هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 14 فروردين 1404
ساعت 17:11
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

جمعه 14 فروردين 1394 ساعت 20:23
جمعه 14 فروردين 1394 20:21 ساعت
2015-4-3 20:23:20
شناسه خبر : 206828
به ویژه آنکه صراحتا در این بخش آمده است که در بیانیه مذکور (که تحت بند 41 فصل هفتم شورای امنیت صادر می شود،) به محدودیت های برنامه هسته ای ایران نیز اشاره شده و اگر ایران از این محدودیت ها سرباز بزند، شورای امنیت سازمان ملل مشروعیت لازم را برای صدور قطعنامه های شدید اللحن و دیگر اقدامات به دست می آورد.
به ویژه آنکه صراحتا در این بخش آمده است که در بیانیه مذکور (که تحت بند 41 فصل هفتم شورای امنیت صادر می شود،) به محدودیت های برنامه هسته ای ایران نیز اشاره شده و اگر ایران از این محدودیت ها سرباز بزند، شورای امنیت سازمان ملل مشروعیت لازم را برای صدور قطعنامه های شدید اللحن و دیگر اقدامات به دست می آورد.

کمیل نقی پور - گروه بین الملل ، رجانیوز: با توجه به تفاوت اظهارات مقامات ایرانی و آمریکایی ، کلیدی ترین سئوالی که مورد توجه مردم و کارشناسان قرار دارد این سئوال است که تحریم ها در نتیجه توافق لوزان چه سرنوشتی پیدا کرده است؟


به گزارش رجانیوز، هر چند تیم مذاکره کننده ایران لغو یکباره همه تحریم ها را یکی از نتایج مذاکرات هسته ای عنوان کرده بود با این حال با بررسی اظهارات ظریف ، اوباما ، جان کری و بیانیه مشترک ظریف – موگرینی و همچنین برگه های اطلاع رسانی که از سوی وزارت امور خارجه ایران و آمریکا منتشر شده مشخص می شود که لغو یکباره همه تحریم ها جای خود را به رفع تدریجی بخشی از تحریم ها داده است.


به ویژه آنکه 1+5 بار دیگر همان سیاست خود در توافق ژنو را تکرار کرده است و آن بخش از تعهداتش در قبال ایران که لغو تحریم ها نیز شامل آن می شود با بکارگیری کلمات کلی و تفسیر پذیر سرنوشتی مبهم پیدا کرده است.علاوه بر این رفع این دست از تحریم ها نیز منوط به شروطی شده است که در این گزارش می آید.

عبارت های مبهم در بیانیه پایانی درباره برداشته شدن تحریم ها


ابتدا از بیانیه مشترک ظریف – موگرینی آغاز می کنیم. در بیانیه ظریف – موگرینی در 3 بخش به موضوع تحریم ها اشاره شده است:  (1)


1) در این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپایی ، تحریمهای اقتصادی و مالی مرتبط با هسته ای را خاتمه می دهد.
نکته قابل توجه آنکه "خاتمه دادن" معنا و مفهمی کلی است و مشخص نیست منظور از این کلمه لغو تحریم ها است  یا تعلیق آن و یا آنکه این نهاد با حفظ تحریم های گذشته ، پس از اجرای توافق جامع، تحریم جدید مرتبط با موضوع هسته ای وضع نمی کند؟


2) در این بیانیه همچنین آمده است: ایالات متحده نیز اجرای تحریم های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته ای را، همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته ای ایران به نحوی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، متوقف خواهد کرد.

 

بر اساس این بخش از بیانیه ، توقف تحریم ها آمریکا به 2 قید اساسی مشروط شده است:


الف: تنها تحریم های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته ای ایران از سوی آمریکا متوقف خواهد شد.


ب: توقف تحریم ها پس از راستی آزمایی بخش عمده ای از تعهدات ایران توسط آژانس صورت خواهد گرفت.


علاوه بر این:


"توقف تحریم ها" مانند خاتمه دادن عبارتی نامفهموم و نامانوس در حقوق معاهدات به حساب می آید. منظور از توقف تحریم ها آیا لغو تحریم ها است یا تعلیق تحریم ها و یا آنکه توقف تحریم ها به این منظور است که ایالات متحده پس از اجرای توافق جامع از سوی ایران و تایید آژانس، تصویب تحریم های جدید علیه ایران را متوقف می کند؟

 

3) در بیانیه مشترک ظریف – موگرینی همچنین به موضوع قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل اشاره شده  و آمده است: یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن برجام تائید شده، کلیه قطعنامه های قبلی مرتبط با موضوع هسته ای لغو خواهد گردید و برخی تدابیر محدودیت ساز مشخص، را برای یک دوره زمانی مورد توافق، لحاظ خواهد کرد.

 

درباره این بخش از بیانیه باید توجه داشت که:


در صورتی که ۱+۵ در قالب شورای امنیت سازمان ملل همانگونه که طی یک رای گیری می تواند این قطعنامه را تصویب کند ، می تواند با رای گیری مجدد  می تواند این مصوبه را باطل بکند. به ویژه آنکه صراحتا در این بخش آمده است که در بیانیه مذکور (که تحت بند 41 فصل هفتم شورای امنیت صادر می شود،) به محدودیت های برنامه هسته ای ایران نیز اشاره شده و اگر ایران از این محدودیت ها سرباز بزند، شورای امنیت سازمان ملل مشروعیت لازم را برای صدور قطعنامه های شدید اللحن و دیگر اقدامات به دست می آورد.

 

ظریف: تحریم ها در یک چارچوب زمانی برداشته می شود


پس از بررسی بیانیه ظریف – موگرینی ، اظهارات وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری در لوزان سوئیس درباره تحریم ها در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد.

 
ظریف در 3 بخش از اظهارات خود به موضوع لغو تحریم ها اشاره شده است:


4) ظریف گفته است: براساس راه‌حل‌ها کلیه تحریم‌ها علیه کشورمان پایان می‌یابد و همزمان برنامه هسته‌یی ایران ادامه پیدا می‌کند، اما اقداماتی برای اطمینان سازی جامعه بین‌المللی انجام می‌گیرد.

 

مشخص است که وزیر امور خارجه ایران نیز تاکید می کند که لغو تحریم منوط به انجام اقدامات اطمینان ساز از سوی ایران است. این بخش از اظهارات ظریف اشاره ای به همان بخش از بیانیه مشترک وی با موگرینی دارد که توقف تحریم ها منوط به راستی آزمایی فعالیت های هسته ای ایران (اطمینان بخشی) کشورهای 1+5 است.  

 

5) ظریف در بخش دیگری از اظهاراتش گفته است که در مقابل (تعهدات ایران) کلیه تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا لغو می‌شود. ما در این زمینه به تعهد دولتها توجه کرده و به فرآیندهای داخلی آنها توجهی نداریم.

 

البته این بخش از اظهارات ظریف برخلاف بیانیه پایانی مذاکرات لوزان است. چرا که در بیانیه مذاکرات لوزان فقط درباره تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای صحبت به میان آمده است نه همه تحریم ها.

 

6) ظریف همچنین در اظهارات خود در نشست خبری گفته است: ما منتظر قطعنامه دیگری از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای لغو تحریم‌های گذشته هستیم. تحریم‌های سایر کشورها هم باید یکباره و در یک چارچوب زمانی خاص برداشته شود و تلاش شود که دو طرف گام به گام و ماده به ماده راه‌حل‌ها را به جلو ببرند.


این بخش از اظهارات وزیر امور خارجه ایران صراحتا تاکید دارد که تیم ایرانی تحریم ها را به دو بخش تقسیم کرده است:


الف) تحریم های شورای امنیت که قرار است در قالب یک بیانیه ذیل بند 41 شورای امنیت توسط کشورهای 1+5 لغو شود. البته در این بیانیه به محدودیت های برنامه هسته ای ایران نیز اشاره می شود و اگر آژآنس تشخیص دهد که این محدودیت ها از سوی ایران نادیده گرفته شده ، شورای امنیت اقداماتی را علیه ایران تدارک می بیند.


ب) تحریم ها اتحادیه اروپا و آمریکا که بنابر گفته وزیر امور خارجه ایران در یک چارچوب زمانی خاص برداشته می شود. البته بنابر تاکید مقامات آمریکایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این امر نیز منوط به قیودی می شود که یکی از آنها این است تنها تحریم های صرفا هسته ای برداشته می شود.

علاوه بر این بر اساس اظهارات آقای ظریف ، تحریم های یک جانیه سایر کشورها بلافاصله لغو نخواهد شد، بلکه بر اساس یک جدول زمانبدی لغو می شود. نکته جالب توجه آنکه ظریف خود می گوید: تحریم‌های سایر کشورها هم باید یکباره و در یک چارچوب زمانی خاص برداشته شود. این جمله وزیر امور خارجه دارای تناقض است چرا که برداشته شدن یکباره تحریم ها با برداشته شدن بر مبنای یک چارچوب زمانی خاص ، دو معنای متفاوت دارد.

 

تناقض برگه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه ایران با اظهارات ظریف


7) اما "تناقض بزرگتر" درباره لغو تحریم ها  با رجوع به برگه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه ایران مشخص می شود.

هر چند ظریف خود تاکید دارد که تحریم های یک جانبه برخی کشورها بر اساس جدول زمانبدی لغو خواهد شد و در بیانیه مشترک با موگرینی تاکید کرده است که صرفا تحریم های هسته ای، خاتمه داده شده و یا متوقف می شود با این حال در برگه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه ایران آمده است که همه تحریم ها اقتصادی فورا لغو خواهد شد:


«براساس راه‌حل‌های به دست آمده، پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک، تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم‌های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یک‌جانبه آمریکا از جمله تحریم‌های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه‌های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و خودرو سازی فوراً لغو خواهند شد. همچنین تحریم‌ها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی، سازمان‌ها، نهادهای دولتی و خصوصی تحت تحریم‌های مرتبط هسته‌ای ایران از جمله؛ بانک مرکزی، سایر مؤسسات مالی و بانکی، سوئیفت، کشتیرانی و هواپیمایی جمهوری اسلامی، کشتیرانی نفت به‌طور همه‌جانبه فوراً برداشته خواهند شد. همچنین کشورهای عضو گروه (1+5) متعهد هستند از وضع تحریم‌های جدید در موضوع هسته‌ای خودداری نمایند.»

 

روحانی هم فقط به تحریم های شورای امنیت اشاره کرد


8) اظهارا روحانی در شبکه خبر نیز این گزاره را تایید می کند که تحریم ها علیه ایران ، حتی تحریم های صرفا هسته ای بلافاصله پس از اجرای توافق لغو نمی شود بلکه در زمان اجرای توافق "همه قطعنامه‌ها(شورای امنیت) علیه ایران لغو خواهد شد.

 

7 قید اساسی وزارت خارجه آمریکا به موضوع رفع تحریم ها 


9) هر چند موضوع تحریم ها در برگه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه ایران با بیانیه مشترک ظریف – موگرینی و حتی با اظهارات آقای روحانی و ظریف دارای تفاوت و تناقض است ، با این حال این تفاوت و تناقض در مقایسه با فکت شیت آمریکایی ها به مراتب بیشتر است.

در برگه اطلاع رسانی وزارت خارجه آمریکا یا فکت شیت درباره تحریم های ایران آمده است:


- ایران در صورتی که به صورتی قابل راستی‌آزمایی به تعهدات خود پایبند باشد، تخفیف تحریمی دریافت خواهد کرد.


- آمریکا و اتحادیه اروپا زمانیکه آژانس تائید کند ایران تمام گام‌های کلیدی مرتبط با هسته‌ای را برداشته، تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای را تعلیق خواهند کرد. در هر زمان که ایران به تعهدات خود عمل نکند، این تحریم‌ها فورا به جای خود باز می‌گردند.


- معماری تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای ایالات متحده در بخش اعظم دوره توافق حفظ شده و امکان بازگشت فوری آن‌ها درصورت بروز مورد جدی عدم-کارایی را فراهم می‌کند.


- تمامی قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت سازمان ملل مرتبط با مسئله هسته‌ای ایران همزمان با تکمیل اقدامات مرتبط با هسته‌ای که نگرانی‌های کلیدی (غنی‌سازی، فردو، اراک، ابعاد احتمالی نظامی و شفافیت) را پاسخ دهد، برداشته می‌شود. ‎


- با این حال، مجوزهای اصلی در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل (آن‌هایی که مربوط به انتقال فعالیت‌ها و فناوری‌های حساس است)، با یک قطعنامه‌های جدید شورای امنیت سازمان ملل که برنامه اقدام مشترک جامع را تائید می‌کند، بار دیگر برقرار می‌شوند. این (قطعنامه) همچنین کانال اکتساب فوق‌الذکر را ایجاد می‌کند، که یک تمهید شفاف‌سازی کلیدی به شمار می‌آید. در این قطعنامه، محدودیت‌های مهم بر تسلیحات متعارف و موشک‌های بالستیک و همچنین مجوزهایی که اجازه بازرسی محموله‌ها و بلوکه دارایی‌ها را می‌دهد، وجود خواهد داشت.


- در صورتی که یک مسئله عدم-کارایی قابل توجه را نتوان از طریق آن روند حل کرد، آنوقت تمامی تحریم‌های پیشین سازمان ملل می‌توانند بار دیگر اعمال شوند.


- ذیل توافق، تحریم‌های ایالات متحده مرتبط با مسئله تروریسم، نقض حقوق بشر و موشک‌های بالستیک پابرجا خواهند بود.

 

دو ویژگی اساسی فرآیند برداشته شدن تحریم ها به روایت اوباما


10) اما اظهاراتی که در فکت شیت آمریکایی ها آمده کاملا منطبق بر اظهاراتی است که رئیس جمهور و وزیر امور خارجه این کشور درباره سرنوشت تحریم ها علیه ایران به زبان آورده اند.


باراک اوباما ساعتی پس از قرائت بیانیه سیاسی مذاکرات لوزان در یک گفتگوی تلویزیونی به بررسی مفاد توافق لوزان پرداخت و درباره سرنوشت تحریم ها به دو نکته اساسی اشاره کرد :(3)


الف) بازگشت پذیری تحریم ها در صورت کوچکترین تخطی ایران از مفاد توافق لوزان


ب) برداشته شدن تحریم ها منوط به ادامه یافتن بازرسی‌ها و شفافیت‌ها از سوی ایران است.


مساله اساسی این است که اقدامات شفاف ساز ایران حتی زمانی که به تایید آژانس رسیده است، مورد تایید آمریکایی ها فرار نگرفته است ، تجربه توافق ژنو نیز بیانگر آن است که راستی آزمایی فعالیت های ایران (که بر اساس توافق لوزان قرار است در قالب پروتکل الحاقی و بازرسی های فراتر از آن صورت می گرد) نه تنها پاسخگوی بهانه های آمریکایی نبوده بکله به ابهامات و اتهام زنی کاخ سفید علیه برنامه هسته ای ایران افزوده است.

 

کری: تحریم ها تقلیل می یابد


11)علاوه بر اوباما، وزیر خارجه آمریکا نیز به موضوع تحریم ها اشاره کرده است. اظهارات جان کری همانند اظهارات اوباما موید مفاد فکت شیت آمریکا درباره تحریم علیه ایران بوده است.


در اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره تحریم های ایران به سه موضوع اشاره شده است. (4)


الف) در ازای همکاری ها از جانب ایران، آمریکا مرحله به مرحله تحریم ها را "تقلیل" خواهد داد.


ب) اگر ایران به توافق عمل نکند تحریم ها به جای خود بازخواهد گشت.


با بررسی بیانیه مذاکرات لوزان، برگه های اطلاع رسانی و همچنین اظهارات روسای جمهور و وزاری امور خارجه ایران و آمریکا مشخص می شود که خط قرمز نظام در موضوع مذاکرات نادیده گرفته شد و تیم ایرانی امتیاز نقد سمبلیک کردن صنعت هسته ای ایران را به ازای نسیه توقف تحریم ها واگذار کرده است.


این در حالی است که رهبر معظم انقلاب در دو سخنرانی اخیر خود که در آن به موضوع تحریم ها اشاره کردند، صراحتا تاکید کردند که لغو تحریم ها نباید مترتب بر موضوعات دیگر بشود ، گزاره ای که در توافق لوزان از سوی تیم ایرانی مورد توجه قرار نگرفت.


آیت الله خامنه ای در سخنان خود جمع زائران حرم رضوی تاکید کرده بودند:

«اینکه آمریکایی‌ها تکرار میکنند که «ما قرارداد با ایران میبندیم، بعد نگاه میکنیم ببینیم اگر به قرارداد عمل کردند تحریمها را برمیداریم» این حرف حرف غلط و غیر قابل قبولی است؛ این را ما قبول نداریم. رفع تحریمها جزو موضوعات مذاکره است، نه نتیجه‌ی مذاکرات؛ آن کسانی که دست‌اندرکار هستند، فرق این دو را بخوبی میفهمند. این یک خدعه‌ی آمریکایی است که میگویند قرارداد میبندیم، نگاه میکنیم به رفتارها، بعد تحریمها را برمیداریم! این‌جوری نیست؛ همین‌طور که مسئولین ما صریحاً گفته‌اند و رئیس‌جمهور محترم صریحاً گفت، رفع تحریمها باید بدون هیچ فاصله‌ای در هنگام رسیدن به توافق انجام بگیرد، یعنی رفع تحریم جزء توافق است نه چیزی مترتّب بر توافق.»


رهبر معظم انقلاب 19 بهمن سال گذشته نیز در جمع فرماندهان نیروی هوایی ارتش نیز فرمودند: همه‌ی اینها برای این است که سلاح و حربه‌ی تحریم از دست دشمن خارج بشود. اگر بتوانند این کار را بکنند خوب است. البتّه باید به معنای واقعی کلمه تحریم از دست دشمن خارج بشود، تحریم برداشته بشود؛ توافقِ به این صورت‌{بشود}.

 

پی نوشت:

1)در این بیانیه درباره موضوع لغو تحریم ها آمده است: 
اتحادیه اروپایی، اعمال تحریم های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته ای خود را خاتمه خواهد داد و ایالات متحده نیز اجرای تحریم های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته ای را، همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته ای ایران به نحوی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، متوقف خواهد کرد.
 
یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن برجام تائید شده، کلیه قطعنامه های قبلی مرتبط با موضوع هسته ای لغو خواهد گردید و برخی تدابیر محدودیت ساز مشخص، را برای یک دوره زمانی مورد توافق، لحاظ خواهد کرد.

2)ظریف با بیان اینکه راه‌حل‌ها براساس بازی برد برد تعیین شده است خاطرنشان کرد: براساس راه‌حل‌ها کلیه تحریم‌ها علیه کشورمان پایان می‌یابد و همزمان برنامه هسته‌یی ایران ادامه پیدا می‌کند، اما اقداماتی برای اطمینان سازی جامعه بین‌المللی انجام می‌گیرد. غنی‌سازی در نطنز ادامه می‌یابد و بیش از هزار سانتریفیوژ در فوردو فعالیت خود را ادامه می‌دهند، بدون اینکه غنی‌سازی انجام دهند. از این سانتریفیوژها برای تولید ایزوتوپ استفاده می‌شود و از فوردو استفاده صلح‌آمیز در راستای تحقیق و توسعه انجام می‌گیرد.
 
ظریف در ادامه با اشاره به اینکه راکتور اراک ، آب سنگین باقی می‌ماند افزود: ما راکتور اراک را بازسازی و بازطراحی می‌کنیم و در این روند اعضای ۱+۵ و سایر کشورها با ما همراه خواهند بود. در زمینه تولید سوخت نیروگاهی ، ساخت نیروگاه و راکتور تحقیقاتی همکاری ‌های بین‌المللی انجام می‌گیرد، در مقابل کلیه تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا لغو می‌شود. ما در این زمینه به تعهد دولتها توجه کرده و به فرآیندهای داخلی آنها توجهی نداریم.
 
ظریف در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: ما منتظر قطعنامه دیگری از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای لغو تحریم‌های گذشته هستیم. تحریم‌های سایر کشورها هم باید یکباره و در یک چارچوب زمانی خاص برداشته شود و تلاش شود که دو طرف گام به گام و ماده به ماده راه‌حل‌ها را به جلو ببرند.
 
وی تاکید کرد: کلیه تحریم‌ها لغو خواهد شد و این یک دستاورد بزرگ برای تلاش های جمهوری اسلامی ایران است. در برخی زمینه‌ها هنوز نیاز است در سه ماه آینده صحبت کنیم تا جزییات را مورد توافق قرار دهیم که به همین دلیل بود که برخی نکات که در متن وجود داشت با برخی ابهامات مواجه بود اما درباره موضوعات اساسی توافق شده است.

3) اوباما  گفت: تا نهایی کردن این مساله (توافق لوزان) چند ماهی فرصت داریم اما با خیال راحت می‌توانیم بگوییم نگرانی‌ نخواهد بود مگر این که ایران تخطی کند. حتی یک میلی‌متر هم ببینیم تخطی داشته‌ است، تحریم‌ها باز می‌گردد. این بهترین راه دفاع در برابر فعالیت‌های هسته‌یی خواهد بود.
رییس‌جمهور آمریکا هم‌چنین ادامه داد: اگر بازرسی‌ها و شفافیت‌ها ادامه پیدا کند و ایران آن گونه که طی مذاکرات نشان داده رفتار کند، تحریم‌ها برداشته می‌شود. من از مسوولان خودم می‌خواهم تا کنگره و مردم ایالت متحده را در رابطه با این توافق توجیه کنند.

4) کری در بخش دیگری از سخنانش ضمن تاکید بر احترام ایران به توافقات قبلی گفت: ایران تا به اینجا به همه مسئولیت های خود در موافقت نامه های گذشته در ژنو در چارچوب اقدام مشترک موقت به خوبی عمل کرده است و از سال ۲۰۱۳ تاکنون به خوبی به توافقات بین المللی احترام گذاشته است و در ازای این همکاری ها از جانب ایران آمریکا مرحله به مرحله تحریم ها را تقلیل خواهد داد و در جایی که ایران به توافق عمل نکند تحریم ها به جای خود بازخواهد گشت و به موجب این توافقات ایران تعهداتی را عهده دار خواهد شد و این نشان می دهد که در طول تاریخ دیپلماسی لازم بوده است تا از جنگ جلوگیری کند و اینکه ما صرفا از ایران بخواهیم که تسلیم شود عملیاتی نخواهد بود بنابراین توافق خوب این نیست که به همه خواسته های یک طرف برسد و به ضرر طرف دیگر باشد .



دیدگاه کاربران

رئیس دولت تدبیر در پیامی (1) به مناسبت توافق لوزان ضمن تبریک، از ملت و تیم مذاکره کننده تشکر نمود. بخشهایی از مصاحبه مذکور، مورد توجه نگارنده قرار گرفت که در دو بخش مختلف ارایه می گردد.

1- "در طول 100 روز اول اولین گام را برداشتیم (توافق ژنو) ... بالاخره شب گذشته (تلاش ها) به سرانجام رسید، ما گام دوم را برداشتیم (توافق لوزان) ... توافق پیش رو که گام سوم خواهد بود امیدها بر این است که تا اوایل تیر ماه برداشته شود ... و گام چهارم نیز بعد از آن برداشته خواهد شد."

با کمی تامل متوجه خواهیم شد، رئیس جمهور محترم جنس بیانیه لوزان را هم تراز توافق ژنو و توافق جامع دانسته و از آن به عنوان دومین پایه توافق با 5+1 نام می برند. لذا باید گفت، حتی جناب روحانی نیز به "توافق" بودن آنچه دکتر ظریف و مجموعه تحت مدیریتش برخلاف واقعیت "بیانیه" می خوانند؛ معترف است.

لذا بر طبق نظر دکتر روحانی، آنچه اتفاق افتاد همان توافق دو مرحله ای است که رهبر فرزانه انقلاب، آن را خط قرمز دانسته و تیم مذاکره کننده را از انجام آن نهی و تاکید فرمودند (2) توافق می بایست یک مرحله ای و تفسیر ناپذیر باشد.

ضمن اینکه آنچه در توافق لوزان آمده، به شدت تفسیر پذیر است.

2- رئیس دولت بیان می کنند: "رآکتور اراک با فناوری مدرن تر فعال خواهد شد" اما نمی گویند، درحالی که قبل از تعلیق دولت تدبیر و طبق زمان بندی قرار بود؛ راکتور آب سنگین اراک حدود یک سال پیش به بهره برداری برسد، چه مدت زمانی برای باز طراحی این راکتور لازم است؛ و به عبارت دقیق تر، نمی گویند بیش از ده سال زمان برای باز طراحی و راه اندازی مورد نیاز است.

3- ایشان می گویند: " فردو که برخی فکر می کردند بسته میشود برای همیشه باز می ماند، در فردو 1000 سانتریفیوژ مستقر خواهد بود و فعالیت و فناوری های دیگر هسته ای و فیزیکی در آنجا انجام خواهد شد."

قطعا انتظار مردم از رئیس جمهور خود، بیان واقعیت است. موگرینی به هنگام قرائت توافق از فردو چنین می گوید: "فردو از یک سایت غنی سازی به مرکز فیزیک هسته ای و تکنولوژی تبدیل می شود. ... در فردو هیچ مواد شکافت پذیری باقی نخواهد ماند."

چنین گفتاری فکت شیت و یا تفسیر امریکا از توافق لوزان نیست. این سخنان در حضور وزیر امور خارجه ایران و توسط موگرینی بیان شد و اگر اشتباه بود؛ قطعا ظریف می بایست به این سخنان اعتراض می کرد.

ضمن اینکه فارغ از هزینه و زمان سرسام آور ایجاد تغییرات در فردو، باقی ماندن 1000 سانتریفیوژ که بیش از هر چیز؛ نقش مجسمه های موزه را بازی می کنند؛ درد زیادی از صنعت هسته ای دوا نمی کند.

4- روحانی در بخش دیگری می آورد: "همه تحریم ها در بخش مالی، اقتصادی، بانکی در همان روز اجرای توافق و همه قطعنامه های علیه ایران لغو خواهند شد."

متاسفانه این بخش نیز منطبق بر سخنان موگرینی که در حضور ظریف بیان کرد، نیست. موگرینی می گوید: "اگرایران به تعهداتش عمل کند، فراغتی از تحریم ها خواهد یافت. پس از اینکه آژانس تایید کند که ایران گامهای کلیدی مرتبط با هسته ای را برداشته است تحریم های مرتبط با هسته ای اروپا و آمریکا تعلیق خواهد شد و چنانچه در هر زمانی ایران نتواند به تعهداتش عمل کند تحریم ها به جای خود، باز خواهند گشت. ساختار تحریم های آمریکا برای بخش عمده ای از دوره توافق باقی خواهد ماند، همه ی قطعنامه های قبلی شورای امنیت همزمان با انجام اقدامات ایران در زمینه ی نگرانی های اساسی برداشته خواهد شد. تحریمهای آمریکا به خاطر نقض حقوق بشر، تروریسم و موشکهای بالستیک ایران همچنان پا برجا خواهد بود."

همانطور که از سخنان موگرینی کاملا مشخص است؛ تعلیق تمامی تحریم ها و نه لغو آنها؛ مشروط به انجام تعهدات از سوی ایران شده.

پر واضح است که تنها یکی از نگرانی های اساسی، مربوط به PMD یا همان انحراف احتمالی نظامی است و بیش از هشت ماه است دولت تدبیر بدلیل زیاده خواهی و اختلاف با آژانس به حق، از ادامه همکاری با آن مرکز طفره رفته است.

در ثانی برابر تاکیدات مواکد رهبری، مذاکرات هسته ای تنها معطوف به موضوع هسته ای است و نه موضوعات دیگر منجمله موشکی که در قطعنامه های شورای امنیت به آن اشاره شده.

5- رئیس دولت تدبیر می گوید: "چرخش سانتریفیوژها زمانی برای ما ارزشمند است که چرخ اقتصاد هم در کنار آن در چرخش باشد." ظاهرا جناب روحانی به این نتیجه رسیده اند، با توجه به عدم قدرت دولت تدبیر در ایجاد توازن فی مابین چرخش چرخ سانتریفیوژها و چرخش چرخ اقتصاد؛ چرخ سانتریفیوژها را بطور کامل متوقف نماید. لذا فی المثل در توافق ژنو تصمیم به توقف غنی سازی 20%؛ در توافق لوزان غنی سازی 5% متوقف و ظاهراً تدبیر امیدوار است؛ غنی سازی زیر 5% را نیز طی توافق تیرماه متوقف و اصالتاً بحث غنی سازی را به منظور عادی سازی روابط با جهان –بخوانید کدخدا- و حل عدم چرخش اقتصاد، کاملاً تعطیل نمایند.

من بر خلاف شما فکر میکنم که امتیازات را قبلا با افتادن در منجلاب قطعنامه های شورای امنیت و بلوکه شدن داراییهای کشور و تحریمهای فلج کننده و زیان هنگفت به اقتصاد و صنعت کشور و فشار شدید به مردم به دشمنانمان داده ایم.
انشالله روزی برسد که این مشکلات هم صدای فریاد امثال شما را در بیاورد.

چرت و پرت تحویل مردم ندید

در داديم و آب نبات گرفتيم

اینی که من میبینم ، چوب اب نباتم نیست چه برسه به اب نبات

آگهی فروش زمین حوالی قم باکاربری معجون فروشی امکانات:اب برق گاز تلفن با زیرزمین مشتی! . . آدرس: قم روستای فردو تاسیسات سابق اتمی

رهبري بارها هشدار دادند،‌ولي كو گوش شنوا

یعنی فکر می کنید بدون ارتباط با رهبری این تصمیم گرفته شده است؟؟

برخی تعهدات داده شده، خلاف صریح سخنان رهبر انقلاب در فروردین در حرم رضوی است.

توافقی که از اون انگلیس و آلمان و فرانسه به به و چه چه کنند معلومه چه توافقیه!!!

حواسمان هست که توافق چند مرحله ای کردند
حواسمان هست که تنها تحریم های مرتبط با انرژی هسته ای که فقط دو تا از تمام تحریم های صورت گرفته علیه ایران است برداشته می شود . آن هم شااااید!
حواسمان هست که فردو تنها جایی می شود برای " تشویق " فعالیت های فناوری فیزیکی و هسته ای بین المللی!
حواسمان هست که بعد از باز طراحی تاسیسات اراک ممکن است به جای آب سنگین آب معدنی تولید کنند یا حتی بستنی قیفی!

ما بین جنگ و تحریم و کوتاه امدن دومی را انتخاب کردیم تاریخ قضاوت خواهد کرد توافق خوب بود یا بد ولی تجربه ی عراق ثابت میکنه تنها راه نجات کشور همین بود

انرژی هسته ایی حق مسلم ماست
یعنی همه اش ماس ماست !!!

درود به کجای کارش ؟!!!

رو تعصب نه درود بفرست نه کسیو لعن کن.

با آگاهی حرف بزن

هی حرف از این زده میشه که رهبری از اعلام این نتایج کاملا آگاه و راضی بودن ولی.....
دوستان بروید درباره جام زهر بخونید که چه طور قطعنامه رو به امام قبولاندند.
و حالا از کجا معلوم این جام زهر دیگری نباشد

واقعا تندروهایی هستید که اعصاب ملت رو راحت نمی ذارید !! همیشه باید باشید تا انسانهای شریف و متعهد و کاربلدی مثل دکتر ظریف رو مردم بشناسند . مملکت رو اگر بدن دست شماها طالبان جلوتون لنگ میندازه !!

دوران شکوه باغ از خاطرمان رفته است
امروز که صف در صف خشکیده و بی باریم
دردا که هدر دادیم آن ذات گرامی را
تیغیم و نمی بریم ، ابریم و نمی باریم

احتمالا میخان نطنز رو پارکینگش کنن.از نیروگاه اراکم احتمالا یه پارک خانواده در بیاد.
خدا گفت: مصداقه اعزة علی الکافرین باشید.
متاسفم برای دولت.و نگرانه دله رهبرم.

مردم دارند از گرسنگی میمیرند از رییس جمهورتا رفتگر گرفته همه میگند گرونی به خاطر تحریم هاست!حالا که تحریم ها برداشته میشه دوستان چه اصولگرا اصلاح طلب ها می زارن مردم زندگی کنند?یا این که باز باید به فلسطین و لبنان و....اول رسیدگی بشه بد مردم ایران?

درود بر دکتر ظریف عزیز

تا حالا فكر كرديد اگه توافق نميشد چه اتفاقي ميافتاد؟
شماها فكر ميكنيد مردم بايد شرايط رو تحمل كنند ولي مردم حاضر نيستند تحمل كنند . اگه ميخايد اون شرايطي كه شما انتظار داريد اتفاق بيافته اول بايد فرهنگ سازي كنيد روي مردم كه آستانه تحملشونو بالا ببرند و دست از فرهنگ غربي بردارند كه اين خودش حداقل بيست سال طول ميشه .

تا حالا فكر كرديد اگه توافق نميشد چه اتفاقي ميافتاد؟
شماها فكر ميكنيد مردم بايد شرايط رو تحمل كنند ولي مردم حاضر نيستند تحمل كنند . اگه ميخايد اون شرايطي كه شما انتظار داريد اتفاق بيافته اول بايد فرهنگ سازي كنيد روي مردم كه آستانه تحملشونو بالا ببرند و دست از فرهنگ غربي بردارند كه اين خودش حداقل بيست سال طول ميكشه

ساده نباش .کاش تحریم ها را بردارندما هم میخواهیم اما اقا جان ما نقد دادیم چک بی محل گرفتیم حالا کی وصول بشه خدا میدونه

این مذاکرات با نظارت مستقیم رهبری صورت پذیرفت. متاسفانه ما خودمان را جلوتر از رهبر می دانیم و به راحتی قضاوت می کنیم. بدون داشتن اطلاعات کافی و بینش عمیق، فقط آنچه را احساس می کنیم به زبان می آوریم و درست می پنداریم. با بصیرت پیرو ولی فقیه باشیم.

دیگر گذشت آن دوران که عده ای هر کاری می کنند بگویند تصمیم رهبری بوده است.
برخی تعهدات خلاف صریح با سخنان نوروزی رهبر انقلاب است

متاسفم براتون برای این تفسیر آبکی...
از روی غرض نویسی رو اگه بگذارید کنار تفسیرها بهرت میشه...
ولی از شما بعیده...

آهای رجا نیوزی ها هرچقدر هم زور بزنین فایده نداره مردم همگی قدردان ظریف هستند حالا هی شماها برین جلز ولز بزنید!

درست گفتند دیگه طلا سیاه نمی شود، بدهید ببرند! خوب اینها هم همه چیز را دادند و رفت و تمام شد، ما هسته ای را می خواهیم چیکار؟! به کدخدا بچسب؛!! شما هم به خود زحمت ندهید و کامنت نگذارید و مطمئن باشید کسی از دولت به نظرات شما توجهی نمی کند، اوباما و روحانی به این توافق نیازداشتند که به سرانجام رسید.
مامان جون بستنی اش خوشمزه تره، هسته ای را دیگه نمی خوام!!!!

مگه رهبر نگفته بود که فقط در مورد هسته ای با مریکا مذاکره میکنیم پس چه توقعی دارید که طرف برای بقیه تحریم ها مذاکره بشه

همه مردم خوشحال هستند.
کارکنان سازمان انرژی اتمی هم خوشحال هستند.
دکتر صالحی امروز در مسجد سازمان صحبت کرد و جای سوزن انداختن نبود.
ما چیز مهمی را از دست ندادیم.

برای اولین بار، غربی ها غنی سازی در ایران پذیرفتند.

سلام
به نظر شما وقتی ما داریم غنی سازی رو انجام میدیم به پذیرفتن یا نپذیرفتن اونها نیازی داریم؟
درضمن این همه توضیح در بالا کافیه که متوجه بشیم تا هر چیزی که داریم رو ازمون نگیرن و تا زمانی که نوکر بی مزد و مواجبشون نشیم از سرمون دست بر نمیدارن.
متاسفم که مذاکره کنندگانمون (با حسن ظن) خیلی ساده لوحانه دارن رفتار می کنن.

اینکه 3.5 درصد با یه تعداد محدود سانتیر...است فردو که تحقیقاتی شدو... تحریمها هم با چند قید مشکل شاید برداشته بشه

برادر گرامی . گر تو بهتر می زنی بهتر بزن .
اگر بر اساس منویات شما رفتار کنیم آینده ای همچون عراق، سوریه و بحرین در انتضار ماست . با این تفائت که آنها ایرانی را درند که کمکشان کنه ولی ما کی را داریم ؟..
سیاست یعنی همین ؟ حداکثر کردن مطلوبیت بر اساس محدودیت ها .شما فک کردین اونها بزغاله هستند که بر اساس گفته ما بع بع کنند!! آقای ظریف جلوی تبدیل شدن بد به بدتری را گرفت که آقای احمدی نژاد خالقش بود.

پسندیدم
50
بلدم بلدم، این بود !!!؟؟؟؟؟؟

با همین ذهنیت چند بینی خودتون به تعهدات طرف غربی نگاه کنین چقدر میشود از تعهدات غربی ها تفاسیر متفاوتی برداشت کرد ؟! شما که حرفه و پیشتون بازی با کلمات و به نتیجه رسیدن و قضاوت از روی این نتیجه هاست ... پس چرا سعی میکنید حقایق رو وارونه جلوه کنید ؟ مگر همین مذاکره کنندگان مورد تایید رهبری نیستن ؟؟ عناد تا به کی ؟

دوستان انسان عاقل برای حق مسلمش مذاکره نمیکنه و بعد هم با خوندن بیانیه متوجه میشیم که کل هسته ای ما از بین رفته وقتی اورانیومی نداشته باشیم هوا رو میخوایم غنی سازی کنیم!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟

دوستان توجه کنید که طرف مذاکره ۶ کشور بزرگ وقدرتمند جهانی اند و نه ببو گلابی ! معلوم است که ما نمی توانستیم تمام نقطه نظرات خودمان را به انها تحمیل کنیم ! با احتساب همه شرایط و امکانات عملی این توافقات قابل قبول و رضایتبخش است .

خدا عاقبت این کشور رابخیر کنه بلند بگو آمییییییییین

با سلام و تشکر از ظریف عزیز و همکارانش. اینکه حتی در سایت رجانیوز آراء حامیان توافق میچربد دلیلی بر این است که توافق مورد رضایت اکثریت ملت بوده و مردم حامی این روند خواهند بود. همان ملت و مردمی که رهبری بارها از آنها تمجید و ستایش کرده اند.

غنی سازی رو پذیرفتند؟ شیر بی یال و دم و اشکم شنیدین چیه؟

آنچه باید درباره تفاهم هسته‌ای لوزان دانست
3 آوریل 2015 - 14 فروردین 1394
هم‌رسانی
قابل کلیک
فردو
اراک
غنی سازی
تحریم‌ها
قطعنامه‌ها
بازرسی‌ها
همکاری‌ها
فردو×
تاسیسات غنی‌سازی فردو که با ایمنی بالا و زیر زمین ساخته شده بود یکی از موضوعات مورد مناقشه در پرونده هسته‌ای ایران بوده است. سانتریفوژهای فعال آن به بالاتر از دو هزار می‌رسید.
با تفاهم لوزان و در صورت رسیدن به توافق نهایی، فردو از یک مرکز غنی‌سازی به یک مرکز پژوهشی هسته‌ای و فیزیک تبدیل می‌شود.
مطابق سندی که آمریکا منتشر کرده ایران توافق کرده که تا پانزده سال در فردو غنی‌سازی نشود و دو سوم سانتریفوژهای آن برداشته شوند.
اراک×
تاسیسات آب سنگین اراک قابلیت تولید پلوتونیوم را داشت و این پلوتونیوم به میزانی بود که بیم کاربرد نظامی را پیش آورده بود.
با تفاهم لوزان این راکتور تحقیقاتی به نحوی بازطراحی و بازسازی می‌شود که پلوتونیوم آن قابلیت استفاده نظامی نداشته باشد. بازفرآوری نخواهد شد و سوخت مصرف شده از ایران خارج می‌شود.
مطابق سندی که آمریکا منتشر کرده قلب راکتور خراب شده و یا از ایران خارج می‌شود.
غنی سازی×
ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم ایران یکی از موضوعاتی بود که قدرت‌های غربی و برخی کشورها از آن ابراز نگرانی می‌کردند. ظرفیت غنی‌سازی زیاد اورانیوم با غلظت بالا به معنی توانایی ساخت بمب اتمی است و کاهش این ظرفیت تضمینی برای اینکه نمی‌توان در مدتی کوتاه به سلاح اتمی دست یافت.
مطابق بیانیه لوزان نطنز تنها تاسیسات غنی‌سازی ایران خواهد بود.
در سندی که آمریکا منتشر کرده گفته شده که ایران پذیرفته دو سوم سانتریفوژهای خود را کاهش دهد. همچنین ایران پذیرفته تا پانزده سال غنی‌سازی بالاتر از ۳.۶۷ نکند و ۱۰ هزار کیلو اورانیوم غنی‌شده خود را به ۳۰۰ کیلو کاهش دهد.
ایران موافقت کرده تا پانزده سال هیچ تاسیسات غنی‌سازی جدیدی نسازد.
تحریم‌ها×
شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریکا و اتحادیه اروپا، هریک به خاطر اختلافات در پرونده هسته‌ای تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کرده‌اند.
تحریم‌های نفتی و بانکی آمریکا و اتحادیه اروپا در سال‌های اخیر فشار زیادی به ایران آورده است. مقام‌های ایرانی این تحریم‌ها را ظالمانه خوانده‌اند و می‌گفتند هر توافقی باید شامل لغو همه تحریم‌ها باشد.
مطابق تفاهم لوزان اتحادیه اروپا اعمال تحریم‌های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته‌ای خود را خاتمه می‌دهد و آمریکا هم اجرای تحریم‌های مالی و اقتصادی مرتبط همزمان با اجرای تعهدات از طرف ایران متوقف خواهد کرد.
آمریکا می‌گوید تحریم‌های دیگری که به خاطر 'نقض حقوق بشر' یا 'حمایت از تروریسم' علیه ایران وضع کرده همچنان برقرار می‌مانند.
قطعنامه‌ها×
قطعنامه‌ای جدید در شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن توافق نهایی تایید می‌شود و کلیه قطعنامه‌های قبلی مرتبط با موضوع هسته‌ای لغو می‌شود. در این قطعنامه‌ جدید برای یک دوره زمانی مورد توافق محدودیت‌های مشخصی وضع خواهد شد.
آمریکا می‌گوید در این قطعنامه تحریم انتقال فناوریهای حساس به ایران مجددا وضع می‌شود.
بازرسی‌ها×
در تفاهم لوزان ایران پذیرفته که داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی از فناوری‌های مدرن نظارتی استفاده خواهد کرد و دسترسی‌های توافق شده بیشتری (درباره موضوعات گذشته و حال) خواهد داشت.
آمریکا می‌گوید ایران پذیرفته که بازرسان به همه چرخه برنامه هسته‌ای ایران دسترسی داشته باشند. همچنین مطابق آنچه آمریکا می‌گوید ایران پذیرفته که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به هر سایت مشکوکی دسترسی داشته باشند.
همکاری‌ها×
کشورهای دیگر با ایران در زمینه انرژی هسته‌ای صلح آمیز مشارکت می‌کنند. این می‌تواند شامل ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای و راکتورهای تحقیقاتی شود. همچنین در زمینه ایمنی و امنیت هسته‌ای با ایران همکاری بین‌المللی خواهد شد.
در خصوص تاسیسات هسته‌ای فردو و اراک که کاربری فعلی آنها تغییر می‌کند، کشورهای دیگر نیز مشارکت‌هایی خواهند کرد.
کلیک کنید (تفاهم هسته‌ای لوزان به روایت بیانیه مشترک و سند منتشرشده از طرف آمریکا)
هیات‌های دیپلماتیک ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به اضافه آلمان) به همراه نماینده اتحادیه اروپا، دیروز، پنجشنبه ۱۳ فروردین/۳ آوریل، اعلام کردند که به چارچوبی برای توافق نهایی رسیده‌اند.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بیانیه مشترکی را خواندند که در آن رئوس چارچوبی که طرفین برای توافق نهایی به آن رسیده‌اند عنوان شده است.
پس از آن باراک اوباما و جان کری، رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا، سخنرانی کردند و موارد دیگری از چارچوب توافق را اعلام کردند. آمریکا سندی(فکت شیت) منتشر کرده است که در آن جزئیاتی از آنچه آمریکا می‌گوید طرفین پذیرفته‌اند عنوان شده است.
البته ایران آنچه را که آمریکا به عنوان چارچوب توافق منتشر کرده، تایید نکرده و محمدجواد ظریف با اشاره به سند ضمیمه آمریکا گفته: راه‌حل‌ها برای همه خوب هستند. نیازی به چرخش با این سرعت و با استفاده از "فکت‌شیت‌" نیست.

پسندیدم
63
باید تحریمها با انجام توافق سربع رفع شود تا امریکا نتواند بهانه جویی کند

رهبر انقلاب بارها و بارها هشدار دادند که طرف غربی حیله گر و عهد شکن است اما متاسفانه تیم هسته ای کشورمان به این تذکرات توجه نکرد، امیدوارم توافق جامع طوری باشد که حقوق مسلم هسته ای ایران در آن نادیده گرفته نشود

در صورتی که ۱+۵ در قالب شورای امنیت سازمان ملل همانگونه که طی یک رای گیری می تواند این قطعنامه را تصویب کند ، می تواند با رای گیری مجدد می تواند این مصوبه را باطل بکند

واقعاً نام شهید رجایی رو با این اعمالتون ، با این متونتون سر افکنده میکنید شما ... دوستانی که نگران و دلواپس هستند فراموش نکنند که مذاکرات بدون اطلاع رهبری نبوده و رهبر معظم انقلاب همیشه پیگیر و یاور تیم مذاکره کننده بودند .. در ضمت فراموش هم نکنیم از تحریم ها همه چی رو به چشم دیدیم ولی از انرژی هسته ای یک ریال سود هم عاید کشور نشد تا این لحظه مگر اینکه اون هم با .... توسط افرادی اختلاس شده باشه

جای تاسف دارد که نظرات مخالف را منتشر نمی کنید. من دو نظر گذاشتم که یکی از آنها طبیعی بود که منتشر نشود و خطاب به خودتان بود. اما نظر دیگر هیچ چیز خاصی نداشت جز نمودی از صدای ملت. یعنی هضم نظرات مخالف تا این حد برایتان سخت است؟

یه کم صبر کنی منتشر میشه برادر! اینقد عجول نباش!

همه اونایی که الان دارن به به چه چه میکنن و تند و تند لایک میکنن و از ظریف و روحانی حمایت میکنن دو سال دیگه وقتی آب و از آب تکون نخورد و دلار و مرغ و گوشت و ماست و پنیر و ماشین و ... قیمتش کم نشد میان و فحش میدن.این خط اینم نشون.
کی باشه ببینمتون

خاتمه یعنی پایان .مراسم ختم رو نشنیدی؟یعنی مرگ یعنی پایان تحریم ها وهیچ معنی دیگه ای هم ندارد واقعا هدفتون چیه؟

رای منفی!
-101
درود بر دکتر ظریف

آگهی فروش زمین حوالی قم باکاربری معجون فروشی امکانات:اب برق گاز تلفن با زیرزمین مشتی! . . آدرس: قم روستای فردو تاسیسات سابق اتمی

خداحافظ صنعت هستی کشور ........

رجا داری خیلی شلوغش میکنی.لطفا نوشته هاتون رو مستدل تر کنید

تا امروز چند سالی میشه که من مدام به رجا نیوز اعتماد دارم و اخبارش رو چک میکنم ولی از امروز دیگه به این سایت سر نمی زنم چون ........

ما به همدلي ملت و دولت پايبنديم ولي بايد از حقوق حقله ملتمان دفاع كنيم بيانه هسته اي در واقع يعني تعليق و به نوعي يعني تسليم

دوستان و هموطنان عزیز این بحث ها خوبه ولی چرا الان که به همدلی نیاز داریم این دوستان وطن پرست نما که تو هر شرایطی نق میزنند و همشون دوران احمدی نژاد ساکتان بودند و الان دلواپسانند جلوتر از رهبر خود حرکت میکنند ؟ مگه شما بیشتر از مردم میفهمید ؟ مسئولیت فهمندن اونچیزی که نیست و به عهده دارید ؟ توافق لوزان اگه به همین ترتیب جلو بره مشکلات زیادیرو که امثال شما رفقا واسه مملکت رقم زدند و حداقل اگه کامل حل مکنه تا حد زیادی تعدیل میکنه - هشت سال مملکت و با هر جور سیاست غلط داشتید تا لبه پرتگاه جنگ و نابودی بردید حالا که داره یه سر و سامانی میگیره بازهم دست بردار نیستید ؟ شما تا کی میخوایید خلاف جهت رودخانه عظیم مردم ایران شنا کنید ؟ باور کنید مملکت ایران فقط شما هشت درصد نیستید !!!!

وقتی رهبرمون میگه من به تیم مذاکره کننده اعتماد دارم چرا میایید بی اعتمادی به وجود میارید بعدم دکتر ظریف گفتن اینا هنوز چک نویسن و از همه مهمتر وقتی صدای اسرائیل در اومده یعنی مذاکرات به نفع ما

عزيزان گول نخوريد اين بيانيه يه نقشه راه است تا جنگ صورت نگيرد و راه گريز است تا حزب جمهوري خواهد بياد سر كار در زمان شاه هم او ۶۰ ميليون دلار خرج كرد كه كارتر بر سر كار نياد كه كارتر هم انتقام گرفت مسلما ايران با دمكرات ها كنار نخواهند امد چون به حقوق بشر است انهم به دليل زير كه تجربه نشان داد حزب دمكرات فعلا با پنبه سرمان را بريده و باعث تحريمها شده و مارا در تنگنا قراداده با به توافق نرسيده با دمكراتها جمهوري خواهان بر سر كار خواهند امد ايران هميشه برگ برنده انتخابات رياست جمهوري امريكا بود و اينبار هم در مناظره رياست جمهوري حزب دمكرات نمي تواند بگويد ما باعث امضاء بزدلانه قراداد و تعليق انرژي هسته اي شده ايم و حزب ديگر به اين خاطر پيروز انتخابات و تجربه نشان داده ايرانيها هميشه برگ برنده انها بوده اند و نشانه ان موقعي بود كه گروگانها را ازاد نكردند تا ريگان انتخاب و سپس به او تقديم كردند و او هم كليد دوستي فرستاد كه نشد و به جاي ان اسلحه و موشك امريكايي هم خودش و هم از طريق اسرائيل به ايران سرازير كرد سپس در انتخاب بعدي هم با زدن هواپيماي مسافري ايران و جنگ در خليج فارس با نيروهاي ايراني و مراكز صادراتي نفتي ايران را مجبور به پذيرش قطنامه ۵۹۸ كردند و اين اس برنده بود براي بوش پدر بگويد ايا ما باعث نشيدم كه ايران پاي ميز مذارات بياد و قطنامه ۵۹۸ قبول كند بعد بوش شد ريس جمهور در دوره بعد هم هرچقدر خاتمي و دست اندركاران حزب دمكرات براي ۸ سال تلاش كردند كه رابطه ايران و مشكلات هسته اي به سرانجام بكشد نگذاشتند و اعضاي مذاكرات را به جاسوسي و دروغگويي و فراري دادند سپس بوش پسر امد و انگليسيها به خاطر نشان دادن خود توسط تروريستهاي عربستان برج دوقلو را زدند كه قدرت نمايي به خاطر منافع و نفت و گاز در خاورميانه كنند و بوش هم با ايران به توافق رسيد و حتي فرودگاه مشهد و كرمانشاه براي تردد هواپيماهاي جنگي امريكايها مجهز شد تا طالبان سرنگون سپس به خاطر خوشنودي ايران هم بوش صدام را به زبال دادن تاريخ انداخت و ظاهرا با ايران سر جنگ در دوره احمدي نژاد داشتند و با سر صداي هلوكاست دروغ است و محو اسرائيل سران عرب مرتجع و خودفروخته حوزه هميشه خليج فارس ۱۲۳ ميليارد دلار از ترس بخرند چون حزب جمهوري خواه تخصص فروش اسلحه است پس براي امريكا هم نفع داشت و قيمت نفت هم بالا رفت و امريكايها با داشتن درامد سرشار نفت اروپا را به زانو دراوردند وكه محتاج انها باشد حالا هم درگيري انتخابات در امريكا باعث شده كه هر حزبي رو به ايران بيارد و او را براي خودش يارگيري كند و تجربه نشان داده است كه ظاهرا گرايش ايران به دمكراتها و در انتها انقدر پروسه قرارداد را انقدر طولاني ميكند كه زمان سپري و باز هم حزب جمهوري خواه به قدرت برسد و منافع فروش اسلحه و نفت را با عربده كشي هاي ايران و اسرائيل در خاورميانه دنبال كند و هميشه اين حزب به با حكومتهاي ديكتاتوري اهداف خود را بهتر ميتواند به انجام رساند و ابزار حقوق بشري هم در كار ندارد كه در جهان سوم نظير ايران معني و مفهمومي ندارد.

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home