبت‌های نخست رئیس‌جمهور را می‌توان مرور کرد: « نقد مشفقانه بسیار خوب، ضروری و لازم و به نفع دولت است. چون اگر اجازه نقد ندهند معنایش این است که دولت مستبدی است.»
 


دیدگاه کاربران

تنها راه، آگاه كردن افكار عمومي از حقيقت وجودي آقايان است

این از مصادیق انجام توافق به هر قیمتی است

فرض کنید صدا و سیما افکار اصلاح طلبی داشت و از رئیس جمهور اصولگرا دعوت به مصاحبه میکرد اونم فقط به قصد زیر سوال بردن کارهای دولت آیا کسی زیر بار میرفت؟؟؟لطفا بدیهیات رو طوری کش و قوس ندین که انگار اتفاق عجیبی افتاده...8 سال تحریم شدیم و دیدیم نتیجشو بذارید نماینده ملت کار خودشو تو ادامه مذاکرات پیش ببره.

سلام. حرف ملت ایران یک کلام بیش تر نیست. وحدت حول محور ولایت فقیه. نماینده مردم هم بایستی به این محور هم در گفتار و هم در عمل پایبند باشه وگرنه معنی نداره که با این عنوان مورد خطاب قرار بگیره. نظر ولی فقیه در مورد اصل مذاکرات، طرفهای مذاکره و خطوط قرمز نظام روشنه. امیدواریم که دولت، مجلس و خبرگان و خواص جامعه حواسشون جمع باشه و اقدام لازم رو به موقع انجام بدهند. البته ما هم به عنوان عموم امت اسلامی با دید باز و آمادگی کامل، روند اطاعت از ولایت فقیه رو زیر نظر داریم. اگه لازم بشه نه دی رو تکرار میکنیم. کل یوم عاشورا کل ارض کربلا و نحن انصار الحسین. شعار ما هم همون شعار همیشگی ما است که مرجع تقلید بصیر و انقلابی حضرت آیت الله نوری همدانی(حفظه الله) در ایام فتنه سال ۸۸ آن را در قالب این شعار تبیین فرمودند: لبیک یا خامنه ای لبیک یا حسین است، خامنه ای رهبر ضیاء هر دو عین است.

هشت سال نه ، درستش اینه که بگی بعد از فتنه 88 .
رفقای همین روحانی بودند که دشمنان این ملتو امیدوار به اثر بخشی تحریم ها کردند. و در ثانی : مگه چیزی هم مونده که بخوان در موردش مذاکره کنن؟

به کوری چشم شما
انشالا توافق حاصل می شود و شما از این کذاب بودنتان دست بردارید
ننگ بر شما

اگر اون توافقی که مدنظر شماس یعنی توافق بهر قیمتی!! سالها بعد فرزندان و فرزندان فرزندان شما خواهند گفت ننگ بر تو پدر با این توافقی که بر آن رضایت دادی . ضمنا اگه مطمئنی این سایت کذابه برای چی میای، میخونی ، کامنت میذاری؟؟؟ اصلا نیا ، بیخودم میکتی که بیای

باسمه تعالی.
ما که از خدامونه که تحریم ها برداشته بشه. ولی عملکرد دولت در خصوص هسته ای و امنیت ملی و حتی اقتصادی، با هیچ توجیه سیاسی، ملی و مذهبی ای سازگار نیست و حتی موافقان دولت هم در مناظرات نتوانسته اند از عملکرد دولت مخصوصا در هسته ای دفاع کنند. توافق بر سر برباد دادن تمامی دستاوردهای کشور و مخاطره امنیت و استقلال که هنر نمی خواد. به این می گن...!

درطی این مدت به مردم دروغ گفته شده
دروغگوها هرچه جلوترمی روندرسواترمی شوند

تاسیه روی شود انکه دراوقش باشد .فعلا همه چیز دست دولته بعدا معلوم میشه .......

صدا و سیما نباید تسلیم این فشارها شود .وظیفه صدا و سیما حفظ نظام اسلامی است نه تامین منافع حزبی آقایان دولتی...
باور کنید دو کانال داشته باشیم که صادقانه با مردم تعامل داشته باشند می ارزد به لاپوشانی کجروی های این دولت...

گروه هاى فشار دولت؟؟؟ :))

ابرو باد و مه وخورشیدو فلک درکارند.... تا تو نقدی نشنوی و ریاست بفرمائی...

خسته ام من خسته ام من

میشه اسم و فامیل این نظام رو به ما معرفی کنین ؟؟

بی انصافی چقدر آخه؟؟
این همه برنامه انتقادی از دولت و نقد توافق از صداوسیما پخش شده و میشه این همه اجلاس و گردهمایی و سخنرانی در نقد توافق و دولت در سرتاسر ایران برگزار میشه و حتی با نداشتن مجوز برخوردی هم نمیشه با اونا بعد شما میگین دولت منتقدان را سرکوب میکنه؟
چرا صداوسیما در دوران تیم جلیلی یک و حتی یک برنامه ده دقیقه ای در نقد روش مذاکره آنها پخش نکرد؟اصلا به کسی اجازه کوچکترین نقدی داده می شد؟؟؟ تظاهرات و همایش و تجمع که بماند
کسی جرات داشت به جلیلی بگوید بالای چشمت ابروست ؟؟ حلال شما ظریف را خاین صدا می کنید انگار نه انگار که او مورد تایید رهبر است!!
انتشار نمی دهید ولی بدانید که ملت همان ملتی که 51 درصدشان به روحانی رای داادند در برابر 8 درصد جلیلی آگاااااهند !!

ميخاي ساده لوحانه كنار بشينيم تا قرارداد تركمچاي دوباره تكرار بشه؟ اون موقع اگه مردم انتقاد ميكردن اين اتفاق تمي افتاد.يادت باشه مغز كشور ما آقاي روحاني نيست بلكه هم انديشي كل مردم ماست. و روحاني بايد مجري اون باشه. ساده لوح نباشيد . آمريكا دلسوز ملت ما نيست.

شما چرا چشمانتان را باز نمی کنید بااین همه مستندات هست که این توافق همه اش زیان است .آخه تو چی حالیت که میگی به کوری چشم شما توافق حاصل می شود تا کی بدون علم می خواهید نظر دهید یا گرفتار جناح بند ی باشید.ما مخالف توافق نیستیم اما نه توافقی که هیچ ثمری نخواهد داشت زمان بسیاری از پرده ها را می درد اما با زیان بسیار . خدا کند که به خاطر منافع سیاسی خودمان توافق نکنیم کار برای رضای خدا وبه نفع مملکت ونظام باشد.اگر به آیات قرآ ن رجوع کنید هیچ کس عزتش را با دشمن معامله نمی کند. (آنا ن که مومنان را ترک گفته وکافران را دوست گرفتند آیا عزت را نزد خدا کافران می طلبند؟را به خطا می روند که عزت نزد خداست.

این همه دلواپسی شما چرا درباره افشای مفاسد مالی بسیار گسترده دولت قبلی بروز نمیکند.

وقتی صدای مجلسی ها را به سکوت کشانده است ، صدا و سیما که جای خود دارد ... خدا رو شکر که این مملکت تحت لوای ولایت فقیه است و گرنه امثال دولتهای اصلاحات و این دولت ، تا حالا سفارت آمریکا هم در تهران راه اندازی شده بود و الی آخر ماجرا ...

.... پروفسور سرافراز! سازمان صدا و سیما یک سازمان فراقوه ای است نه یک سازمان دولتی!

با سلام از اول انقلاب از زمان دولت بازرگان وبعد بنی صدر وبعد در قالب چپ رادیکال وبعد اصلاح طلب وامروز اعتدال، همیشه طیف در حقیقت، دل داده به غرب و صهیونیست ها ، هر بار پشت یک جریان به ظاهر خودی اما جداشده و بریده از مردم و انقلاب ، سنگر گرفته وشعارهای آزاد اندیشی را سر داده ودیکتار تورترین روش را در پیش گرفتند. دقیقا مثل ارباب مستکبر خود وچیز جدید نیست

سخنگوی سازمان انرژی اتمی : مذاکره محمدجواد ظریف به عنوان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با دو وزیر آمریکایی یعنی کری و مونیز بسیار بااهمیت است، ضمن اینکه قائل شدن پروتکل و تشریفات در سطوح سیاسی در این سطح مذاکرات معنای خاصی دارد که تلقی اقتدار بالاتر یکی از این موارد است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: حقیقت آن است که پیشنهاد مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا پیشنهاد شخص صالحی بوده است و مقام معظم رهبری نیز این موضوع را پذیرفتند، ولی اگر احمدی نژاد همراهی لازم را برای این مذاکرات انجام می‌داد شاید وضعیت خیلی بهتر بود.به نقل از خبرگزاری فارس

پس با این حساب سازمان صداوسیما را هم دولت تدبیر و امید تسخیر کرد!!!!
جناب سرافراز واقعا خسته نباشید با این مدیریت جهادی و انقلابی!

این همه شعار دادنند که دانستن حق مردم است اما فقط شعار میدهند و بس .صدا و سیما با این روش نه تنها نظام را حفظ نمیکند بلکه مردم را خشمگین میکند و با یک جرقه تر وخشک با هم میسوزند وتنها منافع عده ای معدود را حفظ کرده وان عده هم هیچ پایبندی نه به منافع ملی دارند ونه به نظام و در این مدت هم این را در عمل نشان دادند .

نقدهای شما همه اش مغرضانه است.باور کنید که شما هم رای مردم رانمی توانید تحمل کنید فقط به دروغ ادعای ولا یتمداری داریید.

اگر یک شبکه در تاریخ انقلاب فقط دست انقلابیون بود وعوامل آمریکا نفوذ نداشتن تا حالا ما اسراییل رو نابود کرده بودیم اما....

واقعا این دولت از تندروی وتوهین به منتقدان شورش رو در آورده اسم خودش هم گذاشته اعتدال گرا !!!

میگویند کبگ سرش را در برف کرده بود فکرمیکرد کسی اورا نمیبیند.ای بابا این مردم پوز امریکا وانگلیس و...به زمین مالیده اندحال با جلوگیری ازسخنرانی فلان آقا یا فلان برنامه.چه اتفاقی رخ میدهدفقط یک اتفاق بربصیرت مردم افزوده میشودومردم مصمم تروبا انرژی مضاعف آماده ساختن آینده ای روشن تر تحت رهبری مقام عظمای ولایت حضرت امام الخامنه ای میشوند

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home

 

 

 

 

 

 

بارگذاری