چهارشنبه 20 خرداد 1394 15:06 ساعت
شناسه خبر : 214427
به بهانهی پخش قسمتهای پایانی سریال «شمعدونی»؛
پاسکاری مدیران بر سر سریال «شمعدونی»؛ تقصیر مدیریت قبلی بود یا مدیریت فعلی؟/ چرا «سروش صحت» معیار خوبی برای ارزیابی مدیران فرهنگیست؟
این بار هم فارغ از اینکه «پورمحمدی» مقصر است یا «علی دارابی»، نکتهی مهمتر اینجاست که دوباره بر سر نخواستن سریال «سروش صحت» حداقل در ظاهر دعواست و هر طرف، سعی میکند آن را تولید تیم مقابل بخواند. با این حال، همچنان جای این سوال باقی است که: «آیا حقیقتاً «علی دارابی» یا «علی اصغر پورمحمدی» از کار کردن با سروش صحت پشیمان هستند؟»
گروه فرهنگی-رجانیوز: آنهایی که خبرها و واکنشهای مربوط به نخستین روزهای جابجایی «علی دارابی» با «علی اصغر پورمحمدی» در معاونت سیما را دنبال میکردند، حتما باز شدن پروندهی ظاهراً مختومه شدهی سریال «ساختمان پزشکان» را به یاد دارند. جایی که حامیان «علی دارابی» پس از برکناری او توسط «سرافراز» و آمدن «پورمحمدی» به جای او، در رسانههای مجازی برای جلب حساسیت طیف مذهبی، به سریال «ساختمان پزشکان» استناد میکردند و آن را محصول دوران مدیریت «پورمحمدی» در شبکهی سه میخواندند و به همین واسطه، این انتصاب جدید را با شدیدترین نقدها مینواختند. در مقابل، مخالفان «دارابی» هم با یادآوری پخش دائمی این سریال از شبکههای مختلف سیما و حمایت قاطع او در زمان مدیریت از «ساختمان پزشکان» و «سروش صحت»، این انتقاد را بیجا و اتفاقاً مقصر پخش سریالی چون «ساختمان پزشکان» را خود «دارابی» میدانستند. ولی آیا حقیقتاً «علی دارابی» یا «علی اصغر پورمحمدی» از کار کردن با سروش صحت پشیمان بودند؟
به گزارش رجانیوز، در میانهی همین اختلافات، فارغ از اینکه مقصر ساخته شدن سریالی چون «ساختمان پزشکان» معاون قبلی سیما بود یا معاون فعلی، میشد فهمید که سریال «سروش صحت» به عنوان یک نقطه ضعف در کارنامهی مدیران سیما ثبت شده است که توفیق ساخت آن این طور بین مدیران سیما، با گشادهدستی خاصی دست به دست میشود. یا حداقل در آن بازهی زمانی تعیین مدیریت جدید رسانهی ملی، در ارزیابی نهادهای عالی نظام، مشارکت در تولید سریال «ساختمان پزشکان» یک پوئن منفی در کارنامهی مدیران صداوسیما برای به شمار میرفت و به همین واسطه، هر کس تقصیر را به گردن دیگری میانداخت.
اما حالا شش ماه بعد از آن جدال رسانهای، دوباره ماجرای فوق با همین کیفیت، در حال تکرار شدن است و جالب اینجاست که این بار هم، بهانهی اختلاف، سریال دیگری از «سروش صحت» با نام «شمعدونی» است. سریالی منحصر به فرد در بیمزه بودن شوخیها و جفنگ بودن موقعیات داستانی که پس از نیمهکاره ماندن سریال «در حاشیه» به کارگردانی «مهران مدیری» روی آنتن رفته، اما به هیچ وجه مورد استقبال مخاطب و کارشناسان قرار نگرفته و برعکس، انتقادات فراوانی را هم متوجه رسانهی ملی کرده است. در همین راستا، مدیران فعلی سیما که ظاهراً انتظار این میزان از بازخوردهای منفی را نداشتهاند، حالا در واکنش به انتقادات نهادهای نظارتی، این سریال را متعلق به دوران مدیریت قبلی میدانند و تلاش میکنند تا به این ترتیب از بار انتقادات بکاهند و تقصیر را به دوش مدیران سابق بیندازند. مدیران سابق نیز مطابق معمول مدعیاند که در صورت تداوم مدیریتشان، حتماً «شمعدونی» را قبل از پخش اصلاح میکردند و محصولی متفاوت از سریال فعلی را به روی آنتن میفرستادند.
اما این بار هم فارغ از اینکه «پورمحمدی» مقصر است یا «علی دارابی»، نکتهی مهمتر اینجاست که دوباره بر سر نخواستن سریال «سروش صحت» حداقل در ظاهر دعواست و هر طرف، سعی میکند آن را تولید تیم مقابل بخواند. با این حال، همچنان جای این سوال باقی است که: «آیا حقیقتاً «علی دارابی» یا «علی اصغر پورمحمدی» از کار کردن با سروش صحت پشیمان هستند؟»
پاسخ این سوال خیلی ساده است. «پورمحمدی«ها و «دارابی»ها هر چه هم با هم اختلاف داشته باشند، در یک استراتژی ثابت متفقالقولاند و آن، حضور همیشگی امثال «سروش صحت»ها روی آنتن است؛ هر چند که ممکن است در جلسه با نهادهای نظارتی، حرفهای دیگری بیان شود.
«سروش صحت»ها در تمام این سالها، خط قرمز و نورچشمی خدشهناپذیر مدیران رسانهی ملی بودهاند. چنانکه اعتراض کم سابقه و همه جانبه از سوی همهی رسانهها و حتی روزنامهی «جام جم» که متعلق به خود صداوسیماست، باز هم نتوانست بر خلاف نمونههایی چون «در حاشیه»، خللی در پخش سریال او ایجاد کند و البته جای شکی نیست که سریال «شمعدونی» به زودی به صورت آیتمهای چند دقیقهای از همهی شبکهها پخش خواهد شد و تکرار چندین بارهی آن، از «آیفیلم» و «نمایش» و ...، کنداکتور شبکههای دیجیتال را پر خواهد کرد؛ همان طور که «علی دارابی» با «ساختمان پزشکان» شبکههای تازهتأسیساش را پر میکرد.
بدین ترتیب مهم نیست که «شمعدونی» با مجموعهای از شوخیهای به غایت بیمزه و غیرجذاب و مقادیری جنگولکبازی بر سر موقعیتهای پیش پا افتادهی پوچ و بستهای جامع از تمسخر و بیادبی و ابتذال، بسیاری از بینندگان رسانهی ملی را آزردهخاطر کرده است. مهم این است که این خط قرمز خدشهناپذیر رسانهی ملی، یعنی «سروش صحت» نباید آسیب ببیند. چنانکه حالا خبر رسیده سریال دیگر او با نام «لیسانسهها» در شبکهی یک، در دست تولید قرار دارد تا خدایی ناکرده «سروش صحت» از واکنشهای منفی سریال روی آنتناش سرخورده نباشد.
در این میان، میشود ساکت نشست و چیزی دربارهی این قاعدهی همیشه ثابت نگفت، یا اینکه میتوان به «علی اصغرپورمحمدی» -مدیر خوشفکر سیما- تکاپوی روزهای آخر رسانههای حامی «علی دارابی» را برای پاک کردن دامن او از سریالی چون «ساختمان پزشکان» را یادآوری کرد. شاید در آیندهی نزدیک، «پورمحمدی» هم مجبور شود برای توجیه خود، حمایت از «سروش صحت»ها را تکذیب کند. چنانکه میگویند تاریخ دوبار تکرار میشود: بار اول به صورت تراژدی و بار دوم به صورت کمدی.
هر چه هست، این روزها نام «سروش صحت» معیار خوبی برای ارزیابی عملکرد مدیران فرهنگی است...
لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/214427
لینک کوتاه کپی شد
کلیدواژه ها »
حالا لفظ هر طور میخواد باشه.
واقعا متاسفم
اما شمعدونی بد آموزی داره
همه الان می گن پاورچین خوب بود ولی انگار یادشون رفته اون زمان چه چیزایی راجع بهش گفته می شد. بعد گفتن برره خوب بود که اون زمان اینقدر فشار آوردن سریال نصفه کاره موند. حتی یه عده به پایتخت هم گیر می دن. بابا جمع کنید کاسه کوزه رو. ملت ما فقط عشق نقد و گیر دادن هستن و هیچی قانعشون نمی کنه. اصلا معیار انتخاب یه سریال خوب چیه؟ سرایل خارجی که هزار ایراد بهش گرفته می شه و خیلی هاش هم وارده. توی ایران هم چندتا سازننده طنز داریم که از تلویزیون فراری دادیمشون و رفتن توی سینما فیلم مزخرف می سازن. دو نفری هم که می سازن هی ایراد می گیریم. گر همه منتقدان فیلم سازی، بهر می زنن، بستانن و بزنن
این طبیعی ....هیچ وقت همه مطلقا طرفدار نمیشن
حتما اون قسمت رو کات کنید و بگذارید رو سایت
یا علی
این قدر دور خودتان نچرخید و رویتان را به طرف دیگر برنگردانید.حالا که مقصر اصلی خشکسالی زاینده رود مشخص شد چرا اقدامی نمی کنید. خبر دارید با تبانی صدا وسیما ، شبانه مسیر آب رود را عوض کردند و به شمعدانی بسته اند.خب اقدام کنید دیگر.
فرهنگ سیایسی رو بزارین کنار
ولی آیا نگارنده محترم سریالهای بسیار بیکیفیت تر که در سالیان متمادی در صدا و سیما پخش میشده و باعث ریزش شدید مخاطب و جذب توده عظیمی از مردم به سمت شبکه های غیر اخلاقی خارجی مثل فارسی1 و gem و .... شده اند را از یاد برده اند؟؟؟
آیا صرفا مخالفت دیدگاه سیاسی با یک کارگردان (سروش صحت یک اصلاح طلب دو آتشه است) مجوزی است برای تخریب کارهای پرمخاطبی همچون ساختمان پزشکان ، پژمان و همین مجموعه شعمدونی؟؟؟؟
راستی چرا نویسنده در نقد خود اسمی از سریال پژمان نبرده است؟؟؟؟؟
آیا غیر از این است که با برده شدن اسم این سریال (پژمان) که بسیار پر مخاطب بود، همه هجمه های مغرضانه نویسنده نقش بر آب میشده است؟؟
با اینکه احتمال میدهم این مطلب را منتشر نکید
ولی وقت میگذارم و مینویسم تا شاید به دست نویسنده محترم برسانید تا یک جست و جوی ساده در آمار اعلامی خود صدا و سیما درخصوص میزان مخاطب سریالهای ساخته شده توسط آقای صحت بکنند و آنها را با بسیاری سریالهای گروه الف صدا و سیما مقایسه کنند و متوجه اشتباه فاحش خود بشوند.
موفق و پاینده باشید
یک ایرانی
بعد هم همین که نوشتی رجانیوز نقدی روی پژمان نداره یعنی مشکلش با اصلاح طلب بودن سروش صحت نیست. سریال شمعدونی واقعا سریال بی محتواییه! آدم خوب نیست به همه چی از دریچه اصلاح طلب اصولگرا نگاه کنه! یه کم نگاهت رو عوض کن.
نمیدونم یا ما جزء مردم نیسیم یا شما!
اگه همین سریال توسط یکی مثل آقای ده نمکی ساخته شده بود ، از نظر شما فاخر ترین سریال این روزهای تلویزیون میشد. از انصاف کسی ضرر نکرده! البته منم قبول دارم که یه سری ضعفایی این سریال مث تمام برنامه ها داره
این سریال در یک کلام مستهجن است. فارغ از شوخی های مسخره این سریال، هدف اصلی این سریال ضربه زدن به خانواده خصوصا جایگاه پدر می باشد. متاسفانه خانواده کمترین حامی را دارد زیرا اگر این طور نبود،این سریال هم مثل در حاشیه، توسط مخاطبانی که به درستی مورد نقد قرار گرفته بودند متوقف می شد.
درسته که این برخوردها متاسفانه در برخی خانواده ها وجود داره، ولی انگار بدآموزی فیلم بیشتر از نگاه انتقادی به این رفتارهاست!!!
چون بیشتر از اینکه مردم از این رفتارها تلخند بزنن و از این رفتارها دور باشن انگار دوست دارن شبیه اونها یکی رو ضایع کنن و این اصلا خوب نیست..
اومد ابرو رو درست کنه....
واقعا طنز مخرفیه . نتیجه ای که ازش درمیاد غیر از بداخلاقی و مسخره کردن دیگران نیست (خصوصا پدر و مادر) .
والااا
تو شهر کورا یه چشم غنیمته
مقصر پیدا شد
احمدی نژاد
نگران نباشید
بعد از توافق شمعدونی به آزالیا تبدیل خواهد شد
فقط نشر و اشاعه فرهنگ غیر اسلامیه ، ولی برنامه های پر باری همچون دیروز ، پریروز، و پس پریروز یا امثالهم ملت رو برای نیل به سعادت و درک اسلام ناب هدایت میکنه
در همین حد بدونین که شما یه اقلیت در حال نابودی هستین هم به لحاظ ایدئولوژی و اعتقادی هم به لحاظ سست شدن پایه افکار افراطی در مردم.
مردم خسته شدن از شنیدن و دیدن حرفهای بی اساس شماها
شما با هر چیزی که مردم دوست داشته باشن مخالفید.
امادر شمعدونی خیلی از روابط بین اعضای خانواده اصلا مطابق سبک زندکی ایرانی اسلامی نیست باتوجه به تاثیرسریالهای طنزوالگو پذیری حتی در بزرگسالان ،باید دقت بیشتری درساخت اینگونه سریالها شود
به نظرم یکی از بهترین سریالای طنز تلویزیون بود
نعمتیان : می تونم دم تون رو ببینم.
سعید با اندکی فکر کردن: نه نمیشه.
آیا در اخراجی ها هم این شوخی جنسی زشت و رکیک بود ؟
شما اگر در حضور پدر و مادرتون راحت می تونی شمعدونی رو ببینی و شرم نکنی ول معطلی.
شرمدونی