هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 21 فروردين 1404
ساعت 03:11
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 19 شهريور 1401 ساعت 14:13
شنبه 19 شهريور 1401 14:10 ساعت
2022-9-10 14:13:03
شناسه خبر : 360550
کاشت نهال پسته امروزه یکی از شاخه های پرسود کشاورزی میباشد، برای اطلاع از بهترین خاک برای کاشت نهال پسته پربار و عالی تا انتهای ماین مطلب همراه ما باشید.

معرفی انواع نهال پسته

درخت پسته یکی از درختان بسیار پرسود است که محصول آن دارای بازار بسیار بالایی در بین مردم کشورمان می باشد. در صورتی که رقم مناسب برای کاشت نهال پسته انتخاب شود و اقدامات لازم برای نگهداری از آن انجام شود، می توان سالانه به سود بالایی دست یافت. نهال پسته یکی از مناسب ترین گزینه ها برای صادرات به حساب می آید.

درختان پسته دو پایه هستند، یعنی در یک درخت گل های نر و ماده با هم رشد نمی کند. پسته دارای ارقام بسیار زیادی می باشد که هر کدام دارای ویژگی های خاص و مناسب کاشت در یک منطقه می باشند.

یکی از مهم ترین نکات در زمان خرید نهال پسته، انتخاب نهال سالم و با اصالت و همچنین رقم مناسب با منطقه کاشت می باشد. اگر این نکته بسیار مهم را رعایت نمایید، در زمان بلوغ درختان شاهد باردهی بالا درختان خواهید بود.

 در حال حاضر در کشور ما بیش از 60 نوع پسته شناسایی شده است. اما پسته ها را می توان از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته پسته بادامی و پسته فندقی تقسیم کرد. انواع پسته که دارای ظاهری درشت و کشیده هستند دردسته پسته بادامی، و پسته هایی که دارای ظاهری گرد هستند در دسته پسته فندقی قرار می گیرند.

در ادامه به معرفی برخی از ارقام پسته که از کیفیت بالاتری برخوردار هستند می پردازیم.

 از مهم ترین ارقام نهال پسته در ایران می توان به ارقام: پسته اکبری، پسته کله قوچی، پسته احمد آقایی، پسته فندقی، پسته نوق، پسته اوحدی، پسته خنجری دامغان، پسته شاه پسند و پسته زرند اشاره کرد.

معمولا بیشتر ارقام پسته در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل و گرم هستند قادر به رشد و باردهی هستند. کاشت نهال پسته در مناطقی که سردسیر هستند توصیه نمی شود، زیرا این نهال مقاومت کمی در مقابل سرما دارد.

بهترین خاک برای کاشت نهال پسته

روش های کاشت پسته

پسته را می توان به روش های کاشت بذر در زمین، کاشت بذر در گلدان و کاشت نهال پرورش داد.

  • کاشت بذر پسته در زمین: در این روش باید بذرهای پسته را حدود 24 ساعت قبل در آب می گذاریم تا خیس بخورند. سعی کنید در مدت خیس خوردن چند بار آب آنها را نیز عوض کنید. حالا نوبت آماده سازی زمین می باشد. برای کاشت بذر پسته باید جوی هایی به عرض 50cm تا 1m ایجاد کنید. بهتر است عمق آنها تا 70cm باشد. سپس می توانید بذرهای خیس خورده را در عمق 3cm زمین بکارید و روی بذرها را با ماسه بپوشانید. بنا به شرایط آب و هوایی هر 10 تا 14 روز یکبار بذرها را آبیاری نمایید.
  • کاشت بذر پسته در گلدان: بهترین زمان برای کاشت بذر پسته در گلدان اواخر زمستان و اوایل بهار است. ابتدا بذرها را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید و در این مدت آب آنرا چند بار عوض کنید.

بعد از 1 روز بذرها را ضدعفونی نمایید و آنها را در یک پارچه حوله ای قرار دهید. بذرها باید به مدت یک هفته در دمای اتاق بمانند. سعی کنید در این مدت پارچه را مرطوب نگه دارید.

بعد از جوانه زدن آنها را به داخل گلدان منتقل کنید. بذرها را باید در عمق 3 سانتی خاک بگذارید و روی آنها را ماسه بریزید. زمان مناسب جهت انتقال بذر از گلدان به داخل زمین پاییز و بهار می باشد.

 

  • کاشت نهال پسته: این روش یکی از بهترین روش ها جهت کاشت و پرورش درختان پسته می باشد. در واقع خرید نهال شاید در ابتدای کار کمی هزینه بر باشد اما در واقع یک روش کاملا تضمینی می باشد. با کاشت نهال پسته عملیات محصول دهی و سودآوری برای کشاورزان چند سالی به جلو خواهد افتاد. البته امروزه کاشت نهال انجیر هم از دسته درختان پرسود به حساب می آید. دلیل آن هم استفاده محصول ان به شکل ها مختلف و پرفروش بودن آن است.

در این روش شما باید ابتدا با توجه به ابعاد زمین اقدام به تهیه یک نهال باکیفیت و سالم کنید. حتما توجه داشته باشید که در بین هر 15 اصله نهال پسته ماده باید یک اصله نهال نر نیز کاشته شود. جهت اطمینان بهتر است تا از تعداد بیشتر درختان نر نیز استفاده کنید.

کاشت نهال پسته

بهترین خاک برای کاشت نهال پسته

بعد از انتخاب یک رقم مناسب برای کاشت، نوبت به آماده سازی زمین برای کاشت نهال می رسد. یکی از عواملی که تاثیر زیادی در رشد نامناسب درختان پسته خواهد گذاشت، خاک نامناسب می باشد.

درختان پسته دارای ریشه های عمیقی می باشند. ریشه های این درخت می تواند تا عمق 2 متری در خاک رشد کند، بنابراین لازم است تا قبل از کاشت خاک مناسبی را برای زمین خود فراهم سازید.

با توجه به اینکه رشد ریشه های نهال پسته بصورت عمیق است، بهتر است از انواع خاک هایی که قابلیت نفوذ بالایی دارند استفاده کنید. انواع خاک های شنی و لومی با زهکشی بالا که دارای بافت متوسط هستند، بسیار مناسب برای کاشت نهال پسته می باشند. هر چه عمق این خاک ها بیشتر باشد، رشد و عملکرد درختان نیز بهتر خواهد بود. ریشه درختان در این خاک ها که دارای نفوذپذیری، نگهداری آب و تهویه مناسبی هستند به خوبی رشد می کند.

میزان شوری خاک برای رشد درختان پسته باید کمتر از 6 دسی زیمنس بر متر باشد، همچنین میزان جذب سدیم نیز باید از 15 کمتر باشد. آهک موجود در خاک نیز باید پایین تر از 20 درصد باشد. برای دریافت این اطلاعات کافیست آزمایش خاک را انجام دهید.

کاشت نهال پسته پسته در خاک مناسب

بهترین زمان کاشت نهال پسته

یکی از مهم ترین نکات برای کاشت هر نهال، زمان مناسب جهت کاشت می باشد. این زمان در هر منطقه به دلیل مختلف بودن شرایط آب و هوایی متفاوت می باشد، اما زمان مناسب جهت کاشت نهال پسته زمانی است که نهال در خواب است.

در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل و گرم هستند، بهتر است نهال پسته را در فصل پاییز کاشت.

در مناطق سرسیر که دچار یخبندان هستند، بهتر است نهال پسته را بعد از پایان یخبندان کاشت تا نهال دچار آسیب نشود.

آبیار درختان پسته

یکی از درختانی که در مقابل کم آبی بسیار مقاوم است، درخت پسته می باشد. اما این بدان معنی نمی باشد که اصلا به آبیاری نیاز ندارد. این درخت در مناطقی که دارای بارندگی مطلوب هستند نیاز به آبیاری ندارد، اما در مناطق گرمسیر که بارندگی کافی ندارند باید هر دو هفته یکبار آبیاری شوند.

اگر نیاز به مطالعه و تحقیق بیشتر در مورد بهترین درخت میوه برای باغ دارید میتوانید از منابع سایت های متفاوتی همچون وبسایت تخصصی نهالستان اکین نهال استفاده کنید.

 



 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home