هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 14 آذر 1403
ساعت 02:29
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

سه شنبه 13 آذر 1403 ساعت 11:52
سه شنبه 13 آذر 1403 11:46 ساعت
2024-12-3 11:52:23
شناسه خبر : 383171
همتی با صراحت در این باره گفت: «حتی اگر CFT و پالرمو را هم بپذیریم معلوم نیست از لیست سیاه FATF بیرون بیاییم. اما باید بتوانیم بدین‌وسیله بهانه‌های مختلف را از دشمن سلب کنیم.»
گزارش رجانیوز پیرامون گفت‌وگوی عبدالناصر همتی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری؛

اف‌ای‌تی‌اف غیرقابل اعتمادتر از برجام/ همتی هم به بی‌اثر بودن fatf اعتراف کرد!

همتی با صراحت در این باره گفت: «حتی اگر CFT و پالرمو را هم بپذیریم معلوم نیست از لیست سیاه FATF بیرون بیاییم. اما باید بتوانیم بدین‌وسیله بهانه‌های مختلف را از دشمن سلب کنیم.»
گروه اقتصاد-رجانیوز: با اعتراف صریح همتی مبنی بر اینکه با قبول پالرمو و cft بازهم ممکن است نام ایران از لیست سیاه خارج نشود؛ مشخص نیست چرا باز هم دولت به دنبال تصویب fatf و تحمیل عواقب آن بر کشور هستند.
 
به گزارش رجانیوز؛ از نخستین روزهای انتخابات و کاندیداتوری مسعود پزشکیان، تنها راه‌حلی که از زبان پزشکیان برای مسائل اساسی کشور مطرح می‌شد؛ چیزی نبود جز پذیرش fatf و همکاری همگانی با گروه اقدام ویژه مالی. کارشناسان عرصه حقوق بین‌الملل و سیاست خارجی نیز از همان روزها بر ناکارآمدی راه‌حل ارائه شده توسط پزشکیان و تیم مشاورین او تاکید کرده و از این آدرس غلط به‌شدت انتقاد کردند.
 
با شروع دولت چهاردهم و روی کار آمدن تیم مسعود پزشکیان نیز، در پاسخ به سؤالات پیرامون برنامه دولت برای چالش‌های اقتصادی و سیاست خارجی کشور، چیزی جز تلاش برای پذیرش پالرمو و cft و پیوستن به fatf شنیده نشد.
 
یکی از مهم‌ترین دلایلی که کارشناسان حقوق بین‌الملل درباره غیرقابل‌حل بودن پرونده ایران در fatf به آن استناد می‌کردند آن بود که طبق مقررات و قوانین گروه اقدام ویژه مالی، حتی با پذیرش و اجرای پالرمو و cft در ایران نیز معلوم نیست که نام ایران از لیست سیاه fatf بیرون بیاید؛ و تا زمانی که یکی از اعضای اصلی این گروه از جمله رژیم صهیونیستی نیز مخالف خروج نام ایران از لیست سیاه باشد، این اتفاق نخواهد افتاد.
 
از سوی دیگر موارد متعددی از عواقب خسارت‌بار پذیرش fatf بر  عرصه‌های مختلف سیاست خارجی کشور در برابر جبهه مقاومت نیز توسط کارشناسان مطرح شده است که همچون اشکالات قبلی وارد بر fatf، تاکنون هیچ پاسخی از طرف دولت درباره این اشکالات مطرح نشده است.
 
یکشنبه‌شب گذشته، عبدالناصر همتی در گفتگوی ویژه خبری پیرامون چالش‌های اقتصادی کشور، مجدداً از fatf سخن به میان آورد و بر ضرورت پذیرش آن تاکید کرد. اما این سخنان همتی، همراه با اعترافاتی بی‌سابقه پیرامون این مسئله همراه بود.
 
همتی با صراحت در این باره گفت: «حتی اگر CFT و پالرمو را هم بپذیریم معلوم نیست از لیست سیاه FATF بیرون بیاییم. اما باید بتوانیم بدین‌وسیله بهانه‌های مختلف را از دشمن سلب کنیم.»
 
این سخنان همتی شاهدی بر صحت ادعاهای ذکر شده توسط کارشناسان حقوق بین‌الملل بود؛ اما تفکر او در نگاه به سیستم حاکم بر مذاکرات با غرب، یادآور ساده‌لوحی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای دولت روحانی در نگاه به غرب بود. در روزهایی که ظریف و عراقچی در دولت روحانی مشغول مذاکرات هسته‌ای بودند؛ دولت با ادعای اینکه نباید بگذاریم بهانه‌ای دست دشمن بماند، بدون دریافت هیچ‌گونه تضمینی، اقدام به انجام عجولانه تعهدات خسارت‌بار سند برجام کردند و پس از آنکه کشورهای غربی از انجام تعهدات‌، شانه خالی کردند، خرسند از دریافت کاپ اخلاق بیان کردند: «ما هیچ بهانه‌ای برای کشورهای غربی باقی نگذاشته‌ایم و امیدواریم به عمل آنها به وعده‌هایشان»، و بدین صورت منافع کشور را قربانی ساده‌لوحی خود در اعتماد به دشمن کردند.
 
حالا پزشکیان و همتی و تیم مشاورین آنها، بدون آنکه توانایی تضمین حل مشکلات کشور را با پیوستن به fatf داشته باشند و در زمانی که خود نیز می‌دانند باتوجه‌به شرایط خاص منطقه، ممکن است مواضع کشورهای غربی مکرراً دچار تغییر شود، با جدیت تمام پیگیر انجام مراحل پیوستن کشور به fatf هستند؛ اما مشخص نیست درصورتی‌که با پذیرش پالرمو و cft و تحمل بسیاری از عواقب این پذیرش، بازهم نام ایران از لیست سیاه  fatfخارج نشود و یا مسبب تحولی شگرف نباشد؛ چه کسی مسئولیت ضرری که به کشور خواهد رسید را قبول می‌کند؟
 
انتهای پیام/


1
پسندیدم

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home